Onze slaapexperts

Slaapexperts

Laatst bijgewerkt op: 14.07.2023

We hebben één doel:

Jou beter helpen slapen.

Om dit doel te bereiken, werken we samen met een team van gerenommeerde slaapdeskundigen.

Ze geven ons regelmatig advies en organiseren trainingen om onze kennis te vergroten. Ook helpen ze bij het testen van slaapproducten en geven ze uitgebreide feedback op onze artikelen.

Zo kunnen we garanderen dat we jou voorzien van de beste informatie over slaap en slaapproducten.

Op deze pagina lees je meer over de slaapexperts waar wij mee samenwerken.

Onze Slaapexperts

Maak kennis met onze slaapdeskundigen

We stellen onze slaapexperts graag aan je voor.

Susanne Willekes
Susanne Willekes

Kinderslaapcoach

Susanne Willekes is de eerste gecertificeerde Nederlandse Kinderslaapcoach.

Ze volgde de opleiding tot Gentle Sleep Coach in Amerika en startte in 2015 haar praktijk The Sleep Agency. Met haar coaching heeft ze al duizenden gezinnen en kinderen in binnen- en buitenland geholpen hun nachtrust te verbeteren.

Susanne is tevens auteur van twee succesvolle boeken. In 2017 verscheen de bestseller Slaap! hoe je baby van 0-12 maanden doorslaapt en in december 2021 werd haar tweede boek Slaap! voor dreumes & peuter uitgebracht.

Daarnaast ontwikkelde Susanne in 2021 samen met haar man de slaap- en voedingsapp Sleepeez voor baby’s. De missie? “Gezinnen met jonge kinderen ondersteunen bij het genieten van een gezond, gelukkig en uitgerust leven.”

Door haar expertise is Susanne een veelgevraagde gast voor radio en televisie. Ook schrijft ze voor het online platform van Ouders van Nu.

Walter Braun

Matrasexpert

Walter Braun is een expert op het gebied van matrassen en ergonomie.

Hij komt oorspronkelijk uit München, waar hij decennialang zijn eigen matraswinkel heeft gehad. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in het adviseren van de beste slaapproducten voor elk type slaper.

Walter is daarnaast trainer op het gebied van ligergonomie en leidt matrasadviseurs en verkopers op. Ook biedt hij bijscholing aan voor artsen en fysiotherapeuten.

Walter is ervan overtuigd dat een gezonde slaap het allerbelangrijkste is voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Het hebben van de juiste slaapproducten, afgestemd op jouw lichaam - denk aan een matras, een lattenbodem, het kussen en de deken - zijn hierbij van groot belang.

Door zijn werk met artsen weet hij dat veel lichamelijke klachten te maken hebben met een onjuiste slaaphouding. De truc is om de perfecte combinatie van matras en bed (en alles wat hierbij hoort) te vinden om zo de ideale slaapomstandigheden te creëren.

Björn Steinbrink

Slaapcoach

Björn Steinbrink is een gecertificeerd slaaptrainer en -coach.

Hij woont in Duitsland en werkt vooral samen met atleten. Hij leert ze meer over gezonde slaapgewoontes en hoe deze hun (sport)resultaten positief kunnen beïnvloeden.

Samen met Dr. Michal T. Coll Barroso heeft hij het platform Fit For Sleep opgericht.

In deze online cursus kunnen mensen meer leren over slaap en ontdekken ze hoe ze hun slaapritmes kunnen verbeteren en eventuele slaapproblemen kunnen oplossen.

Volgens Björn heeft goede slaap ongelooflijk veel voordelen, waaronder een betere gezondheid en een verhoging van de algehele levenskwaliteit.

Caroline Rolland

Fysiotherapeut

Caroline Rolland is osteopaat en fysiotherapeut in Quintin (een gemeente in Frankrijk).

In haar privépraktijk werkt ze onder andere met patiënten die reumatische-, neurologische- of ademhalingsklachten hebben.

Ze ondersteunt ook borstkankerpatiënten en helpt onder andere vrouwen met pre-operatieve zorg en post-operatieve reconstructie van het borstgebied.

In haar praktijk werkt ze zowel met volwassenen als met kinderen.

Recentelijk is Caroline ook steeds meer gaan werken met atleten om ze voor te bereiden op professionele wedstrijden.

Andrew Green

Slaaptherapeut

Andrew Green is een ergotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in slaap en slaapproblemen onder volwassen. Hij is actief in dit werkveld sinds 1999 en is tot 2016 verbonden geweest aan een slaapkliniek.

Andrew woont in Bristol in Engeland waar hij momenteel zijn eigen praktijk heeft. Hier behandelt hij mensen die lijden aan insomnia met behulp van cognitieve gedragstherapie (CGT-I).

Daarnaast geeft hij sinds 2020 slaapcoaching aan cliënten van over de hele wereld.

Zijn werk is gebaseerd op het volgende gedachtegoed: slaap is een essentieel en natuurlijk proces waar we allemaal genoeg tijd voor moeten nemen. Daarnaast is het van belang dat (medische) interventie om slaap te verbeteren wetenschappelijk onderbouwd hoort te zijn.

Je leest meer over Andrew op zijn Slaaptherapie website.

Pâmela Moraes Peixoto

Postoperatieve massagetherapeute

Pâmela Peixoto is een massagetherapeute die gespecialiseerd is in postoperatieve rehabilitatie, lymfedrainage, sport en ontspanning.

Ze werkt in Portugal met patienten die recentelijk zijn geopereerd. Haar kennis en vaardigheden helpen bij het rehabilitieproces; zowel de fysieke als de mentale kanten.

Pâmela is ook getraind in de Renata França massagemethode, die zich focust op huidgezondheid en het functioneren van het lymfestelsel, en de Nany Mota massagemethode, die zich richt op het verminderen van zwellingen, het verlichten van pijn en het verbeteren van postoperatieve beweeglijkheid.

Ultieme ontspanning staat bij al haar methoden op de eerste plaats, wat de slaapkwaliteit verbetert en haar patienten een heerlijke nachtrust bezorgt.

Ignacio Lacomba

Fysiotherapeut

Ignacio "Nacho" Lacomba is fysiotherapeut en personal trainer.

Hij heeft zowel de studies Sportwetenschappen als Fysiotherapie aan de Katholieke Universiteit van Valencia succesvol afgerond. Bovendien heeft hij een master in Functional Assessment en Corrective Exercise.

Nacho richt zich op invasieve fysiotherapie, echografie en revalidatie na blessures. Hij combineert fysiotherapie met fysieke training en helpt mensen van alle leeftijden bij uiteenlopende aandoeningen, aan de hand van geïndividualiseerde behandelplannen.​​​​​

Hoe helpen deze slaapdeskundigen ons?

We zijn samen gaan werken met slaapexperts om meer kennis te vergaren over het testen van slaapproducten en deze informatie vervolgens te kunnen delen met onze lezers.

De experts hebben ons geholpen bij het vormgeven van ons testproces.

Ze hebben meegedacht over - onder andere - het testen van de matras stevigheid, de zinkdiepte en de verschillende slaaphoudingen.

Slaaphouding tips experts

Onze experts hebben niet alleen ondersteuning geboden bij het testen. Ze zijn ook ontzettend belangrijk in het vergroten van onze algemene kennis over matrassen.

Ze hebben ons laten zien dat er geen one-size-fits-all matras bestaat en dat er voor elk lichaamstype andere vereisten zijn. Ergonomie, lichaamspostuur en slaaphouding zijn hierbij belangrijke pijlers.

Hun kennis over de verschillende materialen voor het beste matras en hun onderzoek naar het belang van het gebruik van het juiste matras voor optimale uitlijning van de ruggengraat, helpt ons bij het onderzoeken welk matras geschikt is voor wie.

matras hardheid per slaaphouding

Maar ze hebben ons niet alleen geholpen met matrassen.

Hun expertise heeft ook bijgedragen aan onze kennis over een breed scala aan slaapacessoires, waaronder kussens, matrastoppers, dekens, bedframes, en meer.

Ze hebben ons laten zien hoe verschillende matrassen en slaaphoudingen van invloed kunnen zijn bij het kiezen van een hoofdkussen, en hoe andere slaapaccessoires de algehele slaapkwaliteit kunnen verbeteren.

Tot slot zijn we niet alleen een product review website, maar schrijven we bij Matrassencheck ook steeds meer over algemene informatie dat betrekking heeft op slaap.

We stellen onszelf vragen over belangrijke onderwerpen, zoals:

 • Hoe ga je om met slaapproblemen?
 • Wat voor invloed heeft je dieet op de kwaliteit van slaap?
 • Hoeveel slaap heb je nou echt nodig?
 • Hoe zit het met slaap en slaapproblemen onder kinderen?

We blijven op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de slaapwereld en we kunnen onze slaapexperts altijd bereiken om ons de medische en wetenschappelijke achtergrond uit te leggen die wij nodig hebben om onze lezers te adviseren.

Wil je onderdeel worden van ons team aan slaapexperts?

We staan er altijd voor open voor om met meer slaapexperts samen te werken.

Slaapcoaches, (fysio)therapeuten, wetenschappers en andere slaapgerelateerde expertises zijn meer dan welkom.

Ons team publiceert artikelen in veel verschillende talen en landen - Engeland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Nederland, Italië en meer. Jouw kennis en advies kan miljoenen mensen over de hele wereld helpen om beter te slapen.

Als je interesse hebt om samen te werken, laat het ons dan weten via robert@airi.media.

Heeft dit artikel je geholpen?
Ja
Nee

Bedankt voor je feedback! Meer tips, advies en kortingscodes ontvangen? ➔ Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback verzonden - bedankt!
Het versturen van je feedback is helaas niet gelukt. Probeer het nog een keer.

Waarom ons vertrouwen?

Bij het beoordelen van producten zijn betrouwbaarheid en vertrouwen belangrijke aandachtspunten. Waarom wij geloven dat jij op Matrassencheck kunt vertrouwen?

 • Speciale testfaciliteit: We hebben wereldwijd meer dan 180 producten getest en sinds kort een eigen testfaciliteit opgezet, die uitgerust is met de modernste apparatuur om de prestaties van de slaapproducten te analyseren.
 • Goedgekeurd door slaapexperts: We werken samen met internationale slaapexperts, die ons team trainen, onze artikelen beoordelen en ons waardevolle inzichten geven op het gebied van slaapgezondheid.
 • Professioneel netwerk: We zijn nauw verbonden met fabrikanten en slaapmerken, waardoor we inzicht hebben in de nieuwste producten, trends en technologiën.
 • Europese marktleider: We zijn met trots de nummer 1 review-website van Europa en maken deel uit van een uitgebreid netwerk dat wereldwijd blijft groeien.

Hoewel onze websites jaarlijks miljoenen bezoekers krijgen, draait het bij ons niet om de cijfers. Zorgen dat de beste keuzes op slaapgebied voor iedereen toegankelijk zijn, dat is waar we voor staan.

>180 producten getest

>19836 uur aan onderzoek

>6 miljoen mensen vertrouwen ons

7 experts

#1 op de Europese markt

Dit kan ook interessant voor jou zijn...
  s

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Bol.com, Coolblue, HEMA en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.