Uw slaap is belangrijk voor ons!

Auping-matrassen getest en vergeleken

Wat maakt Auping-matrassen anders?

Laatst bijgewerkt op: 11.01.2021

Auping is een vaste waarde op de markt voor matrassen omwille van het comfort, de hygiëne en de lage prijzen die het merk biedt. Verder worden alle matrassen van de slaapspecialist in Nederland ontworpen, vervaardigd en getest voordat ze in de winkel terechtkomen, zodat u zeker weet dat u steeds een matras krijgt die aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet.

De matrassen van Auping werden ontwikkeld en grondig getest in samenwerking met verschillende universiteiten, en bevatten een unieke en gepatenteerde technologie voor maximaal comfort, ventilatie en duurzaamheid.

Omdat het assortiment van Auping zo groot en divers is, heeft het merk een optie die bij elke slaper en in elke slaapkamer past.

In dit artikel ontdekt u waarom miljoenen mensen op Auping vertrouwen voor een goede nachtrust aan. We overlopen de voor- en nadelen, en geven u een overzicht van de populairste modellen.

Wilt u snel beslissen? Klik hier voor het productoverzicht van Auping-matrassen.

Auping-matras review

Voordelen

  • gebruik van hoogwaardige materialen
  • Ook op maat gemaakte matrassen
  • 90 dagen proeftijd zonder aankoopverplichting
  • Actieve ventilatie en vochtafvoer
  • Groot aanbod van verschillende soorten matrassen

Nadelen

  • Matrassen zijn niet te koop in alle (web-)winkels
  • Bovengemiddelde prijs

Auping-matrassen in een notendop

Auping biedt verschillende soorten matrassen aan: koudschuimmatrassen, pocketveringmatrassen en traagschuimmatrassen. Elke soort matras biedt unieke voor- en nadelen, maar met Auping kun je erop vertrouwen dat je steeds een product van hoge kwaliteit krijgt.

Auping is het voorkeursmerk van veel mensen omdat de matrassen over een unieke technologie beschikken, namelijk AVS® (Active Ventilation and Support), waardoor ze uitzonderlijk goed ventilatie bieden zonder dat ze daarvoor moeten inboeten op comfort.

Auping-matrassen zijn behoorlijk prijzig in vergelijking met andere merken die het goed doen in Nederland zoals de Emma, de Meradiso of matrassen van IKEA. De reden daarvoor is voornamelijk het gebruik van hoogwaardige (maar duurdere) materialen, en het feit dat de productie zich in Nederland bevindt.

Bekijken bij Bol.com*

Het assortiment van Auping is zeker het ontdekken waard, vooral omdat het zo veelzijdig en uitgebreid is. de moeite waard. U vindt Auping-matrassen zowel bij de klassieke meubelzaken en slaapspecialisten, als in onlinewinkels en natuurlijk op de website van het merk zelf.

De prijzen voor matrassen van Auping variëren van een paar honderd euro tot duizenden euro's voor tweepersoonsmatrassen in luxe-uitvoeringen.

Om steeds de beste prijs te krijgen raden we u aan om steeds de verschillende opties te vergelijken en ook andere merken die gelijkaardige matrassen verkopen in overweging te nemen. Als u koopt op een website waarop ook andere modellen worden verkocht, hebt u meer kans om scherpe prijzen te vinden.

De beste keuze voor u

Het aanbod van Auping is erg breed en beperkt zich niet tot één type matras. U heeft de keuze tussen traagschuimmatrassen, boxsprings, pocketveringsmatrassen en meer.

Op deze pagina vindt u meer gedetailleerde informatie over de verschillende opties die beschikbaar zijn. Bekijk deze vergelijking zeker als u soms lichamelijke klachten of pijn ervaart bij het slapen, want net dan is niet elk type matras geschikt voor u.

Om het overzicht te bewaren en u te helpen om de Auping-matras te kiezen die het beste aansluit op uw behoeften en persoonlijke voorkeuren, kunt u gebruikmaken van online adviseur van Auping. Zo vindt u het model dat het beste bij u past.

Veel mensen denken – ten onrechte – nog steeds dat de beste manier om een nieuwe matras te kopen is door naar een fysieke winkel te gaan en daar de verschillende matrassen even uit te proberen.

Helaas krijgt u in die winkels maar zelden de beste prijs aangeboden (men weet namelijk al dat u wellicht niet naar de concurrentie gaat), en meestal is het aanbod ook veel beperkter.

Natuurlijk begrijpen we dat u een matras wilt uitproberen voor u overgaat tot een aankoop. Gelukkig biedt Auping u de mogelijkheid om matrassen uitgebreid uit te proberen bij u thuis.

Zo krijgt u de kans om gedurende een langere periode de matras uit te proberen.

Bekijken bij Bol.com*

Een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Een van de belangrijkste factoren die u in overweging neemt bij het kiezen van een matras, is natuurlijk de prijs. Op dat vlak kunnen we duidelijk stellen: Auping is zeker niet de goedkoopste matrassenproducent.

Voor klassieke pocketveringmatrassen en koudschuimmatrassen betaalt u tussen de €500 en de €2.500 euro als u een model van 140x200 cm kiest. Natuurlijk betaalt u meer voor meer luxueuze of gepersonaliseerde uitvoeringen, of voor tweepersoonsmatrassen.

Naar onze mening zit de prijs-kwaliteitsverhouding voor Auping-matrassen daarmee behoorlijk goed, vooral als men rekening houdt met het gebruik van hoogwaardige materialen en het hoge slaapcomfort dat de meeste matrassen bieden.

Als men de prijs van een matras bekijkt, doet men er goed aan om ook steeds de levensduur in overweging te nemen - het is namelijk niet ideaal als u elk jaar een nieuwe matras moet kopen omdat de vorige reeds versleten is.

Voor de meeste matrassen van Auping kunnen we stellen dat de levensduur varieert tussen de 5 en de 10 jaar, zeker indien u de matras goed verzorgt en (indien gewenst) combineert met een goede lattenbodem.

Belangrijk om op te merken wanneer we het over de levensduur van de matras hebben, is ook de garantieperiode die u krijgt van Auping.

Voor alle matrassen heeft u recht op een standaard volledige garantie van twee jaar; na twee jaar komt er een eerste afschrijving, zodat u tussen het tweede en derde jaar na de aankoop nog 75% korting krijgt bij aankoop van een nieuwe matras van Auping.

Tussen jaar 3 en 4 valt deze korting terug naar 50%, en van het 4de tot het 5de jaar na de factuurdatum heeft u nog recht op een korting van 25%. Om recht te hebben op deze garanties en kortingen, dient u zich echter wel te registreren op de website van Auping.

Alles bij elkaar genomen vinden wij dat Auping klanten een goede deal geeft, al kan het zeker geen kwaad om voor u overgaat tot een aankoop de matras grondig te vergelijken met andere modellen om zeker te zijn dat u de beste keuze maakt voor uw budget.

Comfort van Auping-matrassen

Uit verschillende consumententesten blijkt dat matrassen van Auping bij Nederlandse en Belgische klanten behoorlijk hoog scoren wanneer het aankomt op het slaap- en ligcomfort. Omdat de ontwerpkwaliteit van alle Auping-matrassen voortreffelijk is, komt het er volgens ons vooral op aan om het juiste type matras te kiezen, d.w.z. de matras die het beste aansluit op uw individuele behoeften als slaper (en natuurlijk die van uw partner als u een tweepersoonsmatras koopt), uw slaaphouding en de specifieke eigenschappen van uw bed en bedbodem.

Kies bij voorkeur voor matrassen met verschillende comfortlagen of pocketveringmatrassen als u extra zacht wilt liggen - de dikte en hoogte van de vering zorgen namelijk voor extra comfort. Wilt u graag een lekker warm gevoel bij het slapen, dan bent u waarschijnlijk het best gediend met een van de vele traagschuimmatrassen in het assortiment van Auping.

Koudschuimmatrassen daarentegen zijn meer geschikt voor - u raadt het al - mensen die liever hebben dat het bed eerder koel en fris blijft aanvoelen. Ten slotte zijn er ook nog de latexmatrassen (ook wel schuimrubber genoemd): deze bieden een goede, stevige ondersteuning omdat ze meestal iets veerkrachtiger zijn. Indien u dat wenst kunt u een matras ook zelf laten samenstellen en ontwerpen zodat deze precies beantwoordt aan uw specifieke slaapbehoeften. De meeste matrassen in het aanbod van Auping bestaan trouwens uit verschillende soorten opvulling.

Natuurlijk zijn er ook een enkele andere belangrijke factoren die een maken of u wel of niet comfortabel slaapt op een matras. Een belangrijk element voor veel mensen is de ventilatie. Vooral voor mensen met allergieën kan dit erg doorslaggevend zijn. Zoals we eerder al hebben aangehaald, beschikken de matrassen van Auping over een speciale en unieke ventilatietechnologie (AVS) waardoor ze ook geschikt zijn voor deze slapers.

Bekijken bij Bol.com*

Ten slotte zijn ook uw lattenbodem, het ontwerp van uw bed, uw hoofdkussen en beddengoed en de topmatras die u gebruikt van invloed op het comfort dat u uiteindelijk ervaart en uw nachtrust. Auping biedt gelukkig ook verschillende opties voor topmatrassen die u kunt combineren met een eenpersoons- of tweepersoonsmatras.

De verschillende Auping-modellen op een rijtje

Auping heeft een heel breed aanbod aan verschillende matrassen, van budgetvriendelijke pocketveringmatrassen tot modellen die speciaal ontworpen zijn voor mensen met rugklachten of andere behoeften. Laten we enkele populaire modellen op een rijtje zetten en kijken naar wat ze zo verschillend maakt.

Belangrijk om op te merken is dat alle matrassen van Auping - ongeacht het model - beschikbaar zijn in vier verschillende hardheden. De optimale hardheid voor jou hangt niet enkel af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van je lichaamslengte- en gewicht:

Matras Vivo

De Vivo is het absolute topmodel van Auping, en beschikt over alle mogelijke opties en extra's. Zo komt deze matras tegemoet aan de noden van de meest veeleisende slapers. Net zoals andere Auping-matrassen biedt de Vivo superieure ventilatie en een zeer hoog comfortniveau.

De Vivo beschikt over vijf verschillende zones, waaronder een speciale schouderzone en een afzonderlijke heupzone die extra ondersteuning biedt. Elke zone van de matras ondersteunt een specifiek deel van het lichaam: onderrug, heup, middel, schouders en het hoofd. Dit is een pocketveringmatras met extra hoge veren, ideaal geschikt voor mensen die veel draaien en van positie wisselen in hun slaap.

De Vivo bestaat uit meerdere lagen, en elke laag heeft een andere functie. Zo beschikt deze matras over een speciale Vita Talalay Origins® comfortlaag uit duurzaam natuurlatex.

Wat deze matras nog uniek maakt, is de geavanceerde heup- en schouderzone die ervoor zorgt dat deze drukpunten van het lichaam ver kunnen doorzakken en steeds voldoende ondersteuning krijgen. Daarnaast beschikt de Vivo over een aparte drukverdeler die naast optimaal comfort ook zorgt voor een goede luchtafvoer, zodat je een ietst frisser gevoel ervaart bij het slapen.

De bovenste laag (ook wel de tijk genoemd) van dit model kan eenvoudig afgeritst en apart gewassen worden. Je hebt twee verschillende soorten tijk voor de Vivo:

  • De populairste optie is de Breeze tijk, die maximale ventilatie en zachtheid biedt en geen wol bevat - ideaal voor mensen die allergisch zijn voor de stof of huisstofmijt.
  • Heb je liever wel een bovenlaag uit wol, dan kies je best voor de Nature tijk.

De Vivo-matras is beschikbaar vanaf € 1.595,00 - beduidend duurder dan andere matrassen van Auping. Uit de test van de consumentenbond blijkt dat dit de beste Auping-matras is.

Matras Maestro

De Maesto van Auping is een matras voor wie vooral op zoek is naar voldoende ondersteuning en drukverlichting bij het liggen. Dankzij de extra hoge pocketvering en de speciale schouderzone met visco-materiaal, kan je lichaam in deze matras goed wegzakken. Bovendien beschikt de Maestro, net als de Vivo, over een aanvullende comfortlaag van natuurlijk latex die de matras extra veerkrachtig maakt.

Net als de Vivo beschikt deze matras over vijf verschillende zones om aangepaste ondersteuning te bieden aan verschillende lichaamsdelen. De specifieke schouderzone maakt de Maestro ideaal voor mensen met nek- en schouderklachten die extra ondersteuning en comfort willen in deze zone om zo weinig mogelijk druk te ervaren. Dit is een zeer duurzame matras die gemakkelijk vijf tot tien jaar lang kan meegaan.

26_maestro_0005-b_verkleint.jpg (901×600)

Ook voor deze matras zijn verschillende afritsbare en afwasbare bovenlagen beschikbaar.

Dit model is beschikbaar vanaf € 1.395,00, en bevindt zich daarmee in de hogere prijsklasse van de Auping-matrassen.

Matras Cresto

De Cresto van Auping is een ideale matras voor wie op zoek is naar een betaalbare matras die extra zachtheid en veerkracht biedt. Ook deze matras bestaat uit vijf verschillende zones en een speciale aandachtszone die extra soepelheid en ondersteuning biedt aan de schouders. De Cresto is iets minder hoog dan duurdere modellen, maar biedt nog steeds uitstekende ondersteuning dankzij de speciaal ontworpen Latex Pura-comfortlaag. Dit maakt de matras daarentegen wel iets minder geschikt voor mensen met een latex-allergie.

Naast de vijf verschillende zones die een ander ondersteuningsniveau bieden voor verschillende lichaamsdelen, beschikt de Cresto over een speciale drukverdeler die zorgt voor een meer geleidelijke overgang tussen de verschillende zones. De schouderzone is bijzonder soepel en zakt goed door. Omdat deze matras een comfortlaag bevat die is vervaardigd uit natuurlatex, biedt ze uitstekende ventilatie, wat resulteert in een aangename temperatuur en een eerder fris gevoel tijdens het slapen.

2017-cresto-2persons_verkleint.jpg (899×600)

Latex is bovendien een materiaal met een hoge puntelasticiteit, wat betekent dat je zeer gerichte en nauwkeurige ondersteuning krijgt bij het liggen.

De Auping Cresto is al beschikbaar vanaf € 1.095,00 en bevindt zich daarmee in de middelste prijsklasse.

Matras Inizio

De Inizio is - zoals de naam wellicht al doet vermoeden - het basismodel van Auping. Deze matras biedt degelijk comfort en goede ondersteuning aan een uitstekende prijs: ze is namelijk al beschikbaar vanaf € 495,00. Zoals altijd bij Auping, zit in die prijs gratis levering tot in je slaapkamer en vijf jaar volledige garantie inbegrepen.

Deze matras is de perfecte optie voor wie het comfort en goede ventilatie van Auping wilt uitproberen aan de beste prijs. De Inizio is minder geschikt voor mensen met rug- of nekklachten, of moeilijke slapers die op zoek zijn naar extra ondersteuning voor bepaalde lichaamsdelen - in dat geval bekijkt u beter de Maestro of de Vivo.

De Inizio is een pocketveringmatras die is opgebouwd uit verschillende lagen, en is onderverdeeld in drie zones: heupen, middel en schouder/nek. Daarnaast beschikt de matras over een comfortlaag uit latex, die extra zachtheid en veerkracht biedt zodat u steeds comfortabel blijft liggen, ongeacht uw slaaphouding. Latex biedt iets minder goede ventilatie dan de materialen die gebruikt worden in andere, iets prijzigere matrassen van Auping. Sommige gebruikers vinden bovendien dat latex koud kan aanvoelen in bed, al hangt dit natuurlijk af van uw persoonlijke voorkeur.

2017-cresto-2persons_verkleint.jpg (899×600)

Matras Adagio

De Adagio is een stevige, degelijke matras die veel veerkracht biedt aan een uitstekende prijs. Volgens de Consumentenbond, die verschillende matrassen van Auping hebben getest, blinkt deze matras vooral uit omwille van de goede ventilatie. Dit komt dankzij de unieke Latex Perfo-comfortlaag geperforeerd met kleine gaatjes, die een fris en aangenaam slaapgevoel garandeert ongeacht het seizoen of het klimaat.

2017-cresto-zipper-crown_verkleint.jpg (914×600)

Net als duurdere matrassen van Auping bestaat de Adagio uit vijf verschillende zones, verbonden door een drukverdeler die voor een geleidelijke overgang zorgt. Over het algemeen genomen voelt deze matras net iets steviger, veerkrachtiger aan dan andere modellen van Auping, al hangt dat natuurlijk ook af van de gekozen hardheid.

Deze matras is al verkrijgbaar vanaf € 795,00 voor een eenpersoonsmodel, wat volgens ons een uitstekende prijs is.

Matras Evolve: binnenkort beschikbaar

De juiste afmeting voor uw matras

Bij het kiezen van een matras zijn natuurlijk niet enkel het comfort, de ondersteuning en de prijs belangrijk. Uw matras moet ook de juiste lengte en breedte hebben zodat deze overeenkomt de afmetingen van uw bed of boxspring, en met uw lichaamslengte. Gaat u de matras gebruiken in een bestaand bed, meet dit dan eerst op alvorens u een aankoop doet.

Bij de aankoop van een nieuwe matras en een nieuw bed, doet u er goed aan om te kiezen voor een matras die ongeveer 20 tot 30 cm langer is dan uw eigen lichaamslengte: op die manier bent u er zeker van dat de matras die u aankoopt de juiste ondersteuning biedt aan alle lichaamsdelen.

De breedte van uw matras hangt er natuurlijk vanaf of deze voor een een- of tweepersoonsbed (of een twijfelaar) bestemd is. Draait u vaak in uw slaap, dan raden we u ook aan om een iets bredere matras te kopen voor maximaal slaapcomfort.

Alle matrassen van Auping zijn beschikbaar in verschillende lengtes en breedtes. hierboven vindt u een overzicht van de beschikbare afmetingen.

Klantenservice van Auping

Onze ervaring met de klantenservice van Auping was globaal genomen positief. Op de website van Auping vind je uitgebreide informatie over jouw rechten en voordelen als klant, alsook een antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Het bestelproces verliep erg vlot en we kregen voldoende informatie over de levering, betaling en facturatie van onze matrassen, zowel op de website als via e-mail.

Wie op zoek is naar meer persoonlijke ondersteuning, kan terecht op het telefoonnummer van Auping, het e-mailadres, sociale media of natuurlijk in een van de vele Auping-winkels in Nederland en België.

Vragen worden meestal binnen de 24-48 uur beantwoord.

Welke garantie krijgt u bij Auping?

Auping biedt standaard een volledige garantie van 2 jaar op matrassen, wat eerder beperkt is in vergelijking met andere fabrikanten. Na twee jaar vindt er een afschrijving plaats, en heeft u nog recht op een beperkte terugbetaling tot vijf jaar na de aankoopdatum.

Levertijd

Auping streeft ernaar om matrassen binnen de 21 dagen na aankoop te leveren bij u thuis - natuurlijk is dit ook afhankelijk van uw beschikbaarheid.

Omruilen

Omdat het een tijdje kan duren voor u uw matras voldoende heeft getest om te bepalen of u tevreden bent met het comfortniveau en de hardheid, biedt Auping u de mogelijkheid om een matras éénmalig in te ruilen binnen de 90 dagen na de levering.

Deze omruiling is geheel kosteloos - let wel op dat u de oorspronkelijke matras eerst retour moet sturen voor u een nieuw model ontvangt. Om een matras te laten omruilen, neemt u best contact op met de klantenservice via telefoon of e-mail.

Bekijk ook ...

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën