👑 Prinsjesdag deals! 

Emma: tot 50% korting | Tempur: tot 50% korting 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Simba matras

Simba matras review

Laatst bijgewerkt op: 07.07.2021 Zoë 6 Min.

Het Simba Matras wordt niet meer in Nederland aangeboden. Kijk daarom direct naar onze andere matrassen reviews:

Wij testen alle matrassen en geven onze eerlijk mening

Het Engelse bedrijf, dat achter het nieuwe SIMBA-matras staat, was jarenlang een belangrijke leverancier van garenklossen voor matrasfabrikanten. In het jaar 2002 werd toen bedacht dat ze met hun verzamelde expertise daadwerkelijk een matras kon produceren. De geboorte van het SIMBA-matras was geschied.

Het doel van de fabrikant is om de SIMBA te gebruiken om het meest geavanceerde matras ooit te produceren. Het resultaat: een hybride matras gemaakt van pocketveren en latexschuim. We hadden nog geen vergelijkbare matrassen getest.

Het SIMBA-matras zit in de middelste prijsklasse en wordt alleen online verkocht. De fabrikant biedt een royale proefperiode van 100 dagen waarin u de SIMBA kunt testen. Als de SIMBA u niet bevalt, kunt u het matras gewoon terugsturen.

Hoewel het SIMBA-matras pas onlangs verkrijgbaar is in Nederland, is deze al een grote verkoper in andere landen. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Overigens is het reclame gezicht van het SIMBA-matras Real Madrid-speler Gareth Bale.

We hebben het SIMBA-matras getest en willen onze ervaring met u delen.

Simba matras review
 • Overzicht
 • Opbouw / Zones
 • Hardheid en slaapgevoel
 • Inzink tests
 • Het bijzondere
 • Levering en klantenservice
 • Conclusie

Topproducten

  Premium tip
  Mline Slow Motion 6 matras

  Slow Motion 6

  Slow Motion 6

  Een hybride matras ontwikkeld door MLine. Er worden pocketveren en HR-schuim gebruikt, die zorgen voor een unieke slaapbeleving.

  De slow motion 6 van MLine is een uniek matras

  Het is een prijswinnend matras volgens de Consumentenbond, maar ook zeker volgens onze testslapers.

  De Slow Motion 6 in een notendop

  De Slow Motion 6 is zeker en vast niet de goedkoopste matras, maar combineert wel optimaal comfort met goede ondersteuning dankzij de combinatie van pocketveren en traagschuim in een 26 cm hoge matras met een dikke afdeklaag van visco-elastisch schuim.

  Mline Slow Motion 6 matras

  Ideaal voor buik-, zij- en rugslapers tot 140 kilogram die op zoek zijn naar een duurzaam product en bereid zijn om daar een meerprijs voor te betalen.

  Je kunt deze matras 100 dagen bij je thuis uitproberen en hem kosteloos retourneren moest hij je toch niet bevallen.

  Bovendien heb je recht op 10 jaar garantie. De tijk van de matras kan afgenomen worden en is wasbaar op 60 graden.

  25% korting bij MLine *

  Consumentenbond testwinnaar
  Emma O2 Matras

  Emma O2

  Emma O2

  Als je een matras van 200x200 cm zoekt die de beste prijs-kwaliteitsverhouding levert, dan is de Emma O2 iets voor jou.

  De Emma O2 is een matras van 200x200 cm die de beste eigenschappen van verschillende soorten schuim combineert voor een goede balans tussen zachtheid, comfort en ondersteuning. Deze matras is de beste volgens de Consumentenbond.

  De Emma O2 in een notendop

  De Emma O2 scoort in de test van de Consumentenbond erg hoog op levensduur en ligeigenschappen. Ook de drukverdeling en stabiliteit zijn bovengemiddeld.

  Deze matras van 200 x 200 cm is dankzij de relatief lage prijs en goede leveringsvoorwaarden heel aantrekkelijk.

  De duurzame gebruikte materialen zorgen voor voldoende slaapcomfort ongeacht je lichaamsgewicht of slaaphouding.

  Het koudschuim van de Emma O2 vormt zich naar je lichaam zodat je precies daar waar je het nodig hebt voldoende ondersteuning krijgt, zonder dat je te diep wegzakt of in een ongezonde houding te liggen komt.

  Ook in onze test scoort deze matras enorm positief. Hij biedt een goede combinatie tussen comfort, zachtheid, een aangenaam slaapklimaat (door de goede ventilatie) en veerkracht.

  De uitstekende leveringsvoorwaarden van Emma spelen ook een rol in onze beslissing om de Emma O2 uit te roepen tot onze nieuwe favoriete matras.

  25% korting met "CHECK25"*

  Extra comfortabel
  Hypnia Comfort Plus productfoto

  Hypnia Comfort Plus

  Hypnia Comfort Plus

  De Hypnia Comfort Plus is een zeer goed slapend matras die tegen een scherpe prijs verkocht wordt.

  De Hypnia Comfort Plus is een niet alleen heerlijk comfortabel, maar biedt bovendien uitstekende lichaamsondersteuning.

  Hierdoor kunnen jouw spieren en gewrichten zich ontspannen. Ideaal voor mensen met een rug- en nekklachten.

  De Hypnia Comfort Plus in een notendop

  Ben je op zoek naar een kwalitatief goed matras tegen een zachte prijs? Dan kan de Hypnia Comfort Plus een goede optie voor jou zijn.

  Matrassenfabrikant Hypnia heeft met de Comfort Plus voor een nog comfortabeler matras gezorgd. De Hypnia Comfort Plus is een kwalitatief dik schuimmatras met een dikte van 25 cm.

  De matras bestaat uit 2 verschillende schuimlagen: een toplaag van 8 cm visco-elastisch schuim en een matraskern van 17 cm HR-schuim.

  Ideaal voor mensen met rug- en nekklachten.

  35% korting bij Hypnia*

  Opbouw / Zones

  Het SIMBA-matras is een zogenaamd hybride matras en onderscheidt zich duidelijk van de andere matrassen die we hebben getest. Het bestaat uit een innovatieve combinatie van pocketveren en schuimlagen.

  Het matras uit vier verschillende lagen, aanzienlijk meer dan vele andere fabrikanten:

  • Toplaag: 4 cm latexschuim. Deze laag vormt het zogenaamde simbatex-schuim, een synthetische latexlaag. Het Simbatex-schuim geeft een zacht gevoel. Deze laag is ook luchtdoorlatend, waardoor een verkoelend effect ontstaat.

  • Tweede laag: pocketveren van 2 cm. Hier integreert Simba pocketveren in de matraskern. Om specifieker te zijn: er zijn enkele duizenden druk veren geïnstalleerd. Deze passen zich aan het lichaam aan en zorgen zo voor een verbeterd comfort. Bovendien absorbeert de laag het lichaamsgewicht, waardoor de SIMBA het karakteristieke veergevoel krijgt. Ook zorgen de pocketveren voor een goede tot zeer goede drukontlasting.

  • Derde laag: 3,5 cm geheugenschuim. Visco- of geheugenschuimen wordt gekenmerkt door het feit dat het bijzonder aanpasbaar is. Deze laag ondersteunt het lichaam en absorbeert bovendien lichaamswarmte. Een nadeel van veel visco-schuimen is dat bewegingen sterk worden geabsorbeerd en omdraaien wordt bemoeilijkt (zogenaamde verplaatsingoverdracht). Bovendien zijn geheugenschuimen zeer temperatuurgevoelig. Dit was nauwelijks het geval in onze test op de SIMBA. De SIMBA maakt gebruik van hoogwaardig traagschuim en lijkt het probleem vrij goed te compenseren door de eerste en tweede laag.

  • Bodemlaag: 15,5 cm koudschuim. De vierde en onderste laag van het SIMBA-matras is een basislaag van koudschuim. Het is verdeeld in zeven zones. Deze laag geeft het matras de nodige stabiliteit en zorgt voor een gezond en zacht zinken van het lichaam.

  Simba matras review

  De hoes van het SIMBA-matras is alleen verkrijgbaar in blauw-paars en is gemaakt van 100% polyester. De bovenkant van de hoes is aangenaam zacht en bevat een ademende en voor de circulatie geschikte structuur.
  Het is fijn dat de hoes kan worden verwijderd en kan worden gewassen op 30 graden. Trouwens, de SIMBA is ook hypoallergeen. Aldus is het matras voor allergische personen bijzonder goed geschikt. De hoes is verwerkt volgens de Britse norm BS7177 en dus getest op schadelijke stoffen.

  Hardheid en slaapgevoel

  Over het algemeen classificeren we het SIMBA-matras als gemiddeld stevig. Het matras is daarom zeer geschikt voor elke ondergrond (lattenbodem, boxspring). Op de hardheidsschaal geven we de SIMBA 5,5 van de 10 punten. Het is daarom, b.v. een beetje harder dan het Emma matras.

  Dankzij de speciale combinatie van pocketveren en schuimlagen onderscheidt het SIMBA-matras zich duidelijk van andere matrassen en geeft het een buitengewoon goed comfort.

  De bovenste laag, die erg lijkt op gewone latex, geeft een aangenaam zacht gevoel. In de tweede laag zorgen geïntegreerde pocketveren voor een goede aanpassing aan het lichaam. De veren passen zich aan het gewicht van de slaper aan en verdelen de lichaamsdruk gelijkmatig.

  Dit zorgt voor een aangenaam gevoel van liggen zonder vervelende drukpunten. Het geheugenschuim zorgt voor een uitstekende stabiliteit, vooral voor lichte en middelzware zijslapers. Zwaardere mensen zinken door de zachtere schuimlagen een beetje dieper in het matras, waardoor de SIMBA zachter wordt.

  Als u toch wat zachter wilt slapen, kunt u het SIMBA-matras probleemloos gebruiken. Omdat het SIMBA-matras vergeleken met zuivere verenmatrassen een zeer goede stabiliteit en ondersteuning biedt door de schuimlagen.

  Simba matras hardheit

  Het SIMBA-matras scoorde vooral goed bij de zijslapers in onze tests. Hier ondervonden we dat de schouders dan goed in het matras zinken. Dit resulteerde in een ontspannen slaappositie, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke lijn blijft.

  Ook op de rug konden we heel goed slapen. In de buikligging vonden we dat dit in het begin prettig was, maar na een tijdje merkten we een lichte spanning in de rug.

  Het voelde alsof we een beetje hol lagen. Volgens onze ervaring is de SIMBA-matras daarom vooral geschikt voor mensen die graag op hun rug of op hun zij liggen.

  We hebben niet gezweet bij het testen van het SIMBA-matras. Het feit dat de SIMBA een hybride matras is, kan de voordelen van een veermatras combineren met een schuimmatras.

  Door de dunne bovenlaag sluit het matras goed aan aan uw lichaam; Toch kom je niet in het zweet door de onderliggende laag met veren, want er wordt een goede klimaatregeling gegeven.

  Dit kan vaak een probleem zijn met pure schuimmatrassen. Daarom kunnen we de SIMBA zeker aanbevelen voor warme zomeravonden.

  Inzink tests

  Met onze inzink tests kunnen we u nog beter laten zien hoe het matras reageert in verschillende slaaphoudingen. Zodat u de tests nog beter kunt begrijpen en kunt begrijpen hoe zacht of hard het matras is.

  Positie Verzinkingsdiepte
  Op de rug 6 cm
  Op de zij 5 cm, in de schouders 7 cm
  Zittend op de rand 9 cm
  Staand in het midden 16 cm

  Wees u er wel bewust van dat de tests gebaseerd zijn op de lichaamsmetingen van onze testpersonen. In deze test was onze testpersoon 1,82 m lang en woog 72 kg.

  Het bijzondere aan de SIMBA

  Het bijzondere aan het SIMBA-matras is het innovatieve en buitengewone ontwerp. De extra integratie van pocketveren in de tweede matras laag maakt het matras lichter, zonder de voordelen van de schuimlagen te verliezen.

  Concreet betekent dit dat het aanpassingsvermogen en de stabiliteit, kenmerken van goede schuimen, nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in SIMBA.

  Dit is meestal niet het geval met normale veermatrassen. Als hybride matras kan de SIMBA een aangename en ontspannen slaapervaring bieden voor verschillende soorten slaap.

  Levering en klantenservice

  De SIMBA wordt verzonden in een compacte doos. Verzending is gratis en het matras wordt direct op de drempel afgeleverd. De koper krijgt een 100-daagse proefperiode.

  Als het SIMBA-matras gedurende deze tijd niet overtuigt, kunt u deze gewoon terugsturen. Het ophalen van het matras is ook gratis en wordt georganiseerd door de fabrikant.

  Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met de SIMBA-klantenservice. Het geld zal na korte tijd worden terugbetaald.

  Conclusie

  Het SIMBA-matras is vooral geschikt voor lichte en middelzware zij- en rugslapers. Zwaardere slapers zullen de SIMBA zachter ervaren. Als u als een zwaardere slaper op een steviger oppervlak een beetje beter slaapt, kunt u beter voor een steviger model kiezen.

  Hier vindt u een overzicht van de door ons geteste matrassen!

  De SIMBA is een matras, die zich dankzij de speciale structuur - een mengsel van schuimen en verende kern - zeer goed aan het lichaam aanpast.

  Het enigszins veerkrachtige gevoel van het matras tilt de SIMBA boven hun concurrentie. Met een prijs van 699 € ligt het SIMBA-matras in de hogere middel prijsklasse.

  Voor deze prijs krijgt u echter een product van hoge kwaliteit waarvoor de investering de moeite waard is. Dankzij een proefperiode van 100 dagen en gratis retourneren inclusief ophalen, kunt u de SIMBA zonder risico testen.

  Simba matras review

  De SIMBA is een middelhoge hybride matras, die vooral als prettig werd ervaren door onze lichte en middelzware zij- en rugslapers. Vooral het enigszins veerkrachtige gevoel maakt de SIMBA uniek.

  Kortingscodes

  Gebruik de beste kortingscodes

  Emma O2 matras
  Emma O2 matras op het bed
  Emma Prijs vanaf 331 € (499 €)

  Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

  Mline Wave
  MLine Wave productfoto
  Mline Prijs vanaf 249 € (499 €)

  Wave: individueel aanpasbaar kwaliteitsmatras met een fijne prijs!

  Interessante matrassen

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.