Tuur boxspring

Tuur Boxspring Review 2023 | Duurzame Kwaliteit Getest

Laatst bijgewerkt op: 14.08.2023 Geschatte leestijd: 7 Min.

Beter slapen en een betere wereld? Met de Tuur boxspring sla je twee vliegen in één klap.

In deze luxe boxspring van het Belgische familiebedrijf Tuur komen handgemaakt vakmanschap en duurzaamheid samen. Een mooi product om aan onze Matrassencheck test te onderwerpen!

Wij hebben de beloftes over de goede ergonomie en het tijdloze design van dit ‘perfecte slaapsysteem’ uitvoerig onder de loep genomen.

Nieuwsgierig naar onze ervaringen? Van slaapcomfort tot afwerking; je leest het in onze Tuur Boxspring review.

 • Tuur
  Boxspring
  Prijs vanaf   1.026,21 € (1.331,20 €)
  Een volledig duurzame boxspring, handgemaakt op bestelling in de ateliers van Tuur en tot in je slaapkamer geleverd én gemonteerd.
  "Minder CO2 dankzij korte productieketen!"
  Een volledig duurzame boxspring, handgemaakt op bestelling in de ateliers van Tuur en tot in je slaapkamer geleverd én gemonteerd.
  "Minder CO2 dankzij korte productieketen!"

Wat maakt de Tuur boxspring & service zo goed?

 • Een van duurzaamste boxsprings die we hebben getest!
 • 10 jaar garantie
 • 120 nachten proefslapen
 • Gratis levering & retour
 • Montage aan huis
 • Handgemaakt op bestelling

Waarom kopen?

 • Geweldige kwaliteit en afwerking
 • 100% milieuvriendelijke en duurzaam materialen
 • Warme, landelijke uitstraling door textuurstof
 • Ook verkrijgbaar in eenpersoonsformaat
 • Transparante, korte productieketen
 • Geweldige service & aankoopvoorwaarden
 • Speciale personalisatieopties

Waarom niet kopen?

 • Een wat hogere prijs
 • Lastig om zelf te verplaatsen
 • Door de handgemaakte aard kan de levering even duren (+/- 2 maanden)

Hoe we testen

Om jou van het beste advies te voorzien, worden de slaapproducten uitvoerig getest door ons veelzijdige team, dat honderden uren ervaring heeft met het beoordelen en testen van eigenschappen als duurzaamheid, ligcomfort en ergonomie. Producten die succesvol zijn getest, ontvangen ons Matrassencheck-keurmerk.

Weten hoe we precies te werk gaan? Bekijk dan ons volledige testproces.

Naar producten die we (nog) niet persoonlijk hebben getest, doen we uitgebreid onderzoek. Daarnaast werken we samen met deskundige slaapexperts, zodat jij verzekerd bent van relevante, betrouwbare informatie die je op weg helpt naar een betere nachtrust.

Onze persoonlijke ervaring met de Tuur boxspring

De Tuur boxspring is een luxe en prachtig afgewerkte boxspring, die volledig bestaat uit natuurlijke en gerecyclede materialen.

Het product wordt handgemaakt op bestelling in het eigen atelier van Tuur, in België.

We hebben de Tuur boxspring van 160 x 200 cm getest in de kleur beige. We keken bij onze test niet alleen naar afwerking en materialen, maar hebben ook 2 maanden op de boxspring geslapen.

Eerste indruk

Wanneer een boxspring tot in de slaapkamer wordt geleverd en voor jou wordt gemonteerd, dan zit het met de eerste indruk wel goed.

De stof is van hoge kwaliteit en heeft een mooi gemêleerd effect. De rechte, houten pootjes zijn stevig en geven samen met de structuur van de stof de Tuur boxspring een landelijke uitstraling.

Het hoofdbord was in het begin wat wiebelig, maar het bleek uiteindelijk niet helemaal goed in het hiervoor bestemde kliksysteem te zitten. Dit was eenvoudig zelf op te lossen; hoewel de Tuur boxspring in je eentje niet zomaar te verplaatsen is.

tuur boxspring met original matras
De Tuur boxspring wordt volledig voor jou in je slaapkamer gemonteerd - zelfs als jij 5 hoog woont!

De boxspring is zowel los verkrijgbaar als in een voordelige set met een Tuur Original, Spring of Original Plus matras. Voor een zachter liggevoel kun je tevens de Tuur Original topper bij de boxspring bestellen.

Comfort en kwaliteit

Wij hebben de Tuur boxspring met het Original matras getest. Hoewel het tot wel 5 weken kan duren voor je aan een nieuw matras gewend bent, waren we al na een aantal dagen helemaal weg van het 'bouncy' liggevoel van het Tuur Original matras. De boxspringset van Tuur scoort dan ook hoog op het gebied van slaapcomfort.

Dit is mede te danken aan het flexibele natuurlatex, dat een fijne ondersteuning biedt, maar een wat meer ‘bouncy’ liggevoel heeft. Als lichte zijslaper vond een van onze testers het direct comfortabeler dan haar pocketveringmatras, dat door zijn stevigheid wat minder geschikt was voor haar slaaphouding en gewicht.

tuur original matras
We kunnen de voordelige boxspringset met het Tuur Original matras zeker aanraden.

Over de kwaliteit van de Tuur boxspring zijn we niets dan positief. De boxen zijn prachtig afgewerkt, veren licht mee en zijn voorzien van een wat stuggere toplaag van 100% biologisch katoen, die zorgt dat het matras goed blijft liggen.

Het hoge hoofdbord, hoewel in het begin wat wiebelig, is perfect om tegenaan te zitten en kan uitgerust worden met stijlvolle nachtlampjes met USB-aansluiting.

De handgemaakte aard, duurzame materialen en geweldige service zorgen ervoor dat je met een extra goed gevoel naar bed gaat.

-21% bij Tuur*

Opbouw Tuur boxspring

De 160 x 200 cm boxspring wordt opgemaakt uit de volgende delen:

 • 2 boxen: 18 cm x 80 cm x 200 cm
 • 1 hoofdbord: 105 cm hoog x 180cm
 • 8 houten pootjes: 12 cm hoog

De boxen worden aan elkaar bevestigd door middel van een kliksysteem. Ook het hoofdbord kan eenvoudig in het hiervoor bestemde schuifsysteem - de bedverbinder - worden geschoven.

Door het hoge gewicht van de solide Tuur boxspring is het bed niet eenvoudig te verplaatsen, vooral niet in je eentje! Gelukkig wordt het product door Tuur gemonteerd en op de gewenste plek geplaatst - zelfs als je vijf hoog woont en de lift kapot is 😉.

Stoffen & materialen Tuur boxspring

Alle onderdelen, waaronder zelfs het binnenskelet van de boxen, worden gemaakt van gecertificeerde, duurzame en gerecyclede materialen. Tijd om hier eens goed naar te kijken.

Bekleding

De Tuur boxspring wordt gestoffeerd met een materiaal dat bestaat uit 15% katoen en 85% gerecycled polyester.

Daarnaast bestaat het oppervlak van de boxspring, dat ook wel ‘spiegel’ wordt genoemd, uit 100% biologisch katoen, dat zorgt voor de optimale ventilatie.

toplaag tuur boxspring
De wat ruwere toplaag van 100% biokatoen voorkomt dat het matras verschuift.

Hoewel de spiegel geen echte anti-sliplaag bevat, heeft het oppervlak wel een wat stuggere textuur. Ons matras bleef dan ook perfect op de boxspring liggen.

Boxen, pootjes en hoofdbord

De 2 boxen van de Tuur boxspring kunnen eenvoudig aan elkaar worden vastgeklikt. Het volledige 'skelet' van de boxen, de binnenkant van het hoofdbord en de solide pootjes bestaan voor 100% uit FSC-gecertificeerd hout.

Om specifiek te zijn:

 • Het frame van de boxen bestaat uit 100% FSC-gecertificeerd dennenhout.
 • De binnenkant van het hoofdbord bestaat uit 100% FSC-gecertificeerd recycled spaanplaat.
 • De pootjes bestaan uit 100% FSC-gecertificeerd beukenhout.
houten pootjes Tuur boxspring
Solide pootjes van 100% FSC-gecertificeerd hout.
hoofdbord tuur boxspring
Een groot hoofdbord voorzien van gerecyclede spaanplaat.

Het hoofdbord was in het begin wat wiebelig, maar bleek niet helemaal goed in de gleuven van de boxspring te zitten. Gelukkig was dit - met wat hulp - snel op te lossen.

Er zijn boxspring waarbij het hoofdbord tot aan de grond doorloopt, zoals bij de Cloudpillo boxspring en Emma Deluxe. Dit zorgt vaak voor net iets meer stevigheid; de hoofdborden wiebelen nauwelijks en je kunt er goed tegenaan leunen. Heb je echter plinten of stopcontacten in de muur zitten, dan kunnen deze hoofdborden niet volledig tegen de muur worden geschoven. De Tuur Boxspring weet dit te voorkomen, door aan de onderkant een aantal centimeter vrij te laten. Het is een kleinigheidje, maar wij vonden het fijn dat onze plinten niet in de weg zaten!

Certificeringen en labels

De Tuur boxspring dankt zijn prijs niet alleen aan de hoge kwaliteit, maar ook aan de ecologisch verantwoorde productie.

Naast het gerecyclede polyester en biokatoen, bevat het boxspringbed de volgende keurmerken.

 • FSC-keurmerk: Zowel de basis van de boxen, het hoofdbord als de beuken pootjes zijn 100% FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout dat voor de onderdelen wordt gebruikt afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
 • Oeko-Tex Standard 100: Dit label bevestigt dat alle stoffen in de boxspring vrij zijn van schadelijke stoffen en veilig zijn voor menselijk gebruik.

-21% bij Tuur*

Tuur boxspringset: Koop jij de Tuur boxspring in combinatie met een van de Tuur matrassen en/of de Tuur Original topper, dan worden ook deze producten volledig gemaakt van natuurlijke, eerlijke en duurzame materialen.

Tuur boxspring - Maten, kleuren & prijzen

De Tuur boxspring is verkrijgbaar in 6 maten, waaronder twee eenpersoonsformaten. Een mooi voordeel: veel andere boxspring die we hebben getest, zijn namelijk verkrijgbaar vanaf 140 x 200 cm.

Formaat Prijs
90 x 200 cm €1.299
90 x 210 cm €1.349
140 x 200 cm €1.999
160 x 200 cm €2.199
160 x 210 cm €2.299
180 x 200 cm €2.349
180 x 210 cm €2.449

Hoewel er een relatief hoog prijskaartje aan de Tuur boxspring zit, is het belangrijk te onthouden dat het om een duurzaam en handgemaakt product gaat.

Een product van deze kwaliteit, volledig gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, is een investering in zowel je eigen nachtrust als een eerlijk bedrijf.

Tuur matras en accessoires

Bij het bestellen van je Tuur boxspring kun je kiezen uit verschillende personalisatieopties.

 • Matras: De prijzen hierboven zijn voor een kale Tuur boxspring. Je kunt er, net zoals wij, voor kiezen om er een van de Tuur matrassen bij te bestellen.
 • Kleur: Kies uit een grijze, beige of donkergroene bekleding, gemaakt van gerecycled polyester en 100% biologisch katoen.
 • Lampjes & USB: De boxspring kan (naar wens) worden uitgerust met buigbare lampjes met USB-aansluiting. Superhandig voor het opladen van je telefoon. Hoewel het in het algemeen een goede slaaptip is om je schermen zoveel mogelijk uit je slaapkamer te houden.
 • Nachtkastje: Het Tuur nachtkastje is verkrijgbaar in dezelfde stofkleuren als de Tuur boxspring.

-21% bij Tuur*

Tuur boxspring vergeleken

Na onze grondige test kunnen we de Tuur boxspring zeker aan onze lijst met best geteste boxsprings toevoegen. Maar, hoe verhoudt het boxspringbed van het duurzame merk zich tot andere boxsprings in onze top 10?

Beste keus voor
Tuur boxspring Duurzaamheid, kwaliteit, goede ondersteuning & service
Cloudpillo boxspring Moderne uitstraling, solide design, mooie afwerking & lange garantie
Emma Deluxe boxspring Tijdloos design, goede veerkracht en bundelkortingen
Swiss Sense Boxspring Home 180 Volledig personalisatie, hoge kwaliteit & lange garantie

Door de hogere prijs is Tuur wat minder geschikt voor mensen met een wat kleiner budget. In dit geval kunnen de boxspring van Beddenleeuw, Leen Bakker en Dekbed-Discounter uitkomst bieden. Wel raden we aan om rekening te houden dat goedkoop in het geval van boxsprings vaak duurkoop is, zoals ook de Consumentenbond boxspringtest aangeeft.

-21% bij Tuur*

Hoe duurzaam is de Tuur boxspring?

Kijken we naar andere slaapmerken, dan lijkt elk product tegenwoordig wel ‘duurzaam’. Het begrip wordt te pas en onpas opgegooid, terwijl dit niet altijd het geval blijkt. Ze spreken over ‘duurzame’ materialen, maar gebruiken nog altijd veel polyester of kiezen voor schuimsoorten of latex met een wat lager soortelijk gewicht. Dit betekent dat het aantal kilogram schuim of latex per kubieke meter aan de lage kant is, waardoor er gemiddeld sneller slijtage optreedt.

Ook worden er snel termen als ‘eerlijke productie’ gebruikt, terwijl er langere productieketens worden gehanteerd en er onduidelijkheid bestaat over de herkomst van de materialen. Het blijft lastig om door bomen van zogenaamd duurzame merken, het bos te zien. Tuur brengt daar verandering in!

duurzame productie
Duurzaamheid en eerlijke productie zijn eigenschappen die een steeds grotere rol spelen bij het kiezen van de beste slaapproducten.

Bij Tuur vindt de volledige productie plaats in hun eigen fabriek en ateliers in België. Bovendien is hun fabriek uitgerust met 938 zonnepanelen, waardoor de productie mogelijk wordt gemaakt door groene energie.

Dit is niet het enige dat zich op het dak van de fabriek bevindt. Naast de zonnepanelen biedt het dak ook huis aan vele bijenkorven, goed voor een enorme bijenpopulatie - en we weten tegenwoordig wel hoe belangrijk bijen zijn voor onze wereld.

Tot slot is Tuur lid van 1% for the Planet. Dit betekent dat het bedrijf 1% van zijn omzet aan organisaties die zich inzetten voor natuurbehoud. Een Tuur boxspring koop je dan ook niet alleen voor jezelf, maar ook een beetje voor een betere wereld.

-21% bij Tuur*

Conclusie

Na uitgebreid testen en analyseren is het helder dat de Tuur boxspring een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een luxe, duurzame slaapoplossing.

Hoewel we snappen dat de hogere prijs voor sommigen een struikelblok kan zijn, investeer je wel in een handgemaakt product dat volledig uit natuurlijke en gerecyclede materialen bestaat.

tuur boxspring compleet
De Tuur boxspring met aanpasbare Original matras en topper - de complete, duurzame slaapset.

De boxspring is te combineren met elk gewenst matras, hoewel een combinatie met een van de Tuur matrassen in de boxspringzet zeker aan te raden is.

Naast comfort en kwaliteit, draag je met een Tuur product ook direct bij aan een betere wereld - als dat niet lekker slaapt!

FAQ

 • Wat maakt de Tuur boxspring uniek?


  De handgemaakte aard, het transparante, korte productieproces en de bijdrage aan een duurzamere wereld zijn bijzondere kenmerken waarmee Tuur zich van veel andere merken onderscheidt. De Tuur boxspring wordt volledig gemaakt van natuurlijke, eerlijke materialen en kan bovendien worden uitgerust met verlichting met USB-aansluiting.

 • Wat betekent FSC-gecertificeerd?


  FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een non-profitorganisatie gericht op eerlijk bosbeheer en bosbehoud wereldwijd. Het FSC-keurmerk van de Tuur boxspring geeft aan dat het hout dat voor de poten, het hoofdbord en het skelet wordt gebruikt volledig uit duurzaam beheerde bossen.

 • Hoe onderhoud ik de Tuur boxspring?


  Je kunt lichte vlekken op de Tuur boxspring verwijderen met lauw water en een milde zeepoplossing.

 • Is de Tuur boxspring eenvoudig te monteren?


  Vanwege het hoge gewicht van de solide constructie is de Tuur boxspring niet eenvoudig te verplaatsen of te monteren, vooral niet in je eentje. Gelukkig wordt de boxspring door Tuur gemonteerd en geplaatst op de gewenste locatie.

 • Wat zijn de beschikbare maten voor de Tuur boxspring?


  De Tuur boxspring is verkrijgbaar in maten variërend van 90 x 200 cm tot 180 x 210 cm. In tegenstelling tot veel andere populaire slaapmerken is de boxspring dus ook beschikbaar in eenpersoonsformaat.

 • Met welke matrassen kan ik de Tuur boxspring combineren?


  De boxspring van Tuur is geschikt voor elk matras! Je kunt er ook voor kiezen om een volledige boxspringset bij Tuur te kopen, inclusief het Spring, Original Plus of Tuur Original matras.

 • Bronnen

Judith tekstschrijver

Judith

Content Writer

Omdat ik weet hoe het voelt om naar het plafond te staren, ben ik erop gebrand zelfs de grootste insomnicas rust te bieden. Met liefde duik ik dan ook in alles wat er over slaap te leren en ontdekken valt. Voor mezelf - en voor jou! Meer weten? Neem dan contact met me op via judith@airi.media.

Heeft dit artikel je geholpen?
Ja
Nee

Bedankt voor je feedback! Meer tips, advies en kortingscodes ontvangen? ➔ Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback verzonden - bedankt!
Het versturen van je feedback is helaas niet gelukt. Probeer het nog een keer.

Waarom ons vertrouwen?

Bij het beoordelen van producten zijn betrouwbaarheid en vertrouwen belangrijke aandachtspunten. Waarom wij geloven dat jij op Matrassencheck kunt vertrouwen?

 • Speciale testfaciliteit: We hebben wereldwijd meer dan 180 producten getest en sinds kort een eigen testfaciliteit opgezet, die uitgerust is met de modernste apparatuur om de prestaties van de slaapproducten te analyseren.
 • Goedgekeurd door slaapexperts: We werken samen met internationale slaapexperts, die ons team trainen, onze artikelen beoordelen en ons waardevolle inzichten geven op het gebied van slaapgezondheid.
 • Professioneel netwerk: We zijn nauw verbonden met fabrikanten en slaapmerken, waardoor we inzicht hebben in de nieuwste producten, trends en technologiën.
 • Europese marktleider: We zijn met trots de nummer 1 review-website van Europa en maken deel uit van een uitgebreid netwerk dat wereldwijd blijft groeien.

Hoewel onze websites jaarlijks miljoenen bezoekers krijgen, draait het bij ons niet om de cijfers. Zorgen dat de beste keuzes op slaapgebied voor iedereen toegankelijk zijn, dat is waar we voor staan.

>180 producten getest

>19836 uur aan onderzoek

>6 miljoen mensen vertrouwen ons

7 experts

#1 op de Europese markt

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Bol.com, Coolblue, HEMA en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.