ðŸŽ‰Emma viert feest!

Tot 55% korting op ALLE Emma producten! ðŸ’°

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Over ons

Over ons

We zijn een team van een tiental slaapenthousiasten en matrassenexperts uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en andere landen. Samen met onze collega's uit de rest van Europa en de VS beoordelen we al sinds 2016 alle verschillende soorten en modellen van matrassen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en het gebruik ervan is 100% gratis.

Onze missie

Ons team werkt elke dag hard aan nieuwe reviews en artikels. Elk van onze nieuwe artikelen wordt voorafgegaan door intensief onderzoek. De verzamelde informatie wordt vervolgens aangevuld met persoonlijke ervaringen van ons team. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat onze lezers zo goed mogelijk geïnformeerd zijn wanneer ze een aankoop gaan doen.

Daarnaast maken we gebruik van slaapexperts die we altijd om advies kunnen vragen.

Hoeveel tijd en geld kost het ons om een matras te testen? Meer dan je denkt. Vooral omdat we willen dat onze beoordelingen echt goed zijn.

Affiliate links: wat zijn dat?

Om ons werk en de aankoop van matrassen te financieren gebruiken we zogenaamde affiliate links. Wat betekent dit? Als u iets koopt via onze links, kan het in bepaalde gevallen zijn dan wij een kleine commissie ontvangen. Op deze manier kunnen we onafhankelijk blijven en onze mening geven (zelfs als sommige fabrikanten het niet leuk vinden) en u zo goed mogelijk informeren over de matrassen. Belangrijk is dat de prijs van matrassen nooit hoger zal zijn door onze links te gebruiken. Integendeel: Wij hebben vaak coupons en kortingsmogelijkheden op onze site staan.

Kunnen verkopers of fabrikanten goede reviews kopen?

We kregen al verschillende keren aangeboden om bepaalde inhoud te creëren in ruil voor betalingen. Of om beoordelingen te wijzigen. We weigeren dit altijd. Want wij zien onszelf als een onafhankelijk consumentenportaal dat er alles aan doet om u zo goed mogelijk en eerlijk mogelijk te informeren.

We raden een product alleen aan als ons team dit ook echt goed vindt. Als er iets is wat we niet goed vinden aan een product, zeggen we dat ook duidelijk. Daarnaast geldt trouwens ook dat wanneer een product niet aan uw verwachtingen voldoet en u het terugstuurt, wij geen commissie ontvangen. Daarom willen we geen minderwaardige of te dure producten aanbevelen.

Proefmatrassen schenken we weg

In de afgelopen jaren hebben we al ontelbaar veel matrassen onderzocht. Onze testmatrassen doneren we regelmatig aan goede doelen en andere maatschappelijke projecten.

Over ons

Waaruit bestaan onze beoordelingen?

Onze reviews en beoordelingen zijn steeds gebaseerd op subjectieve ervaringen van onze proefpersonen, deze zijn dus niet afkomstig van andere organisaties of producenten.

Wij streven ernaar om onze rapporten objectief, neutraal en deskundig te op te stellen. De inhoud van de beoordelingen door Matrassencheck wordt op geen enkele wijze beïnvloed door de commissie die we ontvangen.

De belangrijkste criteria voor ons team zijn:

1. Belangrijkste kenmerken van de matras en de fabrikant.

2. Gedetailleerde omschrijving van het ontwero, de structuur en de zones van de matras.

3. Liggingseigenschappen van de matras, en dan met name:

  • Hoe mensen van met verschillende lengtes en slaapstijlen liggen op de matras (rugligging, zijligging en buikligging)

  • We testen de drukontlasting, d.w.z. het vermogen van de matras om de drukpunten te verminderen.

  • We analyseren en testen het oppervlak van de matraskern en hoe deze reageert wanneer een testpersoon op de matras ligt

  • Met name in de zijligging onderzoeken we of de matras matras voldoende ondersteuning biedt en doorzakt bij de schouders en heupen. Verder is de totale ondersteuning van het lichaam in verschillende zones belangrijk: om rugklachten te vermijden en maximaal slaapcomfort op lange termijn te garanderen.

  • Een matras met een goede puntelasticiteit zakt allen daar waar deze belast wordt door. We meten de puntelasticiteit met een liniaal en een lat van 30 cm, en doen dit op verschillende plekken op de matras door de lat op het ligoppervlak van de matras te duwen. Deze cijfers nemen we op in de beoordeling en vergelijken we met andere matrassen.

4. Test van het comfort:

  • Stabiliteit - Een goede matras biedt voldoende stabiliteit en beweegt zo min mogelijk mee wanneer men tijdens de slaap van houding verandert of zich omdraait. Een goed matras absorbeert bewegingen van de slaappartner, zodat deze nauwelijks merkbaar zijn voor de andere slaper.

  • Nabeweging - De matras beweegt idealiter niet teveel na wanneer men erin beweegt, en de vorm van de kern herstelt zich ook weer snel. Hoe minder beweging, hoe beter en comfortabeler de matras. We gebruiken gespecialiseerde meetapparaten en hulpmiddelen om deze eigenschap te testen.

5. Hardheidsgraad/stevigheid:

  • We meten hoe diep met in de matras wegzakt in verschillende posities, bijvoorbeeld in slaaphouding, zittend op de rand en wanneer met op de matras staat.

6. Matrashoes/tijk:

  • Onze proefpersonen onderzoeken of de tijk van de matras voldoende ademt, of deze gemakkelijk gewassen kan worden en hoe deze de slaaptemperatuur/ventilatie beïnvloedt.

We controleren ook praktische, financiële en andere voorwaarden zoals proeftijd, levertijd, retourmogelijkheden, ophaling, garantie en ervaring met de klantenservice.

Das könnte dich auch interessieren

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.