👑 Prinsjesdag deals! 

Emma: tot 50% korting | Tempur: tot 50% korting 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Schuimmatras vs. Binnenvering Matras

Schuimmatras vs. binnenveringsmatras

Laatst bijgewerkt op: 18.07.2021

Het kiezen van een matras is niet eenvoudig. Dit komt door het ongelooflijk grote aanbod. Er zijn veel verschillende matrassen op de markt, elk met zijn eigen specifieke voor- en nadelen.

Inmiddels hebben we op tientallen matrassen kunnen slapen en hebben we onze ervaringen met alle soorten matrassen opgedaan. Vaak wordt ons gevraagd of een schuimmatras of een binnenvering matras geschikter zou zijn. En met precies deze vraag gaan wij u in dit artikel helpen. Welk matras past het beste bij u?

Schuimmatras vs. verenmatras

  Alle belangrijke punten in één oogopslag

  • Schuimmatrassen zijn meestal geschikter voor mensen met lichte tot gemiddelde lichaamsbouw.
  • Binnenvering matrassen bieden extra stabiliteit en zijn daarom ook geschikt voor zware zijliggers.
  • Voor beide soorten matrassen zijn er veel verschillende modellen in verschillende hardheidsgradaties.
  • Zowel de matrassen met veerkern als de schuimrubberen matrassen zijn - afhankelijk van de fabrikant - in bijna alle matrasmaten verkrijgbaar.
  Consumentenbond testwinnaar
  Emma O2 matras op het bed

  Emma O2

  Emma O2

  De Emma O2 is het beste matras van 2021! Door de verschillende soorten schuimlagen, heeft dit matras uitstekende ligeigenschappen.

  Als je echt op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan is de Emma O2 iets voor jou.

  Dit is de beste matras van 2020 volgens de Consumentenbond. Hij biedt goede ventilatie en vochtafvoer in een betaalbare matras.

  De Emma O2 in een notendop

  De Emma O2 scoort in de test van de Consumentenbond erg hoog op levensduur en ligeigenschappen. Ook de drukverdeling en stabiliteit zijn bovengemiddeld. Deze matras is dankzij de relatief lage prijs en goede leveringsvoorwaarden heel aantrekkelijk.

  De duurzame gebruikte materialen zorgen voor voldoende slaapcomfort ongeacht je lichaamsgewicht of slaaphouding.

  Het koudschuim van de Emma O2 vormt zich naar je lichaam zodat je precies daar waar je het nodig hebt voldoende ondersteuning krijgt, zonder dat je te diep wegzakt of in een ongezonde houding te liggen komt.

  Ook in onze test scoort deze matras enorm positief. Hij biedt een goede combinatie tussen comfort, zachtheid, een aangenaam slaapklimaat (door de goede ventilatie) en veerkracht.

  De uitstekende leveringsvoorwaarden van Emma spelen ook een rol in onze beslissing om de Emma O2 uit te roepen tot onze nieuwe favoriete matras.

  30% + 5% extra korting met "CHECK25"*

  Onze favoriet
  Gold Pocket Deluxe Visco

  Gold Pocket Deluxe Visco

  Gold Pocket Deluxe Visco

  Een hoogwaardige en stevig afgewerkt matras met pocketveren en viscoschuim.

  Een hoogwaardige en duurzame matras met een stevige pocketveringskern. Daarnaast een boven- en onderlaag van viscoschuim en een hoes van antibacteriële polyestervezel in zeven comfortzones.

  Een hybride matras die uitstekend comfort biedt en veerkrachtig blijft voor een goede drukverlichting.

  De Gold Pocket Deluxe Visco in een notendop

  De Gold Pocket Deluxe Visco is bijzonder stevig dankzij het hoge aantal pocketveren.

  De afwerking is perfect door met een unieke laag viscoschuim aan beide kanten van de matras. Deze past zich perfect aan jouw lichaam en slaaphouding.

  Deze matras is onderverdeeld in zeven verschillende comfortzones en heeft een structuur die goed ventileert en warmte absorbeert, dus ideaal voor de zomer en de winter.

  50% korting bij Beter Bed *

  Consumentenbond testwinnaar
  LIDL Meradiso Matras

  LIDL Meradiso

  LIDL Meradiso

  De Meradiso matras van Lidl is een absoluut koopje! Bovendien is het testwinnaar bij de Consumentenbond in zijn prijsklasse.

  Voor mensen die graag harder willen liggen en op hun rug willen slapen, is de Meradiso het ideale koopje.

  Een duurzaam en stevig matras tegen een betaalbare prijs.

  De LIDL Meradiso in een notendop

  De Meradiso is verkrijgbaar in verschillende materialen en maten. De 7-zone koudschuimmatras wordt erg goed beoordeeld - hetzelfde geldt voor het Meradiso pocketveringmatras.

  Het klassieke koudschuimmatras in verschillende hardheidsgraden, en scoort erg goed in de test van de Consumentenbond.

  Volgens de Consumentenbond is de matras erg voordelig, iets wat wij kunnen beamen.

  De matras is opgebouwd uit duurzame lagen schuim die ervoor zorgen dat hij een lange levensduur. Dit is niet het geval bij andere matrassen in deze prijsklasse.

  Verder zijn ook de probeer- en retourvoorwaarden van LIDL erg aantrekkelijk. Bij LIDL kun je je matras 90 dagen gratis uitproberen. Dit is belangrijk omdat het een tijdje kan duren voor je weet of een matras bij jouw lichaamstype past.

  Het comfort van de Meradiso is volgens de Consumentenbond bovengemiddeld. Vooral voor rugslapers voldoet de matras aan de verwachting en biedt hij voldoende ondersteuning.

  Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de hardheidsgraad en het materiaal dat je kiest, maar eigenlijk is er geen enkele Meradiso-variant die slecht scoort bij de Consumentenbond.

  Kopen bij LIDL*

  Wat is een schuimmatras?

  De matraskern van een schuimmatras bestaat uit een specifiek matrasschuim. Vooral visco- of koudschuim is populair. Het matras kan slechts uit één laag schuim bestaan, maar ook uit twee of meer schuimlagen. Onze huidige favoriet, de Emma, heeft drie lagen schuim.

  Dit is ook het geval bij andere hoogwaardige modellen zoals het Simba matras. Schuimstofmatrassen bevatten vaak open cellen en hebben vaak luchtdoorlatende 'poriën', vooral in de bovenste laag, waardoor het matras beter ademend is.

  Al met al zijn er veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in het matras. En niet alle soorten matrassen zijn geschikt voor elk type slaper. Maar daar komen we later nog even uitgebreid op terug.

  Wat is een binnenvering matras?

  De binnenvering matrassen behoren tot de klassiekers in de matrassenwereld. Maar u moet weten dat er enorme verschillen zijn qua kwaliteit van dit type matras. Daarom is het belangrijk om bijzonder waakzaam te zijn bij de aankoop.

  Over het geheel genomen kan het slapen op binnenvering matrassen als iets steviger worden ervaren. Tenminste steviger dan op de meeste schuimmatrassen en ook duidelijk veerkrachtiger. In tegenstelling tot schuimmatrassen hebben matrassen met een veerkern een betere temperatuurregulering en zijn ze ook beter geschikt voor sterk transpirerende mensen vanwege de afstanden tussen de veren. Zo kan de luchtvochtigheid zeer goed worden afgevoerd.

  Het slaapklimaat blijft dus aangenaam koel. Er zijn verschillende varianten van het binnenvering matras. Maar daar komen we nog op terug.

  Vergelijking van de details

  Verschillen in structuur

  Het grootste verschil tussen de twee soorten matrassen is natuurlijk de structuur.

  Schuimmatrassen bestaan uitsluitend uit schuimlagen, één of meerdere. Populaire combinaties zijn koudschuim, visco-schuim en latexschuim. Een van die combinatiemodellen is het Emma-matras. Om de slaapervaring van een koudschuimmatras te verfijnen, plaatsen fabrikanten ook graag een dun laagje latex, visco- of gelschuim.

  Binnenveringsmatrassen zijn daarentegen gebaseerd op een kern met alleen maar veren, waarbij er ook hier verschillende types zijn. Deze matrassen zijn echter gecombineerd met een schuimelement aan de boven- en onderkant en natuurlijk aan de zijkanten.

  Dit zorgt voor een prima slaapcomfort. Het comfortmateriaal bestaat vaak uit comfortschuim, polyurethaan, koudschuim (allemaal vergelijkbaar). Er wordt ook latexschuim gebruikt. In kwalitatief hoogwaardige verenmatrassen vindt u ook milieuvriendelijk natuurlatex. Bijvoorbeeld met het Ravensberger ERGOspring® matras.

  Verschillen in slaapgevoel en ligkarakteristieken

  Een ruwe vuistregel luidt: schuimmatrassen voelen vaak iets zachter aan en veermatrassen iets steviger.

  Schuimmatrassen kunnen zich goed aanpassen aan de contouren van het lichaam en zorgen voor een aangenaam slaapgevoel. Vooral visco-, koudschuim en latexschuim zijn hier bijzonder populair. Ze verlichten de druk en men voelt de bewegingen van een partner nauwelijks.

  Het kan echter dat zware mensen te diep wegzakken op zachtere schuimmatrassen. Vooral als rugslaper moet je oppassen voor het hangmat-effect, wat de wervelkolom zwaar belast. Maar er zijn ook hardschuimmatrassen, zoals de Ravensberger orthopedisch H4.

  In elk van onze reviews schatten we de hardheid van een matras op onze 24 graden-schaal van 1 tot 10 in.

  Een binnenveringsmatras dat meer stabiliteit biedt, ondersteunen goed. De veren worden meestal individueel belast en worden alleen daar ingdrukt waar ze werkelijk gebruikt worden. Er ontstaan dan geen onnodige drukpunten en de spieren worden ontlast.

  Binnenveringsmatrassen hebben door hun elasticiteit een zeer hoge puntelasticiteit. Ze geven rug- en buikslapers de nodige stabiliteit, maar zijn ook zeer comfortabel.

  Hoogwaardige modellen gaan zeer lang mee. Maar kies dan voor hoge kwaliteit en dichtheid. In goedkope springverenmatrassen gaan de veren al snel doordrukken. Zodra dat het geval is, moet u het matras vervangen of u riskeert rugpijn en andere ongemakken.

  Lichte slapers kunnen op sommige binnenvering matrassen niet genoeg wegzakken, wat kan leiden tot nek- en schouderpijn. Kies dan voor een zachter matras.

  De hardheidsgraad van het matras

  Beide soorten matras zijn verkrijgbaar in vrijwel elke beschikbare hardheidsgraad.

  Deze hardheidsgradaties zijn beschikbaar:

  • Hardheidsgraad H1 (ultra zacht, zeer zeldzaam)
  • Hardheidsgraad H2 (zacht)
  • Hardheidsgraad H3 (gemiddeld)
  • Hardheidsgraad H4 (hard)
  • Hardheidsgraad H5 (zeer hard, zeer zeldzaam)

  Sommige van deze hardheidsgradaties komen vaker voor, andere minder vaak. De meest voorkomende zijn H2 en H3 en ondertussen ook H4. De meeste binnenveringsmatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheidsgradaties, zodat zelfs lichte mensen een keuze hebben. H1 en H5 matrassen worden zelden gezien.

  Sommige van de schuimmatrassen zijn zogenaamde 'one-fits-all' matrassen. Volgens het idee van de fabrikant moet iedereen er goed op kunnen slapen. Maar zo makkelijk is het niet, want geen enkel matras past bij iedereen. Maar in ieder geval geeft de fabrikant dan meestal geen hardheidsgraad meer aan.

  In de regel hebben dergelijke matrassen een gemiddelde hardheid, maar worden vaak als iets zachter ervaren (bijvoorbeeld het Emma-matras). Onze ervaring is dat er maar weinig matrassen zijn die echt universeel inzetbaar zijn, voor zover dat al mogelijk is.

  Als het gaat om de hardheid is het zeer belangrijk om u goed over het matras in te lezen. Anders bestaat er een risico op rugpijn. Hier kan men profiteren van testimonials, klantbeoordelingen of de producttests.

  Het slaapklimaat

  Er zijn ook grote verschillen wat betreft het 'slaapklimaat'. Op springverenmatrassen slaapt u meestal koeler, terwijl u op schuimmatrassen iets warmer slaapt. Dit is te wijten aan het feit dat schuim de lichaamswarmte beter absorbeert en opslaat. Binnenvering matrassen hebben ventilatiekanalen tussen de geïntegreerde veren. Hierdoor kan de warmte goed worden afgevoerd en de matras goed worden geventileerd. Binnenvering matrassen zijn daarom zeer geschikt voor mensen die sterk of snel transpireren, omdat het vocht makkelijker kan worden afgevoerd.

  Samenvatting: Alle voor- en nadelen in één oogopslag

  Schuimmatrassen Binnenvering matrassen
  Vordelen

  ✓ Hoge drukontlasting

  ✓ Goede lichaamsaanpassing

  ✓ Goed voor koukleumen

  ✓ In principe geschikt voor alle slaapposities

  ✓ Ook geschikt voor mensen met rugpijn.

  ✓ Verstelbare lattenbodems kunnen worden gebruikt.

  ✓ Vrijwel geen beweginsoverdracht

  ✓ Gevoel van stevigheid

  ✓ Hoge stabiliteit

  ✓ Betere puntelasticiteit bij pocketveermatrassen

  ✓ Ook geschikt voor zware mensen

  ✓ Bijzonder geschikt voor buik- en rugslapers.

  ✓ Zeer goede warmte- en vochtregulering

  Nadelen

  ✗ Niet geschikt voor mensen die veel transpireren

  ✗ Niet altijd geschikt voor onrustige slapers (Visco-schuim).

  ✗ Sommige matrassen hebben in het begin een geur van rubber.

  ✗ Sommige matrassen zijn zachter dan andere.

  ✗ Niet geschikt voor koukleumen.

  ✗ Sterker deinen tijdens en na verplaatsingen

  ✗ Niet alle modellen zijn geschikt voor lichte zijslapers.

  ✗ Er zijn inferieure modellen, waarvan de veren snel gaan doordrukken.

  ✗ Niet goed te combineren met een verstelbare lattenbodem.

  ✗ Zwaar in gewicht (bij bijv. het vervoer).

  Welke schuimmatrassen zijn er?

  Zoals reeds vermeld, zijn schuimmatrassen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Wij geven u een overzicht van de meest gebruikte schuimsoorten in matrassen.

  Latex matrassen

  Een latex matras is geschikt voor iemand die graag wat zachter ligt. Latexschuim biedt een comfortabel, zacht ligvlak en is bijzonder geschikt voor zijslapers, maar ook voor lichte buik- en rugslapers. Door de hoge herstelkracht kunnen zelfs onrustige slapers goed slapen op latex matrassen. De weerstand tegen positieveranderingen is aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld bij viscomatratzen. M.a.w., je kunt je makkelijker omdraaien.

  In principe is het latexmatras ook geschikt voor mensen met een allergie, behalve natuurlijk als je allergisch bent voor latex. De latexmatrassen kunnen ook interessant zijn voor milieubewuste mensen.

  Sommige fabrikanten gebruiken alleen hoogwaardige, natuurlijke materialen, zoals natuurlatex. Een aan te bevelen natuurlijk matras zou de Franse Kipli zijn. Synthetische latex, zoals IKEA Morgedal, is veel goedkoper.

  Koudschuimmatrassen

  Koudschuim is een van de meest populaire soort matrasschuim. Het wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur, thermische isolatie en aanpasbaarheid. Koudschuimmatrassen hebben een zeer hoge puntelasticiteit en een gemiddelde warmte- en vochtregulering.

  Koudschuimmatrassen zijn vaak verkrijgbaar als 7-zone-matrassen. De ingebouwde ligzones ondersteunen het prettig zakken in het matras. Ze zijn bedoeld om een ergonomisch verantwoorde ligpositie te garanderen. De ligzones kun je zien als verschillende hardheidsgradaties in de kern. Een matras met ligzones kan voor u de oplossing zijn, maar dat hoeft niet. Er zijn ook uitstekende matrassen zonder ligzones.

  De Ravensberger Orthopedische Matras is een goed 7-zone koudschuimmatras. Het is ook zeer goedkoop met een prijs vanaf 138,90 €. U kunt het thuis 30 dagen zonder enig risico testen. De levering is gratis.

  Visco matrassen

  Visco-matrassen bestaan uit thermo-elastisch schuim, dat oorspronkelijk door NASA werd ontworpen voor de ruimtevaart. Visco-schuim (ook wel traagschuim genoemd) kan zich optimaal aan het lichaam aanpassen en zorgt voor een zeer hoge drukontlasting.

  Qua kwaliteit is het een van de kwalitatief hoogste matrasschuimen die u kunt krijgen. Tempur matrassen zijn ook bekend om dit schuim.

  Matrassen die voornamelijk uit traagschuim bestaan, worden meestal als wat zachter ervaren. Dit type schuim wordt deels aanbevolen bij gewrichts- en rugpijn. Maar het zou ook moeten helpen bij problemen met de bloedsomloop.

  De Viscomatrassen hebben een hoge weerstand tegen positieverandering. Bewegingen kunnen dus iets moeilijker zijn. Daarom raden wij dit type matras vooral aan, tenzij gecombineerd met andere soorten schuim, aan rustige slapers. Mensen die woelen en draaien zijn vaak beter gediend met een ander type matras, zoals latex en binnenvering matrassen.

  Gelmatrassen

  Bijzonder innovatief zijn de met viskeuze en zware gel gevulde gelmatrassen. Dergelijke matrassen verlichten de druk en passen zich goed aan aan de wervelkolom. De ondersteuning van de wervelkolom bevordert een ergonomisch goede lighouding. Gelmatrassen worden regelmatig gecombineerd met andere schuimen waarbij de gellaag zich in de bovenste laag bevindt.

  In vergelijking met een schuimmatras slaapt het op gelmatrassen wat koeler. Ze zijn temperatuurneutraal. Ze voelen meestal iets zachter aan. Bij het vervoeren of uitpakken van de matrassen moet voorzichtig te werk worden gegaan. Gelmatrassen kunnen behoorlijk zwaar zijn.

  Wat voor soort veren matrassen zijn er?

  Er zijn verschillende soorten matrassen met veren. We presenteren de drie soorten veerkernen.

  Pocketvering matrassen

  Bij pocketvering matrassen zitten de afzonderlijke veren in een stoffen zak. Op deze manier zijn ze beschermd tegen vervuiling en kunnen er meer veren in de kern worden geplaatst. Dit vermindert ook piepende geluiden. De pocketveren zijn bedekt met een schuimmateriaal dus voel je de veren niet als je gaat liggen.

  Deze matrassen zijn zeer puntelastisch en kunnen zich individueel aan het lichaam aanpassen. Elke veer is van de andere gescheiden en werkt onafhankelijk. Dit betekent dat de veer alleen indrukt als er druk op wordt uitgeoefend. Zo verschilt een pocketvering matras van een Bonell-veermatras van een Bonell-veermatras.

  Door de schuimcoating zijn sommige modellen uitgerust met ligzones, waardoor u op bepaalde punten (bijv. in de schouderzone) iets dieper in het matras kunt zakken. Dat is vooral prettig voor zijslapers. De rug kan in een ergonomisch rechte positie blijven.

  De veren zijn spiraalvormig en bieden daarom een goede puntelasticiteit en warmte- en vochtregulering, maar niet zo goed als voor de tonvormige pocketvering matrassen.

  Matras met een tonnen pocketverenkern matras

  De hoogste kwaliteit van een veermatras is de tonvormige pocketveringmatras. In hoogwaardige modellen worden meer dan 1.000 veren in kleine stoffen zakjes genaaid net als in pocketveringmatrassen. Het verschil met het gewone pocketvering matras is echter dat de veer niet spiraalvormig is, maar bolvormig. Zo krijg je een betere kwaliteit slaap omdat het gewicht zich op zulke veren beter kan verdelen. Het lichaam wordt goed ondersteund op de bredere veer.

  De puntelasticiteit is hoger en de luchtcirculatie is iets beter door de grotere openingen.

  Bonell veerkern matrassen

  Bonell veren zijn op hun beurt licht gebogen. Deze matrassen met een vederkern bevatten meestal een kleiner aantal veren. Daarom zijn ze niet zo drukverlagend als pocketveren- of tonnen pocketverenmatrassen.

  Ze zijn vooral geschikt voor mensen met een lager gewicht of voor kinderen. Bonell veren zijn extra met elkaar verbonden door draden en hebben dus een oppervlakte-elastisch effect en zijn niet puntelastisch. Zo ontlast het de druk van een heel gebied en niet alleen van bepaalde punten. Ze passen zich vaak minder aan aan de lichaamsvorm dan de andere modellen. Bonell matrassen behoren dan ook tot de goedkoopste matrassen.

  Welk matras past bij mij?

  Maar welke matrassen passen bij wie nu? Schuim- of veermatrassen zijn door hun verschillende eigenschappen logischerwijs beter of slechter geschikt voor bepaalde groepen mensen.

  Schuimmatrassen zijn geschikt voor....

  • Personen die weinig transpireren of het sneller koud hebben tijdens het slapen
  • Allergiepatiënten (Let op dat u geen latexallergie heeft)
  • Personen met een licht tot gemiddeld gewicht
  • Kinderen. Let erop dat het kindermatras niet te hard en niet te zacht is
  • Zijslapers (maar ook voor andere slaapposities)
  • Verstelbare lattenbodems

  Verenmatrassen zijn geschikt voor....

  • Mensen die sneller transpireren of graag koeler slapen
  • Zware mensen die wat meer stabiliteit nodig hebben
  • mensen die graag een wat harder matras hebben
  • Rug- en buikslapers (voor zijslapers zijn zachtere zonematrassen beschikbaar)
  • Onrustige slapers

  Welke maten zijn beschikbaar?

  Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Schuim- en veermatrassen zullen in de meest voorkomende maten meesta wel te vinden zijn.

  Deze omvatten:

  • matras 80x200 cm
  • matras 90x200 cm
  • matras 100x200 cm
  • matras 120x200 cm
  • matras 140x200 cm
  • matras 160x200 cm
  • matras 180x200 cm
  • matras 200x200 cm

  Het wordt moeilijker met speciale maten en lengtes zoals 90x210 cm of 140x220 cm. Ze worden niet door alle fabrikanten aangeboden. Een goede keuze voor speciale maten is de fabrikant Ravensberger. De meeste van deze matrassen zijn ook verkrijgbaar in afwijkende maten, zoals het Ravensberger Orthopedische Matras.

  Maar ook andere fabrikanten zoals Emma bieden hun matrassen in dergelijke maten aan. Het is iets ingewikkelder met verenmatrassen. Het is niet zo gemakkelijk om hier het juiste model in speciale maten te vinden.

  Waar moet ik op letten bij de aankoop?

  • Hardheid
   Het kiezen van de juiste hardheidsgraad is erg belangrijk, maar ook niet eenvoudig. Doorslaggevende factoren zijn lichaamsgewicht, lengte, maar ook persoonlijke voorkeuren. De hardheidsgraad speelt ook een beslissende rol bij het voorkomen van rugpijn of nekpijn. Lichte mensen zouden een zachter matras moeten kopen en zwaardere mensen een steviger matras.
  • Dichtheid
   Een hoge dichtheid staat voor zeer hoge kwaliteit. Het getal geeft aan hoeveel kilo schuim er op een vierkante meter is geschuimd. Hoe meer, hoe beter. Matrassen met een hoge dichtheid zakken ook minder snel door en gaan langer mee. Het matras moet een RG van minimaal 40 kg/m³ hebben. Aanbevolen wordt ERGOspring® matras, die een zeer hoge dichtheid heeft.
  • Certificaten
   Om ervoor te zorgen dat uw matras echt vrij is van schadelijke stoffen, moet u rekening houden met certificaten van LGA of OEKO-TEX. Natuurlijk zouden ook matrastests van de Consumentenbond nuttig zijn.
  • Leveringsvoorwaarden en testfase
   Wij raden u aan om online te kopen. Dit is gewoon handiger en sneller. U hoeft dan niet zelf met het matras te slepen. In de meeste gevallen wordt het gratis bij u thuis afgeleverd. Zeer interessant is dat u het matras rustig thuis onder reële omstandigheden kunt testen. Als het matras u niet bevalt, kunt u het gratis door de fabrikant laten ophalen. U krijgt de aankoopsom dan gewon terug. Afhankelijk van de fabrikant mag u meestal 100 tot 30 dagen 'proefslapen'.
  • Prijs-kwaliteitverhouding
   Om echt een goede aanschaf te doen, moet u ook aandacht besteden aan de prijs-kwaliteitverhouding. U kunt zich het beste baseren op onze testuitslagen. We hebben al op een verscheidenheid van matrassen uit de meest uiteenlopende prijsklassen geslapen. Hier vindt u de beste matrassen.

  Conclusie

  Uiteindelijk is het natuurlijk ook een kwestie van gevoel en persoonlijke voorkeur. Maar toch kunt u nu al ruwweg zeggen voor wie een veermatras en voor wie een schuimmatras geschikt zou zijn.

  Zwaardere personen, die graag op hun buik of rug slapen, kunnen het beste de voorkeur geven aan een goed binnenvering matras, terwijl het voor lichtere en middelzware personen die op hun zij slapen beter zou zijn om een schuimmatras te kiezen.

  Voor koppels zijn er zeer goede modellen beschikbaar van beide matrassoorten, die een laag postoscillatiegedrag hebben: hierdoor worden de bewegingen van de partner vrijwel volledig geabsorbeerd.

  In ieder geval is het belangrijk dat u altijd let op een hoge kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is daarom raadzaam om een matras met een testfase te kopen om te zien of het matras geschikt is of niet. De aankoop wordt daardoor volledig risicoloos.

  Ook interessant:

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.