🛏 Unieke Emma aanbieding:
50% korting op de Emma Hybrid | 30% korting op de Emma O2! đź’°

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Review van de Emma One

Emma One Matras - onze ervaring (2021)

Remco

Laatst bijgewerkt op: 17.07.2021 5 Min.

De Emma One is een van de populairste matrassen op de Duitse markt, en nu is hij ook beschikbaar in Nederland. Dit is het broertje en zusje van de wat bekendere Emma Original matras. Goed slapen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze gedachte is ook de Emma One ontworpen.

Deze matras is online beschikbaar aan de beste prijs. Deze matras is uiterst geschikt voor kopers met een beperkt budget die zoeken naar betaalbare kwaliteit. De matras is verkrijgbaar vanaf €299,00 en is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een degelijke, maar niet noodzakelijkerwijs dure, matras.

Inmiddels heeft Emma het prijswinnende Emma O2 in het assortiment.

Als je de matras rechtstreeks bij de fabrikant koopt (zie link hieronder), kun je er 100 dagen op proefslapen voor je een beslissing maakt. Als de matras je niet overtuigt, kan je hem zonder problemen retourneren. Je krijgt je geld natuurlijk terug.

We hebben ook de Emma One uitgebreid getest en waren aangenaam verrast. In ons verslag willen we al onze ervaringen met jou delen!

 • Overzicht
 • Opbouw / zones
 • De Emma One in een notendop
 • Comfort van de Emma One
 • Cover / verzorging
 • Hardheidsgraad van de Emma One
 • Emma One matras: slaapgevoel en ligeigenschappen
 • Zo diep zak je weg in de Emma One
 • Is deze matras ook geschikt voor een koppel?
 • Levering en klantenservice
 • Conclusie: de Emma One matras

Voordelen

 • Goede ligeigenschappen
 • Hoogwaardige materialen
 • Lange levensduur
 • Wasbare hoest op 40°C
 • geschikt voor zware en lichte personen
 • 100-dagen proefslapen zonder verplichtingen
 • Goedkoop - beschikbaar vanaf € 299
 • Zeer snelle levering

Nadelen

 • Onaangename geur in het begin
 • Behoorlijk 'standaard' ontwerp

De belangrijkste informatie in het kort:

 • Behoort tot de drie beste matrassen die we ooit getest hebben
 • Is goed geschikt voor de meeste soorten slaap (ongeacht in welke ligpositie of slaaphouding)
 • Gratis verzending beschikbaar
 • 100 nachten proefslapen: je krijgt meer dan 3 maanden de tijd om de matras uit te proberen

Opbouw / zones

De matras bestaat uit drie verschillende lagen schuim:

 • zacht Airgocell-schuim
 • adaptief visco-schuim
 • stevig, stabiel HRX-schuim

De twee lagen schuim aan de bovenzijde zijn bedoeld om een aangenaam liggevoel te creëren. Ze bevorderen de puntelasticiteit en de aanpassing aan het lichaam. De combinatie van de koelere Airgocell- en de hittebestendige Visco-schuim zorgt voor een optimaal slaapklimaat.

Zogenaamde ventilatiekanalen zijn geïntegreerd in de matras om een goede ventilatie te garanderen. Hierdoor kan de lucht beter circuleren en de matras beter ventileren.

De derde laag vormt echter het grootste deel van de matras: het HRX-schuim. Het ondersteunt en ontlast de drukpunten in het lichaam. Dit zorgt voor een ergonomisch verantwoorde aanpassing aan uw lichaamscontouren.

Met de Emma-matras hoef je je ook geen zorgen te maken over schadelijke stoffen. Alle schuimlagen van de Emma One zijn Oeko Tex Standard 100-gecertificeerd en dus vrij van schadelijke stoffen.

25% korting met CHECK25 *

De Emma One in een notendop

De Emma One is een zeer goed alternatief voor wie geen al te groot budget heeft. Je krijgt een aangenaam en ontspannen gevoel als je erop ligt, en hij biedt voldoende ondersteuning.

Merk op dat Emma ook een andere matras verkoopt, de Emma Original. Ook deze is online te koop, maar aan een hogere prijs.

We hielden erg van de Emma One, en vonden de matras vooral geschikt voor rugslapers. Door zijn stevigheid is de matras heel erg aangenaam voor mensen die de voorkeur geven aan een wat harder slaapoppervlak.

25% korting met CHECK25 *

Comfort van de Emma One

De Emma One ontworpen volgens het one-fits-allprincipe. Dit betekent dat de matras werd ontworpen voor zoveel mogelijk verschillende types slapers. Of je nu groot of klein bent, ongeacht je lichaamsgewicht. Natuurlijk kan een matras niet echt voor iedereen geschikt zijn.

Als je, net als wij, een licht ongemak voelt in je onderrug wanneer je voor het eerst op de Emma One gaat liggen, hoeft dat niet meteen een probleem te zijn. Het lichaam heeft meestal een paar dagen nodig om zich aan te passen aan de nieuwe matras. Het comfortabele visco-schuim past zich na een tijd dus wel aan je lichaam aan.

Naar onze mening moet je de Emma One 30 dagen moet geven (gelukkig heb je een testperiode van 100 dagen) voordat je een oordeel velt.

Uit onze ervaring met de Emma One blijkt dat veel mensen van verschillende lengte en gewicht op de matras kunnen slapen.

Cover / verzorging

De Emma One-cover is eenvoudig en wit. Voor een goede slaapervaring is het belangrijker wat de matrashoes kan doen dan hoe hij eruit ziet. En dat geldt ook voor de Emma One.

De bovenkant van de hoes is 100% polyester, terwijl de onderkant slechts uit 87% polyester en 13% polypropyleen bestaat.

Een groot voordeel van de hoes is dat deze ventilerend is. Zo draagt de matrashoes bij tot de ventilatie van de schuimlagen en zorgt deze voor een comfortabele slaaptemperatuur. U kunt de hoes eenvoudig afritsen verwijderen en in de wasmachine wassen op 40°C.

Hardheidsgraad van de Emma One

We zouden de Emma One eerder een stevigere, hardere matras noemen.

Gemiddeld beoordelen onze proefslapers de Emma One op 7 op 10 op onze 24 hardheidsschaal.

Naast de harde versie van de Emma, biedt de fabrikant ook het liggevoel zacht en gemiddeld aan. Er is dus echt voor elk wat wils. Het maakt niet uit wat uw lengte of gewicht is. De Emma One Medium heeft een hardheid die meer overeenkomt met die van de Leesa-matras: 5,5 op 10 op onze hardheidsschaal.

Tot slot zijn er verschillen tussen de afzonderlijke modellen in de constructie. Het Medium-model gebruikt bijvoorbeeld iets meer Visco-schuim. Dit is duidelijk te zien op onze foto. Het schuim van het mediummodel is ook gemakkelijker in te drukken dan bij de hardere versie van de Emma One.

Lichtere personen die de voorkeur geven aan een zachtere matras, kunnen beter kiezen voor de Medium matras. Zwaardere personen die meer steun nodig hebben, kiezen beter het harde model van de Emma One.

25% korting met CHECK25 *

Emma One matras: slaapgevoel en ligeigenschappen

In overeenstemming met de hardheidsgraad is het liggevoel op de Emma One middelhard. Het hangt ook een beetje af van wat voor soort slaper je bent. Het hangt af van de positie waarin je slaapt en hoeveel je weegt.

In principe kun je zeggen dat je in elke positie goed kunt slapen op de Emma One matras. Het maakt niet uit of je op je rug, zij of buik slaapt.

Het is interessant om op te merken dat zowel zware als lichtere personen goede ondersteuning ondervinden op de Emma One. Zelfs op de hardere versie van de Emma One is dit zo. Dit is nogal een zeldzaamheid in de matrassenwereld, ook al adverteren veel matrasfabrikanten met een "One-fits-all" slogan.

De hoge flexibiliteit van Emma One werd ook bevestigd door onze proefslapers. We hebben echter enkel het hardere model van de Emma One onderzocht. Desondanks kwam de Emma One, samen met de Bodyguard, als winnaar uit de bus.

Slaapklimaat

Doordat de Emma-matras in de verschillende schuimlagen is ingedeeld, past de matras zich ook goed aan je lichaam aan. Je zakt op precies de juiste plaatsen in de matras weg, zodat de wervelkolom goed wordt ontlast en ondersteund.

En dit is ook merkbaar tijdens het slapen. De Emma One biedt een hoog niveau van slaapcomfort en ondersteuning van het lichaam. De speciale combinatie van schuimlagen helpt ook hier. Airgocell en visco-schuim zijn verantwoordelijk voor een goede aanpassing aan het lichaam, en voor goede druk- en gewichtsverdeling. De slaapervaring blijft echter steeds aangenaam. De matras neemt niet te veel lichaamswarmte op en wordt ook via de ventilatiekanalen geventileerd.

Dit houdt de rest van de matras op kamertemperatuur. Dit is ook duidelijk te zien op ons warmtebeeld.

We konden goed slapen op twee modellen: de Emma One Hard en Emma One Medium. Het belangrijkste verschil is natuurlijk de stevigheid. Zware slapers van meer dan 90 kg moeten eerder voor het hardere model kiezen. Hierop lig je stabiel, ervaar je geen hangmateffect en krijg je geen holle rug.

Zelfs zijslapers zakken niet te diep door op het hardere model. U kunt dit goed zien op de foto's van onze proefslaper die door ons zijn gemaakt. Bij zachtere matrassen kan dit w eleensleiden tot pijn in het schoudergebied.

Een lichter model: de Emma One Medium

Lichte en middelzware zijslapers kiezen best voor de Emma One Medium matras. Deze is niet hard, maar ook niet zacht. Dit model is waarschijnlijk ideaal voor slapers die tussen de 60 en 90 kg wegen.

Ook hier wordt u weer goed ondersteund, maar krijgt u ook een hoog niveau van comfort. In de mediumversie wordt immers meer van het drukontlastende visco-schuim gebruikt.

Als u nu de voorkeur geeft aan een heel zachte matras (te vergelijken met de Emma Original), heeft u nog steeds het hele zachte model van de Emma One. We raden die echter enkel aan voor lichtere slapers tussen 50-65 kg.

25% korting met CHECK25 *

Zo diep zak je weg in de Emma One

Uit de onderstaande tabel blijkt dat de harde versie van de Emma One beter geschikt is voor onze proefslaper. Vooral in rug- en zijligging zakt men dieper weg in de Emma One Medium.

In de Emma One Hard zakt ook schoudergebied (zijkant) voldoende hard door. Op deze manier kan de matras de wervelkolom ontlasten en zorgen voor een ergonomisch gezonde ligpositie. Zwaardere mensen kunnen daarom beter kiezen voor de stevigere Emma-matras. Middelzware zijslapers zullen echter onvoldoende in de matras wegzakken, waardoor ze beter voor het zachtere model kunnen kiezen.

Wegzakdiepte - Emma One Hard

Proefslaper (1,80 m / 90 kg)
Rugligging 3,5 cm
Zijligging 6 cm
Buikligging 2 cm
Zittend op de rand 12,5 cm
Zittend op het midden 10 cm

Wegzakdiepte - Emma One Medium

Proefslaper (1,80 m / 90 kg)
Rugligging 5,5 cm
Zijligging 7,5 cm
Buikligging 4 cm
Zittend op de rand 14,5 cm
Zittend op het midden 16 cm

25% korting met CHECK25 *

Is deze matras ook geschikt voor een koppel?

Ja, daarvoor is de Emma One ook geschikt. Dit is niet alleen vanwege de goede ligeigenschappen, maar ook omdat zowel zware als lichte personen goed kunnen slapen op de matras.

De positieveranderingsweerstand geeft aan of het bewegen op de matras nogal omslachtig is of dat het zonder problemen mogelijk is. Meestal zijn veermatrassen iets beter dan schuimrubberen matrassen door hun hoge herstellende kracht en elasticiteit.

Kortom, ja. Dit is niet alleen vanwege de goede ligeigenschappen, maar ook omdat zowel zware als lichte personen goed kunnen slapen op de matras. Een andere belangrijke factor is de overdracht van beweging en de weerstand tegen positieverandering van het matras.

De positieveranderingsweerstand geeft aan of het bewegen op de matras nogal omslachtig is of dat het zonder problemen mogelijk is. Meestal zijn veermatrassen iets beter dan schuimrubberen matrassen door hun hoge herstellende kracht en elasticiteit. Maar het is anders met de Emma One. Aangezien dit geen pure visco-matras is, waarop het omdraaien meestal wat omslachtig is, is het wisselen van positie van de ene naar de andere kant vrij eenvoudig.

Aangezien dit geen pure visco-matras is, waarop het omdraaien meestal wat moeilijker is, is het wisselen van positie van de ene naar de andere kant vrij eenvoudig.

Levering en klantenservice

Idealiter wordt de Emma One matras gratis aan uw voordeur geleverd. De verzending wordt uitgevoerd door de firma DPD of GLS. De matras wordt geleverd in een compacte doos waarin hij vacuüm wordt verpakt en opgerold.

Je pakt het matras gewoon uit en legt deze op je bed. Geef hem dan een beetje tijd om voldoende uit te zetten voor je erop gaat liggen.

Als je Emma One na het uitpakken een beetje een vreemde geur heeft, is dat niet ongewoon. Het gebeurt de vaak met nieuwe matrassen en is niet altijd slecht. Het is ook geen chemische vervuiling of iets dergelijks. Het enige wat je hoeft te doen is je nieuwe matras een beetje te laten luchten, en de nieuwe geur zou snel moeten verdwijnen.

Bijzonder goed nieuws: de fabrikant laat u de matras 100 dagen lang zonder risico's testen. U kunt de matras dus zonder zorgen bestellen en uitproberen. Als hij u niet bevalt, haalt de fabrikant het gratis bij u op. Je krijgt je geld natuurlijk terug. Het enige waar u op moet letten, is dat u de aankoop annuleert tijdens uw 100-daagse testfase.

Daarnaast krijg je ook een garantie van 10 jaar op de duurzaamheid van de gebruikte materialen in de Emma One. Bekijk voor deze zekerheid de garantievoorwaarden van de matras, en houd je aankoopbewijs of factuur bij. Je weet maar nooit.

Conclusie: de Emma One matras

De Emma One is een goede en betaalbare matras met zeer goed ligcomfort en een duurzaam otnwerp.

Bijna elk type slaper ligt goed op de Emma en krijgt voldoende ondersteuning. De matras overtuigt door zijn buitengewone aanpassingsvermogen aan het lichaam, het gevolg van het gebruik van hoogwaardige schuimlagen.

De Emma One kon ook onze proefslapers overtuigen, het is absoluut een van de best matrassen die ze ooit hebben getest.

Het matras is een uitstekende keuze voor iedereen die veel belang hecht aan zijn of haar slaapkwaliteit. Ondanks de lange levertijden adviseren wij u de matras direct bij de fabrikant te kopen. Zo kunt u direct contact opnemen met het betrouwbare ondersteuningsteam van Emma indien u vragen heeft.

25% korting met CHECK25*

Kortingscodes

Gebruik de beste kortingscodes

Emma O2 matras
Onze Testwinnaar - Emma O2 Emma O2 matras op het bed
Emma Prijs vanaf 332 € (499 €)

Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

Dit kan ook interessant voor jou zijn:

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.