Uw slaap is belangrijk voor ons!

Bodyguard vs. Emma

Bodyguard vs. Emma

Letztes Update am: 13.11.2019

De matraswereld maakt het soms erg moeilijk om te kiezen tussen matrassen. Vooral als u geen directe vergelijking van de geselecteerde matrassen heeft. De meeste van de matrassen die we hebben getest, zijn alleen online beschikbaar. Een eerdere testligging is niet mogelijk. Maar u krijgt een lange en risicoloze testtijd bij veel fabrikanten. Als u twijfelt, kunt u eerst twee matrassen kopen en vervolgens één kiezen.  Zo is het ook met het Bodyguard en het Emma matras. Beide fabrikanten bieden u een proefperiode van 100 dagen aan. Gedurende deze tijd kunt u beide matrassen in alle rust testen en anderszins terugkeren als u het u niet bevalt. Beide matrassen zijn gemaakt in Duitsland en worden in een compacte doos, naar het 'Bed-in-the-box' principe, bij u thuis bezorgd. De bezorging is gratis.

Zodat u niet per se thuis op twee matrassen hoeft te liggen en u eerder een keuze kunt maken tussen de matrassen, hebben we de Bodygaurd en de Emma onder de loep genomen. We willen onze ervaring met u delen!

100 nachten proefslapen. Koop nu en Emma matras!*

Emma matras op het testbed

Hoe verschillen de matrassen in de opbouw?

Merk Bodyguard Emma
Matrastype Schuimmatras Koudschuimmatras
Schuimlagen

2 Schuimlagen

 • Beide schuimlagen hebben verschillende graden van hardheid
 • individuele aanpassing mogelijk
 • met 18,5 cm een van de dunste matrassen op de markt

bestaat uit drie lagen

 • gepatenteerde Airgocell
 • Visco schuim
 • Basisschuim van koudschuim
Bezonderheden opbouw

individuele aanpassing mogelijk - matras kan worden gedraaid

Progressief en adaptief zinken is mogelijk

Ligzones

Verdeeld in 7 ligzones

In de koude schuimlaag is een ontlastende schouderzone geïntegreerd

Al in de opbouw zijn er duidelijke verschillen. Bett1 geeft veel meer flexibiliteit aan de bodyguard. Het matras, die door Stiftung Warentest uit Duitsland als "goed" werd beoordeeld, is omkeerbaar. Het bestaat uit twee verschillende schuimlagen, beide gemaakt van gepatenteerd QX-schuim. De ene kant is echter een beetje harder dan de andere kant. Door simpelweg het matras te draaien, biedt de Bodyguard u twee totaal verschillende gevoelens van liggen: één kant is middelhard en de andere kant stevig. Zo kan de bodyguard makkelijk worden gebruikt voor verschillende soorten slaap. Wat alleen nog ongewoon is voor een premium matras is de lage hoogte van de Bodyguard. Met slechts 18 cm ligt de bodyguard ruim onder het gemiddelde. Daar moet u eerst aan wennen, aan het feit dat u wat lager ligt. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat u als een wat zwaardere slaper te diep in het matras zinkt en de lattenbodem voelt. De bodyguard is echt stabiel, maar zonder te hard te zijn. Ligzones zijn geïntegreerd in zowel de bovenste als onderste lagen. Dit zorgt voor een goed en gezond zinken van uw lichaam. Je moet alleen op bepaalde plekken in het matras wegzakken en op andere plaatsen weer gestabiliseerd liggen. Dit wordt goed uitgevoerd door de bodyguard.

Het Emma matras bestaat daarentegen uit drie schuimlagen. De bovenste laag is een gepatenteerde Airgocell. Deze laag moet een aangenaam, zacht gevoel geven en een zeker comfort beloven. Bovendien heeft de laag een goede klimaatbeheersing, vandaar dat te hete nachten worden voorkomen. De middelste laag van het Emma matras bestaat uit een visco-schuim (of geheugenschuim). Dergelijke schuimen staan bekend om hun uitstekende aanpassingsvermogen. Ze passen zich optimaal aan uw lichaam aan, maar geven in principe ook een zachter gevoel. Bovendien reageren visco-schuimen gewoonlijk tamelijk langzaam. Het nachtelijk heen en weer rollen is daardoor iets zwaarder. Het onderste basisschuim van de Emma is een koudschuimlaag. Dit geeft het matras wat stabiliteit. Het heeft ook een schouderzone die erin is geïntegreerd. Over het algemeen wil Emma door hun constructie een progressief en adaptief zinken in het matras mogelijk maken en op die manier een goede nachtrust verzekeren.

Welke verschillen in comfort vallen op?

Merk Bodyguard Emma
Hardheidsgraad

5-7 (aanpasbaar) van de 10 punten

4 van de 10 punten

Stevigheid

Gemiddelde tot hogere gemiddelde stevigheid (afhankelijk van het draaien)

Zachte tot gemiddelde stevigheid

Slaaptype
 • Geschikt voor de meeste soorten slaap
 • Ook geschikt voor zware mensen
 • Vooral voor mensen die een beetje harder willen liggen
 • Matras aanpasbaar
 • Matras vrij zacht
 • ideaal voor mensen met een laag gewicht en mensen die graag op een zacht matras slapen
 • Algemene geschiktheid voor elke slaaphouding
Warmte
 • zeer goede klimaatregeling
 • uitstekende klimaatregeling
Ligzones
 • Lichaam optimaal gestabiliseerd
 • Ruggewervel wordt in een normale oriëntatie gebracht en ondersteund door de schouderzone
 • voorkomt rugpijn

Door de verschillende opbouw van de matrassen kunnen verschillen in slapen en liggen worden gedetecteerd. Onze ervaring met beide matrassen was dat de Emma veel zachter is dan de bodyguard. Dit heeft ook te maken met de structuur van de matrassen. Een voordeel van het Emma-matras is zeker dat het een hoog comfort belooft met de bovenste twee lagen. Vooral het visco-schuim van de tweede laag is zeer aanpasbaar. Al met al zorgt dit echter voor een zachter gevoel. We zouden Emma 4 van de 10 punten geven op onze hardheidsschaal. Het is zeker een van de zachtere modellen. U zult merken dat u, vooral als een zwaardere slaper, dieper in de schuimen van Emma zult zakken, dan als bij de bodyguard. Dientengevolge zullen zwaardere mensen Emma te zacht vinden. Kleinere en lichte slapers ervaren een goed slaapgevoel op de Emma. U kunt goed slapen op de Emma in elke slaaphouding. Het maakt niet uit of u een buik-, rug- of zijslaper bent.

We adviseren grotere en zwaardere mensen om naar de Bodygaurd te gaan, ookal slaapt u liever op een zacht matras.

De Bodygaurd is geschikt voor zowel lichggewichten als zwaargewichten. Vanwege de reversibiliteit van het matras en de bijbehorende flexibiliteit van het matras, is het mogelijk om zijn slaapgevoel aan te passen aan individuele voorkeuren. Zelfs als u merkt dat de ene kant te zacht voor u is, kunt u nog steeds het matras omdraaien en de hardere kant testen. Als gevolg hiervan kan de bodyguard door veel verschillende mensen worden gebruikt. De geïntegreerde ligzones zorgen ook voor een goede nachtrust in alle lig posities. U zinkt alleen op plaatsen waar het echt nodig is. Een klein nadeel is dat de bodyguard uit slechts twee lagen schuim bestaat. Er werd afgezien van hoogwaardig geheugen of latexschuim. Daardoor wordt een beetje comfort verloren. Maar de bodyguard kan ervoor zorgen dat u als zwaarder persoon niet te diep in het matras zakt, maar tegelijkertijd niet op een harde plank hoeft te slapen, zoals het geval is met een paar te stevige 'goedkope matrassen'. Laat u niet afschrikken door de geringe hoogte (slechts 18 cm) van de bodyguard. Buiten het feit dat we in het begin er alleen even aan moesten wennen, is dit helemaal geen probleem. Op onze hardheidsschaal zouden we de bodyguard tussen 6 en 8 van de 10 rangschikken vanwege zijn flexibiliteit.

Prijsverschil

Grootte Bodyguard Emma

80x200 cm

199,00 € 449,00 €

90x200 cm

199,00 € 499,00 €

100x200 cm

229,00 € 549,00 €

140x200 cm

339,00 € 749,00 €

160x200 cm

429,00 € 849,00 €

180x200 cm

449,00 € 949,00 €

200x200 cm

499,00 € 999,00 €

 

100 nachten proefslapen. Koop nu en Emma matras!*

Levering en Retourneren

  Bodyguard Emma

Levering

Bed-in-the-Box Principe

Bed-in-the-Box Principe

Levertijd

6-10 werkdagen

2-5 werkdagen

Proeftijd

100 dagen 100 dagen

Retourneren

Retourneren wordt georganiseerd en betaald door de fabrikant

Retourneren wordt georganiseerd en betaald door de fabrikant

Beide matrassen worden op hetzelfde principe verzonden en in een compacte doos naar u thuis gestuurd. Emma heeft een relatief korte levertijd van 2-5 dagen. Bij het afleveren van de bodyguard moet u mogelijk langer wachten. Het matras kan binnen een week worden geleverd, maar het kan ook gebeuren dat u, net als wij, een volle twee weken op het matras moet wachten, wat we vrij lang vonden.

Een groot voordeel is dat u beide matrassen gedurende 100 dagen kunt testen. Als het matras u niet bevalt, kunt u het matras terug sturen. Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met de klantenservice van de twee fabrikanten. Meestal krijgt u dan een plasticfolie toegestuurd, waarin u de matras moet inpakken. Vervolgens neemt een expeditiebedrijf contact met u op om een afhaalafspraak met u te regelen. De retourzending is gratis voor zowel Emma als Bodyguard. Uw geld wordt nadien aan u terugbetaald.

Conclusie

Ten slotte kan worden gezegd dat de bodyguard en de Emma twee hele goede matrassen zijn. Op beide matrassen ervaart u een prettig gevoel en kunt u eindelijk weer goed slapen. Maar let op de Emma, dat deze niet echt geschikt is voor zware mensen. Deze zouden beslist de voorkeur moeten geven aan de Bodyguard, die een stuk stabieler is en toch een hoog en comfortabel comfort belooft. Hoewel de Emma zeer hoogwaardige materialen biedt met het visco-schuim en het gepatenteerde Airgocell, heeft dit ook zijn prijs. De Emma-matras is in versie 140x200cm met 749 € aanzienlijk duurder dan de bodyguard, die slechts 329 € in deze maat kost.

U zou de bodyguard moeten kiezen als ...

 • U niet zoveel geld wilt uitgeven aan uw matras!
 • U weet niet of u liever hard of zacht slaapt!
 • U een flexibel matras wilt!
 • U iets zwaarder bent!

U zou voor het Emma matras moeten kiezen als...

 • U een aangenaam zacht lig gevoel waardeert!
 • U meer geld wilt uitgeven aan schuim van hoge kwaliteit!
 • U het matras snel geleverd wilt!
 • U een kleiner en lichter persoon bent!

100 nachten proefslapen. Koop nu en Emma matras!*

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.