🛏 Unieke Emma aanbieding:
50% korting op de Emma Hybrid | 30% korting op de Emma O2! 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Verkoelend topmatras

Verkoelend topmatras kopen: de beste koele matrastoppers (2021)

Robert

Laatst bijgewerkt op: 07.07.2021 4 Min.

Heb jij het vaak warm tijdens het slapen? Word je zwetend wakker en voelt je matras plakkerig aan? 😓

Een verkoelend topmatras kan de ideale oplossing zijn om deze problemen te verhelpen. Een koele matrastopper voert warmte en vocht namelijk snel af, en houdt zowel je matras als je lichaam op een aangename, koele temperatuur.

Kwalitatief goede verkoelende topmatrassen zorgen bovendien voor extra comfort en ondersteuning. Een mooie upgrade van je normale matras dus! 🤩

In dit artikel vertellen wij jij meer over wat een verkoelend topmatras precies is, hoe het werkt, en wat de beste koele matrastoppers zijn.

Lees het hieronder! 👇

Verkoelend topdekmatras: Emma Topper
 • Overzicht
 • Definitie
 • Hoe werkt het?
 • Onze favorieten
 • Prijs
 • Formaten
 • Conclusie

Eigenschappen van een verkoelend topdekmatras

 • Zorgt voor een aangenaam koel slaapklimaat

 • Gemaakt van koudschuim of van traagschuim met een verkoelende gellaag

 • Fijne upgrade van je normale matras

 • Ideaal voor warme en zweterige slapers

 • Zorgt voor extra ondersteuning en comfort

Wat is een verkoelend topmatras?

Een topmatras is een dun matras dat je bovenop je normale matras legt. Het zorgt voor extra ondersteuning en comfort, en kan daarom een goede upgrade zijn van je huidige matras.

Een verkoelend topmatras - de naam zegt het eigenlijk al - heeft een koelende werking. Het voert warmte zeer snel af, waardoor je de hele nacht op een lekker fris matras slaapt. 🆒

Voor warme slapers is een verkoelend topmatras dus ideaal!

Bovendien is de kans groot dat je ‘s nachts wat minder beweegt, en wat minder zweet. Dit bevordert de nachtrust, en zorgt ervoor dat je met meer energie aan een nieuwe dag kan beginnen.

Hoe werkt een verkoelend topmatras?

De werking van een verkoelend topmatras is afhankelijk van de materialen. Zo hebben sommige materialen een van nature verkoelende werking, zoals koudschuim of pocketveren.

Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur, waardoor warmte lekker snel wordt afgevoerd. Pocketveringmatrassen zijn luchtig wat ten goede komt aan de ventilatie en luchtcirculatie.

Koudschuim topmatras
Een matrastopper gemaakt van koudschuim heeft van nature een heerlijk koel slaapklimaat / Foto: © Matrassencheck

Daarnaast zijn er ook (top)matrassen die specifiek zijn ontwikkeld om voor extra verkoeling te zorgen. Fabrikanten voegen dan een koele gellaag toe aan het topmatras. Deze gellaag kan een vaste structuur hebben (denk bijvoorbeeld aan de structuur van haargel), maar kan ook gemaakt zijn van micro-gelbolletjes.

Bij een kwalitatief goede, koele matrastopper blijft deze gellaag de hele nacht heerlijk koel. (Stopper Secondary)

Bovendien heeft het, net zoals bij traagschuim matrassen, een drukverlagende werking. Het vormt zich namelijk optimaal naar jouw lichaamshouding.

Verkoelende matrashoes

Een matrashoes, ook wel tijk genoemd, kan ook veel impact hebben op het slaapklimaat van je matrastopper. Als je op zoek bent naar een koele matrastopper, is het daarom belangrijk dat de matrashoes luchtig is.

Matrashoezen gemaakt van (natuurlijke) bamboevezels zijn hier een goed voorbeeld van. Ook micro-geperforeerde stoffen raden wij aan. Deze minuscule gaatjes in de matrashoes zorgen voor een goede ventilatie en warmteafvoer.

In dit opzicht zijn een groot fan van de Hypnia matrassen. De matrashoezen van Hypnia zijn namelijk altijd gemaakt van micro-geperforeeerde bamboevezels.

Matrashoes gemaakt van natuurlijke bamboevezels
Bamboevezels zijn heerlijk luchtig en zorgen voor een goede ventilatie / Foto: © Matrassencheck

De beste verkoelende topmatrassen

Het aanbod van matrastoppers is groot, en het kan daarom lastig zijn om een keuze te maken.

Wij hebben daarom onze favoriete verkoelende topmatrassen voor je op een rijtje gezet. Een aantal hiervan hebben we zelf getest, en zo kunnen wij je voorzien van de beste informatie.

Hieronder bespreken we onze top 4 verkoelende topmatrassen.🔢

Hypnia Omkeerbaar Topdekmatras

Het Hypnia Omkeerbaar Topdekmatras is 5 cm dik heeft twee verschillende slaapzijden: een zomerkant en een winterkant.

De zomerkant is gemaakt van ultra-comfort traagschuim en beschikt over een Bio-Air matrashoes. Gegarandeerd heerlijk comfort en een aangenaam koel slaapklimaat.

Ben je in de winter op zoek naar wat meer warmte? Dan draai je het Hypnia topdekmatras simpelweg om.

Verkoelend topmatras: Hypnia Omkeerbaar Topdekmatras
Foto: © Matrassencheck

Hypnia Omkeerbaar Topdekmatras: 22% korting *

NU 15% extra korting met onze code: “15Matrassen”

Emma Topper

De Emma Topper bestaat ook uit twee verschillende slaapzijden. De zachte kant is gemaakt van Airgocell-gelschuim, wat een lekker verkoelend effect heeft.

Bovendien is de matrashoes luchtig, en vochtdoorlatend. Zo zul jij het ‘s nachts niet te warm hebben!

Wij hebben dit verkoelend topmatras van het populaire merk Emma zelf getest: lees hier onze review van de Emma Topper.

Emma Topper

Emma Topper: 25% korting met “CHECK25” *

Luna Topmatras

Het Luna Topmatras is gemaakt van koudschuim, en heeft dus van nature een aangenaam koel slaapklimaat.

Het topmatras is 5 cm dik en ventileert warmte uitstekend. Bovendien is het de goedkoopste koele matrastopper uit onze selectie.

Verkoelend topmatras: Luna Topper
Foto: © Matrassencheck

Bij Beter Bed kopen *

Eazzzy Topper

De Eazzzy Topper is 7 cm dik en is gemaakt van verkoelend gelschuim. Ideaal voor warme slapers en/of warme zomernachten.

Bovendien heeft de Eazzzy Topper een erg scherpe prijs.

Wij hebben dit verkoelende topmatras zelf uitgeprobeerd. Lees hier onze review van de Eazzzy Topper.

Verkoelend topmatras: Eazzzy Topper
Foto: © Matrassencheck

Bij Bol.com kopen *

Verkoelend topmatras: prijzen

De prijzen van verkoelende topmatrassen kunnen erg variëren. Zo worden verkoelende matrastoppers op internet al vanaf 30 euro aangeboden.

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om een goedkope matrastopper aan te schaffen, raden wij aan om voor een wat duurdere, maar kwalitatief betere topper te kiezen.

Een goed verkoelend topmatras moet voor zowel verkoeling als comfort zorgen.

Een goedkoop verkoelend topmatras biedt daarentegen weinig comfort en biedt slechts tijdelijke verkoeling. Hoewel de matrastopper in eerste instantie koel aanvoelt, past het gelschuim zich snel aan je lichaamstemperatuur aan.

Onze 4 favoriete verkoelende topmatrassen (die we hierboven hebben besproken) bieden gegarandeerd fijn comfort en langdurige verkoeling.

Wij hebben de prijzen van deze matrastoppers (in het formaat 140x200) voor je op een rijtje gezet:

Verkoelende matrastopper

Prijs

Luna Topper

€ 79,95

Eazzzy Topper

€ 159,95

Hypnia Omkeerbaar Topdekmatras

€ 229,00

Emma Topper

€ 273,75

Zoals je ziet liggen de prijzen van matrastoppers een stuk lager dan de prijzen van nieuwe matras.

Een verkoelend topmatras is dus een goedkope oplossing als je matras toe is aan een upgrade, of als het niet helemaal aan je wensen voldoet.

Verkoelend topmatras: formaten

Verkoelende topmatrassen zijn beschikbaar in veel verschillende formaten. Belangrijk hierbij is dat de topper precies bovenop je matras(sen) past.

Meet daarom de afmetingen van je matras op voordat je een koele matrastopper koopt.📏

De Luna topmatrassen zijn alleen beschikbaar in tweepersoonsformaten: 140x200 cm, 160x200 cm en 180x200 cm.

De verkoelende topmatrassen van de andere matrassenfabrikanten, waaronder Hypnia en Emma, zijn beschikbaar in zowel een- als tweepersoonsformaten. Het maakt dus niet uit of je een 80x200, een 90x200 of een 120x200 cm matras hebt!

Heb je een afwijkend formaat matras? Informeer dan even goed bij de matrassenfabrikant of deze ook beschikbaar zijn.

Matrassencheck tip: Als je twee eenpersoonsmatrassen op je bed hebt liggen, kan een topdekmatras de vervelende spleet tussen de matrassen wegwerken. Fijn voordeeltje! 👌

Verkoelend topmatras: conclusie

Een verkoelend topmatras is de perfecte oplossing voor de warme slaper. Het heeft een heerlijk verkoelend effect en reguleert de temperatuur van je matras en je lichaam.

Zo kun jij de hele nacht van een heerlijk koel slaapklimaat genieten, en ‘s ochtends fris weer opstaan! Bovendien zorgen kwalitatief goede verkoelende topmatrassen voor extra comfort en lichaamsondersteuning.

Tot slot is het een stuk goedkoper dan een normaal (verkoelend) matras. Een koele matrastopper is dus de ideale oplossing als je matras te warm is of toe is aan wat verbetering.

Matrassencheck tip: Ben jij juist een koude slaper? Lees dan eens ons artikel over de heerlijke warme en knusse traagschuim toppers. Of werp een blik op ons algemene artikel over matrastoppers, waarin wij alle ins- and outs van topdekmatrassen bespreken.

Robert

Een goede nachtrust doet wonderen. Door 's nachts heerlijk te slapen kun jij vol energie aan elke nieuwe dag beginnen. Ik help jou hier graag bij! Door het geven van tips, adviezen en informatie over alles wat met slaap te maken heeft, hoop ik dat jij zelf kan zorgen voor een fantastische nachtrust.

Dit kan ook interessant voor jou zijn…

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.