Ons verdienmodel

Hoe we ons geld verdienen

Laatst bijgewerkt op: 14.07.2023 Geschatte leestijd: 5 Min.

Op de website van Matrassencheck streven we ernaar om consumenten over de beste - en slechtste - slaapproducten te informeren en handvaten voor een betere nachtrust te bieden.

Tegelijkertijd gaat in het testen en onderzoeken van slaapproducten veel tijd zitten en is het in de lucht houden van een professionele website zeker niet gratis.

Hoe betalen we voor onze website? Hoe komen we aan onze producten? Zijn de adviezen op Matrassencheck echt onafhankelijk? Betaal je als consument bij ons de laagste prijs?

In dit artikel geven we transparante antwoorden op deze en andere belangrijke vragen.

Hoe we ons geld verdienen

Wat je moet weten over de producten op onze website

Laten we bij het begin beginnen. Op Matrassencheck testen we graag zo veel mogelijk slaapproducten.

Maar hoewel we nauw samenwerken met veel marktleidende merken, kunnen we niet elk product testen en/of er een review over schrijven.

Daarom is marktonderzoek onze eerste stap in het testproces.

Hoe selecteren we producten waar we over schrijven?

Een aantal vragen die we onszelf stellen:

 • Hebben marktleiders recentelijk nieuwe producten ontwikkeld?
 • Wat zijn de laatste (slaap)trends in Nederland, Groot-Britannië, de Verenigde Staten en daarbuiten?
 • Welke producten hebben we ontdekt die onze nachtrust wellicht verbeteren kunnen?
 • Is er nieuw (wetenschappelijk) onderzoek gedaan dat van belang is voor ons?

Door de ontwikkelingen, producten en onderzoek in de wereldwijde slaapwereld goed in de gaten te houden, kunnen we de beste - en meest interessante - artikelen voor jou schrijven.

Artikelen die jou kunnen helpen om beter te slapen.

Controleren welke producten het waard zijn om over te schrijven

Nadat we hebben besloten welke producten het waard zijn om te testen, is het belangrijk om ze in huis te halen.

Maar hoe doen we dit?

Hoe komen we aan de producten die we testen?

We hebben affiliate samenwerkingen met de belangrijkste spelers op de Nederlandse slaapmarkt, waaronder: Tempur, Morningstar Sleeps, Hypnia, Leen Bakker, Bosch Bedding, Emma Sleep, Dekbed-Discounter, Yumeko, Kipli, Tuur, Beddenleeuw, Cloudpillo, M line en Swiss Sense. Hierover later meer.

Vaak sturen deze merken ons gratis slaapproducten om te testen.

Dit betekent echter niet dat we in ruil hiervoor positieve reviews over deze producten schrijven. Ook worden we niet betaald om bepaalde producten aan te raden.

Ons doel is namelijk om onze lezers zo goed mogelijk te informeren. We schrijven voor jou.

En dit doen we aan de hand van eerlijke, onafhankelijke en accurate reviews.

Bevalt een product ons niet, zijn er negatieve aspecten of vinden we een ander product toch beter? Dan zullen we dit zeker benoemen en ook alternatieven behandelen: affiliate samenwerking of niet.

Geen gesponsorde content

Als we geen directe samenwerking met een fabrikant hebben, maar we toch een product willen testen dat interessant of belangrijk is, dan kopen we het anoniem.

Deze tweeledige aanpak stelt ons in staat om veel verschillende slaapproducten te testen.

Nu je weet dat de reviews op onze website volledig onafhankelijk zijn, ben je misschien ook geïnteresseerd in het artikel dat we schreven over hoe we onze producten precies testen.

Hoe betalen we voor onze website?

Op Matrassencheck maken we gebruik van affiliate links. Zo kunnen alle lezers onze website gratis gebruiken.

Dit werkt als volgt:

 • We zijn met sommige fabrikanten van slaapproducten overeengekomen dat we een kleine commissie ontvangen over verkopen die via Matrassencheck gegenereerd worden.
 • Je herkent deze slaapproducten eenvoudig aan de “*” achter de link naar het product of de website van de fabrikant.
 • Klik je op één van onze websitelinks gemarkeerd met een "*" en koop je vervolgens op de website van de fabrikant een product, dan ontvangen we een kleine commissie.
 • Van anderen ontvangen we commissies over bezoekers die via Matrassencheck doorverwezen worden naar de website van één van de slaapfabrikanten.
 • We maken gebruik van affiliate platforms zoals AWIN, Impact of Daisycon om onze affiliate samenwerkingen te beheren.
 • Daarnaast zijn we onderdeel van het partnerprogramma van bol.com. Dit houdt in dat we een kleine commissie ontvangen als je op bol een product koopt via één van onze links.

De aankoopprijs blijft voor jou hetzelfde. De commissie die aan ons betaald wordt, wordt dus nooit doorgerekend aan de klant!

Sterker nog, de aankoopprijs is meestal zelfs lager als je via ons koopt.

Van sommige partners hebben we namelijk unieke kortingscodes bemachtigd. Deze kun jij gebruiken om slaapproducten tegen de laagste prijs te kopen.

Dit betekent niet dat we deze partners verkiezen boven anderen. Integendeel, we geven onafhankelijk advies over de beste slaapproducten op de markt.

Als één van onze lezers een gekocht product retourneert, ontvangen wij geen commissie. Het adviseren van producten met een lage kwaliteit komt dus niet in ons boekje voor.

Onze content wordt niet gesponsord en alle artikelen worden geschreven door een team van onafhankelijke tekstschrijvers.

Hoe drukken we onze kosten?

Geld dat niet wordt uitgegeven, hoeft ook niet te worden verdiend.

Matrassencheck is onderdeel van een uniek internationaal netwerk met slaap websites.

Samenwerken binnen een groot internationaal team is niet alleen heel leuk, maar heeft ook veel voordelen.

Door onze krachten te bundelen kunnen we samen meer producten testen én geld besparen.

Is de content op Sleep Hero compleet onafhankelijk?

Hoewel we affiliate samenwerkingen hebben met de belangrijkste spelers op de Nederlandse slaapmarkt, kun je erop vertrouwen dat de content op onze website volledig onafhankelijk is.

We raden je alleen producten aan die we ook aan onze familieleden en beste vrienden aan zouden raden.

Ons doel is namelijk om jou van de beste adviezen en informatie rondom slaap en slaapproducten te voorzien.

In onze overzichten met beste producten komen doorgaans net zo veel producten van affiliate partners voor, als producten van andere fabrikanten. Je herkent ze gemakkelijk aan de aanwezigheid of het ontbreken van de “*” achter de links.

Onze content wordt niet gesponsord en alle artikelen worden geschreven door een team van onafhankelijke tekstschrijvers.

Heb je meer vragen over onze affiliate samenwerkingen of onze website? Neem dan vooral contact met ons op.

Petra tekstschrijver

Petra

Content Writer

Jarenlang offerde ik mijn nachtrust op om meer gedaan te krijgen. Nu ik erachter ben hoe belangrijk het is om goed te slapen, ben ik erop gebrand om niet alleen mijn, maar ook jouw nachtrust te verbeteren. Meer weten? Neem dan contact met me op via petra@airi.media.

Heeft dit artikel je geholpen?
Ja
Nee

Bedankt voor je feedback! Meer tips, advies en kortingscodes ontvangen? ➔ Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback verzonden - bedankt!
Het versturen van je feedback is helaas niet gelukt. Probeer het nog een keer.

Waarom ons vertrouwen?

Bij het beoordelen van producten zijn betrouwbaarheid en vertrouwen belangrijke aandachtspunten. Waarom wij geloven dat jij op Matrassencheck kunt vertrouwen?

 • Speciale testfaciliteit: We hebben wereldwijd meer dan 180 producten getest en sinds kort een eigen testfaciliteit opgezet, die uitgerust is met de modernste apparatuur om de prestaties van de slaapproducten te analyseren.
 • Goedgekeurd door slaapexperts: We werken samen met internationale slaapexperts, die ons team trainen, onze artikelen beoordelen en ons waardevolle inzichten geven op het gebied van slaapgezondheid.
 • Professioneel netwerk: We zijn nauw verbonden met fabrikanten en slaapmerken, waardoor we inzicht hebben in de nieuwste producten, trends en technologiën.
 • Europese marktleider: We zijn met trots de nummer 1 review-website van Europa en maken deel uit van een uitgebreid netwerk dat wereldwijd blijft groeien.

Hoewel onze websites jaarlijks miljoenen bezoekers krijgen, draait het bij ons niet om de cijfers. Zorgen dat de beste keuzes op slaapgebied voor iedereen toegankelijk zijn, dat is waar we voor staan.

>180 producten getest

>19836 uur aan onderzoek

>6 miljoen mensen vertrouwen ons

7 experts

#1 op de Europese markt

Meer over ons

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Bol.com, Coolblue, HEMA en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.