🔥 EMMA DAYS 🔥

Tot 55% korting op de Consumentenbond testwinnaars!

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Over ons

We zijn een team van een tiental slaapenthousiasten en matrassenexperts uit onder andere Nederland, Duitsland, Groot Britannië, Italië en Portugal.

Samen met onze collega's uit de rest van Europa en de VS beoordelen we al sinds 2016 verschillende soorten en modellen van matrassen en andere slaapproducten.

Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en het gebruik ervan is 100% gratis.

Over ons
Over ons

Onze missie

Wij streven er naar om consumenten over de hele wereld te helpen bij het kiezen van het juiste matras of slaapproduct. Dit doen we door matrassen te testen, te beoordelen en er uitgebreide, onafhankelijke reviews over te schrijven.

Onze reviews

Ons team werkt elke dag hard aan nieuwe reviews en artikelen.

Elk van onze nieuwe artikelen wordt voorafgegaan door intensief onderzoek. De verzamelde informatie wordt vervolgens aangevuld met persoonlijke ervaringen van ons team.

Op deze manier willen we ervoor zorgen dat onze lezers zo goed mogelijk geïnformeerd zijn wanneer ze een aankoop doen.

Daarnaast maken we gebruik van slaapexperts die we altijd om advies kunnen vragen.

Hoe betalen we voor onze website?

Hoeveel tijd en geld kost het ons om een matras te testen? Meer dan je denkt. Vooral omdat we willen dat onze beoordelingen echt goed zijn.

We dekken deze kosten door gebruik te maken van affiliate links.

Affiliate links: wat zijn dat?

Om ons werk en de aankoop van matrassen te financieren gebruiken we zogenaamde affiliate links.

Wat betekent dit? Als jij iets koopt via onze links, kan het in bepaalde gevallen zijn dat wij een kleine commissie ontvangen.

Op deze manier kunnen we onafhankelijk blijven en onze mening geven (zelfs als sommige fabrikanten onze beoordeling niet leuk vinden) en jou zo goed mogelijk informeren over matrassen.

Belangrijk is dat de prijs van matrassen nooit hoger zal zijn door onze links te gebruiken.

Integendeel: Wij hebben vaak coupons en kortingsmogelijkheden op onze site staan.

Kunnen verkopers of fabrikanten goede reviews kopen?

We kregen al verschillende keren aangeboden om bepaalde inhoud te creëren in ruil voor betalingen. Of om beoordelingen te wijzigen. We weigeren dit altijd.

Wij zijn namelijk een onafhankelijk consumentenportaal dat er alles aan doet om onze lezers zo goed mogelijk en eerlijk mogelijk te informeren.

We raden een product alleen aan als ons team dit ook echt goed vindt. Als er iets is wat we niet goed vinden aan een product, zeggen we dat ook duidelijk.

Daarnaast geldt ook dat wanneer een product niet aan je verwachtingen voldoet en je het terugstuurt, wij geen commissie ontvangen. Daarom willen we geen minderwaardige of te dure producten aanbevelen.

Proefmatrassen schenken we

In de afgelopen jaren hebben we al ontelbaar veel matrassen onderzocht. Onze testmatrassen doneren we regelmatig aan goede doelen en andere maatschappelijke projecten.

Waaruit bestaan onze beoordelingen?

Onze reviews en beoordelingen zijn steeds gebaseerd op subjectieve ervaringen van onze proefpersonen, deze zijn dus niet afkomstig van andere organisaties of producenten.

Wij streven ernaar om onze rapporten objectief, neutraal en deskundig op te stellen. De inhoud van de beoordelingen door Matrassencheck wordt op geen enkele wijze beïnvloed door de commissie die we ontvangen.

Hoe wij matrassen testen:

1. We beschrijven de belangrijkste kenmerken van het matras en de fabrikant.

2.
We geven een gedetailleerde omschrijving van het ontwerp, de structuur en de zones van het matras.

3. We gaan dieper in op de ligeigenschappen van het matras, en dan met name:

 • Hoe mensen met verschillende lengtes en slaaphouding het matras ervaren (rugligging, zijligging en buikligging)

 • We testen de drukontlasting, d.w.z. het vermogen van de matras om de drukpunten te verlichten.

 • We analyseren en testen het oppervlak van de matraskern en hoe deze reageert wanneer een testpersoon op de matras ligt

 • Met name in de zijligging onderzoeken we of de matras matras voldoende ondersteuning biedt en doorzakt bij de schouders en heupen. Verder is de totale ondersteuning van het lichaam in verschillende zones belangrijk: om rugklachten te vermijden en maximaal slaapcomfort op lange termijn te garanderen.

 • Een matras met een goede puntelasticiteit zakt alleen daar waar deze belast wordt door. We meten de puntelasticiteit met een liniaal en een lat van 30 cm, en doen dit op verschillende plekken op het matras door de lat op het ligoppervlak van de matras te duwen. Deze cijfers nemen we op in de beoordeling en vergelijken we met andere matrassen.

4. We testen het comfort:

 • Stabiliteit - Een goede matras biedt voldoende stabiliteit en beweegt zo min mogelijk mee wanneer men tijdens de slaap van houding verandert of zich omdraait. Een goed matras absorbeert bewegingen van de slaappartner, zodat deze nauwelijks merkbaar zijn voor de andere slaper.

 • Nabeweging - De matras beweegt idealiter niet teveel na wanneer men erin beweegt, en de vorm van de kern herstelt zich ook weer snel. Hoe minder beweging, hoe beter en comfortabeler de matras. We gebruiken gespecialiseerde meetapparaten en hulpmiddelen om deze eigenschap te testen.

5. Hardheidsgraad/stevigheid:

 • We meten hoe diep met in de matras wegzakt in verschillende posities, bijvoorbeeld in slaaphouding, zittend op de rand en wanneer met op de matras staat.

 • We duiden dit aan de hand van een hardheidsschaal van 1 tot 10, waarbij 1 het zachtst is en 10 het hardst.

6. Matrashoes/tijk:

 • Onze proefpersonen onderzoeken of de tijk van de matras voldoende ademt, of deze gemakkelijk gewassen kan worden en hoe deze de slaaptemperatuur/ventilatie beïnvloedt.

We controleren ook praktische, financiële en andere voorwaarden zoals proeftijd, levertijd, retourmogelijkheden, ophaling, garantie en ervaring met de klantenservice.

Hoe wij andere slaapproducten testen

We testen niet alleen matrassen, maar ook andere slaapproducten. Denk aan:

 • Kussens
 • Matrastoppers
 • Lattenbodems
 • Boxsprings
 • Bedden
 • Dekbedden
 • Slaapaccessoires

Bij elk product letten we op de belangrijkste eigenschappen.

Bij kussens is het bijvoorbeeld van belang dat ze zorgen voor een juiste, ergonomische lichaamshouding.

Dit is weer compleet anders bij bijvoorbeeld een slaapmasker, waar we vooral letten op de lichtdoorlating en het draagcomfort.

Bij elk slaapproduct hanteren we dus een ander testproces om zo jou van de beste informatie te kunnen voorzien! 😊

Matrassencheck contact

Heb jij een vraag over ons testproces, onze werkwijze of over één van onze geteste artikelen?

Of wil je dat onze proefslapers jouw slaapproduct testen?

Schroom dan niet om een van onze teamleden een berichtje te sturen en te vragen naar de mogelijkheden:

Robert Content Director Matrassencheck
Robert

Te benaderen voor vragen over website content, testmogelijkheden en lopende acties binnen Nederland.

Contact: robert@airi.media

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.