Simba matras review

Simba matras review

Laatst bijgewerkt op: 05.12.2023 Geschatte leestijd: 6 Min.

Let op: Het Simba matras wordt niet meer in Nederland aangeboden. We raden aan om een blik te werpen op het overzicht met onze beste matrassen.

Het Engelse bedrijf, dat achter het nieuwe SIimba matras zit, was jarenlang een belangrijke leverancier van garenklossen voor matrasfabrikanten.

In 2002 bedachten ze er dat ze met hun verzamelde expertise ook zelf een matras konden produceren. Het Simba matras was geboren.

Het doel van de fabrikant van Simba is om het meest geavanceerde matras ooit te produceren. Het resultaat: een hybride matras gemaakt van pocketveren en latexschuim.

Hoewel het Simba matras pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar is, zijn er wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

We hebben het Simba matras getest en willen onze ervaring graag delen.

Simba matras review

Goede alternatieven voor het Simba matras

Beste luxe hotelgevoel
Hypnia
Supreme Wellness
Prijs vanaf   €429,99 € (639 )

Hypnia Supreme Wellness

Een extra dik en comfortabel matras. Gemaakt van traagschuim, latex en pocketveren. Ideaal voor wie van een rijk, luxe matras houdt.
 • Soort matras: Hybride
 • Hardheid (1-10): 5
 • Dikte: 30 cm
 • Prijsklasse: €639 - €1469
 • Beoordeling (1-5): 4.6⭐

Onze ervaringen

De Hypnia Supreme Wellness beschikt over 7 comfortzones, die individuele ondersteuning bieden aan de verschillende delen van het lichaam. Dit maakt het matras ook geschikt voor het verlichten van rugklachten.

Het matras wordt door onze testslapers beoordeeld als een zacht tot medium-stevig matras, dat ideaal is voor zijslapers. Wie wat zwaarder van gewicht is, kan beter voor een matras met een hogere hardheidsgraad kiezen. 

Het Matrassencheck-testteam was enthousiast over de heerlijk zachte tijk, gemaakt van bamboevezels. Het natuurlijke bamboe staat bekend om zijn vochtafvoerende eigenschappen en voelt heerlijk aan op de huid.

Bovendien is de hoes hypoallergeen, wat de Hypnia Supreme Wellness geschikt maakt voor mensen met allergieën.

Koop bij Hypnia*€429,99

Lees onze uitgebreide Hypnia Supreme Wellness review.

Voordelen

De perfecte hardheidsgraad en ondersteuning voor zijslapers

Scoort hoog op het gebied van levensduur en garantietermijn

Hybride combinatie van traagschuim en pocketveren zorgt voor ondersteuning en ventilatie

Goede aankoopvoorwaarden (120 nachten proefslapen, gratis verzending en retour, 15 jaar garantie)

Nadelen

Het matras is erg zwaar en lastig zelf te verplaatsen

De matrashoes (tijk) is niet wasbaar of afneembaar; gebruik van een aparte hoes wordt geadviseerd

Beste matras bij rugklachten
M line
Slow Motion 6
Prijs vanaf   €1.699

M line Slow Motion 6

Een luxe, hybride matras ontwikkeld door de bekende Nederlandse slaapfabrikant M line. De combinatie van pocketveren, HR-schuim en traagschuim zorgen voor een unieke slaapbeleving.
 • Gratis verzending en retour
 • 100 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie

M line Slow Motion 6 details

 

M line Slow Motion 6

Soort matras Hybride
Formaten van 70 x 200 cm tot 200 x 220 cm
Dikte 26 cm
Hardheid (1-10) Stevig (8)
Aanpasbaar? Nee
Geschikt voor Rug- en buikslapers + zwaardere slapers + rugklachten
Prijs (90 x 200 cm) €1699
Onze beoordeling 4.6⭐

Onze testresultaten

De Slow Motion 6 is zeker niet het goedkoopste matras, maar scoort hoog op het gebied van comfort, drukverlichting en ondersteuning. Dit is te danken aan de combinatie van pocketveren en traagschuim.

De hoge dichtheid van het traagschuim zorgt voor een langere levensduur en een betere puntelasticiteit - wat betekent dat de druk op het lichaam optimaal wordt verdeeld.

Door de hardheid is het Slow Motion 6 matras perfect voor rug- en buikslapers en mensen met een hoger lichaamsgewicht. Slapers lichter dan 80 kg kunnen beter voor de Slow Motion 5 gaan. Ze zinken dan wat dieper in een matras, waardoor hun lichaam goed wordt uitgelijnd. 

Doordat de matrashoes van de Slow Motion op 60 graden kan worden gewassen, scoort het matras ook hoog op het gebied van hygiëne.

Koop bij Sleepfast*€1.699

Lees onze uitgebreide M line Slow Motion 6 review.

Voordelen

Uitstekende drukverdeling en ondersteuning dankzij combinatie van traagschuim en pocketveren

Perfecte keuze voor mensen met rug- en gewrichtspijn

M Line maakt gebruik van materialen van hoge kwaliteit, met een hogere dichtheid dan veel andere merken (80 kg/m³)

Nadelen

Wat lastiger te hanteren door het hoge gewicht en gebrek aan draaghengsels

Mensen met een wat lichter gewicht kunnen beter voor de Slow Motion 5 gaan

Het matras heeft een behoorlijk prijskaartje

Beste voor zware slapers
Emma
Hybrid Premium
Prijs vanaf   €491,74 € (1.019 )

Emma Hybrid Premium

Een luxe en stevig hybride Emma matras. De Hybrid Premium heeft 6 verschillende lagen die ondersteuning, comfort en een koel slaapklimaat beloven.
 • Gratis verzending & retour
 • 100 nachten proefslapen
 • Niet goed, geld terug
 • 10 jaar garantie

Emma Hybrid Premium details

  Emma Hybrid Premium
Soort matras Hybride
Formaten van 80 x 200 cm tot 200 x 200 cm
Dikte 25 cm
Hardheid (1-10) zeer stevig (8)
Aanpasbaar? Nee
Geschikt voor Rug- en buikslapers + zwaardere slapers
Prijs (90 x 200) €1299
Onze beoordeling 4.3⭐

Onze testresultaten 

De Emma Hybrid Premium zou het luxere broertje van de Emma Hybrid moeten zijn.

Door de toevoeging van de ademende laag van grafietschuim, heeft de Premium versie een wat beter temperatuurregulerend vermogen. Ook tijdens het testen in de zomermaanden, zorgde de Hybrid Premium voor een prima vochtafvoer. 

De combinatie van schuim en pocketveren, zorgt voor goede ondersteuning en een onafhankelijke ligging voor koppels. Het matras is zeer stevig, wat het een uitstekende keuze maakt voor buikslapers, rugslapers en mensen met een wat zwaarder gewicht.

Ben je echter vrij licht (<60 kg) of slaap je het liefst op je zij? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de proefslaapperiode van Emma.

10% korting met code:
MCHECK10Klik om te kopiëren

Koop bij Emma*

Voordelen

Door de hogere hardheidsgraad is het zeer geschikt voor slapers die zwaarder zijn

De 6 lagen bieden goede, stabiele ondersteuning en minimale bewegingsoverdracht

Extra ademende kwaliteiten dankzij toevoeging van grafietschuim

Nadelen

Door de stevigheid minder geschikt voor slapers met een licht gewicht (<60 kg)

De ondersteuning voor rug- en buikslapers is beter dan die voor zijslapers

10% korting met code:
MCHECK10Klik om te kopiëren

Koop bij Emma*

Onze ervaringen met het Simba matras

Het Simba matras is een zogenaamd hybride matras.

Dankzij de speciale combinatie van pocketveren en schuimlagen onderscheidt het Simba matras zich duidelijk van andere matrassen en geeft het een buitengewoon goed comfort.

De bovenste laag, die erg lijkt op gewone latex, geeft een aangenaam zacht gevoel.

In de tweede laag zorgen geïntegreerde pocketveren voor een goede aanpassing aan het lichaam. De veren passen zich aan het gewicht van de slaper aan en verdelen de lichaamsdruk gelijkmatig.

Dit zorgt voor een aangenaam gevoel van liggen zonder vervelende drukpunten.

Het geheugenschuim zorgt voor een uitstekende stabiliteit, vooral voor lichte en middelzware zijslapers. Zwaardere mensen zinken door de zachtere schuimlagen een beetje dieper in het matras, waardoor de Simba zachter wordt.

Als je toch wat zachter wilt slapen, kun je het Simba matras probleemloos gebruiken. Omdat het Simba matras vergeleken met zuivere verenmatrassen een zeer goede stabiliteit en ondersteuning biedt door de schuimlagen.

Simba matras hardheit

Over het algemeen classificeren we het Simba matras als gemiddeld stevig. Het matras is daarom zeer geschikt voor elke ondergrond (lattenbodem, boxspring). Op de hardheidsschaal geven we de Simba 5,5 van de 10 punten. Het is daarmee een beetje harder dan het Emma matras.

Het Simba matras en verschillende slaaphoudingen

Het Simba matras scoorde vooral goed bij de zijslapers in onze tests. Hier ondervonden we dat de schouders dan goed in het matras zinken. Dit resulteerde in een ontspannen slaappositie, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke lijn blijft.

Ook op de rug konden we heel goed slapen. In de buikligging vonden we dat dit in het begin prettig was, maar na een tijdje merkten we een lichte spanning in de rug.

Het voelde alsof we een beetje hol lagen. Volgens onze ervaring is de Simba matras daarom vooral geschikt voor mensen die graag op hun rug of op hun zij liggen.

Slaapklimaat

We hebben niet gezweet bij het testen van het Simba matras. Omdat de Simba een hybride matras is, combineert het de voordelen van een veermatras met die van een schuimmatras.

Door de dunne bovenlaag sluit het matras goed aan aan uw lichaam. Toch kom je niet in het zweet door de onderliggende laag met veren, want er wordt een goede klimaatregeling gegeven.

Dit kan vaak een probleem zijn met pure schuimmatrassen. Daarom kunnen we de Simba zeker aanbevelen voor warme zomeravonden.

Het bijzondere aan de Simba

Het bijzondere aan het Simba matras is het innovatieve en buitengewone ontwerp. De extra integratie van pocketveren in de tweede matras laag maakt het matras lichter, zonder de voordelen van de schuimlagen te verliezen.

Concreet betekent dit dat het aanpassingsvermogen en de stabiliteit, kenmerken van goede schuimen, nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in Simba.

Dit is meestal niet het geval met normale veermatrassen. Als hybride matras kan de Simba een aangename en ontspannen slaapervaring bieden voor verschillende soorten slaap.

Simba opbouw & zones

Het Simba matras bestaat uit een innovatieve combinatie van pocketveren en schuimlagen.

Het matras uit vier verschillende lagen, aanzienlijk meer dan vele andere matrassen:

 • Toplaag: 4 cm latexschuim. Deze laag vormt het zogenaamde simbatex-schuim, een synthetische latexlaag. Het Simbatex-schuim geeft een zacht gevoel. Deze laag is ook luchtdoorlatend, waardoor een verkoelend effect ontstaat.
 • Tweede laag: pocketveren van 2 cm. Hier integreert Simba pocketveren in de matraskern. Om specifieker te zijn: er zijn enkele duizenden druk veren geïnstalleerd. Deze passen zich aan het lichaam aan en zorgen zo voor een verbeterd comfort. Bovendien absorbeert de laag het lichaamsgewicht, waardoor de Simba het karakteristieke veergevoel krijgt. Ook zorgen de pocketveren voor een goede tot zeer goede drukontlasting.
 • Derde laag: 3,5 cm geheugenschuim. Visco- of geheugenschuimen wordt gekenmerkt door het feit dat het bijzonder aanpasbaar is. Deze laag ondersteunt het lichaam en absorbeert bovendien lichaamswarmte. Een nadeel van veel visco-schuimen is dat bewegingen sterk worden geabsorbeerd en omdraaien wordt bemoeilijkt (zogenaamde verplaatsingoverdracht). Bovendien zijn geheugenschuimen zeer temperatuurgevoelig. Dit was nauwelijks het geval in onze test op de Simba. De Simba maakt gebruik van hoogwaardig traagschuim en lijkt het probleem vrij goed te compenseren door de eerste en tweede laag.

 • Bodemlaag: 15,5 cm koudschuim. De vierde en onderste laag van het Simba matras is een basislaag van koudschuim. Het is verdeeld in zeven zones. Deze laag geeft het matras de nodige stabiliteit en zorgt voor een gezond en zacht zinken van het lichaam.

Simba matras review

De hoes van het Simba matras is alleen verkrijgbaar in blauw-paars en is gemaakt van 100% polyester. De bovenkant van de hoes is aangenaam zacht en bevat een ademende en voor de circulatie geschikte structuur.


Het is fijn dat de hoes kan worden verwijderd en kan worden gewassen op 30 graden. Trouwens, de Simba is ook hypoallergeen. Aldus is het matras voor allergische personen bijzonder goed geschikt. De hoes is verwerkt volgens de Britse norm BS7177 en dus getest op schadelijke stoffen.

Inzink tests

Met onze inzink tests kunnen we u nog beter laten zien hoe het matras reageert in verschillende slaaphoudingen. Zodat u de tests nog beter kunt begrijpen en kunt begrijpen hoe zacht of hard het matras is.

Positie Verzinkingsdiepte
Op de rug 6 cm
Op de zij 5 cm, in de schouders 7 cm
Zittend op de rand 9 cm
Staand in het midden 16 cm

Wees u er wel bewust van dat de tests gebaseerd zijn op de lichaamsmetingen van onze testpersonen. In deze test was onze testpersoon 1,82 m lang en woog 72 kg.

Levering en klantenservice

De Simba wordt verzonden in een compacte doos. Verzending is gratis en het matras wordt direct op de drempel afgeleverd. De koper krijgt een 100-daagse proefperiode.

Als het Simba matras gedurende deze tijd niet overtuigt, kun je deze gewoon terugsturen. Het ophalen van het matras is ook gratis en wordt georganiseerd door de fabrikant.

Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met de Simba klantenservice. Het geld zal na korte tijd worden terugbetaald.

Conclusie

Het Simba matras is vooral geschikt voor lichte en middelzware zij- en rugslapers. Zwaardere slapers zullen de Simba zachter ervaren. Als je als zwaardere slaper op een steviger oppervlak beter slaapt, kun je beter voor een steviger model kiezen.

De Simba is een matras dat zich dankzij de speciale structuur - een mengsel van schuimen en verende kern - zeer goed aan het lichaam aanpast.

Het enigszins veerkrachtige gevoel van het matras tilt de Simba boven de concurrentie. Met een prijs van €699,- euro ligt het Simba matras in de gemiddelde tot hogere prijsklasse.

Voor deze prijs krijg je echter een product van hoge kwaliteit die de investering waard is. Dankzij een proefperiode van 100 dagen en gratis retourneren inclusief ophalen, kun je de Simba zonder risico testen.

Simba matras review

De Simba is een middelhoog hybride matras, dat vooral als prettig werd ervaren door onze lichte en middelzware zij- en rugslapers. Vooral het enigszins veerkrachtige gevoel maakt de Simba uniek.

Veelgestelde vragen

 • Zijn Simba matrassen nog verkrijgbaar?


  Simba is niet langer actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf richt zich enkel nog op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada.

 • Ik heb een probleem met mijn Simba matras. Waar kan ik terecht?


  Hoewel Simba niet langer in Nederland actief is, kun je bij problemen met een eerder gekocht Simba matras nog steeds contact opnemen met de support afdeling [1].

Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je bericht!
Ja
Nee

Heb je nog verdere opmerkingen of suggesties?

Hoe kunnen we je beter van dienst zijn?

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.