Uw slaap is belangrijk voor ons!

Tempur matrassen

Tempur matrassen in één overzicht

Remco

Laatst bijgewerkt op: 26.02.2021 20 Min.

De Tempur matrassen zijn erg groot in de matraswereld en de fabrikant Tempur Sealy is wereldwijd een van de toonaangevende aanbieders van slaapproducten.

De naam TEMPUR® wordt geassocieerd met matrassen van bijzonder hoge kwaliteit. Het Tempur matras wordt aanbevolen vanwege zijn medische geschiktheid als orthopedisch matras of gezondheidsmatras.

Voor dit doel is het typische Tempurmatrassen geheugenschuim bijzonder geschikt. Bovendien heeft Tempur naast de aangeboden matrassen ook kussens.

In deze test delen we onze ervaring met de Tempur-matrassen met u en onderzoeken we hun eigenschappen, prijzen en alternatieven.

 • Overzicht
 • Algemene informatie
 • Verwarrende selectie
 • Hoge Prijs
 • Alle TEMPUR®-matrassen
 • Het opbouw
 • Verwarrende termen
 • Hardheid en comfort
 • Comfort van TEMPUR® matrassen
 • Klantenservice
 • Het reinigen van de Tempur
 • Geschikt voor wie?
 • Conclusie

Voordelen

 • hoogwaardig traagschuim
 • zeer goed aanpassingsvermogen van de matrassen
 • innovatief
 • gratis verzending en afhalen

Nadelen

 • niet zo lange testtijd als andere fabrikanten
 • heel erg duur
 • onnodig grote en verwarrende selectie
Original Prima 19

Original Prima 19

Original Prima 19

De Original Prima 19 is een tweezijdige traagschuimmatras die verschillende lagen schuim combineert voor superieure drukverlichting.

Deze matras is beschikbaar in verschillende afmetingen en blinkt vooral uit in temperatuurcontrole, ondersteuning van de ruggengraat en zachtheid. De tijk is afneembaar en kan in de wasmachine gewassen worden voor meer hygiëne.

De Original Prima 19 in een notendop

De Original Prima 19 is een eenvoudige matras die bestaat uit een kern van veerkrachtig traagschuim met Cooltouch-technologie, afgewerkt met zachtere top- en onderlaag voor extra ondersteuning. Deze dikke matras is zowel geschikt voor zwaardere zij- en rugslapers als lichtere buikslapers.

De matrassen van Tempur bevinden zich in de hogere prijsklasse, omwille van het gebruik van duurzame materialen en hoogwaardig schuim. De tijk kan worden afgenomen en in de wasmachine gewassen, voor extra hygiëne. Dankzij de Cooltouch-technologie is deze matras ook in de zomer aangenaam fris, terwijl hij in de winter net aangename warmte-isolatie biedt.

De Original Prima 19 is uitstekend geschikt voor gebruik in combinatie met een boxspring of lattenbodem.

-20% bij Beter Bed*

Original Supreme 21

Original Supreme 21

Original Supreme 21

De Original Supreme 21 van Tempur biedt optimale, hybride drukverlaging en goede warmte-isolatie dankzij verschillende lagen schuim.

Deze matras van Tempur combineert verschillende lagen traag- en koudschuim in een extreem zachte, flexibele en comfortabele matras. De Cooltouch-technologie zorgt ervoor dat je in de zomer fris en koel ligt.

De Original Supreme 21 in een notendop

Deze matras is een goede keuze voor wie een iets groter budget heeft en op zoek is naar het allerbeste comfortniveau. Bij Beter Bed zijn de matrassen van Tempur uiterst voordelig te koop - we raden dus aan om de Original Supreme daar te kopen.

Het hoge comfortniveau van deze matras is het resultaat van de combinatie van verschillende soorten traagschuim, wat resulteert in een matras die zich perfect aan de contouren van het lichaam aanpast.

De Original Supreme van Tempur is een geweldige matras voor wie op zoek is naar ergonomie en drukverlaging, bijvoorbeeld om rugpijn te verlichten. Hij is zowel geschikt voor zij- als rugslapers.

-20% bij Beter Bed*

Beste koop
Cloud Supreme 21 Matrassen

Cloud Supreme 21

Cloud Supreme 21

De Cloud Supreme 21 van Tempur is het neusje van de zalm onder de kingsize-matrassen.

Een ultrazacht matras van 200 bij 200 cm. Erop slapen voelt alsof je in de wolken zweeft.

Geavanceerde technologie voor de ultieme drukverdeling en warmte-isolatie.

Deze matras is een populairste modellen van Beter Bed, en wellicht ook één van meest luxueuze. Maar de prijs is de matras echter meer dan waard.

De Cloud Supreme 21 in een notendop

De koudschuim kern met Cooltouch-technologie – die ook gebruikt wordt door NASA voor de matrassen in de ruimtevaart – vormt zich perfect naar je lichaam.

De Cloud Supreme 21-matras van Tempur bestaat uit een kern van duurzaam en ultralicht traagschuim, aangevuld met een Durabase-onderlaag voor extra ondersteuning en een toplaag van extra zacht schuim voor dat zweefgevoel.

De tijk is afneembaar en kan op hoge temperatuur in de wasmachine gewassen worden.

Deze matras blinkt uit in drukverdeling en ondersteuning, zodat hij geschikt is voor rug-, buik- en zijslapers in alle gewichtsklassen.

De 200 x 200 cm biedt ruim voldoende plaats voor twee partners en een kind of huisdier.

Het superieure comfort van de Cloud Supreme is deels het gevolg van het ultralichte, ventilerende materiaal dat warmte en vocht afvoert en voor een fris slaapgevoel zorgt in de zomer, maar ook warmte-isolatie biedt in de winter.

Je krijgt een duurzame matras die minstens 10 jaar meegaat zonder comfortverlies.

25% korting bij Beter Bed*

Tempur

Tempur ONE

Tempur ONE

Dit is een hoogwaardige boxspring met een scandinavisch ontwerp en een superieure traagschuimmatras. Duur maar degelijk.

Dit is een hoogwaardige boxspring met een scandinavisch ontwerp en een superieure traagschuimmatras. Dit is een goede keuze voor wie een ruim budget heeft en op zoek is naar kwaliteit en duurzaamheid.

De Tempur ONE in een notendop

De Tempur ONE is een boxspring in de hoogste prijsklasse. Het scandinavische design is beschikbaar in verschillende stoffen en uitvoeringen, maar is niet verstelbaar. De matras is een 20 cm hoge traagschuimmatras die uitstekende ventilatie en een perfecte drukverlaging biedt.

TEMPUR Sensation Elite

TEMPUR Sensation Elite

TEMPUR Sensation Elite

Een 25 cm dikke, medium stevige matras die uit verschillende lagen schuim en een duurzame ondersteuningslaag bestaat voor ultiem comfort en een goede ondersteuning.

De Tempur Sensation Elite is een 25 cm dikke, medium stevige matras die uit verschillende lagen schuim en een duurzame ondersteuningslaag bestaat voor ultiem comfort en een goede ondersteuning. 

De TEMPUR Sensation Elite in een notendop

Alles alleen het beste goed genoeg is voor jou, dan is de TEMPUR Sensation Elite misschien wel wat voor jou. Deze hoogwaardige matras combineert verschillende soorten koudschuim in een 25 centimeter dikke matras (beschikbaar in verschillende afmetingen) met een hoes die eenvoudig af te ritsen is.

De matras is behoorlijk stevig en biedt een zeer gelijkmatige drukverdeling, ideaal dus voor zijslapers of wat zwaardere mensen.

Daarnaast krijg je met de Tempur Sensation Elite ook een matras met goede ventilatie een speciale 'Cool Touch'-technologie zodat warmte geabsorbeerd wordt en de matras zelfs in de zomer lekker fris blijft.

Aan dit alles hangt natuurlijk wel een stevig prijskaartje, matrassen van Tempur bevinden zich zonder twijfel in de hoogste prijsklasse. Gelukkig kun je dit exemplaar kopen met 25% korting bij Beter Bed, door de onderstaande knop te gebruiken.

-20% bij Beter Bed*


 

Algemene informatie over Tempur matrassen

TEMPUR® - een speciaal traagschuimmatras

Een TEMPUR® is een matras van hoogwaardig traagschuim (ook wel visco-elastisch schuim genoemd). Tempur biedt verschillende modellen aan, allemaal met een verschillende mate van hardheid of comfort. De TEMPUR®-matrassen behoren zeker tot de categorie van hoogwaardige matrassen op de markt. Helaas is Tempur wel veel duurder dan veel andere matrassen.

De prijs van TEMPUR®-matrassen is afhankelijk van het model en de maat. De prijs varieert van € 1.698 tot € 2.948.

De Tempur matrassen zijn online en in TEMPUR®-winkels verkrijgbaar

U kunt de Tempur matrassen kopen op internet en in veel verschillende TEMPUR®-winkels in Nederland en België. We raden aan dat u matrassen online koopt (het voordeel is dat ze direct in uw slaapkamer worden bezorgd, wat u veel stress bespaart).

Als u echter nog steeds de TEMPUR®-winkel wilt bezoeken, vindt u hier een overzicht van alle huidige locaties van de TEMPUR®-winkels. Overigens zijn de Tempur matrassen voor de Nederlandse markt gemaakt in Denemarken.

Tempur bij Beter Bed kopen*

Het brede bereik kan verwarrend zijn

In tegenstelling tot andere toonaangevende matrasfabrikanten biedt TEMPUR® veel verschillende varianten van traagschuimmatrassen tegen verschillende prijzen.

Met een verscheidenheid aan modellen, die er allemaal ongeveer hetzelfde uitzien, kunt u het overzicht als klant snel verliezen. Dit maakt de selectie net zo verwarrend als bij IKEA (we hebben de IKEA matrassen wat beter bekeken). Dus we denken dat het beter zou zijn als TEMPUR® zich zou concentreren op twee of drie zeer goede modellen.

In onze ervaring is het proberen van een Tempur matras in een winkel niet de beste oplossing. Veel winkels hebben niet het volledige bereik en verkopers proberen klanten vaak duurdere producten aan te smeren.

Ook vinden wij dat het niet voldoende is om een matras maar 10-15 minuten te testen. Het lichaam heeft namelijk enkele weken nodig om aan een matras te wennen.

De prijzen zijn hoog

Een blik op de prijzen laat zien: de Tempur matrassen zijn relatief duur. Het goedkoopste matras van Tempur is de Tempur Original Prima Matras, die € € 1.898,00 in 140x200 cm kost.

Natuurlijk is dit model niet zo goed als de nog duurdere Tempur Sensation Deluxe of TEMPUR® Hybrid Elite-modellen. De Tempur Original Deluxe Matras 17 heeft een dunnere schuimlaag en heeft niet zo hoogwaardig schuim als andere versies. Een van de beste Tempur-matrassen kost bijna € 3.000.

Zo zijn de Tempur modellen absoluut een van de duurste matrassen op de markt in vergelijking met andere toonaangevende fabrikanten. U vindt de exacte prijzen voor de verschillende matrassen van TEMPUR® hieronder in onze tabel.

Tempur bij Beter Bed kopen*

Alle TEMPUR®-matrassen in één oogopslag

Van deze basismodellen zijn er telkens weer afzonderlijke versies. Om een ​​beter overzicht te krijgen van het brede assortiment van TEMPUR®, vermelden we alle Tempur matrassen in drie tabellen.

Tempur bij Beter Bed kopen*

TEMPUR® Original

Het Tempur Original matras vertegenwoordigt het typische matras van TEMPUR. Matrassen in deze collectie zijn, in onze ervaring, vooral geschikt voor mensen die liever op een wat harder matras slapen.

Het originele Tempur matras moet u een stabiel en steviger maar tegelijkertijd comfortabel gevoel geven. Dit wordt bereikt met behulp van steunlagen en het speciale geheugenschuim van TEMPUR®, dat zorgt voor een goede lichaamsaanpassing.

TEMPUR® Original Elite met CoolTouch™ TEMPUR® Original Supreme met CoolTouch™ TEMPUR® Original Prima met CoolTouch™
Lagen
 • 3 cm - TEMPUR®-comfortmateriaal
 • 9 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 6,5 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 6,5 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 2 cm - Comfortmateriaal van TEMPUR®
 • 8 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 8 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
Hoogte 25 cm 21 cm 19 cm
Hoes CoolTouch™ hoes + Quickrefresh™
(wasbaar)
CoolTouch™ hoes (wasbaar) CoolTouch™ hoes (wasbaar)
Hardheid middelstevig middelstevig hard
Prijs € 1.598,00 € 1.398,00 € 1.198,00

TEMPUR® Cloud

Het Tempur Cloud matras is naar onze ervaring geschikt voor mensen die liever op een iets zachter matras liggen.

Op het Tempur Cloud matras zou u spreekwoordelijk zweven als op een wolk, en zo genieten van de zachtere lagen. De cloudmodellen zijn meer geschikt voor lichtere personen en mensen in het middengewicht. Zware mensen moeten hier liever van afzien en kiezen voor een harder model.

Hoewel het matras goed ondersteunt met de basislagen, zakt men een beetje dieper in de zachtere bovenste lagen. Voor lichtere mensen zorgt de combinatie van zacht en verlichtend TEMPUR®-schuim met een duurzaam basisschuim voor een aangenaam zacht gevoel.

TEMPUR® Cloud Elite met CoolTouch™ TEMPUR® Cloud Supreme met CoolTouch™ TEMPUR® Cloud Prima met CoolTouch™
Lagen
 • 7 cm - TEMPUR® extra soft materiaal
 • 7 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 5 cm - TEMPUR® Extra soft materiaal
 • 5 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 4 cm - TEMPUR® Extra soft materiaal
 • 4 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
Hoogte 25 cm 21 cm 19 cm
Hoes CoolTouch™ hoes + Quickrefresh™
(wasbaar)
CoolTouch™ hoes (wasbaar) CoolTouch™ hoes (wasbaar)
Hardheid zacht zacht zacht
Prijs € 1.598,00 € 1.398,00 € 1.198,00

TEMPUR® Sensation

De Tempur Sensation matrascollectie is voornamelijk geschikt voor mensen die het voordeel van een traagschuimmatras op prijs stellen en voor diegenen die houden van de eigenschappen van latexmatrassen.

Hoewel er geen latexschuim in het Tempur matras zit, wordt het adaptieve en drukverlichtende geheugenschuim aangevuld met een dynamische ondersteuningslaag in de Tempur Sensation. Dit heeft de latexachtige veerkrachtige en ondersteunende functie.

TEMPUR® Sensation Elite met CoolTouch™ TEMPUR® Sensation Supreme met CoolTouch™ TEMPUR® Sensation Prima met CoolTouch™
Lagen
 • 3 cm - TEMPUR®-comfortmateriaal
 • 4 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 4 cm - Dynamic Support Technology
14 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 2 cm - Comfortmateriaal van TEMPUR®
 • 4 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 4 cm - Dynamic Support Technology
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
 • 4 cm - TEMPUR® ondersteuningsmateriaal
 • 4 cm - Dynamic Support Technology
 • 11 cm - DuraBase ™ -technologie
Hoogte 25 cm 21 cm 19 cm
Hoes CoolTouch™ hoes + Quickrefresh™
(wasbaar)
CoolTouch™ hoes (wasbaar) CoolTouch™ hoes (wasbaar)
Hardheid middelstevig zacht-middelstevig zacht
Prijs € 1.598,00 € 1.398,00 € 1.198,00

Bouw van TEMPUR®-matrassen

Hoogwaardig traagschuimmatras met vier lagen

Alle TEMPUR® matrassen hebben enkele verschillen in hun structuur, maar allemaal bestaan ze ​​uit twee ondersteunende basislagen (meestal gemaakt van polyether) en twee comfortlagen(meestal Tempura, ofwel traagschuim).

Met het Tempura-schuim (TEMPUR®-materiaal) hebben de matrassen een hoogwaardig traagschuim. Dit is een zeer hoogwaardig, duur materiaal.

Sommige andere matrasfabrikanten gebruiken een kleine hoeveelheid van dit materiaal, maar niet veel. In sommige gevallen gebruiken ze ook alleen traagschuim van lage kwaliteit of schuimen met een lagere dichtheid.

Hoogwaardig traagschuim wordt meestal gekenmerkt door het feit dat het zich bijzonder goed aan het betreffende lichaam aanpast en zo zorgt voor een aangenaam en ontspannen slaap- en liggevoel.

In het beste geval kan een matras zo universeel mogelijk worden gebruikt, zodat veel verschillende soorten slapers - groot of klein, slank of dik - de nacht op dat matras kunnen doorbrengen. Helaas is het niet zo eenvoudig. Zelden zijn matrassen echt zo universeel dat echt alle types goed op een matraskunnen slapen.

Verwarrende termen

Helaas gebruikt Tempur veel jargon en misleidende termen bij het beschrijven van het ontwerp van de matrassen.

Zo zult u tijdens het bekijken van de matrassen termen als "DuraBase-technologie", zoals TEMPUR® zijn basislaag noemt, tegenkomen.

Als een gewone consument kunt u snel in de war raken van dergelijke termen, en is het lastig om deze teksten te doorgronden. Daardoor kan het gebeuren dat u uiteindelijk nog steeds geen duidelijk beeld heeft van hoe een Tempur matras is opgebouwd.

Een ander nadeel is overigens – net als bij andere fabrikanten - dat de schuimlagen worden bedekt door een extra dun omhulsel.

Hoewel dit de schuimlagen beschermt, is het hierdoor dus niet mogelijk om de respectieve lagen beter te bekijken. Gelukkig voor jou, dat we de matrassen van dichterbij bekijken, zodat u de matrassen niet hoeft open te knippen!

Technisch jargon

Uitleg

TEMPURA® -comfortmateriaal Dit is het speciale TEMPUR® materiaal, dat we hierboven al uitvoerig hebben uitgelegd, namelijk het bijzonder hoogwaardige en aanpasbare geheugenschuim.
TEMPURA® -ondersteuningmateriaal Dit is een extra laag die is toegevoegd om de bovenste laag te ondersteunen. Deze laag fungeertals extra comfortlaag en past zich aan de betreffende slaper aan, maar zorgt ook voor een goede en stabieliteit en versterkt de basislaag.
DuraBase ™ -technologie De DuraBase™ -technologie is de basis van vele TEMPUR®-matrassen en is ontworpen om het nodige slaapkussen de nodige stabiliteit te geven. Het moet ook zorgen voor een lange levensduur van de matras.
TEMPURA® ClimateMaterial™ Dit is een materiaal van TEMPUR® dat, naast zijn uitzonderlijke aanpassingsvermogen, ook een goede klimaatuitwisseling en dus een aangename slaapomgeving moet bieden. Dit is om een ​​nacht op een te warm traagschuimmatras te voorkomen.
Duurzame basislaag Deze laag is geïntegreerd in sommige TEMPUR®-matrassen. Het moet ook zorgen voor een lange levensduur en een zekere stabiliteit.
Dynamische ondersteuningstechnologie Deze technologie is ontworpen om u een comfortabele en elastische bovenlaag te geven. Overigens bestaat het ook uit hoogwaardig TEMPUR®-materiaal, maar het veert ook een beetje.
TEMPUR® Extra zacht materiaal Een schuim van TEMPUR®-materiaal dat iets zachter is en daarom een ​​nog zachter gevoel geeft. Vooral iets voor mensen die graag op een zacht matras willen liggen.
TEMPUR® Comfort Layer ES (extra zacht) Dit is ook een extra zachte stof die u een aangenaam zacht gevoel geeft.

Zoals u ziet, klinken veel termen veel gecompliceerder dan ze in werkelijkheid zijn. Nu weet u ook wat erachter zit. Hoewel het materiaal dat Tempur gebruikt van zeer hoge kwaliteit is, betekent dat echter niet dat fabrikanten die andere schuimen van andere dichtheden gebruiken niet goed zijn.

We vonden bijvoorbeeld dat het geïntegreerde traagschuim in het Emma matras zeer aangenaam was. Ook zijn deze matrassen veel goedkoper.

Hardheid en comfort

De hardheidsgraad van TEMPUR®-matrassen varieert

Vanwege het feit dat TEMPUR® meerdere verschillende matrassen biedt, varieert de mate van hardheid en slaapcomfort in de verschillende modellen.

De hardheid van een matras hangt van veel factoren af. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan de dichtheid van de gebruikte schuimen, de hoogte van de schuimlagen en de kwaliteit van de schuimen.

Over het algemeen kan worden gezegd dat de Tempur matrassen op onze hardheidsschaal tussen 4 en 7,5 van de 10 punten liggen.

Over het algemeen zijn de Tempur Original matrassen wat harder en de Tempur Cloud-matrassen iets zachter. De Sensation ligt hier tussenin.

Let op: alle verschillende modellen van TEMPUR® (Original, Cloud, Sensation) hebben ook allemaal weer verschillende modellen.

Zo is er bijvoorbeeld de Tempur Original Supreme met CoolTouch maar ook de Tempur Original Prima 19 met CoolTouch.

Zoals we al eerder hebben gezegd, vinden we deze divisie erg verwarrend (net zoals bij IKEA, alleen zijn de TEMPUR matrassen van een veel hogere kwaliteit).

Tempur bij Beter Bed kopen*

Comfort van TEMPUR® matrassen

Ook het comfort binnen de Tempur matrassen varieert.

Ook het comfort varieert met de verschillende Tempur-matrassen. Dit komt natuurlijk ook door de verschillende graden van hardheid, de verschillende constructies en de verschillende materialen die de Tempur-modellen hebben.

Zoals hierboven beschreven, voelen sommige modellen zachter aan en voelen anderen een beetje harder. Het maakt ook uit of het matras de CoolTouch-functie heeft of niet. Hiermee slaapt u namelijk een beetje koeler.

Klantenservice bij de TEMPUR® matrassen

Voor vragen

De klantenservice voelde over het algemeen goed. Op eenvoudige vragen kon de klantenservice ons altijd genoeg en vrij snel antwoorden (binnen een paar dagen).

Het contactadres vindt u onderaan op de TEMPUR®-pagina. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen algemene vragen en vragen over online bestellingen. Afhankelijk van de vraag moet u dan schrijven naar het respectieve e-mailadres.

Garantie

Alle Tempur matrassen hebben een garantie van 10 jaar, wat goed is in vergelijking met andere fabrikanten. Met een dergelijke garantielengte is TEMPUR® waarschijnlijk gemiddeld. Wij adviseren echter altijd om de garantievoorwaarden te bekijken!

Lieferzeit

TEMPUR® levert gratis binnen Nederland. De uiteindelijke levertijd is afhankelijk van het product dat u bestelt. Kleine producten zoals kussens worden binnen 2-3 dagen verzonden, terwijl grote producten zoals matrassen vaak een levertijd van 2-3 wekenhebben.

Als u extra grote matrassen bestelt, kan de levertijd zelfs worden verlengd tot 6-8 weken. Een voordeel is dat u de exacte leverdatum vooraf kunt regelen bij de klantenservice, zodat u zeker thuis bent wanneer uw nieuwe matras bij u wordt afgeleverd.

Annulering en retour

Bij aankoop van een Tempur matras heeft u recht op een 90 dagen proefperiode. Dit is iets korter dan sommige andere fabrikanten. We zijn gewend aan een proefperiode van 100 dagen zoals bij Emma en Simba.

Om het matras te retourneren, moet u een e-mail sturen naar de klantenservice van TEMPUR® of een schriftelijke verklaring van retourneren opsturen.

In de winkel

Een Tempur matras kan ook in een winkel worden gekocht en worden getest. Als u een Tempur-matras koopt, heeft u natuurlijk dezelfde rechten als online klanten, voor zover het de garantie of het retourneren betreft.

Een voordeel is dat u direct een consultant bij u heeft. Tijdens een bezoek aan de TEMPUR®-winkel in Berlijn-Mitte vonden we het TEMPUR®-personeel vriendelijk en behulpzaam, maar we zijn geen grote fan van dergelijke showrooms.

We vinden dat u geen echte indruk kan krijgen van een matras in de 10 minuten dat u de matrassen uittest. Een matras heeft meer dan een paar minuten nodig om aan uw lichaam te wennen.

We raden daarom altijd aan om tijd te nemen en gebruik te maken van uw recht om te retourneren als u over het matras twijfelt. Dit is het fijne van dergelijke klantvriendelijke proefperioden. U heeft genoeg tijd om het matras zelf thuis in alle rust uit te proberen.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij TEMPUR®-matrassen?

De hoes

De Tempur matrassen hebben niet altijd dezelfde hoes. Het is echter positief dat de hoes van de meeste modellen kan worden verwijderd en ook kan worden gewassen (meestal op 60 °).

De hoezen bestaan ​​meestal uit een combinatie van polyester en spandex, waarbij de onderzijde of zijkant van de hoes vaak extra stoffen bevatten.

Hoes Materiaal
CoolTouch™ 99% polyester, 1% spandex
Ademende 3D hoes 100% polyester aan de kop- en voeteneinden / 98% polyester en 2% spandex aan de zijkanten
4-zijdige hoes 98% polyester, 2% spandex / onderkant 100% polyester
TEMPUR® ES (extra soft) hoes (doorgestikt van binnenuit) 98% polyester en 2% spandex (niet wasbaar, speciale reiniging)
Maar ook de matrassen met Breeze-functie (ademende 3D-hoes) zorgen voor snellere vochtafvoer en meer ademend vermogen voor een fris, comfortabel slaapklimaat. De hoezen van TEMPUR® zijn ademend en hebben een goede klimaatregeling. Bijzonder opmerkelijk is de CoolTouchbovenkant, dat de stof fris houdt en de afvoer van warmte bevordert.

De Luxe- en Elite-versies hebben de unieke eigenschap van de Quickrefresh -cover op elk model (origineel, cloud, sensation). Het is dus mogelijk dat de hoes nog eenvoudiger kan worden verwijderd en kan worden opgefrist.

Helaas hebben de Tempur-matrassen geen handgrepen op hun hoezen. Dit is enigszins onpraktisch voor het dragen en verplaatsen van de matrassen.

Aan wie zouden we een TEMPUR® matras aanbevelen?

Iedereen die geïnteresseerd is in de aanschaf van een Tempur-matras, moet op de hoogte zijn van het volgende:

TEMPUR® is optimaal voor:

 • Mensen die van het gevoel houden van op traagschuim liggen. Traagschuimmatrassen worden door de meeste mensen als prettig ervaren. Ze zijn echter niet voor iedereen. Sommige mensen houden gewoon niet van traagschuim. Als u tot deze groep behoort, maakt het niet uit hoe goed het traagschuimmatras is. U vindt het niet prettig. Daarom raden we een Tempur-matras echt alleen aan als u op zoek bent naar een traagschuimmodel.

 • Mensen met rug- of nekpijn. Een belangrijke reden waarom sommige mensen zo van TEMPUR® houden, is omdat de modellen geschikt zijn om pijn te verlichten. Het hoogwaardige geheugenschuim kan de drukpunten in heupen, schouders en nek verminderen. Bovendien passen schuimen met hoge dichtheid zich beter aan aan de contouren van het lichaam. Dit bevordert de optimale uitlijning van de wervelkolom en zorgt ervoor dat de rug tijdens de slaap in een gezonde, natuurlijke houding blijft. Daarom is TEMPUR® voor mensen die op zoek zijn naar een matras dat pijn verlicht, een zeer interessante optie.

 • Voor koppels. TEMPUR® scoort op het gebied van bewegingsoverdracht, omdat het geheugenschuim een ​​zeer hoge dichtheid heeft. Als uw partner 's nachts vaker beweegt, vermindert het geheugenschuim de trillingen van het matras en wordt u veel minder gestoord. Dit kan de kwaliteit van de slaap voor u en uw partner aanzienlijk verbeteren.

TEMPUR® is niet geschikt voor:

 • Personen die gewend zijn aan het gevoel van een pocketveringsmatras. Het traditionele, enigszins veerkrachtige gevoel van een veermatras is heel anders dan hoe een TEMPUR® aanvoelt. Als u van pocketvering houdt, is TEMPUR® waarschijnlijk niet de juiste keuze voor u. Sommige traagschuimmatrassen hebben een geïntegreerde latex- of veerkernlaag. Deze zorgen voor het enigszins veerkrachtige gevoel dat lijkt op een puur pocketveringsmatras. SIMBA is een goed voorbeeld van zo’n hybride matras.

 • Mensen die het matras alleen voor een kortere tijd willen gebruiken. TEMPUR®-matrassen zijn duur. De meeste modellen kosten meer dan 1.000 EUR. Sommige duurdere modellen kosten maximaal 5.000 EUR. Ze zijn zeer duurzaam en zijn ontworpen om ongeveer 10 jaar mee te gaan. De waarde van een matras van goede kwaliteit is dat het een goede langetermijninvestering is. Als u het matras echter vaker verwisselt, bijvoorbeeld na elke paar jaar, heeft een TEMPUR® weinig zin. Ga dan liever op zoek naar goedkope modellen, zoals Bodyguard.

 • Mensen die willen besparen op de aanschaf van een matras. Tempur matrassen zijn, zoals reeds beschreven, vrij duur. Als u een koopje wilt hebben bij het kopen van uw volgende matras, moet u zich oriënteren op goedkopere traagschuimmatrassen. Hier vindt u een overzicht van alle door ons geteste matrassen.

Conclusie

De Tempur matrassen zijn hoogwaardige matrassen, die helaas deels te hoog zijn geprijsd. Zoals met veel andere dingen betaalt u zeker ook voor het merk.

De TEMPUR® is absoluut een zeer geschikt matras voor een fijne en goede nachtrust. Ook vonden we het hoogwaardige traagschuim echt indrukwekkend. Maar we moeten er wel bij vermelden dat u vergelijkbare modellen kunt vinden die evengoed goed zijn voor een veel lagere prijs.

Het is wel erg fijn dat de Tempur matrassen 90 dagen uitgeprobeerd kunnen worden. Dit is maar nét wat korter dan bij veel andere top fabrikanten zoals Emma of Simba waar u het matras 100 dagen kunt testen.

Tempur bij Beter Bed kopen*

Wilt u genieten van een hoog slaapcomfort met hoogwaardige materialen en bent u klaar om veel geld te investeren in een goed matras, dan kunt u ook kiezen voor een TEMPUR®-matras.

Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een redelijk geprijsd matras die toch zeer goed is en waarmee u nog steeds fijn en goed kunt slapen, vindt u ook zeer goede alternatieven.

Hiervoor adviseren wij onze matrastesten te bekijken. Overigens kunt u ook de door ons geteste matrassen sorteren op prijs of onze beoordeling.

Das könnte dich auch interessieren

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën