🔥 EMMA Opruimingsuitverkoop 🔥

Krijg tot 60% korting op de producten: Emma Hybrid Lite Matras, Emma Premium Lattenbodem en Emma Houten Bed met de code "MATRAS60"

 
Emma Sleep review

Emma Sleep Review – Producten, ervaringen, klachten en een gesprek met de CEO

Laatst bijgewerkt op: 20.02.2024 Geschatte leestijd: 13 Min.

Emma Sleep heeft een turbulente, korte historie.

Binnen enkele jaren zijn ze van Duitse start-up uitgegroeid tot een van de grootste, winstgevende spelers op de wereldwijde slaapmarkt.

Ook in Nederland doen ze goede zaken. Zo heeft Emma al meerdere consumentenprijzen in de wacht gesleept en wordt er van alle matrasmerken online het vaakst op Emma Sleep gezocht.

Genoeg reden dus om deze Duitse grootmacht eens grondig onder de loep te nemen.

Wij hebben Emma producten getest en beoordeeld op kwaliteit, online consumentenreviews en -klachten geanalyseerd en Dennis Schmolzi, Emma Sleep's CEO, geïnterviewd.

Al onze ervaringen lees je in deze Emma Sleep review.

Emma Sleep Review
 • emma hybrid adjustable matras
  emma hybrid adjustable matras
  Emma
  Hybrid II Adjustable
  Prijs vanaf   €292,05 € (649 )
  De ondersteuning en kwaliteit van Emma Sleep in een aanpasbaar jasje: dat is de Emma Hybrid adjustable. Het matras combineert verstelbare schuimlagen met een ademende verenkern - voor comfort op maat.
  De ondersteuning en kwaliteit van Emma Sleep in een aanpasbaar jasje: dat is de Emma Hybrid adjustable. Het matras combineert verstelbare schuimlagen met een ademende verenkern - voor comfort op maat.

Emma Sleep - de feiten op een rij

Jaar van oprichting

2013

Hoofdkantoor

Frankfurt am Main, Hessen, Duitsland

CEO's

Dennis Schmoltzi [1] en Manuel Müller [2]

Aantal werknemers

Aantal landen waarin Emma Sleep slaapproducten verkoopt

Omzet wereldwijd

2020: 405 miljoen
2021: 645 miljoen
2022: 873 miljoen

Bronnen: Emma Sleep [3], PRNewswire [4]

Aantal fysieke winkels wereldwijd

3500+

Aantal fysieke winkels Nederland

Twee. In Eindhoven [5] en Leidschendam [6].

Emma Sleep producten

Emma Sleep bracht in 2015 een one-size-fits-all matras op de markt dat uitsluitend online werd verkocht. Deze focus op matrassen leidde ertoe dat het slaapmerk in Nederland lange tijd als 'Emma matras' door het leven ging. Pas in 2021 werd de naam officieel veranderd naar Emma Sleep.

Door de jaren heen heeft Emma haar assortiment flink uitgebreid. Momenteel kun je bij dit Duitse merk vrijwel elk bekend slaapproduct aanschaffen: van toppers, tot kussens, tot volledige boxsprings.

Ook is Emma Sleep zich steeds meer gaan richten op de offline wereld. Zo kun je de Emma producten uitproberen en kopen in Beter Bed-winkels en heeft het recentelijk twee Emma showrooms geopend in Eindhoven en Leidschendam (wij waren bij de opening van de Emma winkel in Eindhoven).

Deze omnichannel strategie heeft tot een explosieve wereldwijde omzetgroei [7] en tot een groot Nederlands marktaandeel geleid.

Grafiek van de 10 grootste matrasmerken in Nederland op basis van online zoekvolume
Het zoekvolume is gebaseerd op de categorie matrassen. Zoekvolumes voor andere slaapproducten zijn niet in de berekening meegenomen.

Wij hebben een groot gedeelte van de Emma Sleep productlijn zelf getest en beoordeeld.

We zetten de resultaten per productcategorie voor je op een rij.

Emma matrassen

*Deze tabel toont uitsluitend de matrassen die op dit moment (januari 2024) op de website van Emma Sleep worden verkocht.
Emma Hybrid Adjustable Emma Hybrid Premium Emma Hybrid Lite Emma Hybrid Airgrid
Dikte 25 cm 25 cm 22 cm 27 cm
Aantal lagen 6 6 4 6
Stevigheid 5+ tot 7.5 8 t.b.d. t.b.d.
Ondersteuning Goed Uitstekend Gemiddeld tot goed t.b.d.
Aanpasbaar Ja Nee Nee Nee
Slaaphouding Elke slaaphouding, incl. lichte zijslapers Zijslapers vanaf 75 kg, rugslapers, buikslapers Slapers met een licht gewicht t.b.d.
Beste voor Koppels & zijslapers Zware slapers Kleiner budget t.b.d.
Ons testoordeel 4.6⭐ 3.8⭐ t.b.d. t.b.d.

Lees onze Emma matras review voor meer gedetailleerde informatie over de Emma matrassen.

Emma boxsprings

Deze tabel toont uitsluitend de boxsprings die op dit moment (januari 2024) op de website van Emma Sleep worden verkocht.
Emma Signature Boxspring Emma Deluxe Storage Boxspring Emma Deluxe Boxspring Emma One Boxspring
Hoogte 66 cm 50 cm 65 cm 57 cm
Vering box Bonellveren Bonellveren Bonellveren Bonellveren
Matras Hybrid of Hybrid Premium Hybrid Hybrid of Fusion One
Topper Flip of Diamond Flip of Diamond Flip of Diamond Flip of Diamond
Variaties Keuze uit 7 kleuren, 2 pootjes en 2 hoofdborden Keuze uit 2 kleuren en 2 hoofdborden Keuze uit 4 kleuren, 2 pootjes en 2 hoofdborden Keuze uit 3 kleuren en 2 pootjes
Montage Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen Niet inbegrepen
Beste voor Slank, luxe design Extra opbergruimte Beste beoordeeld Lage prijs
Ons testoordeel 4⭐ t.b.d. 4.6⭐ niet getest

Emma kussens

Deze tabel toont uitsluitend de kussens die op dit moment (januari 2024) op de website van Emma Sleep worden verkocht.
Emma Kussen Emma Wolkenkussen Emma Diamond Kussen Emma Premium Wolkenkussen Emma Zero Gravity Kussen Emma Airgrid Kussen
Aanpasbaar Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Materiaal 3 lagen traagschuim Polyester microvezels 3 lagen traagschuim t.b.d. t.b.d. t.b.d.
Stevigheid Aanpasbaar Zacht Stevig Zacht t.b.d. t.b.d.
Formaat 70 x 40 cm 70 x 60 cm 70 x 40 cm 70 x 60 cm 70 x 40 cm 70 x 40 cm
Beste voor Rug-, zij- en buikslapers Rug- en buikslapers Rug-, zij- en buikslapers t.b.d. t.b.d. t.b.d.
Wasbaarheid Hoes op 40°C Geheel to 60°C Hoes op 40°C t.b.d. t.b.d. t.b.d.
Proefslapen 30 nachten 30 nachten 30 nachten 30 nachten 30 nachten 30 nachten
Ons testoordeel Meest veelzijdige optie Ideaal zacht donsalternatief Extra stevig, maar fijn verkoelend t.b.d. t.b.d. t.b.d.

Emma toppers

Deze tabel toont uitsluitend de toppers die op dit moment (januari 2024) op de website van Emma Sleep worden verkocht.
Emma Flip Topper Emma Diamond Topper Emma AirGrid Topper
Aanpasbaar Ja Nee Nee
Materiaal Koud- en traagschuim Koud- en traagschuim t.b.d.
Stevigheid Medium-stevig of stevig (omkeerbaar) Medium-stevig t.b.d.
Dikte 5 cm 8 cm 9 cm
Proefslapen 100 nachten 100 nachten 100 nachten
Ons testoordeel Veelzijdig en comfortabel Goed voor warme slapers
Hoge kwaliteit
t.b.d.

Andere Emma producten

Lees ook eens onze reviews over het Emma Essential Bedframe, het Emma Dekbed, de Emma Verzwaringsdeken en het Emma Beddengoed.

Emma Sleep ervaringen

Onze ervaringen met Emma Sleep zijn over het algemeen goed. We hebben veel verschillende Emma producten zelf getest en zijn overwegend positief over de kwaliteit, het comfort en de prijs/kwaliteitsverhouding.

Tot halverwege 2022 hadden we ook uitsluitend goede ervaringen met de klantenservice en het bezorgingsproces. Daarna hebben we echter regelmatig leveringsproblemen ondervonden met verschillende producten, waarvan onze negatieve ervaringen met de levering van de Emma Signature Boxspring en de Emma Storage Boxspring Deluxe het meest in het oog springen.

Voor zowel ons als andere consumenten hebben alle mindere ervaringen te maken met klantenservice-, bezorging- en supply-chain-issues.

Over de kwaliteit van de Emma producten zijn de meeste consumenten echter lovend.

Ook van onafhankelijke organisaties zoals de Consumentenbond, Testaankoop [8] en POY [9] krijgt Emma Sleep hoge beoordelingen.

Emma Sleep volgens de Consumentenbond

In de tests van de Consumentenbond komt Emma Sleep goed naar voren. Zo zijn zowel het Emma Original matras, het Emma O2 matras, het Emma Hybrid matras (alle drie niet meer verkrijgbaar) en de Emma Boxspring Deluxe als 'Beste uit de Test' gekomen (in verschillende jaren).

Ook de nieuwe Emma Hybrid Adjustable doet het goed. Dit matras heeft in december 2023 de 2e plek in de test van de Consumentenbond bemachtigd.

Alhoewel wij enigszins kritisch zijn op het testproces van de Consumentenbond (je leest er meer over in onze selectie van de beste matrassen), waren onze ervaringen met de Emma prijswinnaars ook goed.

Emma Sleep klachten

De afgelopen maanden ontvingen we veel klachten over Emma Sleep. En niet geheel onterecht: op het gebied van levering en bereikbaarheid schiet het bekende slaapmerk momenteel tekort.

Jammer, want de producten van Emma verdienen een goede service.

Zowel op Trustpilot, onze eigen inbox als in de comments van de social media accounts van Emma, wordt de frustratie van klanten duidelijk.

“Telefonische klantenservice heb je niks aan. Een eeuw wachten om iemand te spreken. Als je eenmaal iemand aan de lijn hebt, gaan ze allemaal vragen stellen, om vervolgens te zeggen dat ze niks kunnen doen en dat we de logistieke afdeling moet afwachten.”

M.b

Trustpilot review

“Ik wacht al bijna 2 maanden op een kussen dat binnen 5 werkdagen bezorgd zou worden. Op een mail kreeg ik de reactie 'een van onze klantenservice-specialisten zal je zo snel mogelijk helpen'... dit is inmiddels 10 dagen geleden”

Nova

Reactie via e-mail

"Koop geen bed bij Emma Sleep. Zij hebben de slechtste service die ik ooit heb gehad. Zij reageren niet meer en lossen problemen niet op."

P. Maas

Social media comment

Ook bekende consumentenplatforms zoals BOOS en Kassa hebben de problemen bij het merk aangekaart.

Reactie van Emma Sleep

Emma Sleep is zich bewust van de klachten en stelt dat het hard aan het werk is om de problemen te verhelpen. Ze hebben het volgende statement met ons gedeeld:

"Helaas zijn er verschillende systemen die niet goed met elkaar blijken te communiceren. Hierdoor kan het voorkomen dat informatie ontbreekt of onvolledig is. Dit probleem is bij ons bekend, en we werken hard om dit op te lossen. Onlangs hebben we onze “Goede voornemens” naar buiten gebracht; we erkennen dat afgelopen tijd niet alles vlekkeloos is verlopen en we weten dat dit echt anders moet. Het verbeteren van de klantervaring is hier een van de belangrijkste aspecten van. De veranderingen worden momenteel al doorgevoerd; het zal wat tijd nodig hebben voordat alle problemen zijn opgelost, maar het heeft onze hoogste prioriteit om onze beloften hier waar te maken."

In een interview met Emma Sleep's CEO, Dennis Schmoltzi, hebben we ook navraag gedaan naar de huidige problemen met de klantenservice en de plannen om dit aan te pakken. Schmoltzi erkent dat een toename in productvraag heeft geleid tot meer klachten van klanten, en stelt dat het bedrijf druk in de weer is om de service te verbeteren.

Deze vebeteringen omvatten onder andere een stevige uitbreiding van het Nederlandse klantenservice-team, een evaluatie van de supply chain om de levertijden te verbeteren en gesprekken met bezorgdiensten om het bezorgingsproces te herzien, aldus Emma Sleep.

Er lijkt dus schot in de zaak te zitten, alhoewel Emma zelf ook toegeeft dat het nog enkele maanden gaat duren voordat ze alle processes hebben geoptimaliseerd.

Wel zien we al enige hoopvolle signalen. Waar we maandenlang voornamelijk negatieve reviews aantroffen, lezen we de laatste tijd weer wat meer positieve reviews.

Wist je dat Emma Sleep compensatie aan klanten aanbiedt die te maken krijgen met leveringsvertragingen van langer dan 7 dagen? Ze hebben speciaal hiervoor een team opgezet dat zich proactief inzet om deze zaken snel en efficiënt op te lossen. Voor meer details over dit compensatiebeleid kun je terecht op hun specifieke informatiepagina [10].

Interview met Dennis Schmolzi

We kregen de kans om met Dennis Schmolzi [11], oprichter en CEO van Emma Sleep, te praten over zowel de oprichting en ethiek van het bedrijf, de hedendaagse uitdagingen als zijn ambitieuze toekomstplannen.

Op welke prestaties ben je het meest trots?

"Ik ben ongelooflijk trots op Emma's ontwikkeling door de jaren heen. Onze groei is een eerbetoon aan iedereen die hard heeft gewerkt om ons hier te krijgen.

We zijn klein begonnen in Frankfurt, Duitsland, maar hebben momenteel meer dan 1100 collega's over de hele wereld, met kantoren in onder andere Lissabon, Manilla, Mexico-Stad en Boekarest. In meer dan 30 landen helpen we mensen om beter te slapen."

Dennis Schmoltzi CEO Emma Sleep
Dennis Schmoltzi, de CEO van Emma Sleep.

Wat waren je grootste fouten en uitdagingen bij het opbouwen van Emma Sleep?

"We hebben door de jaren heen natuurlijk uitdagingen gehad en beslissingen genomen die niet altijd uitpakten zoals gehoopt. Maar we zien deze als leerervaringen.

Om een voorbeeld te geven: we hebben recentelijk een aantal operationele veranderingen doorgevoerd, bedoeld om de klantbeleving te verbeteren. Dit heeft helaas technische problemen met zich meegebracht die sommige klanten beïnvloedden. Wanneer zulke dingen gebeuren, streven we ernaar om hiervan te leren en voortdurend te verbeteren, zodat we ervoor kunnen zorgen dat dit nooit meer voorkomt.

In dit specifieke geval hebben we wellicht te veel veranderingen tegelijkertijd willen doorvoeren, terwijl het misschien beter was geweest om deze een voor een te implementeren."

Hoe ontwikkelt Emma nieuwe producten en hoe zorg je ervoor dat deze kwalitatief hoogstaand, veilig en duurzaam zijn?

"Onze productontwikkeling draait om klantfeedback, het vormgeven van nieuwe ideeën en het verfijnen van bestaande producten. We waarborgen kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid door uitgebreide tests van materialen en productprestaties. Voortdurende klantbetrokkenheid na de lancering stelt ons bovendien in staat om constant te verbeteren.

Daarnaast voeren onze gespecialiseerde teams grondige tests uit in ons eigen slaaplaboratorium voordat deze onafhankelijk worden getest door externe partners. Zo zorgen we ervoor dat onze producten voldoen aan zowel de wereldwijde als Emma's strenge kwaliteitsnormen."

Hoe zorg je voor een balans tussen lokale aanpassing en het behoud van Emma's identiteit bij de introductie van regiospecifieke producten?

"Onze methode is gericht op het vinden van een balans tussen een uniforme wereldstrategie en het aanpassen aan lokale markten. We hebben een speciaal wereldwijd merkteam dat onze algemene strategie leidt, en dit wordt aangevuld door regionale experts die de fijne nuances van elke markt doorgronden.

We proberen in lijn te blijven met lokale voorkeuren bij het introduceren van regiospecifieke producten, terwijl we tegelijkertijd onze identiteit intact houden. Ons streven is om te voorzien in regionale behoeften en verwachtingen, zonder daarbij de essentie van het Emma-merk uit het oog te verliezen."

Hoe ziet een typische dag in het leven als CEO van Emma eruit?

"Geen enkele dag is hetzelfde. Ik begin mijn dag soms op een compleet ander continent; zoals ik eerder noemde, hebben we kantoren in Frankfurt, Lissabon, Manilla, Mexico-Stad en Boekarest.

Het is voor mij heel waardevol om tijd door te brengen met de 'Emmies' op elke locatie, om zo nieuwe inzichten te krijgen in zakelijke kansen, behoeften en uitdagingen. We beschikken over zo'n rijkdom aan talent dat het essentieel is om zoveel mogelijk met dit talent in verbinding te staan."

Wist je dat de werknemers van Emma Sleep "Emmies" genoemd worden?

Welk carrière- of bedrijfsadvies zou jij je jongere zelf geven?

"Tien jaar geleden, toen we aan dit avontuur begonnen, was ik terughoudend om risico's te nemen. Door de jaren heen is mijn medeoprichter Manuel [Müller] [2] een cruciale invloed geweest. Van hem heb ik geleerd hoe belangrijk het is om dingen niet te ingewikkeld te maken en de waarde in te zien van het beginnen, proberen, itereren en leren tijdens het proces."

Is er een bedrijf dat je bewondert en waar je inspiratie uit haalt?

"In het dynamische landschap van startups en scale-ups vind ik inspiratie bij diegenen die uitzonderlijk werk verrichten, vooral zij die grootsheid bouwen met weinig financiering. Hoewel bepaalde bedrijven eruit springen, komt mijn belangrijkste inspiratie van individuen.

Daarnaast dragen ondernemers, leiders, vrienden en ons toegewijde team allemaal bij aan mijn leerproces. Binnen ons team hebben we het geluk uitzonderlijke leiders te hebben van wie ik elke dag waardevolle lessen leer."

Wat is je visie voor het merk en hoe onderscheidt Emma zich van haar concurrenten?

"Bij Emma Sleep is onze visie gericht op het 'wakker maken' van het beste in mensen door kwaliteitsslaap.

We investeren continu in innovatie en technologische vooruitgang, wat ons een unieke positie in de markt geeft. Onze toewijding aan innovatie vormt de basis. Hierdoor kunnen we steeds aan en zelfs boven de verwachtingen van klanten voldoen, terwijl we toegang bieden tot premium maar betaalbare slaapproducten.

Bovendien speelt ons in-house team van slaapexperts een cruciale rol in het heruitvinden van het slaaplandschap, door hun grondige kennis en uitgebreid onderzoek. Deze gezamenlijke inspanning onderscheidt Emma, en stelt ons in staat de slaapervaring opnieuw te definiëren met een unieke mix van expertise en innovatie."

Wat zijn de belangrijkste trends en uitdagingen die je momenteel ziet in de slaapmarkt, en hoe past Emma zich hierop aan?

"In het huidige landschap heeft technologie een diepgaande invloed op hoe we verschillende aspecten van ons leven benaderen, waaronder slaap.

Als reactie hierop lanceerde Emma Sleep de Emma Up-app [12], waarmee mensen actief hun slaappatronen kunnen monitoren. Deze technologische innovatie is bedoeld om gebruikers diepgaande inzichten te bieden in hun slaapgewoonten, wat uiteindelijk bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit.

Onze primaire focus ligt op het benutten van technologie om mensen te helpen hun slaap te begrijpen en te optimaliseren, met prioriteit voor hun algehele welzijn."

Emma Sleep lijkt een breed publiek aan te willen spreken. Kun je inzichten delen over hoe verschillende klantsegmenten jullie productontwikkeling en marketingstrategieën beïnvloeden?

"Bij Emma Sleep draait onze missie om de universele behoefte aan kwaliteitsslaap. Hoewel diverse markten specifieke voorkeuren kunnen hebben, blijft onze kernfilosofie consistent – een goede nachtrust voor iedereen.

We hechten enorm veel waarde aan de feedbackloop met onze klanten. Deze inzichten beïnvloeden onze productontwikkeling en marketingstrategieën."

Welke stappen nemen jullie om de toenemende hoeveelheid klachten van klanten aan te pakken en de klantenservice te verbeteren?

"We hebben hierop geanticipeerd door nieuwe systemen, producten en platforms te introduceren om de klantbeleving te verbeteren. Toegegeven, deze uitbreiding heeft ook weer nieuwe uitdagingen met zich meegebracht, dus we zijn hard aan het werk om ook deze problemen te verhelpen.

We zijn vastberaden om onze klantenservice naar een veel hoger niveau te tillen."

Welke risico's voor Emma Sleep baren jou de meeste zorgen?

"Duurzaamheid is wereldwijd een steeds belangrijker thema, en bij Emma Sleep nemen we dit zeer serieus. Het identificeren en aanpakken van risico's op het gebied van duurzaamheid en milieueffecten is voor ons een topprioriteit.

We zijn constant bezig ons assortiment duurzamer te maken en af te stemmen op wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen en we streven ernaar om in 2030 CO2-neutraal te zijn."

Hoe draagt Emma bij aan het vergroten van bewustzijn over het belang van kwaliteitsslaap?

"Bij Emma tonen we onze toewijding door het promoten en onderwijzen van het belang van kwaliteitsslaap via verschillende kanalen. Onze 'Sunrise by Emma'-blog [13], samengesteld door ons team van slaapexperts, samen met onze persberichten, evenementen, activiteiten, sociale media en de Emma Up-app zijn hier voorbeelden van."

Heeft Emma bepaalde filantropische doelen?

"We zetten ons actief in door matrassen, die niet voor hergebruik geschikt zijn, te doneren. Dit past binnen onze duurzaamheidsdoelen en helpt lokale gemeenschappen.

We hebben daarnaast al bijdrages geleverd aan lokale goede doelen en zijn nu bezig met het opzetten van langetermijnpartnerschappen om onze impact wereldwijd te vergroten."

Wat is je verwachting voor de Europese slaapmarkt in de komende 5 jaar?

"Het voorspellen van de toekomst is een beetje als het voorspellen van dromen – je weet nooit precies waar je terechtkomt, maar het belooft een boeiende reis te worden!"

Welke slaapmarkten buiten Europa vind je het interessantst om te verkennen, en staan er grote lanceringen gepland voor 2024?

"We hebben onze aanwezigheid stevig uitgebouwd buiten Europa, met name in Centraal- en Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Canada en de Azië-Pacific regio.

Wat betreft toekomstige plannen: onze focus ligt op het blijven verbeteren en versterken van onze marktposities. Over specifieke plannen voor 2024 kan ik nog niets onthullen, maar ons team is constant op zoek naar kansen om zowel ons bereik als ons aanbod uit te breiden."

En als laatste vraag: Waar zie je jezelf over 5 jaar?

"Aan de top van de wereldwijde slaapmarkt!"

Emma Sleep contact

Klantenservice: je kunt de Emma Sleep klantenservice benaderen met vragen, klachten of suggesties via +31 20 808 7300 of via service@emma-sleep.nl.

Adres hoofdkantoor: Emma Matratzen GmbH, Wilhelm-Leuschner-Str. 78, 60329 Frankfurt am Main, Duitsland

Emma heeft naar aanleiding van de Kassa Belbus een mailadres en een speciaal telefoonnummer geopend waar klanten sneller terecht kunnen met hun klachten. Bellen kan op werkdagen tussen 09.00 en 18.00.

Veelgestelde vragen

Robert Kerkvliet slaapexpert

Robert Kerkvliet

Contentmanager, producttester & gecertificeerd slaapcoach

Lekker slapen? Robert helpt je hier graag bij. Met zijn diepgaande kennis over slaapproducten, ergonomie en de Nederlandse slaapmarkt is hij dé aangewezen persoon om jou van tips, adviezen en (product)aanbevelingen te voorzien. Met zijn hulp hoopt hij dat jij zelf kan zorgen voor de perfecte nachtrust.

Certificaten: Understanding Sleep (RSPH Learn) en Sleep: Neurobiology, Medicine, and Society (Universiteit van Michigan).

Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je bericht!
Ja
Nee

Heb je nog verdere opmerkingen of suggesties?

Hoe kunnen we je beter van dienst zijn?

Dit kan ook interessant voor jou zijn...

  JA, GRAAG! >
  Nee, bedankt

  Onze reviews en testresultaten zijn 100% onafhankelijk. Bij aankoop via gemarkeerde links ('*') ontvangen we een commissie, wat jou niets extra kost en ons ondersteunt in het schrijven van de beste productreviews.