👑 Prinsjesdag deals! 

Emma: tot 50% korting | Tempur: tot 50% korting ðŸ’°

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Ravensberger orthopedisch matras

Beschrijving Ravensberger 7-Zone Koudschuim Matras

Remco

Laatst bijgewerkt op: 07.07.2021 5 Min.

Op herhaald verzoek van onze lezers hebben we voor het eerst een model uit de Ravensberger-collectie onder de loep genomen: het Ravensberger Orthopedisch 7-zone HR koudschuim matras.

Ravensberger is een al lang gevestigde Duitse fabrikant, die matrassen van alle soorten in het assortiment heeft. Zoals de naam al aangeeft, is het onderverdeeld in 7 ligzones. Daardoor kan het matras voor orthopedische doeleinden gebruikt worden. Het matras is verkrijgbaar in verschillende hardheidsgradaties.

Het Ravensberger 7-zones koudschuimmatras is zowel online als in speciaalzaken verkrijgbaar. In Nederland heeft Ravensberger één eigen vestiging, deze is in Zouterwoude.

Ravensberger Orthopedisch Matras
  • Overzicht
  • Opbouw / Zones
  • Hardheid en comfort
  • Goede ergonomische functies en geweldig voor koppels
  • Het bijzondere
  • Bezorging en klantenservice
  • Conclusie: Ravensberger Orthopedisch Matras

Opbouw / Zones

Het doel van Ravensberger is om bij te dragen aan een gezonde en vredige slaap. De Ravensbergermatrassen bieden één van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen in de markt.

Alleen al de prijs van het 7-zone koudschuimmatras is voordelig. Het kost slechts € 299 in de standaardmaat 140 x 200 cm.

Ook erg fijn: het koudschuimmatras van Ravensberger is verkrijgbaar in bijna alle gangbare maten. Maar kun je een goede matras verwachten voor deze prijs?

We hebben de test gedaan en rapporteren over onze ervaring met het Ravensberger Orthopedisch 7-zone koudschuim matras.

Ravensberger Orthopedisch Matras Opbouw

Het Ravensberger orthopedische matras bestaat uit een enkele laag koudschuim. Het materiaal wordt door de fabrikant aangeduid als RAVOpur® HR koudschuim.

Het orthopedische matras van Ravensberger is dus een puur koudschuimmatras. Het komt op een totale hoogte van 19 cm. De kern is 16 cm hoog. Het matras is dus relatief dun.

Bekijken bij Bol.com*

⇒ Koudschuim is een modern materiaal dat veel positieve eigenschappen heeft. Past een koudschuimmatras ook bij u? Hier vindt u alle informatie over het populaire materiaal.

Het volumegewicht van de schuimlaag van het Ravensberger matras varieert afhankelijk van de selecteerbare hardheidsgraad:

  • De H 2 -variant heeft een RG van 40 kg / m3
  • De H 3-variant heeft een RG van 45 kg / m3
  • Het hardste H 4-model heeft een RG van 50 kg / m3

Het centrale punt van het orthopedische matras van Ravensberger is onderverdeeld in 7 zones. De fabrikant noemt dit een 2D 7-zone kern. Dat klinkt heel technisch.

Waar het op neer komt is dat vooral in het bekken- en schoudergebied het lichaam dieper in het matras kan zinken. In het gebied van onderrug zou de Ravensberger een ondersteunend effect hebben. Dit zou een orthopedische werking hebben en kan rugpijn dus verminderen.

De fabrikant heeft verschillende testcertificaten voor de Ravensberger 7-zone koudschuimmatras verworven. Zo is het matras onschadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk.

Bekijken bij Bol.com*

Hardheid en comfort

In onze test hebben we de gangbare H 3-variant van het Ravensberger koudschuim matras getest. Het resultaat: het is een matras in het middelharde gebied. We beoordelen de H 3-variant met 5 van de 10 punten op onze hardheidsschaal.

Onze ervaring met de Ravensberger 7-zone koudschuimmatras was over het algemeen goed.

Met zijn gemiddelde hardheid is het Ravensberger orthopedische matras in de H 3-versie geschikt voor de meeste soorten slaap. In onze test hadden we ook voldoende zinkdiepte in de zijpositie en was het matras erg comfortabel.

Maar we raden zware slapers en pure rug- en buikslapers aan voor een steviger model te kiezen. Over het algemeen vonden we het slaapklimaat behoorlijk warm.

Dit komt omdat koudschuimmatrassen de lichaamswarmte opslaan. Het Ravensberger 7-zone matras bevelen we daarom aan voor mensen die het vaak ’s nachts koud hebben. Als u veel transpireert of liever een beetje koeler slaapt, raden we een ander model aan.

Bekijken bij Bol.com*

Als zuiver koudschuimmatras mist het Ravensberger Orthopedisch 7-zone matras volgens ons een zekere comfortlaag, zoals een latex of een geheugenschuimlaag. Toch is de Ravensberger nog steeds erg comfortabel te noemen.

Goede ergonomische functies en geweldig voor koppels

Als matras van koudschuim heeft het Ravensberger matras een lage bewegingsoverdracht. De bewegingen van uw partner worden heel goed geabsorbeerd.

Dus het matras is zeer geschikt voor koppels en onrustige slapers. Dit is goed te zien in onze favoriete test met de medicijnbal en het gevulde glas water.

Als uw partner 's nachts vaker draait, merkt u dat nauwelijks op het Ravensberger matras.

Het orthopedische matras is gemaakt van koudschuim. Het heeft daarom een ​​goede puntelasticiteit en een groot vermogen tot aanpassing aan het lichaam.

De onderverdeling in 7 zones voldoet aan zijn doelstelling. In het bekkengebied en in het schoudergebied zorgt het orthopedische matras van Ravensberger voor een groter zinkvermogen.

De rug wordt ook goed gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de wervelkolom in een gezonde positie blijft. Voor mensen met rugproblemen kan het Ravensberger 7-zone matras een goede keuze zijn.

Het bijzondere aan het Ravensberger 7-zones koudschuim matras

Het speciale aan het orthopedische matras van Ravensberger is de relatief lage prijs voor een koudschuimmatras met 7 zones. Qua ontwerp is het goed te vergelijken met de testwinnaar van 'Stiftung' Warentest, het Bett1 Bodyguard matras.

Bezorging en klantenservice

Het Ravensberger matras is eenvoudig online te bestellen. U kunt alle Ravensberger matrassen tot 30 dagen en nachten testen. Tijdens deze testfase biedt Ravensberger aan om het matras kosteloos op te halen als het matras u niet bevalt.

Helaas heeft de leverancier er nog niet voor gekozen om deze proefperiode te verlengen naar 100 dagen, zoals veel andere fabrikanten zoals Bett1en Emma wel hebben.

Met de klantenservice hadden we goede ervaringen. Het personeel was erg vriendelijk en vragen werden snel en vakkundig beantwoord.

Conclusie: Ravensberger Orthopedisch Matras

termen de gemiddelde klant. Het 7-zones koudschuimmatras is een vrij eenvoudig vormgegeven matras. Het bestaat uit slechts één materiaal - een kern van koudschuim. In onze test bewees ze de typische eigenschappen voor een koudschuim matras te bezitten.

Het Ravensberger 7-zone matras is zeer flexibel en heeft een goede puntelasticiteit. Wel slaapt het nogal warm. De H3 variant hebben wij beoordeeld als middelsterk (5 uit 10 punten op onze hardheidsschaal).

Bekijken bij Bol.com*

Dit maakt het geschikt voor de meeste soorten slaap en personen. Het Ravensberger matras is ook geschikt voor mensen die onrustig slapen.

Vanuit het oogpunt van comfort vonden we het Ravensberger matras alleen niet zo goed als bijvoorbeeld het Emma matras of het Simba matras.

Het Ravensberger Orthopedisch 7-zone matras is een zeer solide model voor een goede prijs. Zijslapers en lichte tot normale personen kunnen met dit matras eigenlijk niet verkeerd zitten.
Slaapcomfort
Slaapcomfort

4 / 5

Materiaal
Materiaal

4 / 5

Geur
Geur

4 / 5

Slaapklimaat
Slaapklimaat

4,5 / 5

Post-oscillatie
Post-oscillatie

4,5 / 5

Levering & Retour
Levering & Retour

4 / 5

Prijs/Kwaliteit
Prijs/Kwaliteit

4,5 / 5

Slaapcomfort
Slaapcomfort

4 / 5

Materiaal
Materiaal

4 / 5

Geur
Geur

4 / 5

Slaapklimaat
Slaapklimaat

4,5 / 5

Post-oscillatie
Post-oscillatie

4,5 / 5

Levering & Retour
Levering & Retour

4 / 5

Prijs/Kwaliteit
Prijs/Kwaliteit

4,5 / 5

Kortingscodes

Gebruik de beste kortingscodes

Emma O2 matras
Emma O2 matras op het bed
Emma Prijs vanaf 331 € (499 €)

Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

Dit kan ook interessant voor jou zijn:

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.