🎉Emma viert feest!

Tot 55% korting op ALLE Emma producten! 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

De beste matrassen van LIDL

Lidl-matrassen: overzicht en advies (2021)

Robert

Laatst bijgewerkt op: 07.07.2021 11 Min.

LIDL is niet enkel een prijzenbreker onder de supermarkten, ze hebben ook een populaire webwinkel waar ze matrassen verkopen! Naast koudschuim-, pocketvering- en traagschuimmatrassen verkopen ze ook beddengoed, slaapkamermeubels, matrastoppers en ander huisgoed.

Opvallend zijn hier de lage prijzen, die volgens Lidl uitsluitend te wijten te maken hebben met lage productiekosten.

De Lidl-matrassen zijn in Nederland en België bijna uitsluitend online verkrijgbaar. Ons team heeft de matrassen in het assortiment van de discounter getest en vergeleken. Welke matras is het best geschikt voor jou? Ontdek het hieronder.

Lidl Logo
 • Overzicht
 • LIDL-matrassen getest
 • Lidl versus Beter Bed: een vergelijking
 • Andere aanbiedingen bij LIDL
 • Alternatieven voor de matrassen van LIDL
 • Onze Mening

Voordelen:

 • Lage prijzen
 • 90 dagen bedenktijd
 • Ruim aanbod
 • Gebruik van duurzame materialen
 • Flexibel retourbeleid en verzendvoorwaarden

Nadelen:

 • Geen op maat gemaakte producten
 • Geen gratis verzending
 • Geen absolute topkwaliteit zoals bij EMMA
 • Minder hybride producten zoals combinatie koud- en traagschuim
 • Geen mogelijkheid om matrassen in de winkel te testen

De beste matrassen van LIDL

 • Badenia
  De Badenia van LIDL combineert een dikke laag gelschuim met een kern van koudschuim, voor een fris slaapgevoel en comfort dat zich aan je lichaam aanpast.
 • Meradiso
  De Meradiso van Lidl is een spotgoedkope pocketveringmatras die beschikbaar is in verschillende hardheidsgraden in 7 comfortzones voor optimaal comfort en ondersteuning.
 • Hn8
  De HN8 van Lidl combineert een kern van stevig koudschuim (beschikbaar in verschillende hardheidsgraden, SG40) met een dikke bovenlaag van gelschuim. Dit zorgt voor een goed evenwicht tussen ondersteuning en comfort.
 • De Malie is een hoogwaardige pocketveringmatras met 1000 verschillende pockets verdeeld in 7 zones.

  In een notendop:

  • LIDL-matrassen blinken vooral uit omwille van hun lage prijs
  • De populaire MERADISO scoort het best (zowel koudschuim als pocketvering)
  • De matrassen van LIDL gebruiken hoogwaardig en duurzaam schuim
  • Je hebt 90 dagen bedenktijd = proefslapen zonder verplichtingen
  • Matrassen van LIDL zijn gemiddeld 40% goedkoper dan bij kwaliteitsmerken
  Badenia van Ldl Product Afbeelding

  Badenia

  Badenia

  De Badenia van LIDL combineert een dikke laag gelschuim met een kern van koudschuim, voor een fris slaapgevoel en comfort dat zich aan je lichaam aanpast.

  Deze matras is een hybride model. De Badenia is vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een koele matras met goede bekkenondersteuning. Qua comfort is hij vergelijkbaar met andere LIDL-matrassen zoals de Meradiso.

  De Badenia in een notendop

  De Badenia is een behoorlijk unieke matras omwille van het gebruik van twee verschillende lagen schuim: één met gelschuim (toplaag) voor maximale koelte en elasticiteit, en een dikke kern van traagschuim in verschillende zones voor maximale ondersteuning. ​

  Het stevige gelschuim zorgt voor goede ondersteuning van de hele wervelkolom, wat vooral belangrijk is voor zijslapers die hun rug en schouder meer belasten.

  Het gelschuim absorbeert de lichaamstemperatuur, zodat warmte sneller opgenomen en afgevoerd wordt. De tijk bestaat uit lyocell (Tencel) wat eveneens zorgt voor een goed vochttransport, en kan afgenomen worden en in de wasmachine gewassen.

  Deze gemiddeld stevige matras in beschikbaar in drie verschillende afmetingen (80 x 200 cm, 90 x 200 cm en 140 x 200 cm) vanaf €199,00.

  Kopen bij LIDL*

  LIDL Meradiso Pocketveringsmatras Product Afbeelding

  Meradiso

  Meradiso

  De Meradiso van Lidl is een spotgoedkope pocketveringmatras die beschikbaar is in verschillende hardheidsgraden in 7 comfortzones voor optimaal comfort en ondersteuning.

  De Meradiso-matras is een drielaagse pocketveringmatras, afgewerkt met schuim, in het laagste prijssegment. Voor minder dan €100,00 krijg je een stevige matras met afritsbare en wasbare tijk.

  De Meradiso in een notendop

  Het pocketverenmodel van de Meradiso is erg populair omwille van de lage prijs. Slechts weinig andere fabrikant kunnen een vergelijkbare duurzaamheid en kwaliteit bieden voor minder dan €100,00 (90 x 200 cm). De matras is behoorlijk stevig ontworpen voor goede ondersteuning en stabiliteit, en alle materialen hebben een veiligheidstest doorstaan.

  Hygiëne

  De tijk van de Meradiso kan eenvoudig worden afgeritst en in de wasmachine worden gewassen op 60 °C voor optimale hygiëne.

  Veiligheid

  Alle materialen die gebruikt worden in deze matras zijn getest en voldoen aan Europese kwaliteitsnormen.

  Temperatuurcontrole en ventilatie

  Zoals de meeste pocketveringmatrassen biedt de Meradiso uitstekende ventilatie. Ook is de tijk gemaakt van huidvriendelijke stof en gewatteerd met ademende klimaatvezel, voor een koel slaapgevoel in de zomer.

  Hardheid

  De Meradiso is beschikbaar in verschillende hardheidsgraden, zodat jij een model kunt selecteren dat het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren. 

  Formaat

  Deze matras is beschikbaar in verschillende afmetingen, zowel voor enkele als dubbele bedden.

  Kopen bij LIDL*

  Hn8 Lidl Product Afbeelding

  HN8

  HN8

  De HN8 van Lidl combineert een kern van stevig koudschuim (beschikbaar in verschillende hardheidsgraden, SG40) met een dikke bovenlaag van gelschuim. Dit zorgt voor een goed evenwicht tussen ondersteuning en comfort.

  Deze matras van Lidl is relatief nieuw. Het gelschuim neemt de lichaamswarmte snel op wat vooral in de zomer voor een frisser slaapgevoel zorgt. Bovendien ventileert het materiaal erg goed.

  De HN8 in een notendop

  Deze koudschuimmatras van LIDL is afgewerkt met een unieke laag van 4 cm dik gelschuim voor extra comfort. De toplaag van gel volgt de contouren en bewegingen van het lichaam en biedt optimale ondersteuning van het bekken en de wervelkolom dankzij de hoge elasticiteitsgraad.

  De tijk is geurwerend, anti-allergisch en antibacterieel. Bovendien kan deze gemakkelijk worden afgenomen en in de wasmachine gewassen worden.

  Gelschuim is het ideale materiaal voor wie het vaak te warm heeft in bed, of voor wie op zoek is naar iets meer ligcomfort aan een redelijke prijs. Je koopt deze matras bij Lidl al vanaf €199,00.

  Kopen bij LIDL*

  Lidl Malie pocketveringmatras

  Malie Pocketveringmatras

  Malie Pocketveringmatras

  De Malie is een hoogwaardige pocketveringmatras met 1000 verschillende pockets verdeeld in 7 zones.

  Deze pocketveringmatras bestaat uit verschillende comfortzones die bestaan uit speciaal ontwikkelde en geplaatste pocketveren voor een aangepaste lichaamsondersteuning.

  De Malie Pocketveringmatras in een notendop

  De Malie is een uitstekende pocketveringmatras, ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een stevig ligvlak en een hygiënische matras die voldoende ondersteuning biedt bij het bekken en de schouders.

  De duizend verschillende veren zijn apart verpakt in aparte pockets, die zijn onderverdeeld in zeven verschillende comfortzones voor een goede ondersteuning van de wervelkolom.

  De tijk van de matras is afneembaar, en kan in de wasmachine gewassen worden op 60 graden. De matras is eveneens geschikt voor gebruik met verstelbare lattenbodems.

  Kopen bij LIDL*

  LIDL-matrassen getest

  We hebben verschillende matrassen van LIDL getest, en waren over het algemeen aangenaam verrast door het comfort, de ondersteuning en de zachtheid die ze boden. In tegenstelling tot wat de lage prijs doet vermoeden, moeten de matrassen van LIDL zeker niet onder doen voor duurdere modellen bij beddenwinkels zoals Beter Bed.

  Meradiso

  Uit onze test bleek dat vooral de Meradiso van LIDL erg goed scoorde. Deze matras biedt een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en voldoende ondersteuning voor rug-, zij- en buikslapers tot 120 kilogram. Wat we ook fijn vinden, is het feit dat deze matras beschikbaar is in verschillende stevigheidsgraden en uitvoeringen (met koudschuim, traagschuim en pocketveren).

  Elke variant van de Meradiso heeft zijn eigen voordelen:

  • Pocketveringmatras: goede ondersteuning, stabiliteit en veerkracht. Duurzaam ontwerp.
  • Traagschuimmatras: past zich perfect aan je lichaamsvorm/contouren aan.
  • Koudschuimmatras: goedkoop comfort, optimale ondersteuning van de schouders en het bekken

  Badenia

  Dit hybride model is vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een koele matras die goede ondersteuning biedt voor de wervelkolom. Dankzij het gebruik van gelschuim heeft de Badenia-matras ook een verkoelend effect, wat vooral handig is in de zomer.

  Door de opdeling in verschillende comfortzones wordt elk lichaamsdeel optimaal ondersteund. Zo vermijd je rug-, schouder- of nekproblemen.

  HN8

  Onze matrassentesters waren ook erg onder de indruk van de ligeigenschappen van de HN8. Wel moeten we opmerken dat deze matras eerder geschikt is voor lichtere personen en rugslapers, omdat hij iets minder stevigheid en veerkracht biedt.

  De Lidl-matrassen scoren allemaa ook zeer goed in de categorie gezondheid en hygiëne. In tegenstelling tot andere modellen geeft de matras bijna geen onaangename geur af. Verder werden in de verschillende geteste Lidl-matrassen geen schadelijke stoffen aangetroffen.

  Lidl versus Beter Bed: een vergelijking

  In een van onze andere artikelen bekijken we verschillende matrassen van Beter Bed. Ook Beter Bed stunt regelmatig met uiterst lage prijzen op hoogwaardige matrassen. Maar welke matrassen zijn meer kwalitatief? Wie biedt het betere assortiment aan?

  Beter Bed heeft natuurlijk een véél groter assortiment. Zo kunt u bij Beter Bed tientallen verschillende comfortschuimmatrassen, koudschuimmatrassen, visco-schuimmatrassen, gelmatrassen, pocketverenmatrassen en kindermatrassen bestellen, terwijl LIDL een eerder beperkt aanbod heeft.

  Bij Beter Bed kun je rekenen op professioneel advies op maat, en bovendien kun je ook terecht in de fysieke winkel om matrassen te testen. De uitprobeergarantie is echter ook iets langer (100 dagen) dan bij LIDL.

  Lidl-matrassen scoren goed in onze matrassentest, zowel op het vlak van prijs als comfort. Veel soorten matrassen zijn hier in veel verschillende maten verkrijgbaar. Je hebt ook recht om matrassen 90 dagen te proberen. Daardoor loopt u niet het risico om de verkeerde matras te kopen

  De kwaliteitsverschillen tussen Beter Bed en LIDL zijn minimaal, toch voor producten in dezelfde prijsklasse.

  Lidl Matrassen

  De hoezen van de Lidl- en Beter Bed-matrassen zijn meestal afneembaar en ook machinewasbaar. Bovendien zijn ze goed ventilerend. Dit is vooral belangrijk in de zomer, zodat u het niet te warm krijgt in bed.

  Als u de kwaliteit van de matrassen vergelijkt aan de hand van onze testen, dan merkt u dat matrassen bij LIDL vaak iets minder duurzaam zijn. De testers waren echter grotendeels tevreden over de kwaliteit bij LIDL. Vooral de MERADISO-matrassen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien worden de matrassen van LIDL getest op schadelijke stoffen en zijn ze duurzaam.

  Samenvattend kan gesteld worden dat klanten die de voorkeur geven aan een breed scala aan producten, wellicht best naar Beter Bed gaan. Hier vindt u een overzichtelijke online shop met vele soorten matrassen in verschillende maten. Natuurlijk belet niets u om beide webshops met elkaar te vergelijken.

  Heeft u geen behoefte aan speciale hybride matrassen die verschillende materialen combineren maar wilt u gewoon een goede matras die lang meegaat en voordelig is, dan raden we u aan om bij LIDL te kopen. De MERADISO van Lidl is een van de populairste matrassen in Nederland, zowel omwille van de prijs als het hoge comfort.

  Andere aanbiedingen bij LIDL

  Onder de matras: de lattenbodem

  Lattenbodems hebben een enorme invloed op het liggevoel van de matras. Voor een goede slaaphouding en comfort moet een lattenbodem worden gebruikt die verschillende delen van het lichaam ondersteunt.

  De Lidl Livarno lattenbodem is niet alleen verkrijgbaar in vele verschillende maten (ca. 90 x 190 cm, 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 100 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm), maar ook verstelbaar in het hoofd- en voeteneindgedeelte.

  In het midden van de lattenbodem uit berkenhout zit een middenriem, waardoor de lattenbodem extra stabiel is en gecombineerd worden met verschillende soorten bedden.

  Deze stabiliteit wordt versterkt door 30 latten uit hoogwaardig materiaal. De Livarno is geschikt voor alle soorten matrassen en heeft een draagvermogen van ca. 120 kg. Ideaal om samen te bestellen met je nieuwe matras dus.

  Elektrisch verstelbare lattenbodem van LIDL

  Er bestaat trouwens ook een elektrisch verstelbare lattenbodem van LIDL, deze is verkrijgbaar voor een meerprijs.

  De kleinste lattenbodem is verkrijgbaar voor ongeveer € 49,00 in de Lidl Online Shop. Daar moet je nog verzendkosten bij rekenen, als je samen met je matras bestelt gelden die natuurlijk niet.

  Kopen bij LIDL*

  Beddengoed van Lidl

  Bij Lidl vind je ook uitstekend beddengoed aan een zeer voordelige prijs: dekbedden, lakens, kussens, kussenslopen en meer in verschillende kleuren, modellen, stoffen en samenstellingen waarmee jij je ideale beddenset samenstelt. Combineer verschillende producten van LIDL voor de laagste prijzen en de beste voorwaarden.

  Matrashoes van Lidl

  Matrashoes van Lidl

  Elke Lidl-matras wordt ook geleverd met een matrashoes. Als u echter uw matras wilt beschermen en wilt zorgen voor extra hygiëne, bekijk dan ook de aparte matrashoezen.

  Vooral mensen met een allergie kunnen best een goedkopere Lidl-matras kopen en gewoon de SETEX® Protect & Care -hoes gebruiken. De voordelen van de Lidl-matrashoes bieden onder andere

  • biedt optimale zuiverheid, frisheid en comfort
  • Dermatologisch veilig
  • Geschikt voor mensen met een huismijtallergie
  • Voor matrassen van 16-20 cm hoog
  • Kan gewassen worden in de wasmachine
  • Geschikt voor drogers

  Kopen bij LIDL*

  Alternatieven voor de matrassen van LIDL

  Natuurlijk zijn er veel alternatieven voor de matrassen van LIDL. Andere matrassenmerken en -winkels zijn echter vaak duurder. Niet iedereen heeft het budget om een matras van meer dan € 500,00 te kopen. Bedenk echter wel dat een matras een belangrijke investering in je eigen gezondheid en levenskwaliteit is.

  Een goede matras heeft niet alleen invloed op de slaap, maar ook op het dagelijks leven. Want goed slapen zorgt er ook voor dat u een beter humeur heeft.

  Na een stresserende of lange dag op het werk, heb je nood aan een goed beter om lekker op te relaxen en in te slapen. Een paar honderd euro extra kan een groot verschil betekenen.

  Een dure matras kan een grote investering zijn die het geld waard is. Een echt goede matras met een hoog volumegewicht kan zonder problemen zo'n 6 - 8 jaar gebruikt worden.

  De kosten per dag voor een matras met een prijs van € 600 bedragen zo’n 0,21 - 0,27 euro /dag. De jaarlijkse kosten van de matras komen dan op ongeveer €75.

  Hieronder vind je de drie matrassen die volgens ons de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

  Onze Mening

  Lidl-matrassen kenmerken zich door een zeer redelijke prijs en een breed assortiment aan producten. Omdat het aanbod erg divers is en verschillende modellen, samenstellingen en afmetingen bevat, vindt de gemiddelde consument in de LIDL-shop een geschikte matras.

  Wij raden Lidl-matrassen aan voor mensen die geen rugklachten of andere slaapproblemen hebben. Zoekt u deskundig advies of producten op maat, dan gaat u beter naar kwaliteitsmerken zoalq Auping of Tempur.

  De zeer overzichtelijke online shop maakt het voor veel mensen gemakkelijker om matrassen te kopen. De kwaliteit wordt gewaarborgd door verschillende keurmerken en labels, en ook uit onze eigen test en die van de consumentenbond blijkt dat deze matrassen voldoende comfort, zachtheid en kwaliteit bieden. Vooral de MERADISO-matras blinkt uit in onze eigen test.

  Een ander positief aspect is dat de discounter, in tegenstelling tot Aldi, alle klanten 90 dagen bedenktijd en de mogelijkheid om producten gratis te retourneren geeft. Dit verhoogt de klanttevredenheid aanzienlijk. Levering tot aan de voordeur is beschikbaar voor een kleine meerprijs, en de meeste matrassen zijn dankzij handgrepen behoorlijk gemakkelijk te verplaatsen.

  Samenvattend kan gezegd worden dat de aankoop van een LIDL-matras financieel interessant is, zeker voor mensen met een klein budget. Een goed alternatief voor de matrassen van LIDL, zijn de Emma One of de Emma Original: deze goedkope matrassen zijn uitsluitend online beschikbaar, en daarom ook behoorlijk goedkoop.

  Meer over LIDL-matrassen

  • Het verhaal van LIDL


   Het verhaal van Lidl begon al in 1930, toen Josef Schwarz de tropische fruitgroothandel "Lidl & Schwarz KG" oprichtte in Duitsland.

   Dit werd later een groothandel in voedsel. Traditioneel is LIDL een discounter die voornamelijk de concurrentie aangaat met Aldi, een andere Duitse prijzenbreker. De afgelopen 10 jaar heeft LIDL zijn (online) aanbod sterk uitgebreid, waardoor ze niet enkel levensmidellen verkopen, maar ook elektronica, kleding, speelgoed, meubels en andere producten.

   Het succes van Lidl is vooral het resultaat van de lage prijzen en de massaproductie. Met ongeveer 400.000 medewerkers, 10.000 filialen en een goed draaiende webshop domineert Lidl vandaag de dag de markt. Ook in Nederland wordt de discounter steeds populairder.

  • Retourbeleid


   Retourneren bij Lidl kan zonder problemen. Je hebt 90 dagen de tijd om een Lidl-matras thuis uitgebreid te testen. Als deze je niet bevalt, kun je deze kosteloos laten afhalen. en je geld terugkrijgen om een andere matras te kopen.

   Dit is een belangrijk voordeel, en een vergelijkbaar retourbeleid met dat van andere matrassenwinkels zoals Beter Bed.

  Robert

  Een goede nachtrust doet wonderen. Door 's nachts heerlijk te slapen kun jij vol energie aan elke nieuwe dag beginnen. Ik help jou hier graag bij! Door het geven van tips, adviezen en informatie over alles wat met slaap te maken heeft, hoop ik dat jij zelf kan zorgen voor een fantastische nachtrust.

  Bekijk ook…

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.