👑 Prinsjesdag deals! 

Emma: tot 50% korting | Tempur: tot 50% korting 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Beste matras voor rugslapers

Het beste matras voor rugslapers

Laatst bijgewerkt op: 07.07.2021

Hoewel het het gezondste is om op de rug slapen, kiezen niet veel mensen voor deze slaaphouding. Dit kan ook zijn omdat de meeste mensen op een matras slapen dat niet geschikt is voor slapen op rug en daarom dus snel last krijgen van rugpijn. Het vinden van het juiste matras is erg moeilijk. De meeste mensen denken dat men als rugslaper automatisch een hard matras nodig heeft om de rug stabiel te houden. Maar dat klopt niet helemaal.

Wij van Matrassencheck willen u helpen met onze reviews, zodat u de juiste matras kunt kiezen en eindelijk een gezonde en ontspannen nachtrust kunt hebben! Lees daarom onze review en ontdek welke matras het beste bij rugslapers past.

Beste matras voor rugslapers

Onze aanbevelingen voor matrassen voor rugslapers

  Top 3 matrassen voor rugslapers

  Consumentenbond testwinnaar
  Emma O2 matras op het bed

  Emma O2

  Emma O2

  De Emma O2 is het beste matras van 2021! Door de verschillende soorten schuimlagen, heeft dit matras uitstekende ligeigenschappen.

  Als je echt op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan is de Emma O2 iets voor jou.

  Dit is de beste matras van 2020 volgens de Consumentenbond. Hij biedt goede ventilatie en vochtafvoer in een betaalbare matras.

  De Emma O2 in een notendop

  De Emma O2 scoort in de test van de Consumentenbond erg hoog op levensduur en ligeigenschappen. Ook de drukverdeling en stabiliteit zijn bovengemiddeld. Deze matras is dankzij de relatief lage prijs en goede leveringsvoorwaarden heel aantrekkelijk.

  De duurzame gebruikte materialen zorgen voor voldoende slaapcomfort ongeacht je lichaamsgewicht of slaaphouding.

  Het koudschuim van de Emma O2 vormt zich naar je lichaam zodat je precies daar waar je het nodig hebt voldoende ondersteuning krijgt, zonder dat je te diep wegzakt of in een ongezonde houding te liggen komt.

  Ook in onze test scoort deze matras enorm positief. Hij biedt een goede combinatie tussen comfort, zachtheid, een aangenaam slaapklimaat (door de goede ventilatie) en veerkracht.

  De uitstekende leveringsvoorwaarden van Emma spelen ook een rol in onze beslissing om de Emma O2 uit te roepen tot onze nieuwe favoriete matras.

  30% + 5% extra korting met "CHECK25"*

  Stabiliteit

  Voor rugslapers is een matras met uitstekende stabiliteit cruciaal. Het zorgt ervoor dat uw wervelkolom bij uitstek is uitgelijnd. Een matras met onvoldoende stabiliteit verhindert een ideale uitlijning, wat kan leiden tot rugpijn.

  Stabiliteit betekent niet noodzakelijkerwijs hardheid. Zowel een hard matras als een zacht matras, kan een uitstekende stabiliteit hebben. Stabiliteit wordt bereikt door een optimale aanpassing aan uw lichaam. Dit punt is vooral belangrijk voor u als een rugslaper. Uw nieuwe matras moet zich daarom aanpassen aan uw lichaamsvorm en een verkeerde uitlijning van de wervelkolom voorkomen. Hiervoor heeft het een hoge puntelasticiteit nodig. Ook moet uw matras de druk die u op het slaapgedeelte uitoefent, verlichten en verdelen. Hierdoor ontstaan er geen drukpunten en zakt u niet op bepaalde punten te sterk in het matras.

  De veelzijdigheid van uw matras is cruciaal. Het moet aan de ene kant stabiel zijn, zodat u een goede lichaamsondersteuning krijgt en aan de andere kant moet het natuurlijk comfortabel zijn, zodat u een aangenaam slaapgevoel ervaart. Vooral matrassen waarin steviger schuim is gebruikt in de basislaag en eventueel ook in de tussenlaag zijn erg geschikt. Maar u moet er ook op letten dat in het matras hoogwaardig schuim is gebruikt om een groot aanpassingsvermogen en een aangenaam slaapcomfort te verkrijgen.

  Hardheid

  Het is vaak erg moeilijk om de juiste hardheid te kiezen, omdat het matras niet te hard of te zacht mag zijn. Een matras van gemiddelde hardheid zou de beste keuze zijn. Als rugslaper moet u niet te diep in het matras zakken, anders krijgt u heel snel rugpijn omdat u dan een holle rug vormt. Aan de andere kant zou het fataal zijn als u helemaal niet in het matras zou zakken. Een beetje zakken is niet alleen oké, maar ook wenselijk. Als dit niet het geval is, is uw matras te hard en ligt u als het ware op een plank. Dit veroorzaakt dan ook rugpijn. Zorg er dus voor dat u niet te ver in het matras zakt, maar ook niet op een plank slaapt. Als u onze hardheidsschaal volgt, raden we een matras aan dat 5 tot 8 van de 10 punten scoort. Met een gemiddelde hardheid blijft uw wervelkolom in een optimale positie. Kiest u een te zacht matras, dan zakt u te veel in het matras en ligt u hol. Anderzijds kan een matras dat te hard is uw wervelkolom blokkeren. Ook cruciaal zijn hier uw persoonlijke lichaamskenmerken, zoals gewicht en lengte. Zwaardere slapers raden we een hardere versie aan (6-8), anders zakken ze te veel in het matras. Lichte slapers raden we een zachtere versie aan (5-6).

  Ideaal zijn matrassen waarvan de bovenzijde bestaat uit lagen van zowel steviger schuim als van zachter, aanpasbaar schuim. Dit kunnen latex of soortgelijke materialen zijn, die worden gecombineerd met traagschuim of gelschuim. U krijgt dan een stabiele maar comfortabele bovenlaag.

  Samengevat: De Belangrijkste Punten

  Matrassencheck raadt aan om op de volgende punten te letten bij het kopen van een matras voor rugslapers:

  • Goede stabiliteit
  • Hoge puntelasticiteit
  • Zeer goed aanpassingsvermogen
  • Matras mag niet te hard of te zacht zijn (5-7 van de 10 punten op de hardheidsschaal)

  Kortingscodes

  Gebruik de beste kortingscodes

  Emma O2 matras
  Emma O2 matras op het bed
  Emma Prijs vanaf 331 € (499 €)

  Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

  Mline Wave
  MLine Wave productfoto
  Mline Prijs vanaf 249 € (499 €)

  Wave: individueel aanpasbaar kwaliteitsmatras met een fijne prijs!

  Ook interessant:

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.