Uw slaap is belangrijk voor ons!

Emma Original matras

Emma matras review (2019)

Letztes Update am: 29.01.2020

Het Emma Original-matras was bij de start van verkoop in 2015 één van de eerste modellen in Duitsland die het Amerikaanse one-fit-all principe belichaamde. De Emma moet daarom voor alle mensen en slaapposities even geschikt zijn. Het is daarom slechts in één versie en met één hardheidsgraad verkrijgbaar. Inmiddels behoren Emma-matrassen nu tot de meest populaire matrassen in Nederland, mede dankzij de originele marketing. Emma is vooral populair bij het jongere publiek.

Klantenservice is een topprioriteit bij Emma Matratze. De levering is gratis. Je hebt dan 100 dagen de tijd om Emma in een proefperiode uit te proberen. Als het matras u in deze periode niet helemaal overtuigt, kunt u het matras gratis laten ophalen. Dit zijn onze ervaringen met de Emma-matras!

Emma matras review

Voor- En Nadelen van het Emma Original matras in één overzicht

Emma matras review
Foto: © Matrassencheck
Voordelen   Nadelen  
 • Bijzonder aangenaam voor zijslapers en lichte en middelzware personen.
 • Aanpasbaar zacht liggend gevoel
 • Hoge lichaamsaanpassing en puntelasticiteit
 • Hoge dichtheid van het schuim
 • Top voor koppels - lage nakrimping
 • in principe goede klimaatregulering, dankzij de openporige airgocell
 • Aansprekend ontwerp
 • Lange testfase van 100 dagen, gratis levering en afhaling
 • Minder geschikt voor mensen die graag stevig liegen.
 • handgrepen scheuren licht onder zware belasting
 • Voor zware dwarsliggers en pure buik- en rugliggers kan de Emma te zacht zijn.
 

 

Black Friday Deals bij Emma: 30% korting op alles!

Structuur / zones

De Emma is een schuimmatras waarvan de kern bestaat uit een combinatie van verschillende schuimen. De Emma bestaat uit drie matraslagen: Airgocell-schuim, traagschuim en koudschuim.

Emma matras review opbouw
Foto: © Matrassencheck

In deze combinatie zorgen de schuimlagen niet alleen voor een goede lichaamsaanpassing en drukverlaging, maar ook voor een zekere stabiliteit en een goed steungedrag. De gemiddelde dichtheid van 57 kg/m³ zorgt ervoor dat u nog vele jaren van uw Emma-matras kunt genieten.

Elke laag Emma-matrasschuim is getest op schadelijke stoffen en voldoet aan het OEKO-Tex® Standard 100 certificaat, dat de hoogste standaard is. Emma is dus ook veilig voor baby’s.

Bekleding

De hoes van de Emma-matras bestaat uit een robuuste grijze zijafdekking en een witte, fijnmazige bovenhoes. Beide hoezen zijn grotendeels gemaakt van polyester (bovenzijde: 98% polyester, 2% spandex / zijbekleding: 100% polyester).

We vonden de bovenhoes van de Emma-matras erg mooi. Het voelt extreem zacht aan en kan gemakkelijk zonder beddengoed worden gebruikt. Bovendien heeft het een openporig breiwerk. Dit verbetert de ventilatie, vooral in de zomer. De bovenkap kan worden verwijderd en gewassen op 60 graden. En dit wordt zeker niet alleen gewaardeerd door mensen met een allergie.

Emma matras review bekleding
De zijafdekking van de Emma is robuust en grijs. We vonden de bovenhoes van de Emma-matras erg mooi. Het voelt erg zacht aan en heeft een open porige breisel om de klimaatregeling te verbeteren. / Foto: © Matrassencheck

De Emma heeft vier zijwaartse draaggrepen. Dit maakt het transport gemakkelijker. Maar u moet de handgrepen niet te grof trekken, want in ons geval is één van de handgrepen tijdens het transport licht gescheurd. Maar we moesten dan ook ons Emma-matras via een steile trap naar boven dragen.

Hardheid en slaapgevoel

Onze ervaring met het Emma matras was goed. We beoordelen de Emma als een zacht tot matig stevig matras. Dus krijgt het matras 4 van de 10 punten op onze hardheidsschaal.

Onze teamleden omschrijven het gevoel van liggen op het Emma-matras als "aangenaam zacht". De twee bovenste comfortlagen van Airgocell en traagschuim zijn verantwoordelijk voor het iets zachtere lig comfort. Beide schuimen zijn zeer flexibel en ontlasten de druk.

Black Friday Deals bij Emma: 30% korting op alles!


We vonden het Emma-matras bijzonder comfortabel in de zijligging. Het Emma-matras biedt zijdelingse dwarsliggers een zeer aangename wasdiepte door zijn lagere sterkte. Dit houdt de wervelkolom in een gezonde positie en vermindert rugpijn. Het ergonomische effect wordt ondersteund door een geïntegreerde schouderzone.

Emma matras hardheit
Foto: © Matrassencheck

Zelfs met onze wat zwaardere testslaper (90 kg) blijft de wervelkolom van het Emma-matras in een ergonomisch correcte positie. Voor zware dwarsliggers vanaf ongeveer 100 kg en zuivere buik- en rugliggers kan het Emma-matras iets te zacht zijn. Deze groepen mensen hebben vaak iets meer ondersteuning nodig, vooral in het heup- en bekkengebied. Als u tot deze groep behoort, is het aan te raden om gebruik te maken van de 100-daagse testfase en te testen of de Emma bij u past.

Emma-matrassen worden vooral aanbevolen voor lichte en middelzware dwarsliggers en voor mensen die de behoefte hebben om zachter te liggen. Als u een van de zwaardere dwarsliggers bent, raden wij u stevigere modellen aan met een minimale hardheid van 6 van de 10 punten op onze hardheidsschaal. (⇒Klik hier om onze ervaringsrapporten te lezen)

Foto: © Matrassencheck

Ook het slaapklimaat van het matras is overtuigend. De Airgocell-laag en de fijne poreuze bovenkap verminderen hier de warmteopslag aanzienlijk. Dit is ook nodig, want matrassen van Visco-schuim slapen in principe warmer. We hebben niet gezweten tijdens onze test. En dat ondanks dat we in Berlijn op Emma sliepen met een zomers 25° monster.

Ons warmtebeeld laat zien dat Emma de warmte alleen opslaat op de plaatsen waar onze proefslaper ligt. De rest van het  matras blijft op een comfortabele temperatuur. Als de positie wordt veranderd, worden de plaatsen ook weer "afgekoeld" door een goed ademend vermogen.

Goede klimaatbeheersing: een warmtefoto van het Emma- Original matras met onze testslaper uit de zomer van 2018. / Foto: © Matrassencheck

Boven: het post-oscillatie gedrag van het Emma-matras na de operatie

Ook het post-oscillatie gedrag op de Emma Original is vrij goed. Je kunt de bewegingen van je partner helemaal niet voelen, wat echt indruk op ons heeft gemaakt. Dit komt door de schuimlagen die de bewegingen absorberen en dus bevochtigen.

We hebben de situaties gesimuleerd met onze testslaper (60 kg) die een partner van de ene naar de andere kant draait. Zoals u kunt zien, is het meetapparaat volledig stil gebleven. Een uitstekend resultaat.

Figuur 1: Beweging van een zware dwarsligger (90 kg)

Hier simuleerden we een verandering van slaappositie met onze zwaardere testslaper. Hij heeft zich van de buikligging naar de zijligging gedraaid. De kleine doorbuiging van het meetapparaat laat zien hoe goed de post-oscillatie op de Emma-matras is. De bewegingen worden uitstekend geabsorbeerd door het Airgocell en het Visco-schuim, zodat het matras rustig blijft.   

Figuur 2: Toetreding van een persoon

We wilden ook zien hoe de Emma-matras zich na de operatie gedraagt wanneer iemand later in bed wordt geplaatst. Onze proefslaper (60 kg) gaat eerst op de matras zitten en gaat dan in zijligging liggen. Ook hier heeft het matras de bewegingen goed afgeleid, zodat het meetapparaat nauwelijks enige reactie vertoont.  

Conclusie: Post-oscillatie gedrag op de Emma Original na de operatie is zeer goed.

De tests die we hebben uitgevoerd laten zien hoe goed de bewegingsoverdracht op het Emma Original-matras is. Dankzij een uitgekiend ontwerp en hoogwaardige schuimlagen is het matras in staat om de bewegingen zodanig te absorberen dat een ander er niets van merkt. Zo wordt u niet onnodig wakker als uw partner verhuist. Geweldig, is het niet?

Black Friday Deals bij Emma: 30% korting op alles!

Zinkdiepten op de Emma Original

U kunt zien dat de zinkende diepten van alle stalen dwarsliggers er goed uitzien. Dergelijke waarden hebben we al gezien in andere matrassen die we hebben getest. Maar bovenal zie je dat de lichtste testslaper precies goed in het matras zinkt. In geen enkele slaappositie zinkt het te diep of zelfs te weinig. Emma is precies goed voor haar. De waarden zien er ook goed uit bij onze middelzware testslaper. Maar het is ook merkbaar dat persoon B al net zo diep in de Emma wegzakt. Dit toont eens te meer aan dat de Emma een wat zachter model is. Alleen onze zwaardere proefslaper zinkt dieper in de matras. Vooral in de zijdelingse positie zakt hij met 7,5 cm in het schoudergebied vrij diep in de Emma. In deze positie wordt het echter ook goed ondersteund in de buik en heupen, wat een gezonde uitlijning van de wervelkolom bevordert. Toch is het Emma-matras misschien te zacht voor hem. Slapers in dit gewichtsbereik moeten zelf bepalen hoe het liggen op de Emma voor hen voelt.

  Persoon A (1,65m, 62kg) Persoon B (1,79m, 70kg) Persoon C (1,95m, 85kg)
rugligging 5 cm 6 cm 6,5 cm
zijligging 5,5 cm 6 cm 7,5 cm
buikligging 5 cm 6 cm 7 cm
Zittend op de rand

7,5 cm

8 cm 9 cm
In het midden staan

12 cm

12,5 cm 16 cm

De hardheid van het matras kan ook worden bepaald aan de hand van de wasdiepte. Hiervoor meten we de respectieve zinkdiepten van verschillende testslapers met verschillende lichaamstypes (lengte en gewicht). Zo wordt ook duidelijk welke slaaptypes teveel in de matras zinken en welke precies goed in de matras zinken, zodat een ergonomisch correcte uitlijning van de wervelkolom kan worden gegeven en het gevoel van liggen aangenaam is.

Black Friday Deals bij Emma: 30% korting op alles!

 

Bezorging en klantenservice

Het Emma-matras wordt binnen 2-4 werkdagen bij u afgeleverd, opgerold in plastic in een compacte doos. Alles in de zin van het comfortabele "Bed-in-the-Box" principe. 

Uw 100-daagse testfase begint ook met de levering. Tijdens deze periode kunt u de Emma zelf testen. Als het u in deze periode niet overtuigt, kunt u het zonder problemen terugsturen. U hoeft alleen maar contact op te nemen met de klantenservice van Emma. Hierdoor wordt de retourzending georganiseerd en betaald door de fabrikant. Allemaal heel eenvoudig.

We hadden geen enkele negatieve ervaring met de klantenservice. De vragen werden beleefd en naar tevredenheid beantwoord.

Emma matras bezorging
Foto: © Matrassencheck

Onze totale beoordeling

Materiaal:  (4.5 / 5)
Comfort:  (4 / 5)
Prijs-kwaliteit verhouding:  (4 / 5)
Ademend vermogen:  (4.5 / 5)
Design:  (4.5 / 5)
Service:  (4 / 5)
Retourneren:  (5 / 5)
Totaal beoordeling:  (4.4 / 5)

Conclusie

Het Emma-matras is een hoogwaardig matras. Het bestaat uit schuim met een hoge dichtheid. Ook de combinatie van het schuim en de hoes beviel ons goed.

Op basis van onze ervaring adviseren wij het Emma-matras speciaal voor lichte en middelzware mensen. Ook zijdwarsliggers zullen een zeer goede keuze maken met de Emma. Ook voor koppels is het Emma-matras geen probleem, omdat het aanpasbare schuim de bewegingen van de partner grotendeels absorbeert. Emma is een van de beste als het gaat om post-oscillatiegedrag.

Emma matras review
Foto: © Matrassencheck

Voor zware dwarsliggers en zuivere buik- en rugliggers kan Emma iets te zacht zijn in het heup- en bekkengebied. Mensen die de voorkeur geven aan een iets steviger slaapoppervlak moeten ook gebruik maken van de risicoloze testfase. Soms slapen mensen gewoon liever op een hardere ondergrond. Dankzij een lange proefperiode kunt u het matras thuis eenvoudigweg zelf testen en dan beslissen.

Black Friday Deals bij Emma: 30% korting op alles!

Aanvullende informatie

 • Wetenswaardigheden

  Het matras Emma heeft een directe invloed op de klant, zeer modern. Niet alleen het chique ontwerp, maar ook de structuur en de lay-out van de website suggereren dat de Emma vooral een matras is voor de jongere generatie. De fabrikant biedt een termijnbetaling, die interessant zou kunnen zijn voor studenten. Verder is het vermeldenswaard dat als u Emma aan vrienden of kennissen aanbeveelt, dit zal worden beloond. Het bedrag van 50 € dat u krijgt, wordt na het verlopen van de Proefslaap periode overgeschreven naar uw account.

  Bovendien past de Emma op elk bedframe en is 100% veganistisch.

   

 • Over de fabrikant

  Achter Emma staat een jong, toegewijd team. De start-up is opgericht in Duitsland en werkt bij voorkeur samen met Duitse, middelgrote bedrijven. Het idee achter het bedrijf was en is om de matrassenmarkt zo transparant en klantvriendelijk mogelijk te maken. De klant hoeft geen extreem dure matrassen te kopen bij lokale winkels, maar kan gemakkelijk online bestellen en krijgt een lange proefperiode. 

 • Accessoires

  Emma biedt naast het matras nog meer accessoires aan rond het thema slapen! 

  Het bedrijf verkoopt lattenbodems, die verkrijgbaar zijn in maten van 80x200cm voor 189 euro tot 140x200cm voor 299 euro. Als alternatief voor de lattenbodem biedt Emma een boxspringbed aan (klik hier voor de blogpost: lattenbodem versus boxspring). Vanaf 699 euro ligt het boxspringbed in de normale gemiddelde prijsklasse. 

  De deken van Emma is verkrijgbaar vanaf een prijs van 99 euro en kan, net als alle andere producten van de fabrikant, 100 dagen worden getest.  

  Het Emma kussen wordt alleen aangeboden in de maat 80x40cm voor 79 euro. Daarnaast biedt Emma u de mogelijkheid om uw beddengoed aan te passen. 

Kortingscode

Das könnte dich auch interessieren

Lidl Meradiso

Lidl Meradiso

Het Meradiso matras van Lidl is een absoluut koopje: hij kost slechts €99,99 in de kleinste maat. Dit maakt de Meradiso het goedkoopste matras dat we ooit hebben getest.

Bekijken
Beter Bed matrassen

Beter Bed matrassen

"Retteketet, naar Beter Bed!" Wie kent die slogan eigenlijk niet? Reden om eens meer over dit Nederlandse bedrijf en hun bedden te vertellen.

Bekijken
Emma Basic matras

Emma Basic matras

Wij hebben het Emma Basic-matras getest. Lees onze ervaringen in de review.

Bekijken

Das könnte dich auch interessieren

 • Lidl Meradiso

  Lidl Meradiso

  Het Meradiso matras van Lidl is een absoluut koopje: hij kost slechts €99,99 in de kleinste maat. Dit maakt de Meradiso het goedkoopste matras dat we ooit hebben getest.

  Bekijken
 • Beter Bed matrassen

  Beter Bed matrassen

  "Retteketet, naar Beter Bed!" Wie kent die slogan eigenlijk niet? Reden om eens meer over dit Nederlandse bedrijf en hun bedden te vertellen.

  Bekijken
 • Emma Basic matras

  Emma Basic matras

  Wij hebben het Emma Basic-matras getest. Lees onze ervaringen in de review.

  Bekijken

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.