Uw slaap is belangrijk voor ons!

De beste matrassen van 160x200 cm

De beste matras van 160x200 cm: hier moet je op letten

Laatst bijgewerkt op: 07.01.2021 Anton 5 Min.

Matrassen van 160x200 cm zijn zowel geschikt voor tweepersoonsbedden als voor wie ruim wilt slapen in een eenpersoonsbed.

Spijtig genoeg bieden niet alle fabrikanten deze comfortabele matrasmaat aan.

In dit artikel overlopen we de best matrassen van 160x200 cm die je online vindt. We bespreken matrassen van verschillende merken en winkels, zoals Emma, Matt Sleeps, Beter Bed en Leen Bakker.

Ontdek deals op 160x200 cm en bespaar zonder in te boeten op slaapkwaliteit!

De beste matras van 160 x 200 cm
  • Overzicht
  • Goedkope matrassen 160x200 cm
  • Een matras kopen van 160x200 cm
  • Wat zeggen de tests?
  • Onze mening

De beste matrassen van 160x200 cm (2020)

Kort samengevat:

  • 160x200 cm is ideaal voor koppels die graag knus samenliggen
  • Deze matrasmaat is ook geschikt voor mensen die ruim willen liggen
  • Deze matrasmaat is aanzienlijk goedkoper dan Kingsize-bedden
  • Er zijn ook 160x200 matrassen bij discounters zoals Lidl, daar vind je ook enkel grotere of kleinere maten
  • Let bij je aankoop ook op de leverings- en retourvoorwaarden: kun je gratis proefslapen, en hoe lang?
Consumentenbond testwinnaar
Emma O2 Matras 160x200 cm

Emma O2

Emma O2

De Emma O2 is een matras van 160x200 cm die de beste eigenschappen van verschillende soorten schuim combineert voor een goede balans tussen zachtheid, comfort en ondersteuning. Deze matras is de beste volgens de Consumentenbond.

Als je een matras van 160x200 cm zoekt die de beste prijs-kwaliteitsverhouding levert, dan is de Emma O2 iets voor jou.

Dit is de beste matras van 2020 volgens de Consumentenbond. Hij biedt goede ventilatie en vochtafvoer in een betaalbare matras.

De Emma O2 in een notendop

De Emma O2 scoort in de test van de Consumentenbond erg hoog op levensduur en ligeigenschappen. Ook de drukverdeling en stabiliteit zijn bovengemiddeld.

Deze matras van 160x200 cm is dankzij de relatief lage prijs en goede leveringsvoorwaarden heel aantrekkelijk.

De duurzame gebruikte materialen zorgen voor voldoende slaapcomfort ongeacht je lichaamsgewicht of slaaphouding.

Het koudschuim van de Emma O2 vormt zich naar je lichaam zodat je precies daar waar je het nodig hebt voldoende ondersteuning krijgt, zonder dat je te diep wegzakt of in een ongezonde houding te liggen komt.

Ook in onze test scoort deze matras enorm positief.

Hij biedt een goede combinatie tussen comfort, zachtheid, een aangenaam slaapklimaat (door de goede ventilatie) en veerkracht.

De uitstekende leveringsvoorwaarden van Emma spelen ook een rol in onze beslissing om de Emma O2 uit te roepen tot onze nieuwe favoriete matras.

25% korting met "CHECK25"*

Royal 9 Matras 160x200 cm

Royal 9

Royal 9

Deze matras van Leen Bakker is iets duurder, maar uiterst comfortabele en duurzaam. Een aangename combinatie van verschillende soorten schuim en pocketvering zorgt voor optimaal ligcomfort.

Net zoals andere matrasverkopers biedt Leen Bakker voor deze 160 x 200 cm matras 100 dagen proefslapen aan, zodat je rustig de tijd krijgt om te evalueren of de Royal 9 geschikt is voor jou.

De Royal 9 in een notendop

Deze luxueuze matras is gemaakt van een verschillende lagen schuim en pocketveren, afgewerkt met een toplaag die extra ondersteuning biedt. Hij is beschikbaar voor € 575 in de afmeting 160 x 200 cm.

Het ontwerp van de Royal 9 is opgebouwd uit 7 comfortzones met verschillende hardheidsgraden, waarover een soepele laag gelschuim is getrokken voor een optimaal slaapklimaat.

De combinatie van pocketveren en gelschuim betekent vooral dat je goede ventilatie en frisheid krijgt tijdens het slapen, ook in de zomer.

Het schuim past zich bovendien goed aan je lichaamscontouren aan. De hypoallergene tijk veroorzaakt minimale huidirritatie, en kan eenvoudig afgenomen worden om deze te wassen.

Kopen bij Leen Bakker*

Laagste prijs
Beter Bed Matras Silver Deluxe Foam

Silver Deluxe Foam

Silver Deluxe Foam

De Silver Deluxe Foam is een brede, zachte pocketveermatras van 160 x 200 cm die bestaat uit vijf comfortzones.

Deze matras is een populairste modellen van Beter Bed, en heeft een zeer aantrekkelijke prijs van €479,00.

Bestaat uit vijf comfortzones en hoogwaardige, anti-allergische materialen. Best beoordeeld door de klanten van Beter Bed.

De Silver Deluxe Foam in een notendop

De Silver Deluxe Foam is een van de populairste matrassen van Beter Bed, dat merk je aan de honderden goede reviews van tevreden kopers.

Deze matras van 160x200 cm is zo’n twintig centimeter hoog en heeft vijf comfortzones voor een optimale ondersteuning van het hele lichaam.

Hij bestaat uit een stevige kern van thermische veren, afgewerkt met een toplaag polyether voor maximaale aanpassing aan het lichaam en een anti-allergische hoes.

Zoals de meeste pocketveermatrassen heeft de Silver Deluxe Foam een prima ventilatie en vochtafvoer, ideaal voor in de zomer dus.

Met zijn vijf comfortzones zorgt de Silver Deluxe Foam voor een gezonde lighouding tijdens het slapen, omdat de Silver Pocket Foam aangepaste ondersteuning biedt voor het hoofd en de nek, de schouders en de heupen. De matras bestaat in twee stevigheidsgraden.

-50% bij Beter Bed*

Goedkope matrassen 160x200 cm

De matrassen hierboven zijn onze favoriete matrassen van 160 x 200 cm, waarvan de meeste gemaakt zijn van hoogwaardige natuurlijke materialen. Gelukkig bestaan er ook goedkopere modellen.

Meestal gaat het dan om klassieke matrasmerken die hoge kortingen geven. De reden hiervoor is dat de afmeting 160x200 cm nog steeds een zeldzaamheid is op de matrassenmarkt in Nederland.

160x200 cm matrassen bij Bol.com?

Bol.com is een goede optie wanneer je op zoek bent naar een basismodel.

De online winkel heeft een beperkt aanbod, maar door de grote concurrentie en de mogelijkheid om prijzen te vergelijken, vind je er vaak wel echte bodemprijzen.

Anna Matras van 160 x 200 cm

De Anna is een goed voorbeeld van een relatief voordelige 160x200 cm matras op Bol.com. Deze matras is modulair opgebouwd en op elke moment kan worden aangepast aan jouw slaapprofiel.

Hij zorgt voor een unieke ondersteuning van de wervelkolom en een zachte veerkracht bij de schouders.

Kopen bij Bol.com*

Matrassen van 160 x 200 cm bij LIDL?

Lidl biedt geen matrassen in dit formaat aan aan. Wel vind je er een grote keuze aan matrassen in andere afmetingen, zowel ee- als tweepersoonsmodellen.

U kunt kiezen uit pocketveringmatrassen, koudschuimmatrassen, gelschuimmatrassen en vele andere modellen.

Een bijzonder populair model is de Meradiso. Deze matras deed het ook erg goed in onze test, die wel beschikbaar is in de iets kleinere variant 140x200 cm.

De Meradiso van Lidl is een tonvormig pocketveringmatras. Dit betekent dat in de Meradiso individuele veren in stoffen zakjes zitten.

Kopen bij LIDL*

Daarnaast heeft Lidl nog tal van andere matrassen en matrastoppers aan heel aantrekkelijke prijzen. Ze zijn dus zeker het overwegen waard als je een beperkt budget hebt.

Dekbed-Discounter: matrassen van 160 x 200 cm

Dekbed-Discounter Matras 160 x 200 cm

Ook de populaire online matrassenwinkel Dekbed-Discounter verkoopt heel wat verschillende 160 x 200 cm matrassen, zowel van bekende merken als van goedkopere fabrikanten.

Dekbed-Discounter heeft matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering.

Een van de beste matrassen in het formaat 160x200 cm is de Coventry. Dit is een uiterst voordelige matras die bestaat uit een kern van pocketveren, afgewerkt met traagschuim.

De Coventry is een van de populairste matrassen op Dekbed-Discounter. Hij is niet enkel uiterst betaalbaar, maar biedt ook goede drukverdeling in verschillende zones en ondersteuning van het lichaamsgewicht dankzij de zeven comfortzones.

Kopen bij Dekbed Discounter*

Bij Dekbed-Discounter vind je regelmatig grote kortingen en deals, die wij op onze speciale pagina hebben verzameld.

160 x 200 cm matrassen bij IKEA?

Hoewel IKEA enkele matrassen van 160x200 cm in zijn aanbod heeft, raden we absoluut af om deze te kopen. De matrassen van IKEA bieden namelijk over het algemeen een lage kwaliteit, en bovendien zijn de aankoopvoorwaarden niet gunstig.

Beste optie om te besparen: prijzen vergelijken

Wellicht is de beste manier om te besparen nog steeds door prijzen en deals van verschillende matrasfabrikanten te verlijken.

Want vooral in de matrassenwereld zijn er altijd wel interessante kortingsacties en deals voor duurdere producten.

Matrasmerken die gebruikmaken van natuurlijke, duurzame matrassen zijn aanzienlijk duurder, maar bieden wel een superieur comfort – soms kun je ze met hoge korting toch aan een aatrekkelijke prijs kopen.

Als u minder geld wilt uitgeven aan uw 160x200 cm matras, neem dan zeker een kijkje bij Beter Bed of Emma.

Om u te helpen besparen op een matras, houden wij de actuele matrasaanbiedingen week na week in de gaten en verzamelen we op deze pagina de beste deals.

Een matras kopen van 160x200 cm

Je vindt matrassen van 160x200 cm in alle mogelijke soorten en materialen. Welk model en welke combinatie van materialen je kiest, bepaal je in functie van je slaaphouding en lichaamsgewicht.

Ons team van Matrassencheck testte al tientallen matrassen van 160x200 cm. Bij de aankoop van een matras let je best op twee zaken: het materiaal en de hardheidsgraad.

De hardheidsgraad

Matrassen van 160x200 cm worden vaak aangeduid met een hardheidsgraad van H1-H4.

Hoe hoger het getal, hoe harder de matras. Sommige fabrikanten, zoals Emma, beweren dat hun matrassen universeel geschikt zijn.

Hardheidsgraad Matrassen van 160x200
Foto: © Matrassencheck

Daarnaast hebben zwaardere mensen ook een stevigere matras nodig, zoals een pocketveringmatras, terwijl lichtere personen zachtere modellen zoals koudschuim verkiezen.

Er zijn echter nog veel andere belangrijke factoren. Bijvoorbeeld uw lichaamsgrootte, uw slaappositie, of u met z'n tweeën of alleen op de matras slaapt en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur voor het soort matras.

Het materiaal

Pocketveringmatras 160 x 200cm

Binnenveringsmatrassen zijn een geschikt model voor zwaardere mensen, maar ook voor buik- en rugslapers, omdat ze iets stabieler en steviger zijn.

Pocketveringmatrassen zijn vooral geschikt voor mensen die wat steviger willen liggen, maar ook voor zwaardere personen.

Pocketveringmatrassen bieden meer ventilatie en dus een koeler slaapgevoel, wat vooral geschikt is voor mensen die ’s nachts veel zweten of het warm hebben in de zomer.

Bij de aankoop van dit model moet u er echter op letten dat deze van hoge kwaliteit is. Anders zullen de veren snel verslijten en zal de matras slecht gaan liggen.

Latexmatrassen 160 x 200 cm

Deze matrassen zijn niet zo populair in Nederland. Nochtans kunnen ze erg nuttig zijn, bijvoorbeeld voor mensen die het vaak koud hebben in bed aangezien ze voldoende warmte vasthouden. Ze zijn ook wat zachter dan klassieke pocketveringmatrassen.

Sommige latexmatrassen zijn helaas veel duurder dan conventionele koudschuimmatrassen. Vooral als je een hoogwaardige natuurlatexmatras wilt kopen, dan betaal je meer. In ruil daarvoor krijg je natuurlijk wel een duurzaam product.

Wat zeggen de tests?

Natuurlijk kun je ook professionele matrastesters raadplegen om een oordeel te vellen over de beste 160x200 cm matras. Het is bijvoorbeeld zinvol om de test van de Consumentenbond te bekijken.

Daaruit blijkt dat vooral de matrassen van Emma het goed doen!

Sommige van de matrassen die in de matrastest een goede score kregen, zijn echter niet beschikbaar in het formaat 160x 200 cm – bijvoorbeeld de Meradiso. In dat geval raden we je aan om een maatje groter te nemen.

Emma matras Original op het bed

Emma O2 op het bed

De Emma Original en de Emma O2, twee van de topmatrassen volgens de Consumentenbond, zijn allebei beschikbaar in het formaat 160 200 cm.

Onze mening

De matras van 160x200 cm is een ideale matras voor koppels. Maar ook wie graag ruim slaapt kan de matras natuurlijk gebruiken.

Slechts een aantal merken en modellen zijn verkrijgbaar in de maat 160x200 cm. Zo is deze maat bijvoorbeeld niet beschikbaar IKEA.

Je kunt wel overwegen om een iets grotere of kleinere matras te kiezen, bijvoorbeeld voor de Lidl Meradiso.

Bij de beoordeling of een matras geschikt is voor u, zijn onze ervaringsverslagen een goede leidraad.

Wij raden voor 160x200 cm matrassen alvast de Emma O2 of de Emma Original aan. Deze bieden de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

20% korting bij Emma*

Bekijk ook …

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën