Tuur Original Matras

Het Tuur Original Matras | Uitgebreide Test & Review

Laatst bijgewerkt op: 26.09.2023 Geschatte leestijd: 7 Min.

Natuurlijk beter slapen, dat is waar het bij het nieuwe Belgische merk Tuur om draait.

Het Tuur Original matras wordt dan ook volledig gemaakt van natuurlijke, biologische en anti-allergene materialen. 🍃

Goed voor het milieu, maar ook goed voor onze nachtrust?

Om antwoord te geven op deze vraag, zijn wij een maand lang met de Tuur Original in bed gedoken.

Ontdek of dit natuurlatex matras de perfecte keuze is voor jou in onze uitgebreide Tuur Original matras review.

Beste eigenschappen van het Tuur Original matras

10 jaar garantie
10 jaar garantie
milieuvriendelijk
Duurzaam product
gratis levering
Gratis verzending
120 dagen proefslapen
120 nachten proefslapen
zijslaper op matras en kussen
Perfect voor zijslapers

Wat maakt het Tuur Original matras uniek?

 • Natuurlijke & biologische materialen
 • Aanpasbaar slaapcomfort
 • 2 stevigheden
 • 100% natuurlatex kern
 • 120 nachten proefslapen
 • Eerlijk familiebedrijf & korte productieketen

Waarom kopen?

 • Goede, aanpasbare ondersteuning
 • Milieuvriendelijk, duurzaam natuurlatex
 • Perfect voor elke slaaphouding
 • Geschikt voor warme slapers
 • Matras behoudt goed zijn vorm
 • Geweldige service & aankoopvoorwaarden

Waarom niet kopen?

 • Latex matrassen zijn vaak wat prijziger
 • De hoes is niet wasbaar in de wasmachine
 • Van weke de wat hogere zinkdiepte, zijn de randen wat minder geschikt om op te zitten

Onze ervaringen met het Tuur Original matras

“Niet te hard en niet te zacht”- de perfecte stevigheid. Een simpel statement dat we teruglezen in meerdere klantbeoordelingen. Na het uitgebreid testen van het Tuur Original matras van 160 x 200 cm sluiten we ons hier volledig bij aan.

De Original is het perfecte medium-stevige matras voor elke slaaphouding en de beste keuze voor mensen die willen investeren in de natuur én hun nachtrust.

Eerste indruk

We waren direct enthousiast over de veerkracht van het materiaal en de afwerking van de hoes van het Tuur Original matras.

tuur original matras op boxspring
Het Original matras is een veerkrachtig, flexibel matras met een hoogwaardige tijk.

Het Tuur matras wordt gemaakt met aandacht voor mens en milieu en dat merk je. De 100% natuurlatex kern is ontwikkeld in samenwerking met ergo- en fysiotherapeuten en bestaat uit 7 ergonomische zones die optimale ondersteuning bieden.

Daarnaast hanteert het familiebedrijf een korte productieketen. De producten, waaronder het Original matras, worden in hun eigen Belgische fabriek geproduceerd. De groene missie van Tuur, is ook zichtbaar in de materialen die ze gebruiken.

De Original wordt gemaakt van natuurlatex, dat een elastisch en veerkrachtig materiaal is. Dit resulteert in een matras dat wat meer met het lijf meebeweegt dan bijvoorbeeld een traagschuimmatras, maar alsnog een goede stevigheid biedt. Mede dankzij de aanpasbare aard van de twee natuurlatex lagen, vinden wij het Tuur matras geschikt voor elke slaaphouding.

Slapen op het Tuur Original matras

Na langere tijd op een vrij hard matras te hebben geslapen, moesten we een paar dagen wennen aan de vering van het 100% natuurlatex.

Een week later konden we er echter niet meer omheen: het Tuur Original matras lag heerlijk. Het elastische natuurlatex zorgt voor een licht ‘bouncy’ liggevoel, terwijl de tijk van katoen rijk en luxe aanvoelt.

Dat het even duurt voordat je aan een nieuw matras gewend bent, is heel normaal. Dit wordt beaamd door onze slaapexpert, Walter Braun.

Het is mogelijk dat een nieuw matras niet meteen comfortabel ligt. Ongeveer 85% van de mensen is na 1-2 weken gewend. Bij 10% duurt het 4-5 weken, terwijl 5% van de mensen meer dan 5 weken nodig heeft om aan een nieuw matras te wennen.

Walter Braun

Matrasexpert


De flexibele aard van het materiaal bleek ook ideaal voor onrustigere slapers. Draai jij je veel om in bed, dan past het natuurlatex zich direct aan jou aan. Dit in tegenstelling tot het wat trage traagschuim.

natuurlatex original matras tuur
Het duurzame natuurlatex staat bekend om zijn veerkracht en flexibiliteit.

Door haar te harde pocketveringmatras in te ruilen voor de Tuur Original, is de slaapkwaliteit van een van onze testers flink verbeterd. Als lichte zijslaper paste het zachtere Tuur matras beter bij haar gewicht en slaaphouding.

Naast een slechte ergonomische slaaphouding, kan een té hard matras ook zorgen voor een verminderde bloedcirculatie.

Dit kan leiden tot een slechtere nachtrust. Je lichaam kan minder ontspannen en je wordt mogelijk vaker wakker als gevolg van de druk die op je gewrichten staat.

Een té zacht matras is echter ook niet aan te raden. Het is bij het kopen van een matras dan ook belangrijk om de juiste hardheid voor jouw lichaamsbouw en slaaphouding te kiezen.

Beoordeling

4.6
 • Materiaal

  100% duurzaam en verantwoord natuurlatex

 • Slaapcomfort & ondersteuning

  Geweldig comfort voor rug-, zij- en buikslapers. Gemiddelde rand-support.

 • Prijs/Kwaliteit

  Een duurzaam product dat zijn wat hogere prijs meer dan waard is!

 • Geur

  Veel minder sterke geur dan andere latex matrassen.

 • Levering & Retour

  Fantastische klantenservice en montage aan huis

 • Bewegingsoverdracht

  Prima keuze voor koppels

 • Slaapklimaat

  Extra ademende luchtkanalen

Materiaal
Slaapcomfort & ondersteuning
Prijs/Kwaliteit
Geur
Levering & Retour
Bewegingsoverdracht
Slaapklimaat

Voor wie is het Tuur Original matras geschikt?

Na een aantal weken uitgebreid testen, kunnen we het Tuur Original matras aanbevelen aan:

 • De milieubewuste mens: De korte productieketen, handgemaakte aard en eerlijke, natuurlijke materialen maken het Tuur matras ideaal voor de bewuste consument.
 • Elke slaaphouding: We classificeren de hardheid van het matras als gemiddeld en ideaal voor zowel zij-, rug- als buikslapers die de voorkeur geven aan een medium-stevig matras.
 • Mensen met allergieën: Natuurlatex is van nature antibacterieel en antiallergisch. Ook de tijk van het matras is op natuurlijke wijze behandeld tegen huisstofmijt.
 • Onrustige slapers: Door zijn flexibiliteit en veerkracht beweegt natuurlatex, als het ware, met jouw lichaam mee. Hierdoor past het zich direct aan je bewegingen aan.
 • Elk bedformaat: Het Tuur Original matras is verkrijgbaar in maar liefst 24 formaten - dit iets wat we zelden zien. Ook met een afwijkend formaat bedframe kun jij dus van het comfort van natuurlatex genieten. Bovendien maken ze bij Tuur ook matrassen op maat.
 • Warme slapers: Tijdens onze testperiode hebben we het geen moment warm gehad, ondanks dat we het Tuur Original matras in de zomermaanden hebben getest. De openingen in het natuurlatex en de ventilerende wol in de tijk geven het matras ademende eigenschappen. Ben jij echter een heel warme slaper? Dan is het extra verkoelende Tuur Original Plus matras een aanrader.

“Best spannend, een matras online kopen,” lezen we in een van de reviews op de website van Tuur. Met een proefslaapperiode van maar liefst 120 dagen zijn de Tuur matrassen echter perfect voor de twijfelende slapers. Zo kun je het Tuur matras bijna 4 maanden lang risicovrij thuis uitproberen.

Voor wie niet geschikt?

 • Kleiner budget: Natuurlatex is een wat prijziger materiaal. Heb jij een kleiner budget, dan is het Tuur matras misschien wat minder geschikt. Let er wel op dat goedkoop meer dan eens duurkoop is. Investeren in een goede nachtrust is geen overbodige luxe.

Wees altijd voorzichtig met een matras-aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn. Een goedkoop matras kan je gezondheid duur komen te staan.

Walter Braun

Matrasexpert

 • Liefhebbers van een zacht matras: De medium-stevige ondersteuning, maakt dit een perfect matras voor elke slaaphouding. Zoek je echter een matras dat wat meer ‘inzinkt’ - wat vooral voor lichte zijslapers fijn kan zijn - dan kan het Original matras wat te stevig voor je zijn. De uitlijning kun je echter ook verbeteren door een wat zachtere topper toe te voegen, zoals de Tuur Original topper. Meer hierover lees je in comfort en ondersteuning.
 • Liefhebbers van een zeer stevig matras: Natuurlatex is een flexibel en elastisch materiaal, dat met je lichaam meebeweegt. Op het eerste oog is het echter wat ‘verender’ en minder solide dan een traag- of koudschuimmatras. We raden mensen die een zeer stevig matras zoeken aan, om gebruik te maken van de 120 dagen proefslaapperiode van Tuur, of de andere Tuur matrassen te bekijken.

Koop bij Tuur*

Materiaal en samenstelling

Het Tuur Original matras bestaat uit een tijk, comfortlaag en 2 natuurlatex kernen.

Materiaal
Tijk
 • 70% biologisch katoen
 • 30% natuurlijke viscose
Comfortlaag
 • Greenfirst® Biolaine wol
 • Tussah Wild Silk
Zachtere kant
 • 100% natuurlatex
 • SG-waarde: 75 kg/m³
Stevigere kant
 • 100% natuurlatex
 • SG-waarde: 80 kg/m³

Comfortlaag? Greenfirst wol? SG-waarde? Voor een nog beter inzicht in de samenstelling van het Original Matras, leggen we de termen wat verder voor je uit.

Matrashoes en comfortlaag

Het Tuur Original matras heeft een matrashoes die wat dikker is dan veel andere standaard matrashoezen. Dit komt onder andere door de extra comfortlaag, gemaakt van Franse wol en wilde zijde.

tijk tuur original matras
De rijke, dikke tijk zorgt voor extra ligcomfort.

Wij vonden dit luxe laagje - zoals de naam al doet vermoeden - extra comfortabel. Het biologische katoen voelt fijn aan op de huid, terwijl de van nature isolerende wol de ademende eigenschappen van het matras bevordert. De matrashoes is bovendien op natuurlijke wijze behandeld tegen huisstofmijt middels de Greenfirst® behandeling.

Hoewel onze overtrek zelf perfect om het matras paste, lazen we wel dat door de wat dikkere tijk de precieze afmetingen van het matras licht kunnen afwijken.

Ook is de tijk van het Tuur Original matras helaas niet wasbaar. Kleine vlekken zijn eenvoudig met een vochtig doekje te verwijderen, maar voor een grondige schoonmaak wordt aanbevolen de tijk naar de stomerij te brengen.

Aanpasbare natuurlatex kern

De ‘dual-comfort’-kern van het Tuur matras bestaat uit 2 lagen 100% natuurlatex; een zachtere laag en een stevigere laag van elk 9 cm hoog.

De lagen zijn voorzien van 7 comfortzones met massagenoppen, afgestemd op het optimaal ondersteunen van de schouder-, heup-, rug- en hoofdzone.

tuur natuurlatex lagen
De twee natuurlatex kernen zijn voorzien van openingen, voor extra luchtafvoer.
massagenoppen tuur original matras
De top van het natuurlatex is uitgerust met 7 comfortzones met massagenoppen.

Door de verschillende hardheden kun jij zelf het ligcomfort van je Tuur Original matras bepalen. De stevigheid wordt bepaald door het soortelijk gewicht, ofwel de SG-waarde.

 • De zachte laag natuurlatex heeft een SG-waarde van 75 kg/m³
 • De stevigere laag natuurlatex heeft een SG-waarde van 80 kg/m³

Het soortelijk gewicht geeft bij schuimmatrassen aan hoeveel kilogram schuim zich per kubieke meter in het matras bevindt.

Hoe hoger de SG-waarde, des te beter het matras scoort op gebied van veerkracht en duurzaamheid.

Met een soortelijk gewicht van respectievelijk 75 kg/m³ en 80 kg/m³ behoort het Tuur Original matras qua kwaliteit zeker tot de top.

Certificeringen

De materialen die worden gebruikt in het Tuur Original matras zijn zorgvuldig geselecteerd en voorzien van certificeringen die hun kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid garanderen.

tuur certificeringen

 • euroLATEX: Bevestigt de kwaliteit en veiligheid van het natuurlatex.
 • ECO Instituut: Garandeert beperkte schadelijke stoffen en geuren in het productieproces.
 • LGA Quality Certificate: Bewijst de duurzaamheid van het matras, inclusief weerstand tegen slijtage.
 • Oeko-Tex Standard 100: Garandeert dat alle onderdelen vrij zijn van schadelijke stoffen en chemicaliën.
 • Biolaine: Bevestigt dat de wol in de matras biologisch en ethisch verantwoord geproduceerd is.
 • Greenfirst: Garandeert dat de matras is behandeld met een natuurlijk, milieuvriendelijk anti-mijt middel.

Koop bij Tuur*

Tuur Original matras: Comfort en ondersteuning getest

Dankzij de aanpasbare natuurlatex kern, kunt je eenvoudig de ondersteuning en stevigheid van het matras aanpassen door deze om te draaien. Op de website van Tuur vind je een handige rekenhulp, die advies geeft over de juiste volgorde van de lagen.

Comfort zachte kant - voor wie geschikt?

Onze tester van 1.67 m kreeg bij haar gewicht van 54 kg het advies de zachtere zijde boven te plaatsen. Doordat deze kant wat zachter is, zinken de heupen en schouders ondanks haar lichtere gewicht toch goed in het matras.

Dit is nodig om voor een goede uitlijning van het lichaam te zorgen.

Een goed matras verlicht de druk en ondersteunt het lichaam. Het is ontworpen om het volledige lichaam op te vangen en de heupen en ruggengraat te ondersteunen. De schouders, het bekken en de heupen moeten in het matras zinken, zodat het lichaam in balans is en de wervelkolom goed wordt uitgelijnd.

Walter Braun

Matrasexpert

Over het algemeen wordt tot een gewicht van 70 kg geadviseerd om de zachte natuurlatex laag van het Original matras bovenop te plaatsen. Je kunt echter zelf ervaren welke volgorde het meest comfortabel is voor jou.

zijslaper tuur original matras
Een goede ergonomische zijslaaphouding zorgt dat je wervelkolom op een lijn ligt.
tuur original topper op matras
Een zachte topper kan het ligcomfort van een te hard matras verbeteren.

Mocht een matras net iets te hard zijn, dan kan ook een zachtere topper uitkomst bieden. In dit geval is de Tuur Original topper een mooie toevoeging. De topper verzacht het slaapoppervlak en zorgt voor een hogere zinkdiepte, die perfect bij de lichtere zijslaper past.

Comfort stevige kant - voor wie geschikt?

Voor lichte zijslapers kan de stevigere kant van het Tuur Original matras iets te hard zijn. Dit kan zorgen voor onnodig veel druk op de heupen en schouders, zoals ook onze slaapexpert Björn Steinbrink aangeeft.

Veel mensen willen graag op hun zij slapen, maar krijgen last van spanning en pijn, omdat deze slaaphouding te veel druk op hun schoudergewricht legt. Dit wordt vaak veroorzaakt door de lattenbodem en de te ‘stevige’ schouderzone van het matras.

Björn Steinbrink

Slaapcoach

Voor mensen zwaarder dan 70 kg is de stevigere natuurlatex kant juist wel geschikt. Ook voor rug- en buikslapers is een wat steviger matras een goede keuze.

buikslaper op tuur original matras
Hoewel de buikslaaphouding niet de beste slaaphouding is, biedt de stevige kant van het Tuur Original matras voldoende ondersteuning.

Ben je niet helemaal zeker? We zijn ontzettend enthousiast over de klantenservice van Tuur. Door gebruik te maken van hun online chatfunctie, kun je eenvoudig advies krijgen van een van de medewerkers van het slaapbedrijf.

Zinkdiepte

Om de ondersteuning van het Tuur Original matras te meten, is het belangrijk om naar de zinkdiepte te kijken. Hiermee wordt aangegeven hoe ver het lichaam in het matras zinkt bij de verschillende slaaphoudingen.

zinkdiepte meten op bed staan
De zinkdiepte geeft ons inzicht in de ondersteuning en stabiliteit van een matras.

We hebben dit gemeten voor de 3 slaaphoudingen en kijken daarbij naar:

 • Het inzinken van de buik bij de buikslaaphouding
 • Het inkzinken van de heupen en schouders bij de zijslaaphouding
 • Het inzinken van de heupen en schouders bij de rugslaaphouding

De testpersoon (een vrouw) is de volgende tabel is 167 cm lang en weegt ca. 54 kg.

Slaaphouding Zachtere zijde Stevigere zijde
Buik 1,5 cm 1,2 cm
Zij 3,6 cm 3,2 cm
Rug 3,0 cm 2,8 cm

Gemiddeld zinken de heupen bij vrouwen wat verder in het matras, terwijl bij mannen de schouders juist wat breder en zwaarder zijn.

Het verschil in zinkdiepte tussen de zachtere natuurlatex laag en de stevigere zijde was gemiddeld 7-10%.

Je zou dus kunnen zeggen dat de stevigere natuurlatex laag van het Tuur Original matras 7 tot 10% steviger is dan de zachtere laag.

Hardheid

De zinkdiepte staat in verband met de hardheidsgraad van het Tuur Original matras. Vaak geldt: hoe hoger de hardheid van het matras, des te lager de zinkdiepte is.

Het Original Matras is een ondersteunend, medium-stevig matras. Op een schaal van 1-10 hebben we de 2 natuurlatex lagen als volgt beoordeeld:

 • De zachtere laag heeft een hardheid van 5
 • De stevigere laag heeft een hardheid van 6

Edge-support - de randen van het Tuur matras

De edge-support geeft aan hoeveel ondersteuning de randen "edge" van een matras bieden. Zit jij vaak op de randen van het matras of wil jij dat je over de volledige breedte van het ligoppervlak voldoende ondersteunt wordt, dan is dit een belangrijk kenmerk om rekening mee te houden.

De edge-support van het Tuur Original matras is niet uitzonderlijk goed, maar ook niet slecht. Lekker onduidelijk hè?

Laten we het eens wat beter uitleggen. Wanneer we op de rand van het Tuur matras zitten, met ons volledige gewicht, dan deuken de randen aardig in. Hierdoor kun je wat sneller van de rand afglijden.

sokken aantrekken tuur original matras
De edge-support van een matras is merkbaar zodra je op de rand gaat zitten.
randen indeuken tuur original matras
Hier is duidelijk zichtbaar dat de rand van het Tuur Original matras een matige edge-support biedt.

Gaan we echter op het uiteinde liggen, dan valt het met de zinkdiepte wel mee. De randen bieden genoeg ondersteuning, mits we ons gewicht goed verdelen.

rugslaper tuur original matras
Ook de uiteinden van het Tuur Original matras bieden goede ondersteuning bij de rugslaaphouding.

Wanneer je op het Tuur matras slaapt, kun je dus de volledige breedte van het matras gebruiken.

Is het Tuur Original matras geschikt voor koppels?

Om te weten of het Tuur Original matras geschikt is voor koppels, kijken we onder meer naar het eerder genoemde edge-support en de bewegingsoverdracht.

Hoe lager de bewegingsoverdracht, hoe minder jij de bewegingen van je partner ervaart.

Na een grondige test classificeren we de bewegingsoverdracht van het Tuur Original matras als laag tot gemiddeld. Dit maakt het matras prima geschikt voor koppels. Wanneer jij je omdraait in bed, of uit bed stapt, zijn de bewegingen voor jouw partner slechts licht voelbaar.

Hoewel de randen van de Tuur Original aardig wat indeuken wanneer je erop gaat zitten, bieden ze voldoende ondersteuning wanneer je hierop ligt. Zoals eerder genoemd is het ligoppervlak van het matras in de volledige breedte te gebruiken; wat ideaal is voor koppels.

bewegingsoverdracht
De randen van het Tuur Original matras deuken wel wat in wanneer je hierop zit.

Wil je echter een matras dat ook bij de rand optimale ondersteuning biedt? Dan is een traagschuimmatras, zoals het Cloudpillo matras, een goede keuze. Traagschuim heeft over het algemene een minimale bewegingsoverdracht. Het materiaal is echter wel weer wat minder geschikt voor onrustige slapers.

Koop bij Tuur*

Prijzen en formaten

Het Tuur Original matras is verkrijgbaar in een groot aantal een- en tweepersoonsformaten; geschikt voor elke bedbodem. Daarnaast biedt het familiebedrijf de optie om matrassen op maat te laten maken.

We hebben een aantal standaardformaten uitgelicht:

Formaat Prijs
90 x 200 cm €1.159
120 x 200 cm €1.649
140 x 200 cm €1.709
160 x 200 cm €1.799
180 x 200 cm €1.899

De prijs van het natuurlatex Tuur matras is een stuk hoger dan pocketvering of koudschuimmatrassen van budgetmerken, zoals Lidl [1] en IKEA. Kijken we echter naar de levensduur en garantietermijn, dan steekt Tuur met kop en schouders boven de goedkopere merken uit. Ook de materialen die gebruikt worden, bijvoorbeeld in het prijswinnende Meradiso matras van Lidl, zijn duidelijk van mindere kwaliteit.

Hoewel we begrijpen dat het Tuur Original matras niet binnen ieders budget valt, gaan natuurlatex matrassen gemiddeld 12 tot 15 jaar mee.

Tuur Original matras vergeleken

Tuur Original

tuur original matras

Kipli Natuurlatex

kipli natuurlatex matras

Una Organic Delux

una organic delux

Materiaal

Natuurlatex
Biologisch katoen
Greenfirst wol
Wilde zijde

Natuurlatex
Biologisch katoen
Wol

Natuurlatex
Biologisch katoen

Hardheid (1-10) 5-6 6-7 4-6
Dikte 21 cm 20 cm 24 cm
Aanpasbaar? Ja Ja Ja
Beoordeling 4,7 4,5 4,5
Slaaphouding Zij-, rug- en buikslapers Zij-, rug- en buikslapers Zij-, rug- en buikslapers
Verkoeling Gemiddeld Gemiddeld Matig
Garantie 10 jaar 10 jaar 10 jaar
Proefslapen 120 nachten 100 nachten 100 nachten
Prijsklasse €1000-2000 €1200-2200 €1400-3500
Koop* Koop* Koop*

Wanneer je naar de tabel kijkt kan het lastig zijn om direct het verschil tussen de natuurlatex matrassen te zien. De Una Oranic Delux is wat prijziger dan de Kipli en Tuur matrassen, maar wel volledig aanpasbaar dankzij de 6 afstelbare lagen. Wel heeft het matras een tijk van een mindere kwaliteit dan de dikke, met wol gevoerde tijk van het Tuur Original matras. Ook op het gebied van temperatuurregulatie zijn Tuur en Kipli betere keuzes dan het Una matras.

De keuze tussen Kipli en Tuur hangt vooral af van de stevigheid die je voorkeur heeft. Ook bevatte het Kipli natuurlatex matras in het begin een onaangename geur. Iets waar we bij het Tuur matras totaal geen last van hadden.

Andere Tuur matrassen

Naast het Tuur Original matras vind je in het assortiment van het slaapmerk ook nog 2 andere matrassen.

Tuur Spring matras

Het Tuur Spring matras is een eveneens natuurlijk matras met een natuurlatex top- en onderlaag. Ook bevat het dezelfde tijk als het Original matras. Het product dankt zijn 'Spring' naam aan de toevoeging van een kern van 7-zone pocketveren.

Tuur Original Plus matras

Het Original Plus matras is het ademende broertje (of zusje) van het Tuur Original matras. Door de toevoeging van hennep en paardenhaar heeft dit matras extra ventilerende eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de warme slaper.

Wil je weten wat het beste Tuur matras is voor jouw gewicht, voorkeuren en slaaphouding? Maak dan gebruik van de handige Tuur matraszoeker. Met behulp van een korte vragenlijst wordt je vervolgens de beste optie aanbevolen. Voor onze tester: een lichte zijslaper van 1.67 die graag medium-ondersteuning wil, bleek het Tuur Original matras de beste keuze.

Klantenservice en aankoopvoorwaarden

Bij de aankoop van een Tuur Original matras geniet je van uitstekende aankoopvoorwaarden en een klantvriendelijke service.

 • 120 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie
 • Gratis verzending en retour
 • Niet-goed-geld-teruggarantie
 • Diversiteit aan betaalmogelijkheden (inclusief betalen in termijnen)

Tuur staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, wat we ook in vele klantreviews teruglezen. Of je nu vragen hebt over het product of hulp nodig hebt na je aankoop, het toegewijde team van Tuur staat altijd klaar om je te ondersteunen.

Het is dan ook geen verrassing dat het Tuur Original matras door klanten uitstekend wordt beoordeeld.

tuur original matras beoordeling

review tuur original matras

Koop bij Tuur*

Hoe duurzaam is het Tuur Original matras?

Tuur is een Belgisch familiebedrijf waarbij duurzaamheid centraal staat. Door middel van lokale productie, een korte productiecyclus en eerlijke arbeidsverhoudingen dragen ze bij aan een beter milieu.

Ze minimaliseren hun CO2-voetafdruk en doneren 1% van hun jaaromzet aan duurzaamheidsgerichte goede doelen.

Hun fabriek, die is voorzien van 938 zonnepanelen, wekt niet alleen groene energie op voor hun eigen faciliteiten, maar ook voor tientallen huishoudens. Met bijenkorven op hun dak en een focus op het beperken van wegwerpverpakkingen en recycling, maakt Tuur dagelijks stappen om bij te dragen aan een betere wereld. Hun zorgvuldig geproduceerde natuurlatex matrassen zijn niet alleen premium in comfort, maar ook in hun bijdrage aan de planeet.

Conclusie: Hoe goed is het Tuur matras?

Het Tuur Original matras is een van de beste natuurlatex matrassen die wij hebben getest. Door de aanpasbare aard is het geschikt voor elke soort slaper en ideaal voor mensen die van een comfortabel, ietwat 'verend' liggevoel houden.

Zowel de transparantie in het productieproces als materiaalgebruik is iets waarin Tuur zich van veel andere merken onderscheidt. In plaats van te spreken over ‘hoogwaardige materialen’, laten ze zien waar hun materialen vandaan komen.

Het prijskaartje maakt het geschikt voor mensen met een iets hoger budget, die graag willen investeren in een product dat langdurig meegaat en een betere keuze is voor het milieu.

Veelgestelde vragen

 • Is het Tuur Original matras geschikt voor mij?


  Door de twee verschillende stevigheden van het Tuur Original matras, is het geschikt voor zowel buik-, rug- als zijslapers. Het natuurlatex is veerkrachtig, waardoor het goed zijn vorm behoudt en een 'bouncy' liggevoel heeft.

  Om te kijken of het echt bij jouw lichaamsbouw en slaapvoorkeur past, kun je eenvoudig de Tuur matrastest doen.

 • Hoelang gaat het Tuur Original matras mee?


  Natuurlatex matrassen gaan gemiddeld tot wel 15 jaar lang mee. Dit is een stuk langer dan bijvoorbeeld IKEA-matrassen. Uit ervaring blijkt dat deze matrassen gemiddeld 5 jaar meegaan.

 • Hoe kun je het Tuur Original matras schoonmaken?


  Door de wol die zich in de tijk bevindt, is de matrashoes niet in de wasmachine wasbaar. Wel kun je vlekjes verwijderen met een licht vochtig doekje. Precieze schoonmaaktips voor het onderhouden van je Tuur matras, vind je in de blog van Tuur.

 • Hoe warm is het Tuur Original matras?


  De latexkern van het Tuur Original matras is uitgerust met openingen, die voor extra luchtafvoer zorgen. Bovendien heeft het wol in de tijk ventillerende eigenschappen. Heb jij het echter heel snel warm in bed en wil je van een vergelijkbaar matras met optimaal slaapklimaat genieten, dan is de Tuur Original Plus de beste optie.

 • Kan ik korting ontvangen op mijn Tuur matras?


  Op de website van Tuur vind je regelmatig mooie kortingen op de Tuur matrassen. Wij houden deze kortingen precies bij en updaten de prijzen elke week. Houd deze pagina goed in de gaten, om op de hoogte te blijven van de nieuwste Tuur kortingen.

  Koop bij Tuur*

 • Bronnen

Judith tekstschrijver

Judith Willems

Content writer | slaap- en matrasadvies

Door haar achtergrond in creative copywriting én haar expertise op het gebied van slapeloosheid, bevindt Judith zich bij Matrassencheck op de perfecte blek. Ze test producten, volgt menig slaapcursus en werkt nauw samen met slaapprofessionals, wat haar een stapje dichter bij haar missie brengt: mensen inspireren hun slaap serieus te nemen. Heb jij vragen over dit artikel of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur het naar: judith@airi.media.

Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je bericht!
Ja
Nee

Heb je nog verdere opmerkingen of suggesties?

Hoe kunnen we je beter van dienst zijn?

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.