Emma Storage Boxspring

Emma Deluxe Storage Boxspring: Uitgebreide Test & Review 2023

Laatst bijgewerkt op: 23.08.2023 Geschatte leestijd: 5 Min.

Een boxspring die niet alleen voor slaapcomfort en ondersteuning zorgt, maar ook een praktische oplossing biedt voor het opruimen van spullen? De Emma Deluxe Storage Boxspring belooft het allemaal.

Dit luxe slaapmeubel van het bekende slaapmerk biedt tot wel 640 liter opbergruimte en wordt gemaakt van materialen die ‘met zorg geselecteerd’ zijn.

Mooie woorden, maar hoe presteert de Deluxe Storage in onze expert test? Hoe zit het precies met de gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en afwerking van deze opbergboxspring? 🔎

Je lees het allemaal in onze Emma Deluxe Storage Boxspring review.

10 jaar garantie
10 jaar garantie
100 dagen proefslapen
100 nachten proefslapen
gratis levering
Gratis verzending en retour
Beker nummer 1
Incl. prijswinnend matras

Emma Storage Boxspring | Wat kun je verwachten?

 • Een ruime boxspring met tot wel 640 liter opbergruimte
 • Inclusief prijswinnend Emma Hybrid matras
 • Optionele Emma Diamond topper
 • 100 nachten risicovrij proefslapen
 • Gratis levering en montage

Waarom kopen?

 • Mooi design
 • Perfecte optie voor kleinere ruimtes
 • Veel extra opbergruimte
 • Comfortabel liggevoel
 • Inclusief prijswinnend matras
 • Goede ondersteuning
 • Ruim 3 maanden risicovrij uitproberen

Waarom niet kopen?

 • Relatief hoog prijskaartje
 • Materialen zijn niet van de meest duurzame aard
 • Lange levertijd en chaotische levering
 • Zeer slecht bereikbare klantenservice
 • Slechts beschikbaar in 3 formaten

Hoe we testen

Om jou van het beste advies te voorzien, worden de slaapproducten uitvoerig getest door ons veelzijdige team, dat honderden uren ervaring heeft met het beoordelen en testen van eigenschappen als duurzaamheid, ligcomfort en ergonomie. Producten die succesvol zijn getest, ontvangen ons Matrassencheck-keurmerk.

Weten hoe we precies te werk gaan? Bekijk dan ons volledige testproces.

Naar producten die we (nog) niet persoonlijk hebben getest, doen we uitgebreid onderzoek. Daarnaast werken we samen met deskundige slaapexperts, zodat jij verzekerd bent van relevante, betrouwbare informatie die je op weg helpt naar een betere nachtrust.

Onze ervaringen met de Emma Deluxe Storage boxspring

Wij hebben de Emma Deluxe Storage boxspring van 180 x 200 cm 2 maanden lang uitvoerig getest.

De premium boxspring is het ‘grotere broertje’ van de Emma Deluxe boxspring, die in 2022 als beste uit de test van het Consumentenbond kwam. Voorzien van het eveneens prijswinnende Emma Hybrid matras en de aanpasbare Flip topper, lijkt de Deluxe Storage een goede nachtrust niet in de weg te staan.

Eerste indruk

We waren direct enthousiast over het mooie design, de goede afwerking en het bekroonde matras waarop we heerlijk hebben geslapen.

Ook over de opbergruimte waren we te spreken. De perfecte plek voor het opbergen van je winterbeddengoed tijdens de zomer en vice versa.

Waar standaard boxsprings vaak alleen maar ruimte innemen, weet Emma met de Deluxe Storage juist extra ruimte te creëren.

Het handige systeem zorgt dat je de box kunt openen, zonder je matras en/of topper van het bed te halen. Bovendien hoef je de boxspring niet zelf open te houden; een pluspunt in gebruiksgemak.

emma storage boxspring getest
In onze wat kleinere slaapkamer bood de opbergfunctie van de Emma Storage boxspring zeker uitkomst.

Over de klantenservice waren we iets minder te spreken. De boxspring werd ongepland geleverd en na de montage bleken de pootjes te ontbreken. Het kostte ons 2 maanden tot we daadwerkelijk iemand van Emma te pakken kregen. Het probleem werd gelukkig wel vakkundig opgelost; er werd zelfs geïnformeerd naar mogelijke schimmelvorming die door het gebrek aan pootjes kan ontstaan.

Slapen op de Emma Deluxe Storage boxspring

Het stevige Emma Hybrid matras bood goede ondersteuning, vooral aan rug-, buik-, en wat zwaardere zijslapers. Hoewel het even kan duren voordat je gewend bent aan een nieuw matras, gaf een van onze testers aan al vanaf nacht één heerlijk te hebben geslapen.

Het is mogelijk dat een nieuw matras niet meteen comfortabel ligt. Ongeveer 85% van de mensen is na 1-2 weken gewend. Bij 10% duurt het 4-5 weken, terwijl 5% van de mensen meer dan 5 weken nodig heeft om aan een nieuw matras te wennen.

Walter Braun

Matrasexpert

De Flip topper was een mooie toevoeging, die het vrij stevige Hybrid matras van een zachtere laag voorzag. Omdat de boxspring uit twee boxen en twee aparte matrassen bestaat, zorgt een topper dat de spleet tussen de matrassen wordt weggewerkt.

De Emma Deluxe Storage boxspring voldoet aan de belangrijkste eisen voor een goed bed: een goede ondersteuning, optimaal slaapcomfort en een heerlijke nachtrust.

Die goede nachtrust hadden we ook wel nodig, gezien de levering en klantenservice van Emma nog altijd te wensen overlaten. Jammer om te zien dat zo’n mooi product niet de service krijgt die het verdient.

Storage-functie en gebruiksgemak

We hebben gretig gebruikgemaakt van de opbergfunctie van de Emma Deluxe Storage Boxspring. Deze is eenvoudig te openen door de tweede laag onder het matras omhoog te tillen.

opbergruimte emma storage boxspring
De opbergruimte van max. 640 liter is vergelijkbaar met 4 tot 5 volle badkuipen.

Het systeem werkt soepel en blijf automatisch openstaan, waardoor je heel wat kracht bespaard blijft. Omdat de boxspring volledig naar boven opent, is er weinig extra ruimte nodig in de breedte.

Het matras verschoof wel wat tijdens het openen van de boxspring, maar was eenvoudig weer terug op de boxspring te schuiven. Een klein detail dat het gebruiksgemak verder niet in de weg zat.

Koop bij Emma*

Opbouw en materialen van de Emma Storage boxspring

De Emma Storage Deluxe bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Twee boxen, uitgerust met het opbergsysteem
 • Twee Emma Hybrid matrassen
 • Een hoofdbord
 • 12 pootjes
 • De Emma Flip topper (optioneel)

Materialen

De boxspring is voorzien van een basis en pootjes van duurzaam berkenhout en wordt gestoffeerd met een - volgens Emma - eveneens duurzame stof. De materialen voldoen aan de OEKO-TEX Standard 100, wat betekent dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.

De Storage boxspring heeft een wat strakkere en modernere uitstraling dan de Emma Signature boxspring, door de wat rechtere hoeken en verborgen pootjes.

Ook op gebied van hygiëne scoort Emma punten. Het meegeleverde matras bevat een hoes die afneembaar is en op 40 graden in de wasmachine kan worden gewassen.

wasbare hoes emma hybrid
De hoes van het Emma Hybrid matras kan in de wasmachine worden gewassen.

Over het onderhoud van de Storage boxspring zelf hebben we helaas niets kunnen vinden. In dit geval is het aan te raden vlekken voorzichtig af te nemen met een licht vochtig doekje. Voor verdere onderhoudsvragen adviseren we contact op te nemen met de Emma klantenservice... als je geduld hebt😅!

Hoofdbord, pootjes & boxen

Het hoofdbord van de Emma Deluxe Storage boxspring is mooi afgewerkt, stevig en heeft een vrij rechthoekige vorm en moderne uitstraling. Bij de boxspring van 180 x 200 cm zit een hoofdbord van 190 x 115 x 12 cm.

hoofdbord emma storage boxspring
Het stevige hoofdbord van de Storage Deluxe steekt aan beide kanten 5 cm uit.

De boxspring werd voor ons gemonteerd, waardoor we daar verder geen omkijken naar hadden. De berkenhouten pootjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar wel een essentieel onderdeel van de Storage boxspring. Wanneer de boxspring namelijk rechtstreeks op de grond staat, wordt de vochtafvoer geblokkeerd.

Omdat de boxen zijn uitgerust met het opbergsysteem heeft de Emma Deluxe Storage een extra hoge instap.

Duurzaamheid

Wanneer we wat dieper ingaan op de duurzaamheidsclaims van Emma, zien we dat bekleding voor 100% bestaat uit polyester. De boxen van de opbergboxspring zijn uitgerust met Bonellveren. Hoewel deze metalen veren ondersteuning en veerkracht bieden, zijn ze wat goedkoper dan bijvoorbeeld pocketveren.

De slaapproducten van Emma worden echter wel allemaal in Duitsland geproduceerd. Dankzij het direct-to-consumer principe vermindert Emma een schakel in de verkoopketen, wat beter is voor het milieu.

Bonellveren vs pocketveren: Een matras of bedbodem met Bonellveren bestaat uit metalen, zandlopervormige veren die volledig met elkaar verbonden zijn. Bij een pocketveringmatras of boxspring met pocketveren zijn de veren individueel verpakt. De veren bewegen dan ook afzonderlijk van elkaar en kunnen wat gerichter ondersteuning bieden dan een bonellvering boxspring.

Maten, prijzen en personalisatie

De Emma Storage Deluxe is verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 formaten. Daarnaast kun je kiezen uit een hoofdbord in een klassieke of elegante stijl. Bij de boxspring krijg je de optie de Emma Flip topper te bestellen. Deze optie raden we zeker aan wanneer je een wat lichtere zijslaper bent of het gat tussen de beide matrassen wil overbruggen.

Formaat Prijs excl. topper (2023) Prijs incl. topper (2023)
160 x 200 cm 4.058,80 4.417,80
180 x 200 cm 4.274,80 4.673,80
200 x 200 cm 4.610,80 5.069,80

Aan het Emma Storage boxspringbed zit een behoorlijk prijskaartje. Voor het kleinste formaat, exclusief topper, betaal je ruim 4000 euro.

Qua prijs is Emma Sleep hiermee vergelijkbaar met premium merken, zoals Auping, Tempur en M line. Maar, kan het van oorsprong Duitse merk deze ervaren slaapmerken op kwaliteit evenaren? Wij denken dat het relatief jonge bedrijf met zijn prijswinnende matrassen aardig dicht in de buurt komt. Daarnaast kun je bij Emma regelmatig profiteren van ruime kortingen op slaapproducten.

Koop bij Emma*

Aankoopvoorwaarden Emma Storage boxspring

De aankoopvoorwaarden van Emma laten niets te wensen over.

 • Gratis bezorging en retour
 • Gratis montage aan huis
 • 100 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie

Je kunt de Storage Deluxe boxspring dus 100 dagen risicovrij uitproberen. Ben je toch niet tevreden? Dan wordt het product door Emma gratis bij je thuis opgehaald.

Garantie: 10 jaar garantie is een prima garantieperiode voor boxsprings. Toch zijn er uitzonderingen. Zo ontvang je op de Cloudpillo boxspring maar liefst 25 jaar garantie.

Levering & klantenservice

Het is raar dat een bedrijf dat zo groot en succesvol is als Emma, zo tekortschiet op het gebied van klantenservice. Vooral wanneer we merken dat het serviceteam van Emma wel veel kennis in huis heeft.

klantenservice
De klantenservice en bereikbaarheid van Emma is zeker voor verbetering vatbaar.

De Emma Deluxe Storage boxspring werd onaangekondigd geleverd, waardoor we op het moment van bezorging niet thuis waren. Bovendien ontbraken, zoals eerder genoemd, de pootjes.

Na meerdere pogingen de klantenservice van Emma te bereiken, kregen we na 2 maanden toch een reactie. De pootjes werden alsnog geleverd en er werd ook geïnformeerd naar mogelijke schimmel die door het gebrek aan ventilatie kon ontstaan. We werden kundig geholpen - zij het zo’n 2 maanden te laat.

Koop bij Emma*

Emma Deluxe Storage boxspring vergeleken

De Deluxe Storage is de eerste opbergboxspring die we zelf uitvoerig hebben getest. Wel hebben we andere boxsprings met opbergruimte onder de loep genomen. Hierbij keken we onder meer naar klantbeoordelingen, materialen en duurzaamheid.

Emma Deluxe Storage

emma deluxe storage boxspring

Varena opbergboxspring

varena opbergboxspring leen bakker

Smart Storage boxspring

smart storage swiss sense

Matras Emma Hybrid matras Standaard pocketveringmatras Keuze uit 2 matrassen en stevigheden
Aantal formaten 3 3 12
Werking Opbergsysteem met gasdrukveren Opbergsysteem met gasdrukveren Opbergvakken aan de zijkant
Garantie 10 jaar 2 jaar 25 jaar
Prijs (160 x 200 cm) €4058,80* €1049 €1990
Voordelen ✅
 • Luxe design
 • Veel opbergruimte
 • Prijswinnend matras
 • Goede ondersteuning
 • Lage prijs
 • Veel opbergruimte
 • Veel keuzeopties
 • Lange garantie
 • Goede prijs-kwaliteit
Nadelen ❌
 • Hogere prijs
 • Klantenservice moeilijk bereikbaar
 • Mindere kwaliteit
 • Matige aankoopvoorwaarden
 • Snelle kuilvorming
 • Beperkt opbergsysteem
 • Matras verschuift wat sneller
 • Hoofdbord wat losjes
Koop* Koop* Koop*

Emma Storage Deluxe vs Varena boxspringcombinatie

De Varena boxspring van Leen Bakker is een prima budgetoptie. Kijken we echter naar de klantbeoordelingen, dan lezen we dat meerdere mensen na 1-2 jaar ervaren dat het matras is doorgezakt. Enkele spreken ook over de worstelingen met het zelf monteren van de boxspring en het opbergsysteem. Wanneer er na 1/2 jaar al kuilvorming optreedt, getuigt dit vaak van lage kwaliteit. Hieruit blijkt maar weer - zoals ook de Consumentenbond boxspringtest aangeeft - dat goedkoop vaak duurkoop is!

Emma Storage Deluxe vs Boxspring SMART Storage 01

De Smart Storage van Swiss Sense is een opbergboxspring met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De boxspring bevat echter een stuk minder opbergruimte dan de Emma Deluxe Storage. Omdat de 4 kleinere vakken naar de zijkant toe open gaan, kunnen er bijvoorbeeld ook geen nachtkastjes naast het bed worden geplaatst.

* Vergeet niet: Hoewel de prijs van de Emma Deluxe Storage boxspring aan de hoge kant is, kun je bij Emma regelmatig genieten van enorme aanbiedingen met tot wel 50% korting op boxspringsets. Bovendien krijg je met de code SLEEPHERO nog eens 5% korting bovenop de aanbiedingsprijs!

Koop bij Emma*

Voor wie is de Emma Deluxe Storage Boxspring geschikt?

Door het relatief hoge prijskaartje is de Emma Deluxe Storage boxspring vooral geschikt voor mensen met een wat hoger budget, die willen investeren in een premium boxspringbed.

Hoewel het boxspring groot van stuk is, kan het door de extra opbergfunctie een perfecte keuze zijn voor mensen met wat minder ruimte.

Kijkend naar slaapgewoonten, dan is het Hybrid matras ideaal voor rug- en buikslapers en wat stevigere zijslapers.

Combineer je de Storage boxspring met de Flip topper, dan kunnen ook lichtere zijslapers van deze luxe boxspringcombinatie genieten. De zachte topper zorgt dat de schouders en heupen in de zijslaaphouding wat verder in het matras zinken, waardoor een goede uitlijning stimuleert.

Koop bij Emma*

Conclusie Emma Storage Deluxe Boxspring: Ons advies

Laten we eerlijk zijn: het grote succes van Emma wordt niet veroorzaakt door de klantenservice. Nee, het zijn Emma’s producten die de boventoon voeren.

Ook de Emma Storage Deluxe Boxspring waarborgt de kwaliteit van Emma. Het awardwinnende matras, praktische en gebruiksvriendelijke opbergsysteem en het boxspring design met een frisse, moderne uitstraling maken het een prachtige toevoeging aan de Emma-collectie.

Het prijskaartje wordt gecompenseerd door hoge kortingen. Al met al vinden we de Emma Storage Boxspring de complete, luxe oplossing voor koppels die een ruimtebesparende slaapoptie zoeken.

FAQ

 • Hoeveel opbergruimte heeft de Emma Deluxe Storage boxspring?


  De Emma Storage boxspring biedt tot wel 640 liter aan opbergruimte. Ter vergelijking: een gemiddelde badkuip is goed voor 120 tot 150 liter.

 • Voor wie is de Emma Deluxe Storage boxspring geschikt?


  De Emma Deluxe Storage boxspring is vooral geschikt voor mensen met een wat hoger budget die op zoek zijn naar een premium boxspringbed. Vanwege de extra opbergruimte is het ook een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een functionele manier om meer ruimte in hun slaapkamer te creëren.

 • Wordt de Emma Storage boxspring geleverd met matras?


  Ja! Bij de boxspring ontvang je het Emma Hybrid matras. Dit matras staat al jaren in de top van de Consumentenbond matrastest.

 • Is de Emma Deluxe Storage boxspring duurzaam?


  Op de website van Emma wordt benoemd dat de opbergboxspring gemaakt wordt van 'duurzame materialen'. Hoewel de stoffen de certificering Oeko-Tex Standard 100 hebben, valt er op gebied van transparantie nog winst te behalen. De 100% polyester bekledingsstof is niet direct de beste keuze voor het milieu. Wel waren we onder de indruk van de kwaliteit van zowel de afwerking als de materialen.

 • Wat wordt er bedoeld met 'Bonellveren' in de Emma Storage Boxspring?


  Bonellveren zijn metalen veren in de vorm van een zandloper, die zich in de box van de Emma Storage Boxspring bevinden. Ze geven het ligoppervlak wat veerkracht en comfort, maar hebben niet het aanpassingsvermogen dat pocketveren hebben.

 • Bronnen


Judith tekstschrijver

Judith

Content Writer

Omdat ik weet hoe het voelt om naar het plafond te staren, ben ik erop gebrand zelfs de grootste insomnicas rust te bieden. Met liefde duik ik dan ook in alles wat er over slaap te leren en ontdekken valt. Voor mezelf - en voor jou! Meer weten? Neem dan contact met me op via judith@airi.media.

Heeft dit artikel je geholpen?
Ja
Nee

Bedankt voor je feedback! Meer tips, advies en kortingscodes ontvangen? ➔ Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback verzonden - bedankt!
Het versturen van je feedback is helaas niet gelukt. Probeer het nog een keer.

Waarom ons vertrouwen?

Bij het beoordelen van producten zijn betrouwbaarheid en vertrouwen belangrijke aandachtspunten. Waarom wij geloven dat jij op Matrassencheck kunt vertrouwen?

 • Speciale testfaciliteit: We hebben wereldwijd meer dan 180 producten getest en sinds kort een eigen testfaciliteit opgezet, die uitgerust is met de modernste apparatuur om de prestaties van de slaapproducten te analyseren.
 • Goedgekeurd door slaapexperts: We werken samen met internationale slaapexperts, die ons team trainen, onze artikelen beoordelen en ons waardevolle inzichten geven op het gebied van slaapgezondheid.
 • Professioneel netwerk: We zijn nauw verbonden met fabrikanten en slaapmerken, waardoor we inzicht hebben in de nieuwste producten, trends en technologiën.
 • Europese marktleider: We zijn met trots de nummer 1 review-website van Europa en maken deel uit van een uitgebreid netwerk dat wereldwijd blijft groeien.

Hoewel onze websites jaarlijks miljoenen bezoekers krijgen, draait het bij ons niet om de cijfers. Zorgen dat de beste keuzes op slaapgebied voor iedereen toegankelijk zijn, dat is waar we voor staan.

>180 producten getest

>19836 uur aan onderzoek

>6 miljoen mensen vertrouwen ons

7 experts

#1 op de Europese markt

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Bol.com, Coolblue, HEMA en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.