Petra tekstschrijver

Petra Meijer

Petra is een notoire nachtbraker, dus ze onderzoekt graag manieren om de nachtrust te verbeteren, zoals ASMR, slaapmeditatie, het gebruik van witte ruis en ademhalingsoefeningen.

Als content writer bij Matrassencheck heeft ze er haar missie van gemaakt om haar kennis over slaap met anderen te delen, in de hoop dat ook zij beter zullen slapen. Om haar expertise verder te vergroten, volgt ze momenteel een opleiding tot gecertificeerd slaapconsulent.

Haar vrije tijd brengt Petra het liefst onderwater door. Ze is een gepassioneerd onderwaterfotograaf met een gezonde obsessie voor zeekoeien, walvissen en... zeenaaktslakken.

Petra Meijer avatar

Petra's deskundigheid

Na het cum laude afronden van haar studie Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden, schreef Petra als journalist, vertaler en content-writer jarenlang over de meest uiteenlopende onderwerpen.

In 2022 streek ze neer bij Matrassencheck, waar ze zich begon te specialiseren in alles wat met slaap te maken heeft.

Certificates

  • RSPH: Understanding Sleep. CPD-geaccrediteerd | De cursus RSPH: Understanding Sleep gaat dieper in op de maatschappelijke gevolgen van slaaptekort, legt uit hoe drugs en alcohol de slaap beïnvloeden en geeft inzicht in manieren om onze nachtrust te verbeteren.
  • New Scientist Academy: The Science of Sleep and Dreams. CPD-geaccrediteerd | De cursus The Science of Sleep and Dreams gaat in op het laatste wetenschappelijke onderzoek naar slaapwetenschap en waarom we slapen en dromen. De cursus biedt ook tips en strategieën om beter te slapen. 

 

CPD logo

New Scientist Academy

 

Artikelen geschreven door Petra

JA, GRAAG! >
Nee, bedankt

Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.