Tuur boxspring

Tuur Boxspring Review 2024 | Duurzame Kwaliteit Getest

Laatst bijgewerkt op: 29.09.2023 Geschatte leestijd: 7 Min.

Beter slapen en een betere wereld? Met de Tuur boxspring sla je twee vliegen in één klap.

In deze luxe boxspring van het Belgische familiebedrijf Tuur komen handgemaakt vakmanschap en duurzaamheid samen. Een mooi product om aan onze Matrassencheck test te onderwerpen!

Wij hebben de beloftes over de goede ergonomie en het tijdloze design van dit ‘perfecte slaapsysteem’ uitvoerig onder de loep genomen.

Nieuwsgierig naar onze ervaringen? Van slaapcomfort tot afwerking; je leest het in onze Tuur Boxspring review.

Wat maakt de Tuur boxspring & service zo goed?

 • Een van duurzaamste boxsprings die we hebben getest!
 • 10 jaar garantie
 • 120 nachten proefslapen
 • Gratis levering & retour
 • Montage aan huis
 • Handgemaakt op bestelling

Waarom kopen?

 • Geweldige kwaliteit en afwerking
 • 100% milieuvriendelijke en duurzaam materialen
 • Warme, landelijke uitstraling door textuurstof
 • Ook verkrijgbaar in eenpersoonsformaat
 • Transparante, korte productieketen
 • Geweldige service & aankoopvoorwaarden
 • Speciale personalisatieopties

Waarom niet kopen?

 • Een wat hogere prijs
 • Lastig om zelf te verplaatsen
 • Door de handgemaakte aard kan de levering even duren (+/- 2 maanden)

Onze persoonlijke ervaring met de Tuur boxspring

De Tuur boxspring is een luxe en prachtig afgewerkte boxspring, die volledig bestaat uit natuurlijke en gerecyclede materialen.

Het product wordt handgemaakt op bestelling in het eigen atelier van Tuur, in België.

We hebben de Tuur boxspring van 160 x 200 cm getest in de kleur beige. We keken bij onze test niet alleen naar afwerking en materialen, maar hebben ook 2 maanden op de boxspring geslapen.

Eerste indruk

Wanneer een boxspring tot in de slaapkamer wordt geleverd en voor jou wordt gemonteerd, dan zit het met de eerste indruk wel goed.

De bekledingsstof stof is van hoge kwaliteit en heeft een mooi gemêleerd effect. De rechte, houten pootjes zijn stevig en geven samen met de structuur van de stof de Tuur boxspring een landelijke uitstraling. 🪵

Het hoofdbord was in het begin wat wiebelig, maar het bleek uiteindelijk niet helemaal goed in het hiervoor bestemde kliksysteem te zitten.

Dit was eenvoudig zelf op te lossen; hoewel de Tuur boxspring in je eentje niet zomaar te verplaatsen is.

tuur boxspring met original matras
De Tuur boxspring wordt volledig voor jou in je slaapkamer gemonteerd - zelfs als jij 5 hoog woont!
💡De boxspring is zowel los verkrijgbaar als in een voordelige set met een Tuur Original, Spring of Original Plus matras. Voor een zachter liggevoel kun je tevens de Tuur Original topper bij de boxspring bestellen.

Comfort en kwaliteit

Wij hebben de Tuur boxspring met het Tuur Original matras getest.

Na een aantal dagen wennen, waren we helemaal weg van het 'bouncy' liggevoel van het Tuur Original matras.

De complete boxspringset van Tuur scoort hoog op het gebied van slaapcomfort, veerkracht en aanpassingsvermogen.😴

Dit is mede te danken aan de veren in de boxen en het flexibele natuurlatex. Dit elastische materiaal past zich snel aan je bewegingen aan en heeft een hoge veerkracht.

Als lichte zijslaper vond een van onze testers het direct comfortabeler dan haar pocketveringmatras, dat door zijn stevigheid wat minder geschikt was voor haar slaaphouding en gewicht.

tuur original matras
We kunnen de voordelige boxspringset met het Tuur Original matras zeker aanraden.

Over de kwaliteit van de Tuur boxspring zijn we niets dan positief:

➤ De boxen zijn prachtig afgewerkt en voorzien van een wat stuggere toplaag van 100% biologisch katoen, die zorgt dat elk matras goed blijft liggen.

➤ Het hoge hoofdbord, hoewel in het begin wat wiebelig, is perfect om tegenaan te zitten en kan uitgerust worden met stijlvolle nachtlampjes met USB-aansluiting.

➤ De handgemaakte aard, duurzame materialen en geweldige service zorgen ervoor dat je met een extra goed gevoel naar bed gaat.

Opbouw Tuur boxspring

De 160 x 200 cm boxspring bestaat uit de volgende delen:

 • 2 boxen met comfortveren: 18 cm x 80 cm x 200 cm
 • 1 hoofdbord: 105 cm hoog x 180cm
 • 8 houten pootjes: 12 cm hoog

De boxen worden aan elkaar bevestigd door middel van een kliksysteem. Ook het hoofdbord kan eenvoudig in het hiervoor bestemde schuifsysteem - de bedverbinder - worden geschoven.

Door het hoge gewicht van de solide Tuur boxspring is het bed niet eenvoudig te verplaatsen, vooral niet in je eentje!

Gelukkig wordt het product door Tuur gemonteerd en op de gewenste plek geplaatst - zelfs als je vijf hoog woont en de lift kapot is 😉.

Materialen Tuur boxspring

Alle onderdelen van de Tuur boxspring, waaronder zelfs het binnenskelet van de boxen, worden gemaakt van gecertificeerde, duurzame en gerecyclede materialen.

Tijd om hier eens goed naar te kijken.

Bekleding

De Tuur boxspring wordt gestoffeerd met een materiaal dat bestaat uit 15% katoen en 85% gerecycled polyester.

Daarnaast bestaat het oppervlak van de boxspring, dat ook wel ‘spiegel’ wordt genoemd, uit 100% biologisch katoen, dat zorgt voor de optimale ventilatie.

toplaag tuur boxspring
De wat ruwere toplaag van 100% biokatoen voorkomt dat het matras verschuift.

Hoewel de spiegel geen echte anti-sliplaag bevat, heeft het oppervlak wel een wat stuggere textuur. Ons matras bleef dan ook perfect op de boxspring liggen.

Boxen, pootjes en hoofdbord

De 2 boxen van de Tuur boxspring kunnen eenvoudig aan elkaar worden vastgeklikt. Het volledige 'skelet' van de boxen, de binnenkant van het hoofdbord en de solide pootjes bestaan voor 100% uit FSC-gecertificeerd hout.

Om specifiek te zijn:

 • Het frame van de boxen bestaat uit 100% FSC-gecertificeerd dennenhout.
 • De binnenkant van het hoofdbord bestaat uit 100% FSC-gecertificeerd recycled spaanplaat.
 • De pootjes bestaan uit 100% FSC-gecertificeerd beukenhout.
houten pootjes Tuur boxspring
Solide pootjes van 100% FSC-gecertificeerd hout.
hoofdbord tuur boxspring
Een groot hoofdbord voorzien van gerecyclede spaanplaat.

Het hoofdbord was in het begin wat wiebelig, maar bleek niet helemaal goed in de gleuven van de boxspring te zitten. Gelukkig was dit - met wat hulp - snel op te lossen. 💪

Wat is het voordeel van een zwevend hoofdbord?

Er zijn boxsprings waarbij het hoofdbord tot aan de grond doorloopt, zoals bij de Cloudpillo boxspring en Emma Deluxe. Dit zorgt vaak voor net iets meer stevigheid; de hoofdborden wiebelen nauwelijks en je kunt er goed tegenaan leunen.

Heb je echter plinten of stopcontacten in de muur zitten, dan kunnen deze hoofdborden niet volledig tegen de muur worden geschoven.

De Tuur boxspring weet dit te voorkomen, door aan de onderkant een aantal centimeter vrij te laten. Het is een kleinigheidje, maar wij vonden het fijn dat onze plinten niet in de weg zaten!

Certificeringen en labels

De Tuur boxspring wordt op ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd. Ook de materiaalkeuzes en certificaten maken de aandacht die Tuur voor het milieu heeft zichtbaar.

Naast het gerecyclede polyester en biokatoen, bevat het boxspringbed de volgende keurmerken.

 • FSC-keurmerk: Zowel de basis van de boxen, het hoofdbord als de beuken pootjes zijn 100% FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout dat voor de onderdelen wordt gebruikt afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
 • Oeko-Tex Standard 100: Dit label bevestigt dat alle stoffen in de boxspring vrij zijn van schadelijke stoffen en veilig zijn voor menselijk gebruik.
Tuur boxspringset: Koop jij de Tuur boxspring in combinatie met een van de Tuur matrassen en/of de Tuur Original topper, dan worden ook deze producten volledig gemaakt van natuurlijke, eerlijke en duurzame materialen.

Tuur boxspring - Maten, kleuren & prijzen

De Tuur boxspring is verkrijgbaar in 6 maten, waaronder twee eenpersoonsformaten. Een mooi voordeel: veel andere boxspring die we hebben getest, zijn namelijk verkrijgbaar vanaf 140 x 200 cm.

Formaat Prijs
90 x 200 cm €1.299
90 x 210 cm €1.349
140 x 200 cm €1.999
160 x 200 cm €2.199
160 x 210 cm €2.299
180 x 200 cm €2.349
180 x 210 cm €2.449

Hoewel er een relatief hoog prijskaartje aan de Tuur boxspring zit, is het belangrijk te onthouden dat het om een duurzaam en handgemaakt product gaat.

Een product van deze kwaliteit, volledig gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, is een investering in zowel je eigen nachtrust als een eerlijk bedrijf.

Tuur matras en accessoires

Bij het bestellen van je Tuur boxspring kun je kiezen uit verschillende personalisatieopties.

 • Matras: De prijzen hierboven zijn voor een kale Tuur boxspring. Je kunt er voor kiezen om er een van de Tuur matrassen bij te bestellen.
 • Kleur: Kies uit een grijze, beige of donkergroene bekleding, gemaakt van gerecycled polyester en 100% biologisch katoen.
 • Lampjes & USB: De boxspring kan (naar wens) worden uitgerust met buigbare lampjes met USB-aansluiting. Superhandig voor het opladen van je telefoon. Hoewel het in het algemeen een goede slaaptip is om je schermen zoveel mogelijk uit je slaapkamer te houden.
 • Nachtkastje: Het Tuur nachtkastje is verkrijgbaar in dezelfde stofkleuren als de Tuur boxspring.

Tuur boxspring vergeleken

Na onze grondige test kunnen we de Tuur boxspring zeker aan onze lijst met best geteste boxsprings toevoegen. Maar, hoe verhoudt het boxspringbed van het duurzame merk zich tot andere boxsprings in onze top 10?

Beste keus voor
Tuur boxspring Duurzaamheid, kwaliteit, goede ondersteuning & service
Cloudpillo boxspring Moderne uitstraling, solide design, mooie afwerking & lange garantie
Emma Deluxe boxspring Tijdloos design, goede veerkracht en bundelkortingen
Swiss Sense Boxspring Home 180 Volledig personalisatie, hoge kwaliteit & lange garantie

Door de hogere prijs is Tuur wat minder geschikt voor mensen met een wat kleiner budget. In dit geval kunnen de boxspring van Beddenleeuw, Leen Bakker en Dekbed-Discounter uitkomst bieden. Wel raden we aan om rekening te houden dat goedkoop in het geval van boxsprings vaak duurkoop is, zoals ook de Consumentenbond boxspringtest aangeeft.

Hoe duurzaam is de Tuur boxspring?

Kijken we naar andere slaapmerken, dan zien we overal 'duurzaamheid' en 'eerlijke productie' terug. De begrippen worden te pas en onpas gebruikt, terwijl veel merken op dit gebied tekortschieten.

Het blijft lastig om door bomen van zogenaamd duurzame merken, het bos te zien.

Tuur brengt daar verandering in!

Bij Tuur vindt de volledige productie plaats in hun eigen fabriek en ateliers in België. Bovendien is hun fabriek uitgerust met 938 zonnepanelen, waardoor de productie mogelijk wordt gemaakt door groene energie.

tuur duurzame productie
Met zonnepanelen en bijenkorven op het dak zet Tuur mooie stappen op weg naar een betere wereld.

Dit is niet het enige dat zich op het dak van de fabriek bevindt. Naast de zonnepanelen biedt het dak ook huis aan vele bijenkorven, goed voor een enorme bijenpopulatie - en we weten tegenwoordig wel hoe belangrijk bijen zijn voor onze wereld [1]. 🐝

Tot slot is Tuur lid van 1% for the Planet [2]. Dit betekent dat het bedrijf 1% van zijn omzet doneert aan organisaties die zich inzetten voor natuurbehoud.

Een Tuur boxspring koop je dan ook niet alleen voor jezelf, maar ook een beetje voor een betere wereld.

Conclusie

Na uitgebreid testen en analyseren is het helder dat de Tuur boxspring een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een luxe, duurzame slaapoplossing.

Hoewel we snappen dat de hogere prijs voor sommigen een struikelblok kan zijn, investeer je wel in een handgemaakt product dat volledig uit natuurlijke en gerecyclede materialen bestaat.

tuur boxspring compleet
De Tuur boxspring met aanpasbare Original matras en topper - de complete, duurzame slaapset.

De boxspring is te combineren met elk gewenst matras, hoewel een combinatie met een van de Tuur matrassen in de boxspringzet zeker aan te raden is.

Naast comfort en kwaliteit, draag je met een Tuur product ook direct bij aan een betere wereld - als dat niet lekker slaapt!

Veelgestelde vragen

 • Wat maakt de Tuur boxspring uniek?


  De handgemaakte aard, het transparante, korte productieproces en de bijdrage aan een duurzamere wereld zijn bijzondere kenmerken waarmee Tuur zich van veel andere merken onderscheidt.

  De Tuur boxspring wordt volledig gemaakt van natuurlijke, eerlijke materialen en kan bovendien worden uitgerust met verlichting met USB-aansluiting.

 • Wat betekent FSC-gecertificeerd?


  FSC staat voor Forest Stewardship Council [3]. Dit is een non-profitorganisatie gericht op eerlijk bosbeheer en bosbehoud wereldwijd.

  Het FSC-keurmerk van de Tuur boxspring geeft aan dat het hout dat voor de poten, het hoofdbord en het skelet wordt gebruikt volledig uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is.

 • Hoe onderhoud ik de Tuur boxspring?


  Je kunt lichte vlekken op de Tuur boxspring verwijderen met lauw water en een milde zeepoplossing.

 • Is de Tuur boxspring eenvoudig te monteren?


  Vanwege het hoge gewicht van de solide constructie is de Tuur boxspring niet eenvoudig te verplaatsen of te monteren, vooral niet in je eentje. Gelukkig wordt de boxspring door Tuur gemonteerd en geplaatst op de gewenste locatie.

 • Wat zijn de beschikbare maten voor de Tuur boxspring?


  De Tuur boxspring is verkrijgbaar in maten variërend van 90 x 200 cm tot 180 x 210 cm. In tegenstelling tot veel andere populaire slaapmerken is de boxspring dus ook beschikbaar in eenpersoonsformaat.

 • Met welke matrassen kan ik de Tuur boxspring combineren?


  De boxspring van Tuur is geschikt voor elk matras! Je kunt er ook voor kiezen om een volledige boxspringset bij Tuur te kopen, inclusief het Spring, Original Plus of Tuur Original matras.

 • Bronnen

Judith tekstschrijver

Judith Willems

Senior content writer

Door haar achtergrond in creative content writing én haar expertise op het gebied van slapeloosheid, bevindt Judith zich bij Matrassencheck op de perfecte plek. Ze test producten, volgt menig slaapcursus en werkt nauw samen met slaapprofessionals, wat haar een stapje dichter bij haar missie brengt: mensen inspireren hun slaap serieus te nemen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je bericht!
Ja
Nee

Heb je nog verdere opmerkingen of suggesties?

Hoe kunnen we je beter van dienst zijn?

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.