Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Beste matrassen van 100x200 cm

Beste matrassen van 100 x 200 cm (2021)

Robert

Laatst bijgewerkt op: 07.01.2021 5 Min.

De matras van 100x200 cm is een populaire maat voor eenpersoonsmatrassen en wordt beschouwd als de derde grootste matras eenpersoonsmatras, na het matras van 120x200 cm en het matras van 140x200 cm.

De matras van 100x200 cm biedt ruimte aan één persoon zonder dat het teveel ruimte inneemt in een vrij kleine slaapkamer. Deze maat is vooral geschikt voor alleenstaanden en jongeren.

Ons team heeft sinds de start van ons project in 2016 meer dan honderd verschillende matrassen bestudeerd.

Sommige van onze favorieten zijn helaas niet beschikbaar in het formaat 100x200 cm. Daarom hebben we voor deze lijst geprobeerd om matrassen per type aan te bevelen, die ook verkrijgbaar zijn als 100x200 matrassen. In dit artikel vind je onze favorieten!

Matras 100 x 200 cm
 • Overzicht
 • Onze mening
 • Consumentenbond-test
 • Goedkope matrassen 100x200 cm
 • Welke hardheidsgraad moet ik kiezen?

De besten matrassen van 100x200 cm:

In een notendop:

 • De matras van 100x200 cm is geschikt voor adolescenten en alleenstaanden.
 • Deze maat is te smal voor twee personen.
 • Gemiddeld is dit matras ongeveer 5-10% duurder dan een matras van 90x200 cm, maar wel 30% goedkoper dan een matras van 140x200 cm.
 • In totaal heeft slechts ongeveer de helft van de fabrikanten deze omvang.
 • Matrassen met latex, visco, veerkern, koudschuim en gelschuim hebben verschillende voor- en nadelen.
 • Kies de juiste hardheidsgraad voor uw gewicht.
 • Let ook op de levering (liefst gratis)
 • Kies voor goede retourvoorwaarden (30 of 100 dagen testen is gebruikelijk).
Beter Bed Slow Motion 5 Matras Productfoto

Slow Motion 5

Slow Motion 5

Deze 100 x 200 cm matras bestaat uit zeer duurzaam kwaliteitsschuim met hoge dichtheidsgraad en een kern van pocketveren, gecombineerd met twee lagen traagschuim om optimale ondersteuning te bieden.

Zoek je naar hoogwaardig slaapgenot en heb je een ruimer budget? Comfort verpakt in een matras die geschikt is voor alle soorten boxsprings en bedden? dan is de Slow Motion 5 de matras voor jou.

Deze 100 x 200 cm matras niet meteen de goedkoopste matras, maar je krijgt wel optimaal comfort met goede ondersteuning dankzij de kern van individueel verpakte pocketveren en de kuidschuim bovenlaag.

De Slow Motion 5 in een notendop

De Slow Motion 5 is een comfortabele matras van 100 x 200 cm van Beter Bed, die superieur slaapgenot biedt aan een hogere pijs. De combinatie van pocketvering en viscoschuim in een bovengemiddeld hoge matras met een dikke toplaag van elastisch schuim. Ideaal voor iets zwaardere zij- en rugslapers (tot 120 kg) die bereid zijn om meer te betalen voor duurzaam comfort.

Probeer deze matras 100 dagen uit dankzij de aankoopgarantie van Beter Bed. Bevalt hij je niet, dan kun je hem kosteloos retourneren. Bovendien heb je recht op 10 jaar garantie. De tijk van de matras kan afgeritst worden en in de machine gewassen.

2e matras 50% korting*

Beste koop
LIDL Meradiso Pocketveringmatras

LIDL Meradiso Pocketveringmatras

LIDL Meradiso Pocketveringmatras

De Meradiso van Lidl is een ultravoordelige 100 x 200 cm matras met pocketveringkern die te koop is in verschillende hardheidsgraden en opgebouwd is in zeven comfortzones voor optimaal comfort en ondersteuning.

Deze matras van LIDL is de absolute prijskraker in de categorie 100 x 200 cm. Het is een comfortabele drielaagse pocketveringmatras, afgewerkt met koudschuim, in het laagste prijssegment. Voor minder dan €120,00 krijg je een duurzame matras met een afritsbare en afwasbare hoes.

De LIDL Meradiso Pocketveringmatras in een notendop

Deze matras is al beschikbaar vanaf €119,00 in de afmeting 100 x 200 cm, wat een zeer aantrekkelijke prijs is.  Het pocketverenmodel van de Meradiso is dan ook vooral populair omwille van de lage prijs. In onze test zijn er nauwelijks andere matrasverkopers die vergelijkbare kwaliteit bieden in dit prijssegment.

De matras is behoorlijk stevig ontworpen waardoor hij geschikt is voor zwaardere slapers en zijslapers, en alle materialen hebben een veiligheidstest doorstaan. Alle materialen en stoffen in de Meradiso van 100 x 200 cm zijn getest en voldoen aan Europese kwaliteitsnormen.

Wat wij handig vinden, is dat de Meradiso beschikbaar is in verschillende hardheidsgraden, zodat jij een model kunt kiezen aangepast aan jouw slaapbehoeften.

Zoals we gewoon zijn van pocketveringmatrassen biedt de Meradiso goede temperatuurcontrole en ventilatie. Daarnaast is de hoes gemaakt van anti-allergische stof en aangevuld met ademende klimaatvezel, voor een fris slaapgevoel in de zomer. Verder is de hoes eenvoudig afritsbaar, en kan hij gewassen worden in de wasmachine voor optimale hygiëne.

Kopen bij LIDL*

Anna Matras

Anna Matras

Anna Matras

De Anna is een voordelige 100 x 200 cm matras die modulair is opgebouwd en op elke moment kan worden aangepast aan jouw slaapprofiel. Hij zorgt voor een unieke ondersteuning van de wervelkolom en een zachte veerkracht bij de schouders.

Op bol.com is de ANNA in de maat 100 x 200 cm al beschikbaar vanaf €349. Dit is zeker niet de laagste prijs, maar wel interessant gezien het gebruik van hoogwaardige materialen en een hoge materiaaldichtheid.

De Anna Matras in een notendop

De ANNA-matras combineert vier verschillende comfortlagen met traagschuim en uitschuim in een zijdezachte hoes. Doordat je de volgorde van de schuimlagen kunt wijzigen, stel je de zachtheid en ondersteuning zelf naar wens bij. Zo krijg je vier verschillende matrassen in één model.

Aan de buitenzijde van de matras bevindt zich een fluweelzacht overtrek van bamboe, die in de machine gewassen kan worden, ademend en antiallergisch is. Binnenin vind je verschillende soorten schuim.

Er is een laag drukverlagend traagschuim voor de beste, stevige ondersteuning, een laag koudschuim voor een goede ventilatie en een fris slaapgevoel en een aanvullende laag hybride schuim, dat een zeer stevig slaapoppervlak biedt.

De Anna is zeker het overwegen waard als logeermatras, net omdat hij zo veelzijdig is.

Kopen bij BOL*

Ravensberger ERGOspring Productfoto

Ravensberger ERGOspring

Ravensberger ERGOspring

De ERGOspring van Ravensberger is een 100 x 200 cm matras met een zeer hoge materiaaldichtheid die bestaat uit een hoogwaardige combinatie van schuim (latex) en pocketvering. Geschikt voor mensen met rugproblemen.

De ERGOspring-matras is een iets duurdere matras die geschikt is voor mensen met orthopedische problemen.  De matras is onderverdeeld in zeven verschillende ondersteuningszones en biedt daarmee de best mogelijke lichaamsondersteuning.

De Ravensberger ERGOspring in een notendop

Deze 100 x 200 cm pocketveringmatras blinkt uit omwille van de goede lichaamsondersteuning. De ERGOspring is niet enkel duurzaam, maar biedt ook een stevige, volledige lichaamsondersteuning.

De combinatie van verschillende soorten schuim en pocketveren in een uniek ontwerp zorgt voor een hoogwaardig comfort in verschillende zones.

Daarom is deze matras ook geschikt voor mensen met rugklachten of schouderproblemen. Daarnaast kan de matras gebruikt worden met verstelbare lattenbodems en boxsprings, en is de hoes eenvoudig afritsbaar en in de wasmachine wasbaar.

Kopen bij BOL*

Matt Sleeps Matras Productfoto

Matt Sleeps-Matras

Matt Sleeps-Matras

Deze 100 x 200 cm matras van Matt Sleeps heeft een handig dubbelzijdige en opbouw in meerdere lagen, zodat je de zachtheid en het slaapgevoel perfect kunt aanpassen aan jouw persoonlijke slaapnoden.

De matras van 100 x 200 cm is al beschikbaar vanaf € 495,00 en wordt kosteloos bij je thuis geleverd. Als tevredenheidsgarantie kun je er 120 dagen op proefslapen voor je een beslissing maakt.

De Matt Sleeps-Matras in een notendop

Deze populaire matras sprong ons in het oog omwille van de modulaire opbouw: één duurzame matras bestaande uit 4 verschillende lagen schuim, die in verschillende volgordes gecombineerd kunnen worden om de ondersteuning, ventilatie en zachtheid van de matras aan te passen aan jouw voorkeuren en die van je partner.

Deze hybride schuimmatras van Matt Sleeps heeft een uniek ontwerp dat erg stijlvol is en veelzijdig slaapcomfort biedt voor zowel rug-, zij- als buikslapers in de afmeting 100 x 200 cm.

Hij is opgebouwd uit verschillende soorten koudschuim, traagschuim en een speciale comfortlaag, die aangepast kunnen worden aan uw persoonlijke houding.

Nadat we de Matt Sleeps getest hebben, vinden we dit een redelijk harde, stevige matras. Hij biedt een stabiel, stevig oppervlak dat over voldoende veerkracht beschikt, ook voor zwaardere slapers.

De Matt Sleeps is onze favoriete matras in de afmeting 100 x 200 cm.

Onze mening

De matras 100x200 cm is een maat die voldoende ruimte biedt voor alleenstaanden en jongeren. Hij is niet breed genoeg voor koppels.

Niet alle matrassen zijn helaas verkrijgbaar in het formaat 100x200 cm. Onze favoriet, de Emma-matras, is bijvoorbeeld niet verkrijgbaar in deze maat.

Ongeveer de helft van alle fabrikanten bieden matrassen aan in 100x200 cm. Ze zijn ongeveer 30% goedkoper dan een matras van 140x200 cm.

Bij de beoordeling of een matras bij u past, zijn onze reviews een goed uitgangspunt. U moet beoordelen welk type matras voor u geschikt is en welke stevigheidsgraad bij uw gewicht past.

Kies voor een van onze favorieten, zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit aan een redelijke prijs krijgt. Wij verzamelen namelijk de beste deals.

Consumentenbond-test

Welke matras van 100x200 cm scoort er nu het best in de test van de Consumentenbond? Het antwoord is: geen, want de Consumentenbond test geen matrassen van deze afmeting.

Sommige van de matrassen die het goed doen in de test van de Consumentenbond, zijn spijtig genoeg niet verkrijgbaar in de maat 100x200 cm. Gelukkig zijn de belangrijkste modellen, zoals de Matt Sleeps, wel beschikbaar.

Emma O2 matras op het bed

De Emma Original en de Emma O2 (onze absolute favoriet), twee van de topmatrassen volgens de Consumentenbond, zijn wel beschikbaar in een iets kleiner formaat: 90x200 cm.

25% korting met "CHECK25"*

Goedkope matrassen 100x200 cm

Hoewel de keuze van matrassen met deze afmeting eerder beperkt is, zijn er toch heel wat goedkope modellen te vinden. Met name bij bol.com vind je verschillende redelijk geprijsde koudschuim- en pocketveringsmatrassen in het formaat 100x200 cm – tot wel €79.

LIDL

Lidl meradiso matras 100x200 cm

Een van de goedkope matrassen die ons beviel, was de LIDL Meradiso. De Meradiso is beschikbaar in verschillende modellen, met pocketvering en koudschuim, maar ook in verschillende hardheidsgraden.

Daarom is deze matras uiterst populair in Nederland, en hebben we er ook een uitgebreid artikel over geschreven. Ben je op zoek naar een goedkope matras van 100x200 cm, dan is de Meradiso zeker een goede optie.

Lidl Meradiso kopen*

De Meradiso van Lidl is een stevige pocketveringmatras. Dit betekent dat in de Meradiso pocketveren individueel verpakt zitten.

Dit verhoogt de elasticiteit van een matras en zorgt voor een bepaald suspensie-effect. Een tonvormig pocketveringmatras is echter wel harder dan bijvoorbeeld een latexmatras of een traagschuimmatras.

Beter Bed

Ook bij Beter Bed zijn heel wat matrassen te vinden aan een goede prijs. Vooral als je gebruikmaakt van de exclusieve deals en kortingen (die je op deze pagina vindt), kun je uitstekende koopjes doen op matrassen van hoge kwaliteit.

Bekijk bijvoorbeeld de Slow Motion-reeks of de Wave: dit zijn dikke matrassen die verschillende lagen schuim combineren voor ultrazacht comfort.

-10% extra korting met "sale10"*

IKEA heeft geen model van deze grootte

IKEA heeft veel matrassen in de aanbieding, maar je zult de 100x200 matras er niet vinden. Als je een IKEA matras wilt kopen (wat we om verschillende redenen:), zul je een andere maat moeten kiezen.

Bij IKEA zijn de matrassen eigenlijk alleen verkrijgbaar in de absolute standaardafmetingen zoals 80x200 cm, 90x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm en 180x200 cm.

Dekbed-Discounter

Ook bij het populaire Dekbed-Discounter vind je enkele 100 x 200 cm matrassen, van bekende en minder bekende fabrikanten. Dekbed-Discounter heeft matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering.

Onze favoriete matras van 100 x 200 cm is de Oxford. Dit is een zeer goedkope met zeven comfortzones en een aanvullende toplaag.

Hij is niet enkel goedkoop, maar biedt ook stevige ondersteuning en verdeling van het lichaamsgewicht in verschillende zones. Let bij Dekbed-Discounter ook goed op de speciale acties en deals.

Goedkope matras 100x200*

Welke hardheidsgraad moet ik kiezen?

Naast de afmeting van je matras is natuurlijk ook de hardheidsgraad belangrijk voor een goede nachtrust.

De eerste factor die belangrijk is voor de hardheid, is het gebruikte materiaal. Over het algemeen kunnen we stellen dat pocketveringmatrassen meestal iets steviger liggen, en daarom geschikter zijn voor zware slapers of zijslapers.

Matrassen met een combinatie van koudschuim of traagschuim bieden iets meer inzinking, wat prettiger kan aanvoelen voor lichtere slapers.

Voor matrassen van 100 x 200 wordt de hardheidsgraad meestal uitgedrukt met een label, van H1 - H4. Sommige makers, zoals Emma, stellen dat hun matrassen universeel zijn.

Welke hardheidsgraad moet ik kiezen?
Foto: © Matrassencheck

Zwaardere slapers of mensen die op hun zij slapen, hebben vaak een stevigere matras, zoals een pocketveringmatras, nodig, terwijl lichtere personen of rugslapers zich beter voelen op een koud- of traagschuimmatras.

Natuurlijk zijn er andere facturen die een rol spelen. Bijvoorbeeld uw lichaamsgrootte, uw slaaphouding of partner. We raden u aan om een matras te kopen waar u een tijd op kunt proefslapen voor u een beslissing maakt.

Deze tabel geeft een overzicht van de hardheidsgraden:

Hardheidsgraad Liggevoel Aanbevolen voor ...
1-3 Ultrazacht Licht zijslaper
4 Zacht Zijslapers (tot 60 kg)
5 Gemiddeld Zijslapers, lichtere buik- en rugslapers (60-80 kg)
6 Gemiddeld Veel mensen en slaaptypes (65-90 kg)
7 Stevig Rug- en buikslapers, zware zijslapers (75-95 kg)
8 Zeer stevig Zware rug- en buikslapers (90-120 kg)
9-10 Ultrastevig Zeer zware rug- en buikslapers (vanaf 130 kg)

Een goede matras van 100x200 cm kopen

Het belangrijkste is wellicht dat je voldoende vergelijkt en zoekt naar deals. Want zeker in de matrassenwereld zijn er bijna altijd goede deals te vinden voor duurdere producten.

Matrassen van 100x200 cm zijn verkrijgbaar in alle mogelijke soorten en materialen. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van je slaaphouding en lichaamsgewicht.

Emma original matras schuimlagen

Zoek je kwaliteitsmatrassen, dan zal je natuurlijk iets meer betalen. In ruil daarvoor gaan ze lang mee en bieden ze een superieur comfort.

Opdat u bij de aanschaf van een matras toch geld kunt besparen, houden wij de actuele matrasaanbiedingen voortdurend in de gaten. Op deze website brengen we de beste deals en populairste modellen samen.

Als u een goede koop wilt doen op uw volgende 100x200 cm matras, neem dan zeker een kijkje bij Beter Bed of Emma.

Robert

Een goede nachtrust doet wonderen. Door 's nachts heerlijk te slapen kun jij vol energie aan elke nieuwe dag beginnen. Ik help jou hier graag bij! Door het geven van tips, adviezen en informatie over alles wat met slaap te maken heeft, hoop ik dat jij zelf kan zorgen voor een fantastische nachtrust.

Bekijk ook …

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën