Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Beste matras

De beste matrassen: getest en vergeleken

Naar het overzicht

Ga je een matras kopen, dan vraag je je wellicht af: de beste matras voor iedereen, bestaat die? Eén model dat voor elke slaper geschikt is, ongeacht gewicht, slaappositie of voorkeuren?

Helaas is het niet zo eenvoudig. Want iedereen die een matras of bed wilt kopen heeft andere behoeften en wensen. Sommige mensen zijn op zoek naar een specifieke afmeting zoals een eenpersoonmatras (90x200 cm) of een kingsize matras (180x200 cm), anderen willen een bepaald materiaal zoals een matras met traagschuim, koudschuim of springveren, of hebben een voorkeur voor een bepaalde fabrikant.

Hieronder bespreken we de verschillende soorten matrassen en fabrikanten en geven we je advies over welke matras de beste is voor jou.

De beste matrassen: getest en vergeleken

Beste van de test (2020)

Geen tijd om uitgebreide reviews te lezen? Dit zijn de drie beste matrassen die voor alle slaaptypes geschikt zijn volgens onze test.

De beste matras voor jouw slaaphouding

Welke matras het meest geschikt is voor jou, hangt voornamelijk af van je slaaphouding. Zijslapers hebben een ander type matras nodig dan buik- of rugslapers.


Bij de keuze van een matras moet je er altijd op letten dat je de juiste hardheidsgraad kiest. Naast factoren als grootte en lichaamsgewicht speelt ook je slaaphouding een belangrijke rol.

Ook je slaaphouding heeft een grote invloed op de juiste hardheidsgraad voor jou. De hardheidsgraad wordt vaak ook aangegeven op een schaal van H1 - H5.

De beste matras voor rugslapers

De beste matras voor rugslapers is over het algemeen iets steviger. Dit komt omdat rugslapers extra ondersteuning nodig hebben, vooral aan het bekken en de schouders.

Als deze punten niet voldoende ondersteund worden, kan je al snel nek- en rugklachten ontwikkelen.

De beste matras voor rugslapers heeft ook een hoge puntelasticiteit, wat de druk beter verspreid over het lichaam. We vonden een aantal van de modellen die we in de rugligging hebben getest zeer comfortabel. Je kunt meer te weten komen in onze reviews.

Merk Naam Hardheidsgraad Prijs Naar de matras
Ravensberger Logo Ravensberger Orthopedische matras Gemiddelde hard - (6,5 / 10) Vanaf €185,00 Kopen op BOL*
Emma Logo Emma One

Gemiddeld hard - hard (5-7 / 10)

Vanaf €299;00 20% korting bij Emma*
De hybride Simba-matras Hard/stevig (7-8 / 10) Vanaf €399,00 Kopen bij SIMBA*

De Emma One

De Emma One is een uitstekende matras voor zij- en rugslapers, en is beschikbaar in verschillende hardheidsgraden. Dit wordt ook bevestigd in verschillende matrastesten, waaronder die van de Consumentenbond.

De Emma One is verkrijgbaar in drie verschillende hardheidsgraden: hard, medium en zacht. Je kunt dus zelf bepalen hoe hard je matras moet zijn.

20% korting bij Emma*

Overzicht beste matrassen 2020

Kortingscodes

Ook interessant...

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën