Bodyguard matras review

Bett1 Bodyguard matras review

Laatst bijgewerkt op: 20.04.2023

Let op: dit matras wordt niet meer in Nederland verkocht. Alternatief? Het M line Wave Light matras heeft ook uit twee hardheden en is zelfs nog iets goedkoper dan het Bodyguard matras. Bekijk eens onze best geteste matrassen.

Het bed 1 Bodyguard-matras is de testwinnaar van de Stiftung Warentest juli 2015. De bodyguard is verkrijgbaar in twee hardheden: gemiddeld hard (H3 / H4) en zacht (H2 / H2 +).

Het Bodyguard matras is erg goedkoop met slechts € 199,00 in de maat 90x200 cm. Bett1 adverteert het Bodyguard-matras met de reclameslogan anti-kartel matras. Hiermee wordt bedoeld dat het Bodyguard matras wordt aangeboden tegen een onafhankelijke en eerlijke prijs. Het Bodyguard matras is gemaakt van QX-schuim, waardoor het een schuimmatras is.

In het volgende testrapport delen we onze ervaring met het gemiddeld harde bett1 bodyguard matras H3 / H4.

U kunt het Bodyguard matras via de Duitse Amazon website aanschaffen. Geen zorgen: ze bezorgen ook in Nederland! U kunt de taal van de Duitse Amazon gemakkelijk wijzigen naar Engels.

Bett1 Bodyguard matras review

Voordelen

 • Geschikt voor elke slaaphouding
 • Hoge lichaamsaanpassing en puntelasticiteit
 • Goede lig-eigenschappen
 • Goed voor koppels - weinig bewegingsoverdracht
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Zeer geschikt voor mensen die liever warmer slapen
 • Hoge flexibiliteit door aanpasbaarheid

Nadelen

 • Over het algemeen warmer slaapgevoel
 • Aanvankelijk sterke chemische geur
 • Voor lichtere slapers raden we de Emma aan
 • Gedeeltelijk langere levertijden

Opbouw / Zones

Het Bodyguard matras H3 / H4 bestaat uit twee lagen, die bestaan uit QXSchuim®. Het QX-schuim is een polyurethaanschuim ontwikkeld door de fabrikant Bett1, speciaal voor de bodyguard.

Bett1 Bodyguard matras review

Zo bestaat het Bodyguard matras H3 / H4 uit twee lagen:

 • Zachte H3-laag (donkerblauw)
 • Stevige H4-laag (wit)

De twee lagen QX-schuim zijn omkeerbaar. Daardoor kan de mate van hardheid individueel worden gevarieerd. Om de matraskern te draaien, hoeft u alleen de hoes te verwijderen. Dit wordt gedaan met een rits.

In beide QX-schuimlagen zijn 5 ligzones geïntegreerd. Deze zogenaamde "Ergonomiemodule" heeft betrekking op de gebieden hoofd, nek, schouder, wervelkolom en bekken. Op deze manier moeten bepaalde lichaamsregio's worden ondersteund en in andere wordt een sterker zinken mogelijk gemaakt.

Het QXSchuim® is gecertificeerd met de OEKO-TEX® Standard 100 in de strengste productcategorie 1. Het Bodyguard matras bevat geen weekmakers, vlamvertragers of pesticiden.

Bett1 Bodyguard matras review

Hoes

De ademende HyBreeze-hoes van het Bodyguard-matras is gemaakt van 100% polyester en is gemakkelijk wasbaar op 60 graden.

De hoes is geheel wit en zonder en heeft geen speciaal design. De functionele afdekking van HyBreeze is zeer luchtdoorlatend door zijn zeer elastische verweving en zorgt zo voor een verbeterde afgifte van lichaamsvocht. Dit zorgt voor een verkoelend effect. Dit is nodig omdat het materiaal van de bodyguard beter geschikt is voor mensen die graag een beetje warmer willen slapen.

Heel praktisch is de rits van het Bodyguard matras. Daardoor kan de hoes voor het reinigen en wassen gemakkelijk van het matras worden losgemaakt. De hoes was qua wasbaarheid door de Stiftung Warentest als zeer goed geclassificeerd. Hij is zonder problemen in de machine op maximaal 60 graden wasbaar. De fabrikant Bett1 adviseert echter om de HyBreeze-afdekking niet in de droger te drogen, of te strijken of bleken.

Bett1 Bodyguard matras beddeking

Hardheidsgraad en Comfort

Afhankelijk van welke schuimlaag van het Bodyguard matras is gekozen bovenste laag, verandert het gevoel van liggen. De donkere matraslaag (naar boven gericht) komt overeen met een gemiddelde hardheidsgraad, de lichte laag (naar boven gericht) is iets steviger.

Bett1 Bodyguard matras review

Zo bestrijkt de Bodyguard twee verschillende graden van hardheid. We beoordelen de Bodyguard matras H3 / H4-variant op onze hardheidsschaal met respectievelijk een score van 6 en 8 van de 10 punten.

In onze ervaring konden we goed slapen in elke positie op het Bodyguard matras. Het maakt niet uit of u liever op de buik, op de zij of in rugligging slaapt. Het matras ondersteunt u in onze ervaring heel goed in elke positie.

Dit wordt verzekerd door de 5 geïntegreerde lig-zones, die de drukpunten selectief verlichten en zorgen voor een comfortabel zinken in het matras. Dit zorgt ervoor dat de wervelkolom in een gezonde oriëntatie blijft.

Bett1 Bodyguard matras hardheit

We vonden de hoge flexibiliteit van het Bodyguard-matras erg leuk. Door simpelweg te draaien, heeft u de mogelijkheid om zelf te beslissen of u liever op de harde of zachte matraslaag slaapt. Zo kunt u het bodyguard-matras perfect op u afstemmen.

Matrassencheck Tip voor koppels:
Voor paren met verschillende slaapvoorkeuren kan het een optie zijn om twee kleinere matrassen (bijvoorbeeld 90x200 cm) te kopen en deze naast elkaar te plaatsen. Door de manoeuvreerbaarheid kan elke partner gemakkelijk zijn eigen hardheid kiezen. De beruchte kloof kan eenvoudig worden verbonden met een liefdesbrug!

De hardheidsgraad is natuurlijk een kwestie van smaak. Onze gemiddelde en zware slaper meldden dat zij wat beter op de stevigere Bodyguard H3 / H4-matras hadden geslapen dan op de Soft Bodyguard-matras (H2 / H2 +). Voor onze middelgrote slaper (70 kg) was de H3-kant nog steeds erg comfortabel. Onze ervaring heeft ook aangetoond dat zware mensen (tot 125 kg) het beste slapen aan de hardere H4-kant. Dit wordt over het algemeen bevestigd op Amazon. Voor de meeste klanten vanaf ongeveer 70 kg was de H3 / H4-variant een goede keuze.

Bett1 Bodyguard matras review hardheidsgraad

Als lichte slaper (minder dan 65 kg) raden wij u aan om de zachtere variant (H2 / H2 +) te gebruiken. Als u een beetje harder wilt slapen, kunt u de bodyguard snel en gemakkelijk draaien. Voor lichtere slapers is de H2 + -kant volledig voldoende in onze ervaring.

Maar iedereen heeft zijn eigen voorkeuren in termen van hardheid. Gelukkig biedt Bodyguard een proefperiode van 100 dagen. Hierin kunt u riscovrij testen welk model u het fijnst vindt!

Een ander voordeel van het Bodyguard matras is de lange levensduur. In een test van Stiftung Warentest werd een sterk gebruik gedurende 10 jaar gesimuleerd met een roller van 150 kg. In deze test verloor de bodyguard slechts in geringe mate de vorm. Ondanks een relatief lage prijs is de Bodyguard matras verrassend resistent.

Bij het Bodyguard matras heeft de fabrikant Bett1 afgezien van geheugen of latexschuim. Het resultaat is dat we wat comfort verliezen in onze mening. Maar de bodyguard kan ervoor zorgen dat u als zwaarder persoon niet in het matras wegzakt, maar tegelijkertijd niet op een houten plank hoeft te slapen, zoals het geval is met een paar te stevige 'goedkope matrassen'. U krijgt dus een relatief hoog slaapcomfort voor een zeer redelijke prijs.

Bett1 Bodyguard matras review comfort

Een nadeel van de bodyguard is de aanvankelijk sterke chemische geur, die zelfs na een paar dagen nog merkbaar was. De klantervaringen bij Amazon zijn hier verschillend. Sommige mensen melden 2 weken, bij anderen is de geur geen probleem. Onze conclusie: hier moet u geduldig zijn. De geur is geen gevaar voor de gezondheid, en na een paar dagen zou het moeten verdwijnen. U moet de kamer met het nieuwe matras in het begin zo vaak ventileren.

Levering & Klantenservice

Her Bodyguard matras wordt vacuümverpakt in een rode, witte en zwarte doos aan de deur geleverd. Alles in de zin van het eenvoudige "bed-in-the-box" -principe. U heeft 100 nachten om het matras uit te proberen. De retour wordt georganiseerd door de fabrikant Bett1 en is gratis. Alleen binnen Duitsland is de pick-up gratis.

Met de klantenservice hadden we goede ervaringen. Het personeel was erg vriendelijk en kon ons informatie snel en betrouwbaar geven.

Helaas heeft de Bodyguard een vrij lange levertijd. Het kan tussen de 6 - 16 werkdagen duren. Misschien komt dat omdat de Bodyguard erg populair is. Het is tenslotte een van de bestverkopende matrassen in Duitsland.

Bett1 Bodyguard matras review levering

Onze Beoordeling

Materiaal: (4,0 / 5)
Comfort: (4,0 / 5)
Prijs-kwaliteit verhouding: (5,0 / 5)
Ademendvermogen: (4,0 / 5)
Design: (3,0 / 5)
Service: (4,0 / 5)
Retourneren: (5,0 / 5)
Totale Score: (4,3 / 5)

Conclusie

Door zijn aanpassingsvermogen is het Bodyguard H3 / H4 matras ideaal voor zijslapers, vooral die met middelmatig en zwaar gewicht. Voor lichtere slapers raden we de Bodyguard Soft H2 / H2 + aan.

De 5 lig-zones maken selectieve verlichting en verdeling van het lichaamsgewicht mogelijk. Dus het Bodyguard matras kan in elke slaaphouding worden gebruikt. Een gezonde uitlijning van de wervelkolom is gegarandeerd.

Het slaapgevoel op de bodyguard is zeer aangenaam. Dit wordt bevestigd door overweldigende positieve recensies van klanten op Amazon. Persoonlijk geeft ons team de voorkeur aan matrassen met traagschuim. Dit biedt naar onze mening wat meer comfort. Maar dat is natuurlijk een subjectieve kwestie van smaak. Bekijk onze lijst met de beste matrassen van 2023 of onze ervaring met verschillende traagschuimmatrassen.

Bett1 Bodyguard matras review

Een groot pluspunt van het Bodyguard matras is de relatief lage prijs. U krijgt met het Bodyguard matras H3 / H4 voor uw geld een zeer goed product, waarop we tijdens de test heel aangenaam konden slapen.

Het Bodyguard matras heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Met de mogelijkheid om te draaien is het een van de meest flexibele matrassen op de markt. De Bodyguard H3 / H4 is speciaal geschikt voor de zwaardere en gemiddelde personen en de Bodyguard H2 / H2 + voor lichtere personen.

Veelgestelde vragen

 • Wetenswaardigheden


  In mei 2015 werd de Bodyguard  van de fabrikant Bett1. beoordeeldde als het beste matras door Stiftung Warentest. Sindsdien is er veel veranderd op de matrassenmarkt. Nieuwe concurrenten hebben de matrassen markt ontdekt en nieuwe normen gesteld met innovatieve producten. Bestaande fabrikanten hebben hun producten geleidelijk aangepast en verbeterd. Daarom rijst de vraag of dezelfde test vandaag anders zou zijn gezien de hoge kwaliteit van vergelijkbare matrassen.

  Wij zijn van mening dat de bodyguard vooral kan scoren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 • Over de fabrikant


  Waarom wordt het matras eigenlijk anti-kartel matras genoemd en waarom is het zo goedkoop? Deze vragen komen snel aan bod bij het omgaan met het matras. De bijnaam en de prijs zijn gebaseerd op een geschil dat de fabrikant Bett1 heeft gevochten met de grote spelers van de matrasindustrie. Het pioniersbedrijf gaf verschillende groothandelaren aan vanwege prijsafspraken. Dit bracht ook het gewenste succes met zich mee. De grote bedrijven werden gevraagd om te betalen en werden zwaar gestraft. Tegelijkertijd maakten ze naam in de media. Vanwege deze ontdekkingen besloot bett1. om zijn matras, die is ontworpen als een one-fits-all matras, de bijnaam anti-kartelmatras te geven. De bodyguard mag geen product zijn dat onnodig duur wordt verkocht aan de klant als gevolg van hebzucht of andere motieven. Ze vernietigden bestaande kartels op de matrassenmarkt.

 • Accessories


  Naast het Bodyguard matras biedt de fabrikant Bett1 een verstelbare lattenbodem, die u kunt aanschaffen vanaf 149 euro. De lattenbodem harmonieert perfect met de bodyguard en is opgedeeld in verschillende ergonomische ligzones. Daarnaast biedt de fabrikant u een ondersteuningskussen aan voor 59 euro.

  We zullen meer in detail rapporteren aan de accessoires van Bett1.

Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je bericht!
Ja
Nee

Heb je nog verdere opmerkingen of suggesties?

Hoe kunnen we je beter van dienst zijn?

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.