Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Beste matrassen van 120x200 cm

Matras 120 x 200 cm – beste modellen en deals

Laatst bijgewerkt op: 26.11.2020 Anton 5 Min.

De matras 120x200 cm is een comfortabele maat, vooral geschikt voor singles, die niet te veel ruimte in beslag neemt. Helaas bieden niet alle fabrikanten deze matrasmaat aan.

Om u een lange zoektocht te besparen, hebben we al op tientallen matrassen geslapen en weten we precies welke de beste 120 x 200 cm matrassen van Nederland zijn. Ontdek 120x200 cm matrassen van Beter Bed, Jysk, EMMA, Matt Sleeps en meer.

Vind nu snel en eenvoudig je nieuwe matras van 120x200 cm!

Matras 120x200 cm
 • Overzicht
 • Waar moet je op letten wanneer je een matras koopt?
 • Hardheidsgraad
 • Goedkope matrassen 120x200 cm
 • Consumentenbond matrassentest
 • Onze mening

De beste matrassen van 120x200 cm

In een notendop:

 • De matras van 120x200 cm is geschikt voor alleenstaanden en jongeren.
 • Voor koppels is deze iets te klein
 • Gemiddeld is dit matras ongeveer 10% duurder dan een matras van 90x200 cm en 10% goedkoper dan een matras van 140x200 cm.
 • Er zijn geen 120x200 matrassen bij IKEA of Aldi, daar vind je enkel grotere of kleinere maten
 • Let ook op de leverings- en retourvoorwaarden: kun je gratis proefslapen, en hoe lang?
Consumentenbond testwinnaar
Emma O2 matras op het bed

Emma O2

Emma O2

De Emma O2 combineert de beste eigenschappen van verschillende soorten schuim voor een goede balans tussen zachtheid, comfort en ondersteuning. Deze matras is de beste volgens de Consumentenbond.

Als je echt op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan is de Emma O2 iets voor jou.

Dit is de beste matras van 2020 volgens de Consumentenbond. Hij biedt goede ventilatie en vochtafvoer in een betaalbare matras.

De Emma O2 in een notendop

De Emma O2 scoort in de test van de Consumentenbond erg hoog op levensduur en ligeigenschappen. Ook de drukverdeling en stabiliteit zijn bovengemiddeld. Deze matras is dankzij de relatief lage prijs en goede leveringsvoorwaarden heel aantrekkelijk.

De duurzame gebruikte materialen zorgen voor voldoende slaapcomfort ongeacht je lichaamsgewicht of slaaphouding.

Het koudschuim van de Emma O2 vormt zich naar je lichaam zodat je precies daar waar je het nodig hebt voldoende ondersteuning krijgt, zonder dat je te diep wegzakt of in een ongezonde houding te liggen komt.

Ook in onze test scoort deze matras enorm positief. Hij biedt een goede combinatie tussen comfort, zachtheid, een aangenaam slaapklimaat (door de goede ventilatie) en veerkracht.

De uitstekende leveringsvoorwaarden van Emma spelen ook een rol in onze beslissing om de Emma O2 uit te roepen tot onze nieuwe favoriete matras.

25% korting met "CHECK25"*

Beter Bed Slow Motion 2 Productfoto

Slow Motion 2

Slow Motion 2

Een duurdere maar uiterst comfortabele en duurzame hybride 120 x 200 cm matras van Beter Bed, met verschillende schuimsoorten en een ventilerende tijk.

De Slow Motion 2 is een populaire matras uit de Slow Motion-reeks van Beter Bed. Deze comfortabele matras is gemaakt van een dikke laag koudschuim, afgewerkt met een toplaag van elastisch traagschuim.

De Slow Motion 2 in een notendop

Wil je een topmatras voor minder dan 1000 euro en ben je onder de indruk van de hoogwaardige modellen van Beter Bed, zonder te veel in te boeten aan slaapcomfort of duurzaamheid? Dan is de Slow Motion 2 misschien wel het alternatief voor jou.

De Slow Motion 2 is het kleine broertje van de Slow Motion 6, en biedt een uitstekend comfort in combinatie met goede ventilatie en temperatuurregeling.

Erg handig is ook het feit dat de hoes van deze matras afneembaar is en in de machine gewassen kan worden op 60°C. Deze schuimmatras is geschikt voor zij-, buik- en rugslapers tot 120 kg en is beschikbaar als eenpersoons- en tweepersoonsmodel in verschillende lengtes en breedtes.

Deze comfortabele matras is gemaakt van een dikke laag koudschuim, afgewerkt met een toplaag van elastisch traagschuim. Hij is beschikbaar voor € 934.15 in de afmeting 120 x 200 cm.

2e matras 50% korting*

Beste koop
Easy Pocket Productfoto

Easy Pocket

Easy Pocket

Deze zijdezachte pocketveringmatras is een van de populairste modellen van Beter Bed. Je kunt hem dan ook gratis thuis uittesten gedurende maar liefst 30 dagen. Bevalt de matras je niet, dan kun je hem kosteloos retourneren.

De Easy Pocket is een goedkope en duurzame matras die pocketveren en schuimalgen combineert met een koele en ventilerende tijk voor een fris slaapgevoel.

De Easy Pocket in een notendop

Deze matras is al beschikbaar vanaf €99,00 in de afmeting 70 x 200 cm, wat een behoorlijk lage prijs is voor een pocketveringmatras.

Hij wordt kosteloos bij je thuis geleverd in enkele dagen tijd, waar je hem op je gemak kunt uitproberen. Bevalt de matras je niet, dan kun je hem gewoon retourneren.

De pocketvering kern van de matras biedt een stevige ondersteuning en voldoende stabiliteit, zodat alle lichaamszones ondersteund worden ongeacht je lichaamsgewicht of slaaphouding.

Aan beide zijden van de matras is een laag schuim toegevoegd voor extra zachtheid en comfort.

Deze ligt naar onze mening heerlijk zacht en comfortabel, maar is toch stevig genoeg voor zwaardere slapers. Verder geniet je met deze matras van een goede ventilatie, doordat de binnenkant bestaat uit pocketveren waardoor er veel luchtdoorstroming is.

Kopen bij Beter Bed *

Apollo Bonell Binnenvering Matras Productfoto

Apollo Bonell Binnenvering

Apollo Bonell Binnenvering

De Apollo is een stevige matras met Bonnell-binnenveringskern die 120 x 200 cm groot is, perfect als twijfelaar dus. Hij is geschikt voor rug-, buik- en zijslapers tot 90 kg.

In de maat 120 x 200 cm is deze matras al beschikbaar voor € 135,00, een echte prijskraker dus. De matras bestaat uit anti-allergische kwaliteitsmaterialen, en bevat een kern met 150 veren per m2.

De Apollo Bonell Binnenvering in een notendop

Ben je op zoek naar een betaalbare kwaliteitsmatras die lang meegaat, dan is deze 120 x 200 cm matras van Apollo misschien wel de juiste keuze voor jou. De binnenkant van de matras bestaat uit individueel verpakte Bonnell-veren, die de matras de typerende veerkracht en stevigheid van pocketveermatrassen geeft.

Aan de zijkanten is de matras afgewerkt met een dunne schuimlaag voor extra comfort. De afdeklaag is anti-allergisch en kan gemakkelijk afgewassen (maar niet afgenomen) worden. Hij is geschikt voor alle soorten slapers (zij, rug en buik), tot 90 kg. Eventueel kan deze matras gecombineerd worden met een topmatras voor extra comfort.

Kopen bij BOL*

Waar moet je op letten wanneer je een matras koopt?

Matrassen van 120x200 cm zijn verkrijgbaar in alle mogelijke soorten en materialen. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van je slaaphouding en lichaamsgewicht.

Ons team van Matrassencheck testte al honderden matrassen en weet wat belangrijk is. Hieronder vind je de belangrijkste factoren.

Latexmatrassen 120 x 200 cm

Deze matrassen zijn erg geschikt voor mensen die graag wat zachter liggen, zoals zijslapers en onrustige slapers. Ze bieden ook voldoende warmte, wat goed is voor mensen die het vaak koud hebben.

Sommige modellen zijn helaas veel duurder dan conventionele koudschuimmatrassen. Vooral als je een hoogwaardige natuurlatexmatras wilt kopen, dan betaal je meer. In ruil daarvoor krijg je natuurlijk wel een duurzaam product.

Binnenveringsmatras 120 x 200cm

Binnenveringsmatrassen zijn vooral geschikt voor mensen die wat steviger willen liggen, maar ook voor zwaardere personen. Pocketveringmatrassen bieden meer ventilatie en dus een koeler slaapgevoel, wat vooral geschikt is voor mensen die ’s nachts veel zweten of het warm hebben in de zomer.

Binnenveringsmatrassen zijn een interessant model voor zwaardere personen, maar ook voor buik- en rugslapers, omdat ze iets steviger en robuuster zijn.

Lidl meradiso matras op het bed

Bij de aankoop van dit model moet u er echter op letten dat deze van hoge kwaliteit is. Anders zullen de veren snel verslijten en zal de matras slecht gaan liggen.

Verschillende ligzones kunnen ook nuttig zijn, zodat het lichaam in een gezonde positie kan liggen. Wij raden u aan een pocket- of tonnenveringsmatras te kopen als dat mogelijk is.

Bij deze soort matras worden de veren bovendien in kleine stofzakken genaaid, die ze tegen vuil en beschadigingen beschermen. Bovendien kunnen de veren de druk zo beter opvangen.

Koudschuimmatras 120x200 cm

Koudschuimmatrassen zijn uiterst voordelig en bieden een goede ondersteuning voor de gemiddelde slaper. Ze zijn iets zachter en zakken wat meer door, al hangt dit ook af van het gewicht en de stevigheid van het schuim.

Koudschuim wordt vaak gecombineerd met een binnenlaag of kern van steviger materiaal voor een optimale ondersteuning. Het voelt fris en koel aan, wat ideaal is in de zomer.

Emma one matras koudschuimDe koudschuimmatras is een populaire en veelverkochte matrassoort. Deze matras is geschikt voor mensen van alle gewichten en slaaptypes.

Het maakt niet uit of je nu op je rug, zijkant of buik slaapt. De koudschuimmatras is ook zeer geschikt voor koppels, boxspringbedden, twijfelaars, kindermatrassen en zelfs topmatrassen.

Het slaapklimaat op een koudschuimmatras is behoorlijk warm. Het kan zowel gebruikt worden door mensen die snel koud hebben als door mensen die snel zweten in de zomer. Die laatsten moeten ervoor zorgen dat de matras goed ademend en vochtregulerend is.

De Emma One is een zeer goedkope, maar ook vrij goede matras die onder andere koudschuim bevat. Deze koudschuimmatras is zeer voordelig beschikbaar.

De verschillende matraszones ontlasten en ondersteunen uw ruggengraat. Bovendien is deze populaire matras zeer elastisch en veerkrachtig.

Hardheidsgraad

Matrassen 120x200 cm krijgen vaak een label met de hardheidsgraden H1-H4. Sommige fabrikanten, zoals Emma, beweren dat hun matrassen voor alle slaaptypes geschikt zijn.

Hardheidsgraad Matrassen 120x200 cm
Foto: © Matrassencheck

Meestal zal een zwaardere persoon een stevigere matras, zoals een pocketveringmatras, nodig hebben, terwijl lichtere personen zachtere modellen zoals koudschuim verkiezen.

Er zijn echter nog veel andere belangrijke factoren. Bijvoorbeeld uw lichaamsgrootte, uw slaappositie, of u met z'n tweeën of alleen op de matras slaapt en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur voor het soort matras.

Hieronder vindt u een tabel als leidraad:

Hardheidsgraad Liggevoel Aanbevolen voor ...
1-3 Ultrazacht Licht zijslaper
4 Zacht Zijslapers (tot 60 kg)
5 Gemiddeld Zijslapers, lichtere buik- en rugslapers (60-80 kg)
6 Gemiddeld Veel mensen en slaaptypes (65-90 kg)
7 Stevig Rug- en buikslapers, zware zijslapers (75-95 kg)
8 Zeer stevig Zware rug- en buikslapers (90-120 kg)
9-10 Ultrastevig Zeer zware rug- en buikslapers (vanaf 130 kg)

Goedkope matrassen 120x200 cm

Hierboven vond je onze topmodellen, waarvan de meeste gemaakt zijn van hoogwaardige natuurlijke materialen. Maar maak je geen zorgen. Er zijn ook goedkopere modellen.

Hier moet je echter meestal terugvallen op kortingsproducten. Dit is omdaat de matrasmaat 120x200 cm nog steeds een zeldzaamheid is op de matrassenmarkt in Nederland.

Geen 120 x 200 cm matrassen bij IKEA

De zoektocht naar een matras van 120x200 cm bij IKEA zal dus op niets uitdraaien. Want de Zweedse meubelgigant biedt zijn matrassen niet eens in deze maat aan.

Bij IKEA zijn de matrassen eigenlijk alleen verkrijgbaar in de absolute standaardafmetingen zoals 80x200 cm, 90x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm en 180x200 cm.

Foto: © Matrassencheck

Hier heb je dus geen echte keuze. Als je echt IKEA wilt, moet je een andere maat kiezen. Wij raden je aan om naar alternatieven te zoeken.

Matrassen 120x200 cm bij LIDL?

Lidl biedt verschillende matrassen in dit formaat aan aan. U kunt kiezen uit pocketveringmatrassen, koudschuimmatrassen, gelschuimmatrassen en vele andere modellen.

Een bijzonder populair model is de Meradiso. Deze matras deed het ook erg goed in onze test, hier vind je een uitgebreide review.

Foto: © Matrassencheck

De Meradiso van Lidl is een tonvormig pocketveringmatras. Dit betekent dat in de Meradiso individuele veren in stoffen zakjes zitten.

Lidl Meradiso kopen*

Dit verhoogt de elasticiteit van een matras en zorgt voor een bepaald suspensie-effect. Een tonvormig pocketveringmatras is echter wel harder dan bijvoorbeeld een latexmatras of een traagschuimmatras.

Dekbed-Discounter

Ook bij Dekbed-Discounter vind je verschillende 120x200 cm matrassen, zowel van bekende merken als van goedkopere fabrikanten. Dekbed-Discounter heeft matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering.

Bij Dekbed-Discounter vind je regelmatig grote kortingen en deals, die wij op onze speciale pagina hebben verzameld.

Een van de populairste matrassen van 120 x 200 cm is de Oxford. Dit is een uiterst betaalbare matras met zeven comfortzones en een koudschuimlaag.

De Oxford is een van de populairste matrassen op Dekbed-Discounter. Hij is niet enkel uiterst betaalbaar, maar biedt ook goede ondersteuning en verdeling van het lichaamsgewicht dankzij de zeven comfortzones.

Oxford bij Dekbed-Discounter*

Prijsvergelijking en matrassenaanbiedingen

Natuurlijk is prijzen vergelijken altijd erg belangrijk bij de aankoop van matrassen. Want vooral in de matrassenwereld zijn er altijd wel interessante kortingsacties en deals voor duurdere producten.

De natuurlijke, duurzame matrassen zijn dus aanzienlijk duurder. In ruil daarvoor hebben ze echter allemaal een vrij hoge dichtheid en passen ze zich goed aan je lichaamsvorm aan.

Als u minder geld wilt uitgeven aan uw 120x200 cm matras, neem dan zeker een kijkje bij Beter Bed of Emma.

Opdat u bij de aankoop van een matras toch geld kunt besparen, houden wij de actuele matrasaanbiedingen week na week in de gaten en hebben wij een overzichtelijke tabel met de beste aanbiedingen ontworpen.

Consumentenbond matrassentest

Welke matras 120x200 cm scoorde het best in de matrassen van de Consumentenbond? Het antwoord is: geen. De Consumentenbond test deze specifieke afmeting namelijk niet.

Sommige van de matrassen die in de matrastest als goed werden beoordeeld (er was tot nu toe geen zeer goed matras) zijn helaas niet verkrijgbaar in de maat 120x200 cm. Gelukkig zijn de belangrijkste modellen, zoals de Emma en de Matt Sleeps, wel beschikbaar.

Emma O2 matras op het bed

De Emma Original en de Emma O2, twee van de topmatrassen volgens de Consumentenbond, zijn allebei beschikbaar in het formaat 120x200 cm.

25% korting met "CHECK25"*

Onze mening

De matras van 120x200 cm is een maat ontworpen voor singles en jongeren. Als twijfelaar voldoet hij niet altijd.

Niet alle matrassen zijn verkrijgbaar in de maat 120x200 cm. Zo is deze maat bijvoorbeeld niet beschikbaar IKEA. Ongeveer de helft van alle fabrikanten bieden matrassen aan in 120x200 cm.

Bij de beoordeling of een matras geschikt is voor u, zijn onze ervaringsverslagen een goede leidraad.

Bekijk ook …

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Coupons

Besparen op matrassen? Elke week verzamelen we actuele kortingen en couponcodes.

Coupons

Over ons

Wij zijn een internationaal, ervaren en gepassioneerd team, gevestigd in NY, Amsterdam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en vele andere landen. We willen u vooral helpen om beter te slapen. Matrassencheck is een onafhankelijk consumentenportaal en is 100% gratis. 

Categorieën