Bodyguard vs. Emma

Bodyguard vs. Emma

Laatst bijgewerkt op: 21.04.2023

Let op: het Bodyguard matras wordt niet meer in Nederland verkocht. We raden aan om het aanbod van Emma Sleep te bekijken.

De matraswereld maakt het soms erg moeilijk om te kiezen tussen matrassen. Vooral als u geen directe vergelijking van de geselecteerde matrassen heeft. De meeste van de matrassen die we hebben getest, zijn alleen online beschikbaar. Een eerdere testligging is niet mogelijk. Maar u krijgt een lange en risicoloze testtijd bij veel fabrikanten. Als u twijfelt, kunt u eerst twee matrassen kopen en vervolgens één kiezen. Zo is het ook met het Bodyguard en het Emma matras. Beide fabrikanten bieden u een proefperiode van 100 dagen aan. Gedurende deze tijd kunt u beide matrassen in alle rust testen en terugsturen als het u niet bevalt. Beide matrassen zijn gemaakt in Duitsland en worden in een compacte doos, naar het 'Bed-in-the-box' principe, bij u thuis bezorgd. De bezorging is gratis.

Opdat u niet per se thuis op twee matrassen hoeft te liggen en u eerder een keuze kunt maken tussen de matrassen, hebben we de Bodyguard en de Emma onder de loep genomen. We willen onze ervaring met u delen!

Emma matras op het testbed

Hoe verschillen de matrassen in de opbouw?

Merk Bodyguard Emma Original
Matrastype Schuimmatras Koudschuimmatras
Schuimlagen

2 Schuimlagen

 • Beide schuimlagen hebben verschillende gradaties van hardheid
 • individuele aanpassing mogelijk
 • met 18,5 cm een van de dunste matrassen op de markt

Bestaat uit 3 lagen

 • gepatenteerde Airgocell
 • Visco schuim
 • Basisschuim van koudschuim
Bezonderheden opbouw

Individuele aanpassing mogelijk - matras kan worden gedraaid

Progressief en adaptief in het matras zakken is mogelijk

Ligzones

Verdeeld in 7 ligzones

In de koude schuimlaag is een ontlastende schouderzone geïntegreerd

Al in de opbouw zijn er duidelijke verschillen. Bett1 geeft veel meer flexibiliteit aan de bodyguard. Het matras, die door Stiftung Warentest uit Duitsland als "goed" werd beoordeeld, is omkeerbaar. Het bestaat uit twee verschillende schuimlagen, beide gemaakt van gepatenteerd QX-schuim. De ene kant is echter een beetje harder dan de andere kant. Door simpelweg het matras te draaien, biedt de Bodyguard u twee totaal verschillende gevoelens van liggen: één kant is middelhard en de andere kant stevig. Zo kan de Bodyguard makkelijk worden gebruikt voor verschillende soorten slaap. Wat alleen nog ongewoon is voor een premium matras is de lage hoogte van de Bodyguard. Met slechts 18 cm ligt de bodyguard ruim onder het gemiddelde. U moet dus eerst wennen aan het feit dat u wat lager ligt. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat u als een wat zwaardere slaper te diep in het matras zakt en de lattenbodem voelt. De bodyguard is stabiel, maar zonder te hard te zijn. Ligzones zijn geïntegreerd in zowel de bovenste als onderste lagen. Dit zorgt voor een goed en gezond zinken in het matras. Je moet alleen op bepaalde plekken in het matras wegzakken en op andere plaatsen weer gestabiliseerd liggen. Dit wordt goed uitgevoerd door de Bodyguard.

Het Emma Original matras bestaat daarentegen uit drie schuimlagen. De bovenste laag is een gepatenteerde Airgocell. Deze laag geeft een aangenaam, zacht gevoel en biedt een zeker comfort. Bovendien biedt de laag een goede temperatuursbeheersing zodat te warme nachten worden voorkomen. De middelste laag van het Emma matras bestaat uit visco-schuim (of geheugenschuim). Dergelijk schuim staat bekend om het uitstekende aanpassingsvermogen. Het past zich optimaal aan uw lichaam aan, en geeft in principe ook een zachter gevoel. Bovendien reageert visco-schuim gewoonlijk tamelijk langzaam. Het nachtelijk heen en weer rollen is daardoor iets zwaarder. Het onderste basisschuim van de Emma is een koudschuimlaag. Dit geeft het matras wat stabiliteit. Het heeft ook een schouderzone die erin is geïntegreerd. Over het algemeen maakt Emma door de constructie een progressief en adaptief zinken in het matras mogelijk en verzekert op die manier een goede nachtrust.

Welke verschillen in comfort vallen op?

Merk Bodyguard Emma
Hardheidsgraad

5-7 (aanpasbaar) van de 10 punten

4 van de 10 punten

Stevigheid

Gemiddelde tot hogere gemiddelde stevigheid (afhankelijk van het draaien)

Zachte tot gemiddelde stevigheid

Slaaptype
 • Geschikt voor de meeste soorten slaap
 • Ook geschikt voor zware mensen
 • Vooral voor mensen die een beetje harder willen liggen
 • Matras aanpasbaar
 • Matras vrij zacht
 • Ideaal voor mensen met een laag gewicht en mensen die graag op een zacht matras slapen
 • Algemene geschiktheid voor elke slaaphouding
Warmte
 • Zeer goede temperatuursregeling
 • Uitstekende temperatuursregeling
Ligzones
 • Lichaam optimaal gestabiliseerd
 • Ruggenwervel wordt in een normale positie gebracht en ondersteund door de schouderzone
 • voorkomt rugpijn

Door de verschillende opbouw van de matrassen kunnen verschillen in slapen en liggen worden geconstateerd. Onze ervaring met beide matrassen was dat de Emma veel zachter is dan de Bodyguard. Dit heeft ook te maken met de structuur van de matrassen. Een voordeel van het Emma-matras is zeker dat het een hoog comfort belooft met de bovenste twee lagen. Vooral het visco-schuim van de tweede laag is zeer aanpasbaar. Al met al zorgt dit voor een zachter gevoel. We zouden Emma 4 van de 10 punten geven op onze hardheidsschaal. Het is zeker een van de zachtere modellen. U zult merken dat u, vooral als zwaardere slaper, dieper in het schuim van Emma zult zakken, dan bij de bodyguard. Dientengevolge zullen zwaardere mensen Emma te zacht vinden. Kleinere en lichte slapers ervaren een goed slaapgevoel op de Emma. U in elke slaaphouding goed slapen op de Emma. Het maakt niet uit of u een buik-, rug- of zijslaper bent.

We adviseren grotere en zwaardere mensen de Bodygaurd, ook al slaapt u liever op een zacht matras.

De Bodygaurd is geschikt voor zowel lichtgewichten als zwaargewichten. Vanwege de reversibiliteit van het matras en de bijbehorende flexibiliteit van het matras, is het mogelijk om het slaapgevoel aan te passen aan individuele voorkeuren. Als u merkt dat de ene kant te zacht is voor u, kunt u het matras omdraaien en de hardere kant testen. Als gevolg hiervan kan de Bodyguard door veel verschillende mensen worden gebruikt. De geïntegreerde ligzones zorgen ook voor een goede nachtrust in alle ligposities. U zakt alleen op plaatsen waar het echt nodig is. Een klein nadeel is dat de Bodyguard uit slechts twee lagen schuim bestaat. Er is afgezien van hoogwaardig geheugen- of latexschuim. Daardoor gaat er wat comfort verloren. Anderzijds kan de Bodyguard ervoor zorgen dat u als zwaarder persoon niet te diep in het matras zakt, maar ook niet het gevoel heeft op een harde plank te slapen, zoals het geval is met een paar te stevige, goedkope matrassen. Laat u niet afschrikken door de geringe hoogte (slechts 18 cm) van de Bodyguard. We moesten er in het begin even aan wennen, maar het was helemaal geen probleem. Op onze hardheidsschaal zouden we de Bodyguard tussen 6 en 8 van de 10 rangschikken vanwege zijn flexibiliteit.

Prijsverschil

Grootte Bodyguard Emma

80x200 cm

199,00 € 449,00 €

90x200 cm

199,00 € 499,00 €

100x200 cm

229,00 € 549,00 €

140x200 cm

339,00 € 749,00 €

160x200 cm

429,00 € 849,00 €

180x200 cm

449,00 € 949,00 €

200x200 cm

499,00 € 999,00 €

Levering en Retourneren

Bodyguard Emma

Levering

Bed-in-the-Box Principe

Bed-in-the-Box Principe

Levertijd

6-10 werkdagen

2-5 werkdagen

Proeftijd

100 dagen 100 dagen

Retourneren

Retourneren wordt georganiseerd en betaald door de fabrikant

Retourneren wordt georganiseerd en betaald door de fabrikant

Beide matrassen worden op hetzelfde principe verzonden en in een compacte doos naar u thuis gestuurd. Emma heeft een relatief korte levertijd van 2-5 dagen. Bij het afleveren van de bodyguard moet u mogelijk langer wachten. Het matras kan binnen een week worden geleverd, maar het kan ook gebeuren dat u, net als wij, een volle twee weken op het matras moet wachten, wat we vrij lang vonden.

Een groot voordeel is dat u beide matrassen gedurende 100 dagen kunt testen. Als het matras u niet bevalt, kunt u het matras terug sturen. Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met de klantenservice van de twee fabrikanten. Meestal krijgt u dan een plasticfolie toegestuurd, waarin u de matras moet inpakken. Vervolgens neemt een expeditiebedrijf contact met u op om een afhaalafspraak met u te regelen. De retourzending is gratis voor zowel Emma als Bodyguard. Uw geld wordt nadien aan u terugbetaald.

Conclusie

Tenslotte kan worden gezegd dat de Bodyguard en de Emma twee hele goede matrassen zijn. Op beide matrassen ervaart u een prettig gevoel en kunt u eindelijk weer goed slapen. Maar let op: de Emma is niet echt geschikt voor zware mensen. Deze zouden beslist de voorkeur moeten geven aan de Bodyguard, die een stuk stabieler is en toch veel comfort biedt. De Emma bevat zeer hoogwaardige materialen - het visco-schuim en het gepatenteerde Airgocell - maar dit heeft ook zijn prijs. Het Emma-matras is in de versie 140x200cm met 749 € aanzienlijk duurder dan de Bodyguard, die slechts 329 € in deze maat kost.

U zou de bodyguard moeten kiezen als ...

 • U niet zoveel geld wilt uitgeven aan uw matras!
 • U niet weet of u liever hard of zacht slaapt!
 • U een flexibel matras wilt!
 • U iets zwaarder bent!

U zou voor het Emma matras moeten kiezen als...

 • U een aangenaam zacht lig-gevoel waardeert!
 • U meer geld wilt uitgeven aan schuim van hoge kwaliteit!
 • U het matras snel geleverd wilt hebben!
 • U een kleiner en lichter persoon bent!
Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je bericht!
Ja
Nee

Heb je nog verdere opmerkingen of suggesties?

Hoe kunnen we je beter van dienst zijn?

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.