🎉Emma viert feest!

Tot 55% korting op ALLE Emma producten! 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Matt Sleeps

Matt Sleeps Matras – Onze ervaringen (2021)

Laatst bijgewerkt op: 04.10.2021

De matras van Matt Sleeps is een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Het merkt verkoopt een beperkt aantal (veelzijdige) producten online. Zo kun je hun matras maar liefst 120 dagen bij jou thuis uitproberen. Daardoor is je aankoop volledig risicoloos.

Wat de matras van Matt Sleeps zo uniek maakt, is het feit dat je deze matras zelf kunt aanpassen aan jouw persoonlijke slaapvoorkeuren.

Eigenlijk krijg je dus verschillende matrassen in één product. Matt Sleeps biedt, naast zijn aanpasbare schuimmatras, ook andere producten aan. Wij hebben al deze producten grondig getest, en in dit artikel vergelijken we de matras van Matt Sleeps met andere populaire modellen zoals de Emma O2.

De Consumentenbond zet de Matt Sleeps-matras in zijn top 3 voor 2020, wat aangeeft dat ze erg tevreden zijn over het algemene slaapcomfort, de prijs-kwaliteitsverhouding en de aankoopvoorwaarden.

Maar wat vinden wij van de Matt Sleep Matras? Lees hieronder onze Matt Sleep Review 👇

Matt Sleeps Matras

De productkenmerken van de Matt Matras

10 jaar garantie
10 jaar garantie
Gratis verzending
Gratis verzending
Geld terug bij retour
Geld terug bij retour
aangenaam slaapcomfort
Aangenaam slaapcomfort
Omwisselbare lagen
1 matras, 6 hardheden
120 dagen proefslapen
120 dagen proefslapen
 • Overzicht
 • Matt Sleeps matras
 • Opbouw van de matras
 • Comfortlagen van de matras
 • Tijk van de Matt Sleeps
 • Onze mening over de Matt Sleeps
 • Matt Sleeps vs. Emma
 • Verkoops- en leveringsvoorwaarden
 • Verzending en levering van de matras
 • Matt Sleeps Kussen
 • De Boxspring van Matt Sleeps
 • Conclusie

Voordelen:

 • Aanpasbaar matras, 6 hardheden
 • Zeer geschikt tweepersoonsmatras
 • Innovatieve schuimlagen
 • Afritsbare en wasbare hoes op 60 graden
 • Handige configurator op de site
 • Nederlands product
 • 120 dagen proefslapen en gratis retourneren
 • Levering binnen 6 dagen
 • Geen verzendkosten

Nadelen:

 • Duurder matras
 • Na uitpakken chemische geur
 • Geen keuze tussen verschillende kleuren/ontwerpen

De eigenschappen van de Matt Sleeps Matras

 • Matt Sleeps Matras is een universeel matras, geschikt voor alle soorten bedtypen
 • De matras is aanpasbaar aan jouw persoonlijke voorkeuren en die van je partner
 • Twee soorten koudschuim, traagschuim en een innovatie hypersupportlaag
 • Matt Matras bezit 6 verschillende certificaten
 • Goede prijs-kwalitetsverhouding

Matt Sleeps matras

Matt Sleeps matrasDe hybride matras van Matt Sleeps, de Matt, biedt veelzijdig slaapcomfort voor één- en tweepersoonsbedden. Hij bestaat uit verschillende soorten koudschuim, traagschuim en een speciale comfortlaag, die aangepast kunnen worden aan uw persoonlijke voorkeur.

Over het algemeen vinden we dit een behoorlijk stevige matras. Hij biedt een stabiel, stevig slaapvlak dat over voldoende veerkracht beschikt.

De matras van Matt Sleeps is beschikbaar in verschillende afmetingen: 90 x 200 cm, 140 x 200 cm, 180 x 200 cm en nog meer. Ook de lengte van de matras kan worden aangepast (200 - 210 - 220 cm).

De Consumentenbond was erg positief over de matras van Matt Sleeps. Met name de prijs-kwaliteitsverhouding van de matras en het algehele comfort scoorden erg goed. Daarover vind je in de volgende sectie meer.

Onze top alternatieven

Consumentenbond over Matt Sleeps

De Consumentenbond zet de Matt Sleeps-matras in zijn top 3 voor 2020, wat aangeeft dat ze erg tevreden zijn over het algemene slaapcomfort, de prijs-kwaliteitsverhouding en de aankoopvoorwaarden.

De veelzijdigheid van de Matt Sleeps-matras heeft als voordeel dat deze voor alle soorten slapers, ongeacht gewicht of lichaamshouding, een goede ondersteuning biedt. Het gebruikte schuim in de matras is van hoge kwaliteit waardoor de matras gemakkelijk een lange tijd kan meegaan.

De Consumentenbond beoordeelt ook de leverings- en aankoopvoorwaarden van de Matt Sleeps als bovengemiddeld goed: gratis uitproberen en levering tot aan de voordeur zijn erg belangrijk bij een duur product zoals een matras, en gelukkig biedt de Matt Sleeps beide voorwaarden.

Op het vlak van hygiëne stelt de Consumentenbond dan weer dat de matras niet voldoende vochtdoorlatend biedt, waardoor de Matt Sleeps niet zo geschikt is voor mensen die veel transpireren. Gelukkig is de tijk wel afneembaar en wasbaar in de wasmachine.

Opbouw van de matras

Deze matras is evenwichtig en veelzijdig opgebouwd. Hij bestaat uit hoogwaardige schuimlagen en een anti-allergische tijk die in verschillende comfortzones zijn gecombineerd, voor een goede ondersteuning van de verschillende lichaamszones. Daardoor is hij misschien niet meteen de goedkoopste, maar hij blinkt uit in comfort en veelzijdigheid.

Het ontwerp is eenvoudig maar elegant, en de mix van verschillende soorten schuim zorgt voor voldoende comfort en zachtheid. Zo combineert de Matt Sleeps dus eigenlijk een koudschuimmatras en traagschuimmatras in één modulair, aanpasbaar product.

De matras van Matt Sleeps, de Matt, viel ons op omwille van het unieke concept: één enkele matras die bestaat uit vier verschillende lagen schuim, die in verschillende volgordes op elkaar gelegd kunnen worden om de hardheid, ondersteuning, ventilatie en het algemene comfort van de matras aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Comfortlagen van de matras

Maar wat zijn nu precies de verschillende lagen van de Matt Sleeps-matras?

Om te beginnen bestaat de Matt uit twee lagen koudschuim: een zachte en een harde laag. Wil je zachter liggen, dan leg je deze bovenaan, of omgekeerd.

Comfortlagen van de matras

Het gebruik van koudschuim is populair bij matrassen, omdat het de volgende voordelen biedt:

 • Duurzaam materiaal dat lang meegaat
 • Voorkomt vorming van ‘kuiltjes’
 • Goede ventilatie en vochtafvoer
 • Hoge elasticiteit en veerkracht

Bovenop de lagen koudschuim ligt een laag traagschuim. Dit relatief nieuwe materiaal zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig over de matras verdeeld wordt. Dit vermindert het aantal drukpunten, waardoor de matras zich beter naar de contouren van je lichaam vormt.

Traagschuim zorgt ook voor goede ventilatie, leg deze laag dus bovenaan als je het snel te warm krijgt in bed.

De traagschuimlaag wordt aangevuld met een ‘hypersupportlaag’ uit een speciaal soort lucht- en vochdoorlatend schuim met hoge puntelasticiteit. Deze laag laat je best bovenaan de matras liggen voor een fris slaapgevoel.

Deze combinatie van verschillende comfortlagen, zorgt ervoor dat de Matt Sleeps-matras bijzonder geschikt is voor verschillende soorten slapers: rug-, zij- en buikslapers, maar ook voor mensen die in hun slaap vaak van positie verwisselen.

Tijk van de Matt Sleeps

Ook de tijk van de matras van Matt Sleeps is uniek: deze bestaat uit Tencel, een bijzonder materiaal dat zijdezacht aanvoelt en optimale ventilatie en temperatuurcontrole biedt.

Deze milieuvriendelijke matrashoes is volledig afritsbaar en makkelijk te wassen op 60 graden voor een optimale slaaphygiëne.

De matras van Matt Sleeps is beschikbaar in 21 maten: drie lengtes en 7 breedtes. Wat wij erg handig vinden, is dat je bij de tweepersoonsmatras de volgorde van de schuimlagen voor elke zijde apart kunt veranderen. Zo kunnen jij en je partner zelf kiezen welke configuratie het beste ligt.

De Matt Sleeps is beschikbaar in de volgende afmetingen:

 • 90 x 200 cm
 • 80 cm x 200 cm
 • 100 cm x 200 cm
 • 120 cm x 200 cm
 • 140 cm x 200 cm
 • 160 cm x 200 cm
 • 180 cm x 200 cm

Verder kan de lengte ook worden aangepast naar 210 cm of 220 cm indien je dat wenst.

Matras 80x200 cm
Matras 80x200 cm
445 €
Matras 90x200 cm
Matras 90x200 cm
495 €
Matras 140x200 cm
Matras 140x200 cm
770 €
Matras 180x200 cm
Matras 180x200 cm
970 €

Onze mening over de Matt Sleeps

Wij vonden de Matt-matras een van de betere matrassen die we al getest hebben. Ondanks de hogere prijs zouden we deze zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar superieur slaapcomfort. Dankzij de uitprobeergarantie van 120 dagen kun je hem bovendien risicoloos uitproberen.

Wij zijn erg fan van de combinatie van verschillende soorten traag- en koudschuim, dit zorgt ervoor dat de matras geschikt is voor zowel rug-, zij- als buikslapers ongeacht hun gewicht.

Een beetje jammer is dat er geen mogelijkheid bestaat om het ontwerp/de kleuren van de matras te kiezen. Hoewel de Matt er behoorlijk elegant uitziet, zouden hadden we deze optie graag gezien. De gebruikte tijk voor deze matras is ook uniek. Hij voelt erg fris en natuurlijk aan.

Matt Sleeps vs. Emma

Matt Sleeps is best een kwaliteitsvol en interessant merk, maar hoe vergelijkbaar (of verschillend) zijn ze eigenlijk met die andere online matrassenreus, Emma?

Over het algemeen kunnen we stellen dat Matt Sleeps en Emma een zeer gelijkaardige aanpak hebben: ze verkopen (uitsluitend online) hoogwaardige matrassen die bestaan uit verschillende lagen schuim, steeds met het oog op maximaal comfort, hygiëne en een gezonde lichaamsondersteuning.

Ook bij Emma vind je slechts een beperkt productaanbod, maar zijn de aangeboden producten wel van zeer hoge kwaliteit en daarom ook uiterst populair. In tegenstelling tot Matt Sleeps, kun je de matrassen van Emma niet zelf aanpassen na aankoop. Dat doe je bij voorkeur voor je bestelt (je kunt namelijk zelf de hardheidsgraad kiezen).

De matrassen van Emma zijn beschikbaar in verschillende hardheidsgraden, zodat je een model kunt kiezen dat is aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren. Matt Sleeps verkoopt slechts één model.

Matt Sleeps vs Emma

Ook in de aangeboden prijzen bestaat er een belangrijk verschil. De goedkoopste matras van Emma (Emma O2) is zo’n €100 goedkoper dan die van Matt Sleeps.

Beide merken bieden regelmatig fixe kortingen op hun producten. Om daar steeds maximaal gebruik van te maken, gebruik je best de knoppen en links hier op Matrassencheck. Wij verzamelen namelijk steeds de beste deals, zodat jij nooit te veel hoeft te betalen voor je matras.

Bij Matt Sleeps heb je een iets uitgebreidere uitprobeergarantie dan bij Emma: 120 dagen proefslapen versus 100 dagen. Of dat ook echt nodig is, betwijfelen wij. Meestal weet je na een maand of zes weken wel of een matras bij jou (en je partner) past.

45% korting met "CHECK25"*

Verkoops- en leveringsvoorwaarden

Net zoals bij de meeste grote online matrassenwinkels (denk aan Beter Bed, LIDL, Emma) geeft Matt Sleeps je uitstekende voorwaarden wanneer je bij hen een matras koopt.

Om te beginnen kun je de matras namelijk geheel risicoloos uitproberen, en dat maar liefst 120 dagen lang. Bevalt de matras je niet, dan kun je hem gewoon gratis laten ophalen en krijg je je geld terug. Dit is anders dan bij sommige andere winkels, die je enkel een tegoedbon geven zodat je nog steeds in hun winkel een matras moet kopen.

Matt Sleeps

Het bestelproces bij Matt Sleeps is behoorlijk intuïtief, met verschillende betalingsopties en een mogelijkheid om kortingen toe te passen voor je afrekent. Let erop dat je de juiste afmetingen voor je matras en/of boxspring kiest voor je verdergaat met betalen.

De levering gebeurt meestal de volgende werkdag, afhankelijk van waar je woont kan dit enkele dagen langer duren. Afhalen is niet mogelijk omdat Matt Sleeps geen eigen winkels heeft.

Verzending en levering van de matras

De levering van de Matt Sleeps verloopt vrij eenvoudig en gebeurt vaak al op de volgende dag na je bestelling. Omdat Matt Sleeps niet vanuit fysieke winkels handelt, is het helaas niet mogelijk om de matras in de winkel te gaan ophalen of voor de aankoop uit te proberen. Natuurlijk kun je hem op je gemak bij je thuis uitproberen.

Wanneer je de matras op een gewone werkdag voor 20u ’s avonds bestelt, dan wordt deze de volgende werkdag nog bij jouw thuis geleverd. Kies je ervoor om de matras te bestellen na 20u of tijdens het weekend of op een feestdag, dan zal deze pas twee werkdagen later worden geleverd.

Voor matrassen met een lengtemaat langer dan 140 cm, dan is de cut-off 12u ’s middags. Bestel je na dat tijdstip, dan zal de matras ook niet op de volgende werkdag geleverd worden.

Matt Sleeps Kussen

Matt Sleeps Kussen

Het kussen van Matt Sleeps is net zo veelzijdig als de matras, dankzij de verschillende comfortzones. Het is geschikt voor zij- en rugslapers. Een minpunt is wel de hoge prijs.

Voor wie een groot budget heeft en op zoek is naar superieur slaapcomfort, kan dit kussen de perfecte aanvulling vormen op een goede matras.

Bijna net zo belangrijk als een goede matras, is een kussen dat goed bij jouw slaaphouding en lichaam past. Als je hoofd niet voldoende ondersteund wordt of te hoog ligt, dan kan dat tot nek- en schouderpijn leiden.

Dit kussen bestaat uit een kern van koudschuim met hoge dichtheid dat voor stevige ondersteuning zorgt. Het is goed geventileerd dankzij maar liefst 242 afzonderlijke ventilatiekanalen.

De hoes van dit kussen is gemaakt van zijdezacht Tencel, een natuurlijk en duurzaam materiaal dat goed ademt. Deze hoes kan gemakkelijk worden afgenomen en in de machine worden gewassen op 60 graden voor maximale slaaphygiëne, wat vooral in de zomer belangrijk is.

Het kussen heeft verschillende zones: dikkere zones aan de zijkant voor zijslapers, en een dunnere (maar stevige) zone centraal, voor rugslapers.

Het kussen mag niet te dun zijn waardoor het hoofd naar achteren valt, maar zeker ook niet te dik, omdat de kin dan naar de borst gedrukt zou worden, wat nekpijn kan veroorzaken.

De Boxspring van Matt Sleeps

Boxspring Matt Sleeps

De boxspring van Matt Sleeps bestaat uit 1000 pockets met veren, verdeeld in 7 comfortzones. Hij is perfect om te combineren met de matras, en is beschikbaar vanaf een kleine € 500.

Deze boxspring is speciaal ontworpen om gecombineerd te worden met de matras van Matt Sleeps. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren, en gestoffeerd met hoogwaardig OEKO TEX-gecertificeerd textiel.

Misschien heeft u geen zin om apart een bed, lattenbodem en matras te kopen. In dat geval kan de boxspring van Matt Sleeps een oplossing bieden.

Wat handig is aan het aanbod van Matt Sleeps, is dat de boxspring zowel als eenpersoonsmodel (boxspring 90 x 200 cm of 100 x 200 cm) als als tweepersoonsmodel (180x 200 cm of 200 x 200 cm of 200 x 220 cm) beschikbaar is.

Deze (elektrisch) verstelbare boxspring bevat maar liefst 1.000 conische veren voor maximale ondersteuning. Natuurlijk krijg je de beste ondersteuning enkel in combinatie met een goede matras, maar ook de veerkracht van de boxsprings zelf is belangrijk om een goede nachtrust te garanderen.

Kies je voor het elektisch verstelbare model, dan kun je deze bedienen met twee meegeleverde draadloze afstandsbedieningen. Bij een tweepersoonsboxspring kun je elke helft van de boxspring afzonderlijk verstellen.

Conclusie

Nadat we alle producten van Matt Sleeps hebben geëvalueerd en vergeleken, kunnen we stellen dat het zeker de moeite waard is om hun matras te overwegen wanneer je op zoek bent naar hoog slaapcomfort en daar een groter budget voor ter beschikking hebt.

De matras is veelzijdig, bestaat uit hoogwaardige materialen en ventileert goed. We vinden het een bijzonder fijn idee van Matt Sleeps om één matras te produceren die geschikt is voor verschillende slaaphoudingen, gewichten, slaapvoorkeuren enz.

Op lange termijn kan de aankoop van een matras van Matt Sleeps gelden als een investering in je gezondheid en slaapkwaliteit. Ook voor tweepersoonsbedden is deze uiterst geschikt, omdat je elke zijde van de matras kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren of die van je partner.

Hoewel de boxspring en het kussen van Matt Sleeps ook hoogwaardige kwaliteitsproducten zijn die zeker het overwegen waard zijn, vinden we deze iets minder innovatief en bestaan er zeker goedkopere alternatieven die een gelijkaardige kwaliteit bieden. Vooral de hoge prijs van het kussen schrikt ons een beetje af.

De matras van Matt Sleeps doet het erg goed in de test van de Consumentenbond. Hij is zeker te vergelijken met de O2 van Emma op het vlak van kwaliteit, ondersteuning en duurzaamheid. Voor een goedkopere matras raden we je aan om de LIDL Meradiso te overwegen.

De uitstekende leverings- en retourvoorwaarden bij Matt Sleeps zijn op zich niet bijzonder (zeer vergelijkbaar met bijvoorbeeld Beter Bed of Emma), maar toch is het fijn om weten dat je de matras geheel risicoloos kunt uitproberen en gratis kunt laten retourneren indien deze je niet bevalt.

Veel gestelde vragen

 • Wat voor soort merk is Matt Sleeps?


  Matt Sleeps is een relatief jong, 100% Nederlands bedrijf dat ontstond uit frustratie met de slechte kwaliteit en onnodig hoge prijzen op de matrassenmarkt. De oprichters waren van mening dat veel mensen matrassen van slechte kwaliteit kregen en daar véél te veel voor betaalden, omdat klanten slecht geïnformeerd waren en te weinig keuze kregen.

  Samen met enkele grote fabrikanten en Nederlandse studenten en wetenschappers gingen ze op zoek naar de ideale matras. Uitgangspunt daarbij was steeds de wens van de klant, maar ook duurzaam ontwerp en universeel comfort. Het resultaat was de Matt, tegenwoordig een van de populairste matrassen op de Nederlandse markt.

 • Waarom biedt Matt Sleeps een matrasbeschermer aan?


  Een laatste product van Matt Sleeps dat we nog niet besproken hebben, is de matrasbeschermer. Deze vormt de ideale aanvulling op je Matt-matras. Hij is beschikbaar in verschillende afmetingen, en houdt je matras proper en fris. De matrasbeschermer is namelijk vuilwerend, waterdicht en goed ventilerend. Zo krijgen huisstofmijt en bacteriën geen kans om zich te verspreiden en jouw nachtrust te verstoren.

Kortingscodes

Emma O2 matras
Emma O2 matras op het bed
Emma Prijs vanaf 284 € (499 €)

Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

Mline Wave
MLine Wave productfoto
Mline Prijs vanaf 466 € (549 €)

Wave: individueel aanpasbaar kwaliteitsmatras met een fijne prijs!

Dit kan ook interessant voor jou zijn:

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.