Uw slaap is belangrijk voor ons!

M-line

Matrassen van M-line

Laatst bijgewerkt op: 07.01.2021 Josef 5 Min.

M-line is een prominent merk van slaapsystemen, matrassen, boxsprings, topmatrassen, bedtextiel en andere producten voor het bed en de slaapkamer. Hun producten zijn te vinden op de Nederlandse en Belgische markt, en dan met name bij Beter Bed, aangezien het merkt

Met de producten van M-line mikt Beter Bed op het gemiddelde en hogere prijssegment. Vaak gaat het om iets geavanceerdere producten die uit meerdere lagen duurzame en kwaliteitsvolle materialen bestaan, die lang meegaan en bedoeld zijn voor intensief gebruik. Omwille van het uitstekende comfort dat ze bieden zijn deze matrassen geschikt voor veeleisende slapers of mensen met specifieke (orthopedische) noden.

De matrassen van M-line hebben vaak een hybride ontwerp dat bestaat uit verschillende materialen zoals koudschuim, traagschuim en pocketveren. Door het gebruik van meerdere materialen zijn ze vaak ook wat duurder. Kenmerkend voor deze matrasmodellen is ook dat ze een goede ventilatie en vochtafvoer bieden, wat handig is in de zomer.

De best beoordeelde matras van M-line is volgens de Consumentenbond de Slow Motion 6. Deze matras biedt volgens hen een zeer goede ondersteuning voor rugslapers, alsook goede vochtdoorlatend wat belangrijk is voor mensen die veel transpireren.

Matrassen van M-line
 • Overzicht
 • Consumentenbond over M-line
 • Cool Motion van M-line
 • Wat maakt de M-line-matrassen zo uniek?
 • Alternatieven voor M-line
 • Waarop moet je letten?

De beste M-Line matrassen

 • Slow Motion 6
  De Slow Motion is een hoogwaardige traagschuimmatras met SG80 die een kern van pocketveren bevat en dat combineert met twee lagen traagschuim voor maximale ondersteuning.
 • De meest voordelige matras van M-line, die bestaat uit hoogwaardig opencellig schuim en een toplaag van visco-elastisch schuim dat zich perfect naar de contouren van je lichaam vormt
 • De Slow Motion 2 is het kleine broertje van de Slow Motion 6. Deze comfortabele matras is gemaakt van een dikke laag koudschuim, afgewerkt met een toplaag van elastisch traagschuim.

Wave matras: ons alternatief

Dit moet je weten over M-line:

 • Duurzame matrassen die 6-10 jaar meegaan
 • Materiaal van goede kwaliteit aan een hogere prijs
 • Combinatie van koudschuim, traagschuim en pocketveren in een hybride model
 • Geschikt voor rug-, zij- en buikslapers ongeacht het gewicht
 • Oeko-tex standaard 100 gecertificeerd
 • Standaard 10 jaar garantie
 • Belangrijkste modellen zijn Slow Motion en Cool Motion
Slow Motion 6

Slow Motion 6

Slow Motion 6

De Slow Motion is een hoogwaardige traagschuimmatras met SG80 die een kern van pocketveren bevat en dat combineert met twee lagen traagschuim voor maximale ondersteuning.

Ben je op zoek naar hoogwaardig comfort in een matras die geschikt is voor alle soorten bedden dan is de Slow Motion 6 misschien wel wat voor jou. Dit is niet meteen de goedkoopste matras, maar je krijgt wel optimaal comfort met goede ondersteuning dankzij de kern van individueel verpakte pocketveren en de deklaag van viscoschuim.

De Slow Motion 6 in een notendop

De Slow Motion 6 is zeker en vast niet de goedkoopste matras, maar combineert wel optimaal comfort met goede ondersteuning dankzij de combinatie van pocketveren en traagschuim in een 26 cm hoge matras met een dikke afdeklaag van visco-elastisch schuim. Ideaal voor buik-, zij- en rugslapers tot 140 kilogram die op zoek zijn naar een duurzaam product en bereid zijn om daar een meerprijs voor te betalen.

Je kunt deze matras 100 dagen bij je thuis uitproberen en hem kosteloos retourneren moest hij je toch niet bevallen. Bovendien heb je recht op 10 jaar garantie. De tijk van de matras kan afgenomen worden en is wasbaar op 60 graden.

-25% bij Mline*

Team NL

Team NL

Team NL

De meest voordelige matras van M-line, die bestaat uit hoogwaardig opencellig schuim en een toplaag van visco-elastisch schuim dat zich perfect naar de contouren van je lichaam vormt

De TeamNL is de meest voordelige matras van M-line die te koop is bij Beter Bed, die bestaat uit hoogwaardig opencellig schuim en een toplaag van visco-elastisch schuim dat zich perfect naar de contouren van je lichaam vormt.

 

De Team NL in een notendop

De TeamNL is een perfecte one-for-all-matras van M-line die in verschillende afmetingen beschikbaar is. Deze matras bestaat voornamelijk uit hoogwaardig en opencellig schuim, dat een goede ventilatie en warmteregulering biedt waardoor de matras ook ideaal is in de zomer.

De ene zijde van de matras is eerder soepel en zacht, maar biedt voldoende ondersteuning voor middelzware en zware rug- en buikslapers.

Heb je nood aan iets meer en stevigere ondersteuning, dan kun je de matras simpelweg omdraaien; de achterkant van de matras biedt namelijk een iets harder, steviger ligvlak.

De TeamNL is eenvoudig schoon te houden dankzij de afritsbare tijk die in de machine gewassen kan worden.
 

Kopen bij Beter Bed*

Slow Motion 2

Slow Motion 2

Slow Motion 2

De Slow Motion 2 is het kleine broertje van de Slow Motion 6. Deze comfortabele matras is gemaakt van een dikke laag koudschuim, afgewerkt met een toplaag van elastisch traagschuim.

De Slow Motion 2 is het kleine broertje van de Slow Motion 6. Deze comfortabele matras is gemaakt van een dikke laag koudschuim, afgewerkt met een toplaag van elastisch traagschuim.

De Slow Motion 2 in een notendop

Ben je op zoek naar een goedkopere variant van de hoogwaardige modellen van M-line, zonder te veel in te boeten aan slaapcomfort of duurzaamheid? Dan is de Slow Motion 2 misschien wel het alternatief voor jou.

De Slow Motion 2 is het kleine broertje van de Slow Motion 6, en biedt een uitstekend comfort in combinatie met goede ventilatie en temperatuurregeling.

Erg handig is ook het feit dat de hoes van deze matras afneembaar is en in de machine gewassen kan worden op 60°C. Deze schuimmatras is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers tot 120 kg en is beschikbaar als eenpersoons- en tweepersoonsmodel in verschillende lengtes en breedtes.

Deze comfortabele matras is gemaakt van een dikke laag koudschuim, afgewerkt met een toplaag van elastisch traagschuim. Hij is beschikbaar vanaf €561,75.

-25% bij Mline*

Beste koop
Wave

Wave

Wave

Deze koudschuimmatras in de middelste prijsklasse blinkt uit omdat hij een goede ondersteuning en veel stabiliteit biedt.

De Wave biedt een golf aan slaapcomfort en relaxatie in je slaapkamer. Deze koudschuimmatras in de middelste prijsklasse blinkt uit omdat hij een goede ondersteuning en veel stabiliteit biedt.

De Wave in een notendop

Als stabiliteit en ondersteuning voor jou prioriteit zijn, dan is de Wave misschien we de beste matras voor jou. Het koudschuim in de matras past zich volledig aan jouw lichaam aan, waardoor je geen topmatras meer nodig hebt. De Aircomfort-toplaag zorgt voor extra zachtheid.

bespaar 20% met "CHECK20"*

Consumentenbond over M-line

De Consumentenbond zet enkele M-line-matrassen van Beter Bed in zijn top 10 van de matrassentest, wat betekent dat ze best wel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitsverhouding, het liggevoel en de verkoopsvoorwaarden.

De best beoordeelde matras van M-line is volgens de Consumentenbond de Slow Motion 6

Consumentenbond

Deze matras biedt volgens hen een zeer goede ondersteuning voor rugslapers, alsook goede vochtdoorlatend wat belangrijk is voor mensen die veel transpireren.

Over het algemeen geldt dat de Slow Motion één van de duurdere matrassen in de test van Consumentenbond is - die prijs is te verantwoorden gezien de duurzaamheid van de matrassen en het gebruik van verschillende soorten schuim in comfortzones.

Natuurlijk is deze matras niet voor iedereen weggelegd, maar als jij je slaapkwaliteit belangrijk vindt dan is het wel een goede investering.

Cool Motion van M-line

Een andere populaire reeks matrassen van M-line is de Cool Motion. Deze matrassen bieden de allernieuwste slaaptechnologie met een combinatie van verschillende soorten schuim, verdeeld in verschillende comfortzones voor maximale ondersteuning van alle lichaamsdelen.

Er bestaan 8 Cool Motion-matrassen, met een verschillende samenstelling, hardheidsgraad en prijs. Wat de Cool Motion-matrassen zo uniek maak, is de goede ventilatie en temperatuurregeling.

M-line heeft een speciale matraswijzertest ontwikkeld die je kan helpen om de matras te kiezen voor jouw slaaphouding, lichaamtype en budget. Je vindt de test hier.

Cool Motion 6-matras

De Cool Motion 8 is de meest geavanceerde premiummatras van M-line. Deze matras bestaat uit een kern van pocketveren die afgewerkt is met een dikke laag van visco-elastisch schuim voor extra zachte ondersteuning.

Mline Cool Motion 6 matras

De pocketveren, onderverdeeld in zeven verschillende zones, zorgen voor een stevig slaapvlak en goede drukverdeling die ook geschikt is voor zijslapers of zwaardere rugslapers. Krijg de best mogelijke nachtrust met de Cool Motion 8.

-25% bij Mline*

Cool Motion 5-matras

De Cool Motion 5 is een uitstekend alternatief voor wie op zoek is naar een goed ventilerende, lichte en budgetvriendelijke matras om te combineren met een klassieke bedbodem of een boxspring.

Deze matras biedt uitstekende ondersteuning en verdeling van drukpunten van het lichaam dankzij twee lagen: een laag hoogwaardig koudschuim en een toplaag visco-elastisch schuim, beter bekend als traagschuim, dat bestaat uit een opencellige structuur die zich aanpast aan de lichaamstemperatuur en het gewicht.

Dankzij de open structuur biedt de Cool Motion 5 uitstekende ventilatie en goede vochtafvoer, wat vooral in de zomer meer slaapcomfort en een beter slaapklimaat oplevert.

-25% bij Mline*

Cool Motion 1-matras

De Cool Motion 1 is een van de meer budgetvriendelijke matrassen van M-line.

Deze matras biedt voortreffelijke ondersteuning en drukverdeling op een unieke matrasstructuur. Deze goede ondersteuning is het resultaat van twee lagen schuim (koudschuim en traagschuim), gecombineerd in een matras met anti-allergische en machinewasbare tijk.

Cool Motion 1 matras

Het koudschuim bestaat uit een opencellige structuur die zich aanpast aan je lichaamswarmte en gewicht voor maximaal slaapcomfort.

-25% bij Mline*

Wat maakt de M-line-matrassen zo uniek?

De matrassen van M-line hebben een uniek ontwerp, structuur en samenstelling voor maximaal slaapcomfort en ventilatie. Hoewel het design van elk matrasmodel licht varieert, hebben de meeste matrassen een vaste samenstelling die bestaat uit verschillende soorten schuim: koudschuim voor stevige ondersteuning en visco-elastisch traagschuim voor een zachte deklaag die maximale drukpuntverlichting biedt.

Schuimlagen

De Cool Motion- en Slow Motion-matrassen worden gekenmerkd voortreffelijke ondersteuning en goede drukpuntverdeling voor het hele lichaam lichaam, waardoor de matrassen geschikt zijn voor veeleisende slapers.

Deze kwaliteiten zijn het resultaat van twee dikke lagen schuim, gecombineerd in verschillende ondersteuningszones. De schuimlagen bestaan uit opencellig materiaal en passen zich aan aan je lichaamswarmte en gewicht.

Slaapklimaat

De toplaag van de M-line-matrassen bestaat uit opencellig visco-elastisch schuim (ook wel traagschuim genoemd). Dit zorgt ervoor dat lucht, warmte en vocht beter worden doorgelaten dan bij een matras van traditioneel schuim, wat zorgt voor betere ventilatie en een goede vochtafvoer.

In je slaap raak je namelijk heel wat vocht kwijt. Naast een een fris en hygiënisch slaapklimaat, zorgt het opencellige materiaal ervoor dat je jezelf gemakkelijker omdraait en betere ondersteuning krijgt. De matras reageert dus beter op je beweging.

Matrashoes

De hoes of tijk van M-line-matrassen bestaat steeds uit milieuvriendelijk en hergebruikbaar materiaal. Deze stof is bovendien zachter dan katoen en frisser dan linnen, en laat geabsorbeerd vocht sneller lost wat de vorming van bacteriën voorkomt. Natuurlijk kun je de tijk ook gewoon afnemen en wassen in de wasmachine.

Alternatieven voor M-line

De matrassen van M-line bieden een uitstekend comfort en goede ondersteuning, maar het aanbod is (relatief) beperkt en prijzig. Ben je echter op zoek naar een vergelijkbare kwaliteit aan een goede prijs, of zoek je meer verschillende modellen, dan bestaan er natuurlijk ook vergelijkbare merken en matrassen.

Tempur

Tempur matrassenTempur is een van de bekendste matrassenfabrikanten ter wereld. Ze onderscheiden zich vooral met de productie van hoogwaardige matrassen in het hoogste prijssegment. De Tempur-matras wordt aanbevolen vanwege zijn medische geschiktheid als orthopedisch matras of gezondheidsmatras.

De matrassen van Tempur bestaan uit hoogwaardig traagschuim (ook wel visco-elastisch schuim genoemd). Tempur biedt verschillende modellen aan, allemaal met een verschillende mate van hardheid of comfort. De TEMPUR®-matrassen behoren zeker tot de categorie van hoogwaardige matrassen op de markt. Helaas is Tempur wel veel duurder dan veel andere matrassen.

Naar de review van Tempur

Emma

De matrassen van Emma zijn nog maar enkele jaren beschikbaar in Nederland, en worden bijna uitsluitend online verkocht. Je vindt ze op hun eigen website, maar ook bijvoorbeeld bij Beter Bed of op Amazon.

Een van de dingen die Emma zo populair maken, zijn de aantrekkelijke aankoopvoorwaarden. Als je de matras rechtstreeks bij de fabrikant koopt, kun je er 100 dagen op proefslapen voor je een beslissing maakt. Als de matras je niet overtuigt, kan je hem zonder problemen retourneren. Je krijgt je geld natuurlijk terug.

De populairste matras van Emma is wellicht de Emma One. De Emma One is een zeer goed alternatief voor wie geen al te groot budget heeft.

Emma One matras
Foto: © Matrassencheck.nl

Je krijgt een aangenaam en ontspannen gevoel als je erop ligt, en hij biedt voldoende ondersteuning. Merk op dat Emma ook een andere matras verkoopt, de Emma Original. Ook deze is online te koop, maar aan een hogere prijs.

We hielden erg van de Emma One, en vonden de matras vooral geschikt voor rugslapers. Door zijn stevigheid is de matras heel erg aangenaam voor mensen die de voorkeur geven aan een wat harder slaapoppervlak.

-24% op alles met "CHECK24"*

Waarop moet je letten wanneer je een M-line-matras koopt?

Een eerste belangrijk punt dat je moet overwegen bij de aankoop van een M-line-matras, is het feit dat M-line voornamelijk koud- en traagschuimmatrassen verkoopt. Geef je dus de voorkeur aan een pocketveringmatras (zonder extra schuimlaag) of een latexmatras, dan kies je best een ander merk. Je vindt heel wat goede pocketveringmatrassen bij IKEA.

Een ander aspect dat mee bepaalt of een M-line-matras de juiste keuze is voor jou, is of deze matrassen wel binnen jouw budget vallen.

De meeste matrassen van M-line kosten tussen de €350 en de €1500 voor een eenpersoonsmodel (90x200 cm). Ben je op zoek naar een iets goedkopere variant, neem dan zeker en vast een kijkje bij LIDL of Emma.

Ook de afmeting van de matras die je zoekt, speelt een belangrijke rol. Gelukkig zijn de meeste matrassen van M-line beschikbaar in alle mogelijke afmetingen, van 70x190 cm tot 180x220 cm.

Matrassen hardheidsgraad of stevigheid
Photo: Matrassencheck.nl

Wat wellicht nog de belangrijkste factor is bij de keuze voor een goede matras, is de hardheidsgraad of stevigheid. Dit bepaalt hoeveel ondersteuning een matras biedt, of m.a.w. hoe diep je doorzakt in een matras. Zijslapers en zwaardere rugslapers hebben meestal behoefte aan een iets stevigere matras voor maximale ondersteuning.

De matrassen van M-line kunnen we over het algemeen beschrijven als gemiddeld stevig/halfzacht. De kern van koudschuim en/of pocketvering biedt meestal voldoende ondersteuning, terwijl de deklaag zich naar het lichaam vormt en meer zachtheid biedt.

Conclusie

Als we alle punten die we hierboven hebben besproken in beschouwing nemen, kunnen we concluderen dat M-line een zeer degelijke matrassenfabrikant is die duurzame matrassen biedt aan een redelijke prijs.

De matrassen van M-line gaan tussen de 5 en 10 jaar mee en bestaan uit hoogwaardig koudschuim, traagschuim en soms ook pocketveren die gecombineerd worden in een hybride model voor maximaal comfort. Dit maakt de M-line-matrassen geschikt voor rug-, zij- en buikslapers, ongeacht hun gewicht.

Wat we ook erg appreciëren is het feit dat M-line vaak milieuvriendelijk materiaal gebruikt, dat bovendien gecertificeerd is en voldoet aan internationale kwaliteitsstandaarden.

Zo kun je erop vertrouwen dat je niet enkel comfortabel, maar ook veilig en hygiënisch slaapt. Op alle matrassen krijg je standaard 10 jaar garantie, en wanneer je bij Beter Bed koopt krijg je daarbovenop 90 dagen uitprobeergarantie.

-10% extra korting met "sale10"*

Das könnte dich auch interessieren

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën