🛏 Unieke Emma aanbieding:
50% korting op de Emma Hybrid | 30% korting op de Emma O2! 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Emma matras review

Emma matras review (2021)

Laatst bijgewerkt op: 20.07.2021 Zoë 7 Min.

Het Emma Original-matras was bij de start van verkoop in 2015 één van de eerste modellen in Duitsland die het Amerikaanse one-fit-all principe belichaamde.

De Emma moest dus voor alle mensen en slaapposities even geschikt zijn. Het Emma matras is daarom slechts in één versie en met één hardheidsgraad verkrijgbaar.

Inmiddels behoren Emma-matrassen nu tot de meest populaire matrassen in Nederland, mede dankzij de originele marketing. Emma is vooral populair bij het jongere publiek.

Klantenservice is een topprioriteit bij Emma Matrassen. De levering is gratis. Je krijgt een proefperiode van 100 dagen om de Emma uit te proberen.

Als het matras u in deze periode niet helemaal overtuigt, kunt u het gratis laten ophalen. In deze review vindt u onze ervaringen met het Emma-matras!

LET OP:

De Emma Original wordt niet meer door Emma zelf verkocht, maar is nog wel bij Beter Bed verkrijgbaar. Emma heeft inmiddels een nieuw matras: de Emma O2 - lees hier onze review.

Productkenmerken Emma Original-matras

Nummer 1 bij Consumentenbond
Nummer 1 Consumentenbond
aangenaam slaapcomfort
Aangenaam slaapcomfort
Gratis verzending
Gratis verzending
100 dagen proefslapen
100 dagen proefslapen
Geld terug bij retour
Geld terug bij retour
 • Overzicht
 • Structuur / zones
 • Bekleding
 • Hardheid en slaapgevoel
 • Consumentenbond
 • Het Slaapklimaat
 • Het post-oscillatie
 • Zinkdieptes
 • Bezorging en klantenservice
 • Conclusie review: Emma Original

Voordelen

 • Bijzonder aangenaam voor zijslapers en lichte tot gemiddeld zware personen.

 • Zacht, flexibel liggevoel

 • Hoge lichaamsaanpassing en puntelasticiteit

 • Hoge dichtheid van het schuim

 • Top voor koppels - geringe inkrimping

 • In principe goede klimaatregulering, dankzij de openporige airgocell

 • Mooi ontwerp

 • Lange testperiode van 100 dagen, gratis levering en afhaling

Nadelen

 • Minder geschikt voor mensen die graag stevig liggen.

 • Handgrepen scheuren makkelijk onder zware belasting

 • Voor zware zijslapers en pure buik- en rugslapers kan de Emma te zacht zijn.

Structuur / zones

De Emma is een schuimmatras waarvan de kern bestaat uit een combinatie van verschillende soorten schuim. De Emma bestaat uit drie matraslagen: Airgocell-schuim, traagschuim en koudschuim.

Emma matras review opbouw
Foto: © Matrassencheck

In deze combinatie zorgen de schuimlagen niet alleen voor een goede aanpassing aan het lichaam en drukverlaging, maar ook voor stabiliteit en een goede ondersteuning. De gemiddelde dichtheid van 57 kg/m³ zorgt ervoor dat u vele jaren van uw Emma-matras zal kunnen genieten.

Elke laag van het Emma-matras is getest op schadelijke stoffen en voldoet aan het OEKO-Tex® Standard 100 certificaat, dat de hoogste standaard is. Emma is dus ook veilig voor baby’s.

25% korting bij Beter Bed*

Bekleding

De hoes van het Emma-matras bestaat uit een robuuste grijze zijafdekking en een witte, fijnmazige bovenhoes. Beide hoezen zijn grotendeels gemaakt van polyester (bovenzijde: 98% polyester, 2% spandex / zijbekleding: 100% polyester).

We vonden de bovenhoes van het Emma-matras erg mooi. Die voelt extreem zacht aan en kan gemakkelijk zonder beddengoed worden gebruikt.

Bovendien heeft het een openporig breiwerk. Dit verbetert de ventilatie, vooral in de zomer. De bovenkap kan worden verwijderd en gewassen op 60 graden. En dit wordt zeker niet alleen gewaardeerd door mensen met een allergie.

Emma matras review bekleding
De zijafdekking van de Emma is robuust en grijs. We vonden de bovenhoes van de Emma-matras erg mooi. Het voelt erg zacht aan en heeft een open porige breisel om de klimaatregeling te verbeteren. / Foto: © Matrassencheck

De Emma heeft vier zijwaartse draaggrepen. Dit maakt het transport gemakkelijker. Maar u moet niet te hard aan de handgrepen trekken, want in ons geval is één van de handgrepen tijdens het transport licht gescheurd. Maar we moesten dan ook ons Emma-matras via een steile trap naar boven dragen.

Hardheid en slaapgevoel

Onze ervaring met het Emma matras was goed. We beoordelen de Emma als een zacht tot matig stevig matras. Dus krijgt het matras 4 van de 10 punten op onze hardheidsschaal.

Onze teamleden omschrijven het gevoel van liggen op het Emma-matras als "aangenaam zacht". De twee bovenste comfortlagen van Airgocell en traagschuim zorgen voor het iets zachtere ligcomfort. Beide soorten schuim zijn zeer flexibel en ontlasten de druk.

25% korting bij Beter Bed *


We vonden het Emma-matras bijzonder comfortabel in de zijligging. Het Emma-matras biedt zijslapers een zeer aangename diepte vanwege de mindere hardheid.

Dit houdt de wervelkolom in een gezonde positie en vermindert rugpijn. Het ergonomische effect wordt ondersteund door een geïntegreerde schouderzone.

Emma matras hardheit
Foto: © Matrassencheck

Zelfs met onze wat zwaardere testslaper (90 kg) bleef de wervelkolom op het Emma-matras in een ergonomisch correcte positie. Voor zware zijslapers vanaf ongeveer 100 kg en echte buik- en rugslapers kan het Emma-matras iets te zacht zijn.

Deze groepen mensen hebben vaak iets meer ondersteuning nodig, vooral in het heup- en bekkengebied. Als u tot deze groep behoort, is het aan te raden om gebruik te maken van de 100-daagse testfase en te testen of de Emma bij u past.

Foto: © Matrassencheck

Emma-matrassen worden vooral aanbevolen voor lichte en gemiddeld zware zijslapers en voor mensen die de behoefte hebben om zachter te liggen.

Als een zwaardere zijslaper bent, raden wij u stevigere modellen aan met een minimale hardheid van 6 op onze hardheidsschaal. (⇒Klik hier om onze ervaringsrapporten te lezen).

Consumentenbond over de Emma Original

De Nederlandse Consumentenbond voert elk jaar een grote matrassentest uit, waarbij ze alle beschikbare matrassen testen, vergelijken, uitvoerig testen en rangschikken op basis van comfort, prijs-kwaliteitsverhouding en duurzaamheid. Ook de Emma Original werd onderworpen aan een uitgebreide review.

Ook de Emma Original is getest door de Consumentenbond, en scoort behoorlijk goed. De matras werd getest in 2018.

Uit die test bleek dat de combinatie verschillende soorten schuim een zeer stabiel en ondersteunend slaapoppervlak biedt, ongeacht de slaaphouding of het gewicht.

De gebruikte materialen in de Emma Original gaan lang mee en zijn duurzaam, zo blijkt ook uit onze review.

De Emma Original is niet de goedkoopste matras, maar biedt volgens de Consumentenbond nog steeds een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Opgelet: Emma verkoopt een nieuw matras, de Emma O2, die in 2020 als beste uit de test kwam.

25% korting bij Beter Bed *

Het Slaapklimaat

Emma Original matras slaapklimaat

Ook het de ervaring met het slaapklimaat van het matras is overtuigend. De Airgocell-laag en de fijne poreuze bovenkap verminderen hier de warmteopslag aanzienlijk.

Dit is ook nodig, want matrassen van Visco-schuim slapen in principe warmer. We hebben niet getranspireerd tijdens onze test! En dat ondanks dat we op het Emma matras hebben geslapen met een zomerse temperatuur van 25° Celsius.

Ons warmtebeeld laat zien dat Emma de warmte alleen opslaat op de plaatsen waar onze proefslaper ligt. De rest van het matras blijft op een aangename temperatuur. Als u van positie verandert, koelen de plekken ook weer af door een goed ademend vermogen.

Het post-oscillatie gedrag van het Emma-matras

Ook het post-oscillatie gedrag (het deinen van het matras door bewegingen van de slaper) op de Emma Original is goed. Je voelt de bewegingen van je partner helemaal niet, wat echt indruk op ons heeft gemaakt. Dit komt door de schuimlagen die de bewegingen absorberen.

We hebben situaties gesimuleerd met onze testslaper (60 kg) met een partner die van de ene naar de andere kant draait. Zoals u kunt zien, is het meetapparaat helemaal niet uitgeslagen. Een uitstekend resultaat.

Emma Original matras post-oscillatie

Emma Original matras post-oscillatie

Emma Original matras post-oscillatie

Figuur 1: Beweging van een zware zijslaper (90 kg)

Hier simuleerden we een verandering van slaappositie met onze zwaardere testslaper. Hij heeft zich van de buikligging naar de zijligging gedraaid. Het meetapparaat slaat slecht licht uit wat aantoont hoe goed de post-oscillatie op de Emma-matras is. De bewegingen worden uitstekend geabsorbeerd door het Airgocell en het Visco-schuim, zodat het matras 'rustig' blijft.

Figuur 2: Testslaper stapt in bed

We wilden ook zien hoe het Emma-matras zich gedraagt wanneer iemand in het bed stapt. Onze proefslaper (60 kg) gaat eerst op de matras zitten en gaat dan in zijligging liggen. Ook hier heeft het matras de bewegingen goed geabsorbeerd, zodat het meetapparaat nauwelijks enige reactie vertoont.

Conclusie: Post-oscillatie gedrag op het Emma Original matras is zeer goed.

De tests die we hebben uitgevoerd laten zien hoe goed de bewegingsoverdracht op het Emma Original-matras is. Dankzij een uitgekiend ontwerp en hoogwaardige schuimlagen is het matras in staat om de bewegingen zodanig te absorberen dat een ander er niets van merkt. Zo wordt u niet onnodig wakker als uw partner beweegt. Geweldig, nietwaar?

25% korting bij Beter Bed *

Zinkdieptes op de Emma Original

We zien dat de mate van zinken in het matras voor alle proefslapers er goed uitziet. Dergelijke waarden hebben we al gezien in andere matrassen die we hebben getest.

Maar bovenal zie je dat de lichtste testslaper precies goed in het matras zinkt. In geen enkele slaappositie zinkt die te diep of juist te weinig. Het Emma matras is precies goed voor haar. De waarden zien er ook goed uit bij onze middelzware testslaper.

Emma Original matras

Dit toont weer aan dat de Emma een wat zachter model is. Alleen onze zwaardere proefslaper zinkt dieper weg in het matras. Vooral liggend op zijn zij zakt hij vrij diep, 7,5 cm, in het schoudergebied in het Emma matras.

In deze positie wordt hij echter ook goed ondersteund bij de buik en heupen, wat een gezonde uitlijning van de wervelkolom bevordert. Toch is het Emma-matras misschien te zacht voor hem. Slapers in deze gewichtsklasse moeten zelf bepalen hoe het liggen op de Emma voor hen voelt.

Persoon A (1,65m, 62kg) Persoon B (1,79m, 70kg) Persoon C (1,95m, 85kg)
rugligging 5 cm 6 cm 6,5 cm
zijligging 5,5 cm 6 cm 7,5 cm
buikligging 5 cm 6 cm 7 cm
Zittend op de rand

7,5 cm

8 cm 9 cm
In het midden staan

12 cm

12,5 cm 16 cm

We hebben de hardheid van het matras bepaald aan de hand van de 'zinkdiepte' bij verschillende testslapers met verschillende lichaamstypes (lengte en gewicht).

Emma matras proefslaaper op de rug

Emma matras proefslaaper op de zij

Zo wordt duidelijk welke types teveel in het Emma matras zinken en welke precies goed waarbij de wervelkolom dus ergonomisch correct is uitgelijnd en het liggevoel aangenaam is.

25% korting bij Beter Bed *

Bezorging en klantenservice

Het Emma-matras wordt binnen 2-4 werkdagen bij u afgeleverd, opgerold in plastic in een compacte doos. Alles volgens het comfortabele "Bed-in-the-Box" principe.

Uw 100-daagse testfase begint met de levering. Als het Emma matras u in deze periode niet overtuigt, kunt u het zonder problemen terugsturen.

Emma matras bezorging
Foto: © Matrassencheck

U hoeft alleen maar contact op te nemen met de klantenservice van Emma. Die organiseren de retourzending, betaald door de fabrikant. Allemaal heel eenvoudig.

We hadden geen enkele negatieve ervaring met de klantenservice. Onze vragen werden beleefd en naar tevredenheid beantwoord.

Conclusie review: Emma Original

De Emma-matras is een hoogwaardig matras. Het bestaat uit schuim met een hoge dichtheid. Ook de combinatie van het schuim en de hoes beviel ons goed in deze review.

Op basis van onze ervaring adviseren wij het Emma-matras speciaal voor lichte en middelzware mensen. Ook zijslapers maken een zeer goede keuze met het Emma matras.

Ook voor koppels is het Emma-matras geen probleem, omdat het aanpasbare schuim de bewegingen van de partner grotendeels absorbeert. Emma is een van de beste als het gaat om post-oscillatiegedrag.

Emma matras review
Foto: © Matrassencheck

Voor zware zijslapers en pure buik- en rugslapers kan Emma iets te zacht zijn in het heup- en bekkengebied. Mensen die de voorkeur geven aan een iets steviger slaapoppervlak kunnen ook gebruik maken van de risicoloze testfase.

Soms slapen mensen gewoon liever op een hardere ondergrond. Dankzij een lange proefperiode kunt u het matras thuis eenvoudigweg zelf testen en dan beslissen, als u nog niet overtuigd bent na deze review.

25% korting bij Beter Bed *

Aanvullende informatie

 • Wetenswaardigheden

  Het Emma matras is heel modern. Niet alleen het chique ontwerp, maar ook de structuur en de lay-out van de website suggereren dat de Emma vooral een matras is voor de jongere generatie.

  De fabrikant biedt een termijnbetaling, die interessant kan zijn voor studenten. Verder is het vermeldenswaardig dat als u Emma aan vrienden of kennissen aanbeveelt, dit zal worden beloond.

  Het bedrag van 50 € dat u krijgt, wordt na het verlopen van de proefslaapperiode overgemaakt op uw rekening. Bovendien past de Emma op elk bedframe en is 100% veganistisch.

   

 • Over de fabrikant

  Achter Emma staat een jong, toegewijd team. De start-up is opgericht in Duitsland en werkt bij voorkeur samen met Duitse, middelgrote bedrijven.

  Het idee achter het bedrijf was en is om de matrassenmarkt zo transparant en klantvriendelijk mogelijk te maken. De klant hoeft geen extreem dure matrassen te kopen bij lokale winkels, maar kan gemakkelijk online bestellen en krijgt een lange proefperiode. 

 • Accessoires

  Emma biedt naast het matras nog meer accessoires aan rond het thema slapen! 

  Het bedrijf verkoopt lattenbodems die verkrijgbaar zijn in maten van 80x200cm voor 189 euro tot 140x200cm voor 299 euro. Als alternatief voor de lattenbodem biedt Emma een boxspringbed aan (klik hier voor de blogpost: lattenbodem versus boxspring). Met prijzen vanaf 699 euro ligt het boxspringbed in de normale, gemiddelde prijsklasse. 

  De deken van Emma is verkrijgbaar vanaf 99 euro en kan, net als alle andere producten van de fabrikant, 100 dagen worden getest.  

  Het Emma kussen wordt alleen aangeboden in de maat 80x40cm voor 79 euro. Daarnaast biedt Emma u de mogelijkheid om uw beddengoed aan te passen. 

Kortingscodes

Gebruik de beste kortingscodes

Emma O2 matras
Onze Testwinnaar - Emma O2 Emma O2 matras op het bed
Emma Prijs vanaf 332 € (499 €)

Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

Mline Wave
Beste Koop - MLine Wave MLine Wave productfoto
Mline Prijs vanaf 399 € (499 €)

Wave: individueel aanpasbaar kwaliteitsmatras met een fijne prijs!

Dit kan ook interessant voor jou zijn:

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.