Uw slaap is belangrijk voor ons!

Matrassen 140x200 cm

De beste 140x200 cm matrassen getest (2020)

Laatst bijgewerkt op: 18.05.2020 Anton 5 Min.

Als u matrassen van 140x200 cm gaat vergelijken, dan merkt u dat de keuze groot en het verschil tussen de modellen vaak moeilijk te zien is. We beseffen dat een matras kiezen moelijk is, en daarom hebben we de populairste modellen voor u getest.

In dit artikel hebben wij voor u de beste matrassen in de maat 140x200 cm geselecteerd. Hier vindt u alles wat u moet weten als u een matras koopt.

Matrassen 140x200 cm
 • Overzicht
 • Voor wie is de 140x200 cm matras geschikt?
 • De verschillende soorten matrassen
 • Waar koop ik goedkope 140x200 cm matrassen?
 • De hardheidsgraad van een 140x200 cm matras
 • Wat is de dichtheid van een matras?

De belangrijkste informatie in het kort: matras van 140x200 cm

 • 140x200 cm is een van de meest populaire matrasafmetingen.
 • Deze maat kan zowel gebruikt worden door alleenstaanden als door koppels
 • Kies het juiste type matras: memoryschuim, gelschuim, koudschuim, latex of binnenvering
 • Kies de optimale hardheidsgraad van de matras op basis van uw gewicht en voorkeur
 • Een proefperiode inclusief gratis retourzending maakt uw aankoop volledig risicoloos.
Uitgelicht
Leesa

Leesa

Leesa

De Leesa is een van onze favorieten. Wat deze matras zo uniek maakt is dat hij zo flexibel is.

De Leesa-matras van 140x200 cm biedt uitstekend comfort aan een zeer redelijke prijs. De matras is behoorlijk stevig, maar bevat voldoende drukverlagend materiaal, en aangevuld met schuimlagen van hoge kwaliteit zorgt dit voor een goed ondersteuning en aanpassing aan het lichaam.

De Leesa in een notendop

Koop de Leesa voor €615,00 op Amazon*

De Leesa scoort gemiddeld (5,5/10) op onze hardheidsschaal. Lichte en middelzware (zij-)slapers zullen met deze matras voldoende ondersteuning en comfort ondervinden, terwijl zwaardere slapers er mogelijk iets te veel in zullen wegzakken - met name de schouderzone biedt relatief weinig ondersteuning.

Vooral voor lichte zijslapers is de Leesa interessant.

Wat ons verder heeft overtuigd van de kwaliteit van deze matras, is de hoge dichtheid. Experts gebruiken dit vaak als een beslissende factor voor het bepalen van kwaliteit van matrassen. De toplaag van de matras heeft een dichtheid van 50 kg/m³, de kern van de matras een dichtheid van 45 kg/m³ en de basislaag een dichtheid van 32 kg/m³. 

Koop de Leesa voor €615,00 op Amazon*

Een groot voordeel van Amazon, is dat wanneer u de Leesa-matras hier koopt deze helemaal gratis tot aan uw voordeur wordt geleverd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het transport van de matras. Eenmaal thuis aangekomen begint uw testperiode. Tijdens deze periode kunt u de matras zelf testen. Als de matras u niet bevalt, kunt u deze binnen een maand kosteloos retourneren. Zo bent u er zeker van dat dit een aankoop zonder risico is.

Uitgelicht
Simba Hybrid

Simba Hybrid

Simba Hybrid

Een hybride matras die de voordelen van pocketvering en latexschuim combineert.

De SIMBA-matras combineert een uniek concept en een superieur ontwerp. Deze hybride matras bestaat uit duizenden individueel verpakte pocketveren en latexschuim, wat een uniek soort comfort en dynamische ondersteuning in 7 zones biedt aan een redelijke prijs.

De Simba Hybrid in een notendop

De SIMBA Hybrid is mogelijk een van de meest geavanceerde matrassen die we ooit hebben getest en is beschikbaar in afmetingen van 80x200 cm tot 200x200 cm.

Wat de SIMBA-matras zo bijzonder maakt, is het innovatieve en buitengewone ontwerp. De uniek verpakte pocketveren in deze matras maken de matras lichter, zonder dat u de voordelen van de schuimlagen verliest.

De SIMBA Hybrid bevat maar liefst vijf verschillende comfortlagen, en is geschikt voor zowel zij- als rugslapers. Het is een behoorlijk stevige matras, dus ook voor zwaardere personen biedt hij voldoende ondersteuning.

Concreet betekent dit dat het aanpassingsvermogen en de stabiliteit, kenmerken van goede schuimen, nog steeds duidelijk aanwezig zijn in deze matras.

Als hybride matras biedt de SIMBA een aangename en ontspannen slaapervaring voor verschillende soorten slapers. Uiteraard is het model ook beschikbaar in andere formaten.

Deze matras is iets prijziger dan andere matrassen in hetzelfde formaat, wat te verklaren valt door het gebruik van hoogwaardige materialen. Merk wel op dat hij gratis geleverd wordt en dat je een proefperiode van maar liefst 100 dagen krijgt om de matras risicoloos uit te proberen. Indien de matras je niet bevalt, kan je hem dus gewoon terugsturen.

Uitgelicht
Emma One

Emma One

Emma One

De Emma One is een van de beste matrassen die we ooit hebben getest. Hij combineert unieke ligeigenschappen met duurzame materialen en een uitstekende prijs.

Een erg populaire twijfelaar is de Emma One-matras. Deze matras beschikt over unieke ligeigenschappen en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit wordt ook bevestigd door onze test. 

De Emma One in een notendop

Het is juist dit schuim, in combinatie met de Airgocell en het koudschuim, dat de Emma One zo comfortabel maakt om in te slapen. De matras wordt overigens aangeboden in drie varianten: hard, medium en zacht. De Emma One kan zowel door lichte als zware personen worden gebruikt.

-24% op alles met "CHECK24"*

De prijs-kwaliteitsverhouding is ook echt goed. De Emma One is al verkrijgbaar vanaf €299,00. Dit is relatief weinig voor een matras van deze kwaliteit. Daarnaast heeft u ook recht op een 100-daagse testfase, zodat u ruim voldoende tijd heeft om uw aankoop te testen. 

Voor wie is de 140x200 cm matras geschikt?

De matrasmaat 140x200 cm is een zeer populaire afmeting. Deze matras is in principe voor iedereen geschikt. Natuurlijk hangt dit ook af van hoeveel ruimte je thuis hebt, en wat voor slaper je bent.

Matrassen van 140x200 zijn geschikt voor kleinere tweepersoonsbedden (twijfelaars), maar eigenlijk kun je ze op elk tpy bed gebruiken. Het maakt niet uit of het gaat om een boxspringbed, een gestoffeerd bed, een metalen bedframe of een massief houten bed - deze matrasmaat past overal bij.

140x200 cm is de ideale maat U koopt beter een kleinere of grotere matras
 • Alleenstaande volwassenen en jongeren die wat meer ruimte willen
 • Stellen die graag knus bij elkaar liggen
 • Singles met huisdieren
 • Singles die regelmatig gasten hebben
 • Wie al een lattenbodem van 140x200 cm heeft
 • Koppels die wat meer ruimte willen in bed
 • Koppels waarbij een kind of huisdier in bed slaapt

Matras 140x200 cm - De juiste maat voor koppels?

Een matras van 140x200 cm is zeker geschikt als een kleinere matras voor koppels. Op een matras van dergelijke afmetingen is er voldoende ruimte voor twee personen.

Op deze matras hebben jullie beide je eigen helft (van 70 cm), zodat je elkaar niet stoort tijdens het slapen. In tegenstelling tot bij grotere matrassen, lig je op dit formaat wel lekker knus.

Onze ervaring leert ons echter dat bredere matrassen, zoals 160x200 cm of 180x200 cm, veel beter geschikt zijn voor koppels.

Dat komt vooral omdat je op deze matrassen meer ruimte hebt om in te draaien en bewegen, zonder dat je partner wakker wordt.

Een bredere afmeting kan ook praktisch zijn als er een kind of huisdier mee in bed slaapt. Daarvoor is een matras van 140x200 cm.

Tip: Je kunt ook twee kleinere matrassen naast elkaar leggen. Met een liefdesbrug of een dekmatras kunt u gemakkelijk de kloof tussen de matrassen overbruggen.

Hoe zit het met singles?

Zo'n brede matras is een zeer comfortabele afmeting voor een single. Je kunt je heerlijk strekken, heen en weer rollen en liggen zoals je maar wilt. Met een matras van 140x200 cm val je zeker niet uit bed.

Een matras van deze grootte kan zeer nuttig zijn als je je huisdier er af en toe mee in bed laat slapen. Maar de matras van 140x200 cm zou ook ideaal zijn voor mensen die regelmatig gasten laten overnachten. In ieder geval heb je met deze matras genoeg ruimte.

Het is raadzaam om een breder bed te kopen voor jongeren als ze opgroeien. Jongere mensen bewegen zich vaak nog veel in hun slaap en willen voldoende ruimte hebben om zich te kunnen uitstrekken in bed.

Samengevat: de 140x200 matras is eigenlijk voor iedereen geschikt. Het maakt niet uit of je een single of koppel bent, de keuze hangt gewoon af van je eigen behoeften. Als je als alleenstaande veel ruimte wilt hebben, is het formaat 140x200 cm in ieder geval voldoende.

De verschillende soorten matrassen

Visco-matras 140x200 cm (traagschuim)

Visco-schuimmatrassen hebben een extreem aanpassingsvermogen. Je kunt traagschuim herkennen aan het typische geheugeneffect als je er druk op uitoefent. Ze zijn drukverlagend en hebben dus een ideaal effect op de spieren en de wervelkolom.

Dit type matras blijft zeer stabiel als men erin beweegt, wat ten goede komt aan koppels. Matrassen van dit type schuim zijn vaak zachter en worden daarom regelmatig gecombineerd met stevigere onderlagen (meestal polyurethaan, koudschuim). Dit is bijvoorbeeld ook het geval met de Leesa of de Emma Original-matras.


Het Visco-schuim past zich zo goed aan het lichaam aan dat je zelfs de handafdruk kunt zien.

Dit type matras is echter minder geschikt voor mensen die veel zweten. Het slaapklimaat is behoorlijk warm en er is minder goede vochtafvoer als bij een pocketveringsmatras.

Door het bewegingsgevoelige materiaal is een Visco-matras ook minder geschikt voor onrustige slapers. Op een veermatras of latexmatras is het heen en weer rollen veel gemakkelijker.

Aanbevolen modellen zijn de Leesa-matras of de Emma One. Beide overtuigen door hun hoge slaapcomfort en goede ligeigenschappen. Idealiter kunt u zowel de Leesa als de Emma enkele weken lang lang zonder risico's testen.

Koudschuimmatras 140x200 cm

De koudschuimmatras is niet enkel goedkoop, maar ook zeer populair. De matras is zeer populair. omwille van de flexibiliteit. Koudschuim namelijk is aanpasbaar en heeft een hoge puntelasticiteit. Daarom worden koudschuimmatrassen soms ook aanbevolen voor mensen met rugpijn. Koudschuim wordt ook vaak gebruikt in matrassen als ondersteunende bodemlaag en zorgt zo voor extra stabiliteit.

Een koudschuimmatras die we zouden aanraden in de afmeting 140x200 cm, is de goedkope orthopedische matras van Ravensberger. Hij is bovendien verdeeld in 7 ligzones, wat het lichaam op de juiste plaatsen ondersteunt, maar ook ontlast. Dit is bedoeld om een orthopedische uitlijning van de wervelkolom te bevorderen.

Latexmatras van 140x200 cm

Als je op zoek bent naar een brede matras met hoge puntelasticiteit en tegelijkertijd een zeer hoog slaapcomfort, dan is de latexmatras van 140x200 cm misschien wel iets voor jou. Het is zeker koeler om op een latexmatras te slapen dan op een koudschuimmatras. Zo zijn latex matrassen ook geschikt voor mensen die 's nachts wat sneller zweten.

Omwille van de elastische eigenschappen, zijn latexmatrassen zeer comfortabel voor mensen die veel bewegen in hun slaap. Latexmatrassen van 140x200 cm zijn ook zeer geschikt voor mensen die wat 'lichter' willen liggen.

Bij Matrassencheck zijn we erg enthousiast over de latexmatrassen van Auping. Ze zijn volledig gemaakt van latex en kunnen zeker milieuvriendelijk genoemd worden. Hoogwaardige materialen zorgen voor een buitengewone slaapervaring, maar dit heeft ook zijn prijs. De goedkoopste latexmatras van Auping in de maat 140x200 cm kost € 795,00.

Binnenveringsmatras van 140x200 cm

Binnenveringsmatrassen kenmerken zich door hun optimale ventilatie en een goede stevigheid. Een bijzondere soort binnenveringmatras is de pocketveringsmatras.

Bij de pocketveringsmatras worden de afzonderlijke veren afzonderlijk verpakt, wat leidt tot een betere lichaamsaanpassing en minder geluid.

Binnenveringsmatrassen zijn vaak iets steviger en beter geschikt voor zware personen. Dit type matras wordt vaak aanbevolen voor buik- en rugslapers.

Je moet er echter wel voor zorgen dat je lichaam goed wordt ondersteund, anders kan je rugklachten ontwikkelen. Een matras met verschillende zones kan daarvoor geschikt zijn.

Door de natuurlijke ventilatiekanalen tussen de afzonderlijke veren biedt de matras een uitstekend slaapklimaat. De matras blijft dus goed geventileerd en is daarom ook geschikt voor mensen die snel zweten.

Als je bereid bent om meer geld uit te geven voor een goede orthopedische matras van 140x200 cm, moet je een kijkje nemen bij de Ravensberger ERGOspring®.

Waar koop ik goedkope 140x200 cm matrassen?

Niet iedereen wil of kan veel geld uitgeven aan een matras. En dat is oké. Bij het zoeken naar een goedkope matras van 140x200 cm moet je zeker op zoek gaan naar kwaliteit.

Let op de stabiliteit en stevigheid van de matras. Zoals reeds vermeld, kan je hiervoor naar de dichtheid van de matras kijken.

Idealiter kan je de matras zelf thuis testen. De meeste fabrikanten bieden een proefperiode van enkele weken/maanden aan.

Reviews en meningen van klanten over de matras die je wilt kopen, kunnen ook zeer nuttig zijn. Zo krijg je in ieder geval een zicht op wat anderen van het model vinden.

Een goedkoop model is de hierboven genoemde Ravensberger Orthopedische Matras. Maar er zijn nog meer modellen die we kunnen aanbevelen.

Matrassen kopen bij discounters en meubelzaken

De beste matras van 140x200 bij IKEA


IKEA Morgedal

Ons team heeft al tal van IKEA-matrassen persoonlijk getest. De IKEA Morgedal-latexmatras is een goed en betaalbaar model. Ook uit verschillende tests van consumentenorganisaties kwam deze matras als een van de beste op de markt.

Het voordeel van IKEA is dat je matras tegen een kleine meerprijs aan de voordeur wordt geleverd, en dat je ruim te tijd krijgt om hem zonder aankoopverplichting uit te proberen. Lees hier onze volledige review.

140x200-matrassen bij Lidl

Veel mensen weten het niet, maar Lidl heeft tegenwoordig ook in Nederland een onlinewinkel, waarin onder meer de populaire Lidl Meradiso-matras wordt verkocht. Op verzoek van onze lezers heeft ons team de Lidl Meradiso-pocketveringsmatras thuis getest. Meer hierover lees je hier.

De Meradiso-matras is alleen online beschikbaar. U kunt het matras testen tijdens een royale proefperiode van 90 dagen.

De Lidl-matrassen van 140x200 cm zijn ook zeer betaalbaar, ze zitten ongeveer in dezelfde prijsklasse als modellen van IKEA.

De hardheidsgraad van een 140x200 cm matras

Het gewicht is een doorslaggevende factor bij de keuze van de juiste hardheidsgraad, die wordt aangegeven met een score van H1-H5. Maar ook de slaappositie en je persoonlijke voorkeuren moeten een rol spelen bij de selectie.

Sommige matrassen, zoals one-fits-all-matrassen, hebben geen specifieke stevigheidsgraad. In dit geval moet u de matras zelf thuis testen.

De volgende tabel helpt je om te beslissen welke matras voor jou geschikt is.

Hardheidsgraad Liggevoel Lichaamsgewicht (aanbeveling)
H1 zacht tot 60 kg
H2 zacht-middelstevig 60 - 80 kg
H3 stevig 80 - 100 kg
H4 zeer stevig vanaf 100 kg
H5 ultra stevig vanaf 130 kg

Wat is de dichtheid van een matras?

De dichtheid van de matras verwijst naar het gewicht in kilogram per kubieke meter. De dichtheid is een belangrijk cijfer voor de verwachte duurzaamheid van een matras.

Hoe hoger de dichtheid, hoe hoger de kwaliteit en hoe langer de matras kan meegaan. Een goede richtwaarde voor een hoogwaardige matras is een dichtheid van 40 kg per m3.

Dichtheid in kg/m³ Verwachte levensduur
tot 25 tot 2 jaar
30 tot 3 jaar
35 5 - 6 jaar
40 6 - 8 jaar
50 - 60 10 jaar en meer

Kortingscodes

Gebruik de beste kortingscodes

Emma O2 matras
Testwinnaar gereduceerd Emma O2 matras op het bed
Emma Prijs vanaf 303 € (399 €)

*Bespaar 24% op alles met code "CHECK24"

Unsere Gutschein-Tipps

Bekijk ook ...

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën