🔥 EMMA DAYS 🔥

Tot 55% korting op de Consumentenbond testwinnaars!

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Traagschuim Topper

Traagschuim topper kopen: de beste traagschuim topdekmatrassen (2022)

Robert

Laatst bijgewerkt op: 25.05.2022 5 Min.

Altijd al een keer willen genieten van het comfortabele gevoel van traagschuim? Maar vind je een normaal traagschuim matras wat aan de dure kant? 💰

Grote kans dat een traagschuim topper dan een uitstekende keuze voor jou is. Een traagschuim topdekmatras is relatief goedkoop en leg je simpelweg bovenop je normale matras.

Door het grote aanpassingsvermogen en de drukverlagende werking van het traagschuim zijn traagschuim toppers bovendien goed geschikt voor mensen met rugklachten.

Benieuwd naar onze ervaringen met traagschuim toppers? En wil je weten wat de beste traagschuim topper is?

Hieronder lees je het! 👇

Traagschuim topper

  Eigenschappen van een traagschuim topper

  • Verlichting van drukpunten

  • Optimaal comfort

  • Hoog aanpassingsvermogen

  • Goed geschikt voor mensen met rugklachten

  • Goedkope upgrade van je normale matras

  • Heerlijk warm slaapklimaat

  Product van het Jaar

  Hypnia Bamboe Topdekmatras

  Hypnia Bamboe Topdekmatras

  Het Hypnia Bamboe Topdekmatras is een comfortabele matrastopper gemaakt van traagschuim. "In 2019 uitgeroepen tot Product van het Jaar" 🏆

  Dit topdekmatras is een comfortabele en betaalbare upgrade voor je normale matras.

  Ideaal voor wie zijn huidige matras net wat te hard vindt.

  Het Hypnia Bamboe Topdekmatras in een notendop

  Het Hypnia Bamboe Topdekmatras is gemaakt van 100% traagschuim met een hoge materiaal dichtheid.

  Dit zorgt voor zacht comfort en een lange levensduur.

  Hypnia Bamboe Topdekmatras traagschuim

  Deze matrastopper is 8 cm dik. Je plaatst hem simpelweg bovenop je normale matras.

  Door de anti-sliplaag aan de onderkant van de topper blijft het topdekmatras goed op z'n plek liggen.

  Het Hypnia Bamboe Topdekmatras is bovendien hypoallergeen (anti-allergisch) en OEKO-Tex Standaard 100 gecertificeerd.👍

  Dit certificaat geeft aan dat het product getest is op schadelijke en/of chemische stoffen.

  Aankoopvoorwaarden

  Tot slot springen de aankoopvoorwaarden bij Hypnia in het oog:

  • Gratis verzending,
  • 120 dagen proefslapen
  • 15 jaar garantie
  • Gratis retour

  Indrukwekkend voor een matrastopper!

  -26% met "Matras7"*

  Product van het Jaar

  Emma Topper

  Emma Topper

  De Emma Topper is een prijswinnende en comfortabele topper met twee verschillende slaapzijden: zacht en medium-stevig. Daarmee is de Emma Topper de ideale one-size-fits-all-oplossing.

  De Emma Topper bestaat uit een luchtige en zachte matrashoes, één zijde met stevig HRX-schuim en één zijde met zacht Airgocell-gelschuim. Je kunt de Emma Flip Topper dus draaien om op de zijde te slapen die jij het meest comfortabel vindt.

  Emma Topper review

  De Emma Topper is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een luxueuze aanvulling op zijn of haar matras.

  Wat deze topper zo bijzonder maakt, is het feit dat hij twee kanten heeft die zijn gemaakt van verschillende soorten schuim. Zo krijg je een stevige kant, gemaakt van HRX-schuim, en een zachte, comfortabele kant van Airgocell-gelschuim, materiaal dat ook gebruikt wordt in de Emma O2-matras.

  Net als bij de matrassen van Emma is de vulling van uitstekende kwaliteit, waardoor je schouders en heupen uitstekend ondersteund worden. Deze Emma Flip Topper past zich perfect aan je slaaphouding aan voor maximaal comfort. Als een Emma-matras iets te duur voor je is, maar je wel van een hoog comfort wilt genieten, dan is de Emma Topper de ideale oplossing.

  -46% met "EMMACHECK5"*

  Wat is een traagschuim topper?

  Een traagschuim topper is een dun matras dat je bovenop je normale matras plaatst. De naam zegt het al, de matrastopper is gemaakt van traagschuim, ook wel memory foam of viscoschuim genoemd.

  Traagschuim staat erom bekend zich aan te passen aan het lichaam van de slaper. Het omhelst je lichaam, en keert na het opstaan binnen een paar seconden terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

  Hand op traagschuim matras

  Handafdruk op traagschuim matras na 5 seconden

  Handafdruk op traagschuim matras na 10 seconden

  Een traagschuim topper is daarmee heerlijk comfortabel en verlicht bovendien de drukpunten van het lichaam. Dit is fijn voor wie vaak last heeft van rugklachten.

  Daarnaast houdt een traagschuim topmatras warmte lang vast. Ideaal voor de koukleumen onder ons.🥶

  Waar moet je op letten bij het kopen van een traagschuim topper?

  Een traagschuim topper is een fijne upgrade van je normale matras. Het biedt extra zachtheid en ondersteuning, en is een stuk goedkoper dan een gewoon matras.

  Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een traagschuim topmatras: de dikte, de matrashoes en de elastieke banden. We bespreken ze één voor één met je.

  Topmatras traagschuim: dikte

  Traagschuim toppers zijn verkrijgbaar vanaf 4 cm dik. Hoewel de dikte niet alles zegt over de kwaliteit van een topmatras, kan het wel een belangrijke rol spelen bij het comfort en de ondersteuning.

  Wij raden aan om een topmatras met een dikte van minimaal 5 of 6 cm te kopen.

  Zo weet je zeker dat je een comfortabele nachtrust hebt, en je lichaam goed ondersteund wordt.

  Ook voor zwaardere mensen is het beter om een wat dikkere traagschuim topper te kopen.

  Topmatras traagschuim: matrashoes

  De matrashoes, die vrijwel altijd wordt meegeleverd, is een belangrijk punt bij de aanschaf van een topmatras. Ten eerste is het ideaal als je matrashoes over een rits beschikt. Zo kan hij eenvoudig afgenomen en gewassen worden.

  Daarnaast is het belangrijk dat het vocht en warmte goed kan afvoeren. Natuurlijk is het fijn dat een traagschuim topper een wat warmer slaapklimaat heeft, maar je wilt niet dat het te warm wordt. Een matrashoes gemaakt van bamboevezels is in dit opzicht ideaal.

  Heb je last van allergieën? Dan is het belangrijk om een matrashoes te hebben die hypoallergeen (anti-allergisch) is. De matrashoes is dan speciaal behandeld zodat bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet kunnen nestelen in de hoes.

  Matrassencheck tip: alle Hypnia matrassen beschikken over een matrashoes gemaakt van natuurlijke bamboevezels. Daarnaast kun je bij matrassenfabrikant MLine losse matrashoezen aanschaffen.

  Topmatras traagschuim: elastieke banden

  Het is erg fijn als je traagschuim topper over elastieke banden beschikt. Deze banden kun je om je normale matras heen binden, zodat je topmatras op de juiste plek blijft liggen.

  Sommige matrastoppers maken daarnaast gebruik van een anti-sliplaag. Dit gaat verschuivingen van je traagschuim topper tegen. Het Hypnia Bamboe Topdekmatras is hier een goed voorbeeld van.

  Het is geen echter geen ramp als je matrastopper niet over één van deze twee items beschikt. Zorg er dan wel voor dat je matrasovertrek groot genoeg is, zodat je matras en matrastopper in het overtrek passen.

  De beste traagschuim toppers

  Het aanbod van traagschuim toppers is groot. Veel fabrikanten, zoals Hypnia, Lidl, Beter Bed, Jysk en IKEA bieden traagschuim toppers aan. Maar hoe maak je een hieruit een goede keuze? 🤔

  Wij helpen je op weg. We hebben een selectie gemaakt van wat volgens ons de beste traagschuim toppers op het moment zijn. Lees onze top 3 hieronder! 👇

  Hypnia Bamboe Topdekmatras

  Het Hypnia Bamboe Topdekmatras is gemaakt van 100% traagschuim en is maar liefst 8 cm dik. Het is één van onze favoriete matrastoppers.

  In 2019 is deze topper door duizenden consumenten beoordeeld en in Frankrijk uitgeroepen tot Product van het Jaar.🥳

  Ook wij hebben deze traagschuim topper uitgebreid getest en beoordeeld. Onze Hypnia Bamboe Topdekmatras review vertelt je er alles over.

  -26% met "Matras7"*

  Emma Topper

  Traagschuim topper: Emma Topper

  De Emma Topper is een heerlijk comfortabele traagschuim topper. Dat kan ook bijna niet anders, want Emma staat bekend om zijn hoogwaardige (en zelfs prijswinnende) producten.

  Het Emma O2-matras is door de Consumentenbond bijvoorbeeld uitstekend beoordeeld. De Emma Topper doet hier zeker niet aan onder. Het is namelijk uitgeroepen tot Product van het Jaar 2021 in Nederland en België. 🎉

  Wij hebben deze traagschuim topper ook zelf getest: lees hier onze review van de Emma Topper.

  -46% met "EMMACHECK5"*

  Gold Visco topper

  Traagschuim topper: Gold Visco topper

  De Gold Visco topper is een traagschuim topper van Beter Bed. Het biedt superieur comfort en past zich volledig aan jouw lichaam aan.

  Het houdt lichaamswarmte lang vast, waardoor jij lekker warm en knus kan slapen. Bovendien heeft het goede ergonomische eigenschappen, wat rugklachten vermindert.

  Vooral voor zwaardere rug- of zijslapers is deze traagschuim topper goed geschikt.

  Koop bij Beter Bed*189 €

  Traagschuim topper: formaten

  Het is belangrijk dat je traagschuim topper dezelfde grootte heeft als je normale matras. Zo kun je hem perfect bovenop je matras plaatsen. Meet daarom de grootte van je matras op voordat je een traagschuim topmatras aanschaft.📏

  Traagschuim toppers zijn er in veel verschillende formaten. Zo zijn er eenpersoons topmatrassen van bijvoorbeeld 80x200 cm of 90x200 cm, maar ook tweepersoons traagschuim toppers.

  Formaten traagschuim toppers
  Foto: © Matrassencheck

  Een traagschuim topper 140x200 cm is ideaal voor wie lekker veel ruimte in z’n bed wilt hebben. Ook voor koppels is dit formaat prima geschikt.

  Koppels die net wat meer bewegingsvrijheid in bed willen hebben kunnen beter voor een traagschuim topper 160x200 cm gaan.

  Een traagschuim topper 180x200 cm of 200x200 cm biedt ultieme vrijheid. Je kunt ongestoord slapen, zonder dat je iets merkt van de bewegingen van je partner. Mocht je het leuk vinden, kunnen je zelfs overdwars slapen. 😎

  Matrassencheck tip: Heeft je partner een andere lichaamsbouw dan jij? Dan is het slim om twee eenpersoons matrastoppers te kopen. Zo kun je de hardheid en ligcomfort aanpassen op basis van je lichaamstype.

  Wat is beter: traagschuim topper of koudschuim topper?

  Wij krijgen vaak de vraag wat beter is: traagschuim of koudschuim. Het antwoord is vrij simpel: het hangt van je persoonlijke voorkeuren af.

  Een traagschuim topper is vaak wat zachter en comfortabeler en vormt zich goed naar je lichaamsbouw en slaaphouding.

  Bovendien heeft het goede ergonomische eigenschappen wat goed helpt tegen rugklachten.

  Een koudschuimmatras of topper heeft daarentegen een wat koeler slaapklimaat. Ook is het steviger en veerkrachtiger, wat ten goede komt aan de lichaamsondersteuning.

  Voor mensen met allergieën is een latex matras of topper de beste optie. Latex is namelijk van zichzelf hypoallergeen (anti-allergisch), waardoor je geen last hebt van bacteriën, schimmels of huisstofmijt. 🤧

  Onze ervaringen met traagschuim toppers: conclusie

  Een traagschuim topper is een relatief goedkope upgrade van je normale matras. Het biedt optimaal comfort, prima lichaamsondersteuning en heeft een hoog aanpassingsvermogen.

  Daarnaast helpt de drukverlichtende werking en goede ergonomische eigenschappen van traagschuim uitstekend tegen rugklachten.

  Ben je een koukleum (in bed)? Ook dan is een traagschuim topper een erg fijne keuze. Het houdt lichaamswarmte namelijk lekker lang vast. Als je daarentegen een warme slaper bent, is een verkoelend topmatras een betere optie voor jou.

  Al met al zijn wij erg te spreken over traagschuim toppers, en zijn ervan overtuigd dat dit een goede toevoeging is voor een comfortabele nachtrust.😴

  Traagschuim topper: Veel gestelde vragen

  • Hoe dik moet een traagschuim topper zijn?


   Wij raden een minimale dikte van 5 of 6 cm aan. Er zijn traagschuim toppers die dunner zijn dan dit, maar die bieden naar onze ervaring niet genoeg lichaamsondersteuning en comfort.

  • Wat is het nut van een traagschuim topper?


   Traagschuim toppers zijn speciaal ontworpen om zich goed aan te passen aan het lichaam. Zo kunnen jouw spieren zich ontspannen en verminder je (de kans op) rugklachten. Het verbetert ook de bloedsomloop.

   Bovendien biedt een traagschuim topmatras fijn comfort en is het een relatief goedkope upgrade van je normale matras.

  Robert

  Een goede nachtrust doet wonderen. Door 's nachts heerlijk te slapen kun jij vol energie aan elke nieuwe dag beginnen. Ik help jou hier graag bij! Door het geven van tips, adviezen en informatie over alles wat met slaap te maken heeft, hoop ik dat jij zelf kan zorgen voor een fantastische nachtrust.

  Kortingscodes

  Emma Topper
  Emma Topper op het bed
  Emma Prijs vanaf 129.06 € (239 €)

  Emma Topper: een prijswinnende upgrade van je matras.

  Dit kan ook interessant voor jou zijn…

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.