Uw slaap is belangrijk voor ons!

De nieuwe Emma O2 getest

Beoordeling en advies Emma O2-matras

Laatst bijgewerkt op: 26.02.2021 Joos 6 Min.

EEN VAN DE BESTE MATRASSEN TEGEN EEN BETAALBARE PRIJS – WINNAAR TEST CONSUMENTENBOD

De Emma O2-matras is een uiterst flexibele matras, geschikt voor elke lichaamsvorm en slaaphouding. Deze review van de Emma O2 bespreekt de nieuwste matras van Emma, die net als andere populaire matrassen die online verkocht worden, een universeel model is.

Deze matras is gemaakt in Duitsland, en net zoals de andere Emma-matrassen staat dit garant voor hoge kwaliteit, duurzaamheid, comfort en slim design. Bovendien krijg je bij aankoop van deze matras ook uitstekende aankoopvoorwaarden.

De Emma O2-matras komt als beste matras uit de test van de Consumentenbond. De matras in onze review scoort uitzonderlijk hoog op levensduur en ligeigenschappen, maar ook de drukverdeling en puntelasticiteit zijn hier prima.

 • Overzicht
 • Voorstelling van de Emma O2
 • Test Consumentenbond
 • Structuur / zones
 • Slaapcomfort op het Emma O2
 • Hardheid
 • Certificering
 • Levering
 • Prijs
 • Onze mening
 • Andere accessoires

Voordelen

 • Geschikt voor mensen die van zachte oppervlakken houden
 • Verbeterde temperatuurcontrole
 • Geen inzinkeffect
 • Goede stabiliteit – ideaal voor koppels
 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Lange proefperiode van 100 dagen, gratis verzending

Nadelen

 • Iets minder goede ondersteuning voor zwaardere mensen
 • Temperatuurgevoelige soort traagschuim

Eigenschappen:

 • Beste matras uit de test van de Consumentenbond
 • Duits kwaliteitsproduct van duurzame materialen
 • 100 dagen gratisretourrecht
 • Hoogwaardige schuimmatras
 • Stoffen die voldoen aan de Oeko-Tex 100-standaard
 • 10 jaar garantie

Voorstelling van de Emma O2

Emma O2 Matras

De matras biedt een constructie op basis van drie kernlagen: een matraskern van hoog veerkrachtig schuim, een laag traagschuim en een andere laag met hoog, veerkrachtig schuim.

Deze matras, verkrijgbaar in zes verschillende maten, biedt u een duurzame matras met een maximaal aanpassingsvermogen die zorgt voor een diepe en rustgevende slaap.

Het is momenteel nog niet mogelijk om de matras in een winkel te testen. Dankzij de gratis proefperiode van 100 dagen neemt u echter geen risico's bij de aankoop, u kunt de matras terugbrengen als het u niet bevalt.

Test Consumentenbond

Uit de review van de Consumentenbond (2020) blijkt dat de Emma O2 op bijna alle vlakken beter presteert dan de andere populaire matrassen. De Emma O2 is met andere woorden de beste matras uit de review.

De matras scoort uitzonderlijk hoog op levensduur en ligeigenschappen, maar ook de drukverdeling en puntelasticiteit zijn hier prima. De Emma O2 haalt een geweldige totaalscore van 7,7 in de matras review.

Wat de matras van Emma zo goed maakt, is de combinatie van verschillende soorten duurzaam materiaal in een uniek ontwerp.

Dit zorgt voor een unieke zachtheid en elastische ondersteuning die de proefpersonen van Consumentenbond heeft overtuigd. Ook de goede aankoopvoorwaarden spelen natuurlijk een rol.

Het is niet de eerste keer dat een matras van Emma de test van de Consumentenbond wint, want ook de Emma Original kwam eerder al als beste uit de test.

-25% op alles met "CHECK25"*

21 cm dikke veerkrachtige schuimkern

De Emma O2 is de winnaar van de test van de Consumentenbond en is 25 cm dik. Deze onomkeerbare matras weegt 29,5 kg voor het model van 140x200 cm.

Deze dikte is ideaal voor een progressieve ondersteuning van uw wervelkolom, ongeacht uw gewicht. De matras is samengesteld uit drie op elkaar liggende schuimen:

 • Toplaag: comfortschuim dat zich aan je lichaam aanpast. Dit schuim bevat de gepatenteerde Airgocell-technologie, die een hoog niveau van comfort belooft en de druk optimaal verdeelt. Dit innovatieve ontwerp zorgt voor een goede ventilatie en ideale slaapomstandigheden, vooral met betrekking tot de temperatuur.

 • Tussenlaag: 2 cm dikke geheugenschuimlaag. Het traagschuim zorgt voor een uitstekende drukontlasting en een goede vering. In combinatie met de Airgocell zorgt deze comfortlaag ervoor dat u in elke positie comfortabel kunt slapen.

 • Matraskern: 21 cm dik, veerkrachtig schuim met een materiaaldichtheid van 40 kg/m3. Het HRX-koudschuim ondersteunt uw rug, schouders en nek. Het helpt ook om de vorming van kuiltjes in uw Emma O2-matras op lange termijn te beperken en garandeert dus een lange levensduur.

Emma O2 Matras 21 cm dikke veerkrachtige schuimkern

Deze matras is niet omkeerbaar. Hij heeft vier handgrepen om hem te verplaatsen en een afneembare hoes die machinewasbaar is op 60°C.

Het gebruik van een temperatuurregelende en elastische hoes zorgt voor een betere lucht- en vochtafvoer om de structuur van uw matras te beschermen.

Dit geeft de Emma-matras een elegant design en biedt een zeer goede stabiliteit. De hoes van de Emma-matras is afneembaar en wasbaar. De bovenkant van de hoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan.

De Emma O2-matras 21 cm dikke veerkrachtige schuimkern

De Emma O2-matras: past zich perfect aan alle lichaamstypes aan

Het Emma O2-matras biedt een goede ondersteuning, vooral voor lichte slapers. Uit onze tests is gebleken dat deze matras geschikt is voor het merendeel van de slapers en slaaphoudingen.

Verder merken we op dat hij vooral comfortabel is voor wie de voorkeur geeft aan een zachte matras. Grote of zware zijslapers zullen iets minder ondersteuning krijgen aan de schouder- en bekkenzone , ondanks de goed geplaatste comfortzones.

De Emma O2-matras past zich perfect aan de drukpunten van uw lichaam aan en ondersteunt deze zonder dat u te veel inzinkt. De zeven ondersteuningszones zorgen er bovendien voor dat zowel het bekken als de schouders goed ondersteund worden.

De Emma O2-matras: past zich perfect aan alle lichaamstypes aan

-25% op alles met "CHECK25"*

Een stevige en comfortabele matras

Uit onze review blijkt dat de Emma O2-matras vrij stevig is. Volgens ons is dit de stevigste matras van Emma. We geven hem een score van 7/10 op de stevigheidsschaal.

De toplaag van elastisch comfortschuim zorgt voor een goede veerkracht wanneer u op de Emma O2-matras ligt.

De hoge veerkracht van het schuim zorgt voor een aangename stevigheid die ervoor zorgt dat het lichaam de hele nacht op alle drukpunten wordt ondersteund.

De matras past zich perfect aan de contouren van het lichaam aan om een goede nachtrust te bevorderen.

Certificering van de O2-matras

Elke individuele laag van Emma O2 voldoet aan de OEKO-TEX® 100-standaard, wat overeenkomt met het hoogste niveau van de OEKO-TEX®-certificering.

Ook de Consumentenbond heeft de Emma O2-matras uitgeroepen tot de beste matras in hun test.

Levering tot aan uw voordeur

De matras wordt binnen 3 tot 6 werkdagen geleverd in een compacte doos. De Emma-matras wordt geleverd in een doos met de afmetingen 38x38x110 cm voor kleine matrassen (tot 140x200 cm) en een verpakking van 45 x 45 x 110 cm voor andere afmetingen.

De pakketten en matrassen van Emma worden binnen Nederland geleverd met DPD en GLS. Zodra uw pakket bij de koerier is toegekomen, neemt de vervoerder rechtstreeks contact met u op om de leveringsafspraak in te plannen. Ze leveren van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren.

Emma O2 Matras

U hebt tot 100 dagen proeftijd waarbij de matras eenvoudig geretourneerd (thuis ophalen en volledige terugbetaling).

Als u een Emma-product wilt retourneren, belt u gewoon naar hun klantenservice om een datum voor de ophaling vast te leggen. U krijgt uw geld terug binnen 14 dagen na het ophalen van de matras.

Op de O2-matras krijg u een garantie van 10 jaar.

Prijs van de Emma O2

De prijs van de Emma O2-matras begint bij € 399 voor de afmeting 70x200 cm. De Emma O2-matras is verkrijgbaar in 9 maten, van 70x200 cm tot 200x200 cm.

De prijs van het Emma O2-matras biedt volgens onze review een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor optimaal comfort. Bovendien is de O2 verkozen tot beste matras door de Consumentenbond.

Het merk Emma staat bekend om de kwaliteit de gebruikte schuimlagen. Het is moeilijk om een juiste matras te vinden onder dit bedrag.

De Emma O2 is dus een zeer degelijke investering, aangezien een matras gemiddeld een levensduur van 10 jaar heeft.

Matras 80x200 cm
479 €
Matras 90x200 cm
499 €
Matras 120x200 cm
649 €
Matras 140x200 cm
799 €
Matras 160x200 cm
939 €
Matras 180x200 cm
1049 €
Matras 200x200 cm
1099 €

Onze mening over de O2

Over het geheel genomen hadden we een zeer positieve ervaring met deze schuimmatras uit het Emma-gamma.

Uit onze review blijkt dat de Emma O2-matras een matras is die zijn kopers een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Dankzij de combinatie van verschillende schuimlagen biedt het zijn slapers optimaal comfort in alle slaapposities, voor alle lichaamstypes.

Het past zich goed aan aan verschillende slaaphoudingen. Het enige nadeel is het traagschuim dat soms gevoelig is voor temperatuurschommelingen.

-25% op alles met "CHECK25"*

Ook de Consumentenbond is onder de indruk van deze matras. Dankzij de prima verkoopsvoorwaarden, en met name de proefperiode van 100 dagen, kunt u de matras op uw gemak bij u thuis uitproberen.

Zoekt u een comfortabele matras aan een zeer redelijke prijs, dan kunnen we de Emma O2 dus absoluut aanraden.

Materiaal
Materiaal

Slaapcomfort
Slaapcomfort

Post-oscillatie
Post-oscillatie

Prijs/Kwaliteit
Prijs/Kwaliteit

Slaapklimaat
Slaapklimaat

Geur
Geur

Levering & Retour
Levering & Retour

Materiaal
Materiaal

Slaapcomfort
Slaapcomfort

Post-oscillatie
Post-oscillatie

Prijs/Kwaliteit
Prijs/Kwaliteit

Slaapklimaat
Slaapklimaat

Geur
Geur

Levering & Retour
Levering & Retour

Andere accessoires van Emma

Het kussen van Emma

Emma Matras Kussen

Het Emma-kussen bevat 3 verschillende schuimlagen. Het kussen biedt optimale ondersteuning en comfort voor het hoofd en de nek, het is ons favoriete kussen. De schuine randen van dit rechthoekige kussen volgen perfect de curve van uw nek.

Als u soms last heeft van nekklachten, raden wij u aan dit kussen aan te schaffen. Onze proefpersonen, van verschillende leeftijden en gewichten, vonden het kussen bijzonder comfortabel voor uw rug.

Bovendien biedt het kussen goede temperatuurcontrole, d.w.z. het regelt de luchtvochtigheid en de temperatuur voor een ideaal slaapklimaat ongeacht het seizoen.

Het is gemaakt van een speciaal soort vezel die de vochtigheid en de temperatuur regelt. Het Emma-kussen kost € 59,00, is 70x40 cm groot en is gecertificeerd volgens de OEKO-TEX-100 standaard.

-25% op alles met "CHECK25"*

Het bed van Emma

Het bed van Emma

Het Emma-bed is volledig personaliseerbaar en aanpasbaar aan uw kamer: afmetingen, kleuren en hoofdplank. Deze boxspring is perfect in combinatie met een van de Emma-matrassen. De box bevat honderden verschillende individuele veren, die de perfecte ondersteuning bieden.

U vindt meer informatie over deze boxspring in ons artikel over Boxsprings.

De matrasbeschermer van Emma

Matrasbeschermer van Emma

De Emma-matrasbeschermer is waterdicht en ademend, maar ook probiotisch en antibacterieel. Het biedt de ideale bescherming voor uw matras zonder af te doen aan uw slaapcomfort.

De Emma-matrasbeschermer is de ideale bescherming voor uw matras en zorgt voor meer duurzaamheid. Bovendien is hij gemakkelijk te onderhouden en te wassen.

Ook al is de prijs voor deze matrasbeschermer hoger dan die van de concurrenten, de Emma-matrasbeschermer is echt een model van zeer hoge kwaliteit. Ook hierbij profiteer je van een proefperiode van 100 dagen.

-25% op alles met "CHECK25"*

Uw vragen over de O2 beantwoord

 • Wat is de fabrikant van de Emma O2?

  Emma heeft een jong en toegewijd team. De start-up is opgericht in Duitsland en werkt voornamelijk met middelgrote Duitse partners. Het idee achter dit bedrijf was (en is nog steeds) om de Europese markt net zo transparant en consumentgericht te maken als in de VS.

  De consument zou geen overdreven hoog geprijsde matrassen moeten kopen bij lokale leveranciers, maar zou in plaats daarvan online een redelijk geprijsde matras moeten kunnen kopen, met een lange proefperiode. Het verkoopmodel van Emma werd al veelvuldig gekopieerd door andere matrasverkopers.

 • Heeft de matras een chemische geur?

  Als je matras chemisch ruikt als je hem uitpakt, dan is dat volkomen normaal, maak je dus geen zorgen. Na het fabricageproces wordt de matras opgerold en vacuüm verpakt om naar u te worden verzonden in een doos.

  Als het matras uit de doos wordt gehaald, kan er een geur vrijkomen. Het is belangrijk om te weten dat de geur meestal binnen een paar dagen verdwijnt.

  De geur is niet giftig of schadelijk, maar kan wel onaangenaam zijn. Om dit te voorkomen, raden wij u aan om de kamer te ventileren bij het uitpakken.

 • Is er een risico dat de Emma Matras in de loop van de tijd zal doorzakken?

  Een slappe of weggezakte matras kan de kwaliteit van uw slaap ernstig beïnvloeden. Daarom adviseren wij onze lezers om elke 10 tot 13 jaar hun matras te vervangen. Verzakkingen kunnen op elk type matras voorkomen, maar komen vooral voor op matrassen van slechte kwaliteit.

  Houd er rekening mee dat de materialen die gebruikt worden voor de kern zich in het begin moeten aanpassen aan je lichaamsvorm en slaaphouding. Maar we raden u aan om ervoor te zorgen dat de matras op een stevig, vlak en ondersteunend oppervlak ligt om overmatige slijtage te voorkomen.

  Volgens onze tests is de Emma-matras O2 stevig en duurzaam genoeg om verzakkingen te voorkomen. Het schuim is voldoende veerkrachtig en dynamisch om dit te voorkomen.

 • Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice?

  Als u voor of na de aankoop van de Emma O2-matras vragen heeft, zal de klantenservice deze graag beantwoorden. Uw vragen kunnen betrekking hebben op de matras, de levering, de betalingsmogelijkheden of de garantievoorwaarden. U kunt op verschillende manieren contact opnemen met deze dienst:

  • Via online chat, van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren
  • Telefonisch van maandag tot en met vrijdag, tijdens de kantooruren
  • Via het contactformulier op hun website
 • Wat wordt gedekt onder de garantie van Emma?

  Deze garantie van 10 jaar dekt de volgende zaken:

  Scheuren, verzakkingen of beschadigingen van het schuim die niet te wijten zijn aan verkeerd gebruik. Defecten aan de hoes of sluiting als gevolg van productiefouten.

Bekijk ook...

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën