Uw slaap is belangrijk voor ons!

Beste matras

De beste matrassen: getest en vergeleken

Naar het overzicht

Ga je een matras kopen, dan vraag je je wellicht af: de beste matras voor iedereen, bestaat die? Eén model dat voor elke slaper geschikt is, ongeacht gewicht, slaappositie of voorkeuren?

Helaas is het niet zo eenvoudig. Want iedereen die een matras of bed wilt kopen heeft andere behoeften en wensen. Sommige mensen zijn op zoek naar een specifieke afmeting zoals een eenpersoonmatras (90x200 cm) of een kingsize matras (180x200 cm), anderen willen een bepaald materiaal zoals een matras met traagschuim, koudschuim of springveren, of hebben een voorkeur voor een bepaalde fabrikant.

Hieronder bespreken we de verschillende soorten matrassen en fabrikanten en geven we je advies over welke matras de beste is voor jou.

De beste matrassen: getest en vergeleken

Beste van de test (2020)

Geen tijd om uitgebreide reviews te lezen? Dit zijn de drie beste matrassen die voor alle slaaptypes geschikt zijn volgens onze test.

Merk Naam Onze mening Prijs Naar de matras
Ravensberger Logo Ravensberger Orthopedische matras Lees onze review Vanaf €185,00 Kopen op BOL*
Emma Logo Emma One Lees onze review Vanaf €299,00 *-22% Emma Kortingscode: CHECK22
De hybride Simba-matras Lees onze review Vanaf €399,00 Kopen bij SIMBA*

Overzicht beste matrassen 2020

Latexmatras

Voor wie is latexschuim geschikt en waar moet je op letten bij de aanschaf.

Bekijken

Gelschuimmatras

Het meest flexibele matras dat u ooit zult ervaren. Gegarandeerd!

Bekijken

Binnenveringsmatras

De klassieker in Nederlandse slaapkamers: het binnenveringsmatras. In onze binnenveringsmatras-tests beschrijven onze testers het gevoel van liggen op een binnenveringsmatras meestal als iets solide.

Bekijken

Koudschuimmatras

Koudschuim is zeer flexibel. Daarom wordt het ook aangeduid als zeer elastisch schuim. Een koudschuimmatras biedt een aantal voordelen. Is het ook geschikt voor u? Hier vindt u het antwoord.

Bekijken

Traagschuimmatras

Onze teamleden zijn toegewijde fans van de traagschuimmatras. Wat ons zo enthousiast maakt, is niet alleen het comfort omdat het zich aanpast. Hij is ook geschikt voor alle lichaamstypes en posities.

Bekijken

Beste matras voor rugslapers

Voor rugslapers is een matras met uitstekende stabiliteit cruciaal. Het zorgt ervoor dat uw wervelkolom bij uitstek is uitgelijnd.

Bekijken

Beste matras voor zijslapers

Het ideale matras voor zijslapers heeft een goede tot zeer goede stabiliteit / ondersteuning. De stabiliteit moet niet worden verward met de mate van hardheid of met het slaapgevoel.

Bekijken

Het beste matras voor buikslapers

Ons team van Matrassencheck heeft voor u de belangrijkste punten op een rijtje gezet waarop u moet letten bij de volgende aankoop van een matras als buikslaper.

Bekijken

Boxsprings

Waar moet je op letten bij de aankoop. Een overzicht van huidige modellen in één oogopslag. Het boxspring bed is al enkele jaren een trend. Het komt natuurlijk - zoals zo vaak - uit Amerika.

Bekijken

De beste kindermatrassen

De belangrijkste tests van neutrale consumentenorganisaties samengevat en aanbevelingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een goed baby- of kindermatras.

Lees verder

Overzicht beste matrassen 2020

latexmatras

Latexmatras

18.05.2020
gelschuim matras

Gelschuimmatras

18.05.2020
binnenveringmatras review

Binnenveringsmatras

18.05.2020
Koudschuimmatras op het testbed

Koudschuimmatras

18.05.2020
Visco matras

Traagschuimmatras

18.05.2020
Beste matras voor rugslapers

Beste matras voor rugslapers

18.05.2020
Beste matras voor zijslapers

Beste matras voor zijslapers

18.05.2020
Beste matras voor buikslapers

Het beste matras voor buikslapers

18.05.2020
Boxspringbed

Boxsprings

25.05.2020
Met een goed kindermatras krijgt jouw kindje de beste nachtrust.

De beste kindermatrassen

18.05.2020

De beste matras voor jouw slaaphouding

Welke matras het meest geschikt is voor jou, hangt voornamelijk af van je slaaphouding. Zijslapers hebben een ander type matras nodig dan buik- of rugslapers.
Bij de keuze van een matras moet je er altijd op letten dat je de juiste hardheidsgraad kiest. Naast factoren als grootte en lichaamsgewicht speelt ook je slaaphouding een belangrijke rol.


Ook je slaaphouding heeft een grote invloed op de juiste hardheidsgraad voor jou. De hardheidsgraad wordt vaak ook aangegeven op een schaal van H1 - H5.

De beste matras voor rugslapers

De beste matras voor rugslapers is over het algemeen iets steviger. Dit komt omdat rugslapers extra ondersteuning nodig hebben, vooral aan het bekken en de schouders.

Als deze punten niet voldoende ondersteund worden, kan je al snel nek- en rugklachten ontwikkelen.

De beste matras voor rugslapers heeft ook een hoge puntelasticiteit, wat de druk beter verspreid over het lichaam. We vonden een aantal van de modellen die we in de rugligging hebben getest zeer comfortabel. Je kunt meer te weten komen in onze reviews.

Merk Naam Hardheidsgraad Prijs Naar de matras
Ravensberger Logo Ravensberger Orthopedische matras Gemiddelde hard - (6,5 / 10) Vanaf €185,00 Kopen op BOL*
Emma Logo Emma One

Gemiddeld hard - hard (5-7 / 10)

Vanaf €299;00 *-22% Emma Kortingscode: CHECK22
De hybride Simba-matras Hard/stevig (7-8 / 10) Vanaf €399,00 Kopen bij SIMBA*

De Emma One

De Emma One is een uitstekende matras voor zij- en rugslapers, en is beschikbaar in verschillende hardheidsgraden. Dit wordt ook bevestigd in verschillende matrastesten, waaronder die van de Consumentenbond.

De Emma One is verkrijgbaar in drie verschillende hardheidsgraden: hard, medium en zacht. Je kunt dus zelf bepalen hoe hard je matras moet zijn.

*-22% Emma Kortingscode: CHECK22

Kortingscodes

Bekijk ook ...

Toebehoren

Toebehoren

Alle toebehoren en accessoires voor je bed

Lees meer

Bekijk ook ...

  • Toebehoren

    Toebehoren

    Alle toebehoren en accessoires voor je bed

    Lees meer

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën