🔥 EMMA DAYS 🔥

Tot 55% korting op de Consumentenbond testwinnaars!

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Maak kennis met onze (slaap)experts

Wij bij Matrassencheck hebben boven alles één doel:

Dat jij zo comfortabel mogelijk slaapt.

We willen je compleet advies geven over alles wat met slapen te maken heeft.

Om ervoor te zorgen dat we je professioneel advies en nuttige tips kunnen geven, interviewen we regelmatig slaapdeskundigen uit de geneeskunde en de wetenschap.

Op deze pagina kun je alles te weten komen over de slaapspecialisten die ons ondersteunen.

Onze Slaapexperts
Onze slaapexperts

Walter Braun - Matras ontwikkelaar en expert

Walter Braun

Matrasexpert

Walter Braun is een expert als het om matrassen gaat. En dat is geen toeval, want in zijn loopbaan als slaapexpert heeft hij zelf matrassen ontwikkeld.

Hij komt uit München en geeft belangstellenden tips over ergonomisch en gezond slapen.

Hij is ook meestertrainer op het gebied van ligergonomie en leidt ook matrasadviseurs en verkopers op. Tenslotte biedt hij ook bijscholing aan voor artsen en fysiotherapeuten.

Walter Braun zijn overtuiging is:

"Een gezonde slaap is het allerbelangrijkste voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn!"

Niet alleen de matras speelt een belangrijke rol, maar ook de lattenbodem, het kussen en de deken.

Essentieel is dat we proberen zo goed als mogelijk te herstellen tijdens de slaap. De matras zorgt voor een ontspannen lighouding, ongeacht welke slaaphouding. Het hoeft beslist niet de duurste matras te zijn.

Door zijn werk met artsen weet hij dat veel pijnen en kwalen te maken hebben met een verkeerde bedopstelling. De matras is het harmoniserende element, de lattenbodem op zijn beurt het dragende.

Bjoern Steinbrink - Slaapcoach

Bjoern Steinbrink

Slaapcoach

Onze tweede slaapspecialist is Bjoern Steinbrink. Sinds 2019 is hij gecertificeerd slaaptrainer en -coach. Ook helpt hij de beddenindustrie op het gebied van conceptontwikkeling en strategieën.

Hij lanceerde o.a. "Duitsland leert slapen" en is ook de oprichter van "Der Sportlertalk". Hij geeft hierover lezingen en wil de kijk op slaap en regeneratie ten goede veranderen.

Met de hulp van Dr. Michael Coll en therapeuten zowel als coaches, heeft hij het vak van slaapcoaching geleerd.

Deze training is bedoeld voor coaches van alle sporten, medische beroepskrachten en slaapadviseurs. Het Steinbeis Transfer Instituut Medical Education for Health and Nutrition verzorgt de cursus slaapcoach.

Bovendien heeft Bjoern Steinbrink een concept ontwikkeld voor het coachen van beroeps-, wedstrijd- en amateursporters. Maar hij helpt ook mensen om hun gewicht te verminderen of mensen die een burn-out hebben.

Het maakt niet uit of het gaat om het verbeteren van je slaap, het verhogen van de regeneratie of het opheffen van slaapstoornissen. Bjoern Steinbrink is er om te helpen en te adviseren.

Caroline Rolland - Masseuse en Fysiotherapeute

Caroline Rolland

Fysiotherapeute

De slaapexpert die we aan je willen voorstellen is Caroline Rolland. Ze is masseuse en fysiotherapeute in Quintin (gemeente in Frankrijk).

Ze behaalde een staatsdiploma aan de EFOM (Ecole Boris Dolto Paris) in 2003. Sinds 2010 is ze ook osteopaat, naast haar werk als fysiotherapeut.

In haar privépraktijk werkt ze met patiënten die lijden aan reuma of neurologische klachten.

Ze zorgt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor baby's en kinderen. Verder behandelt ze ademhalingsproblemen zoals bronchitis.

Ze zorgt ook al bijna tien jaar voor borstkankerpatiënten en helpt vrouwen met pre-operatieve zorg tot en met reconstructie van het borstgebied.

In de loop der jaren heeft ze veel ervaring en know-how kunnen verzamelen. De laatste twee jaar heeft de praktijk zich toegespitst op sport, vooral op het gebied van "running".

Op dit sportgebied bereidt ze atleten voor op wedstrijden.

Hoe helpen deze slaapdeskundigen ons testen?

Het begon allemaal met de motivatie om informatie te geven over de Nederlandse matrassenmarkt.

Met dit in gedachten testen we nog steeds alle serieuze matrassen en schrijven reviews met onze indrukken. Vanaf het begin hebben onze slaapdeskundigen ons de categorieën gegeven die bij de evaluatie belangrijk zijn:

  • Zinkdiepte

Als we tijdens onze testfasen vragen hebben, zijn onze experts niet ver weg. Ze kennen het menselijk lichaam en hun kennis helpt ons om onze indrukken juist in te delen.

Meer dan alleen matrassen

Intussen vergelijken we niet alleen matrassen, maar benaderen we het onderwerp slaap op een algemene manier.

We gaan met de tijd mee en onze deskundigen geven ons de professionele achtergrond uit wetenschap en geneeskunde.

Wat gebeurt er eigenlijk in het menselijk lichaam tijdens de slaap en hoe kunnen we dat beïnvloeden met de juiste producten?

Dit is de vraag die ons voortdrijft en geen weg is ons te lang om hem juist te beantwoorden. De slaapmarkt van de toekomst heeft veel in petto. Elk jaar worden nieuwe matrassen ontworpen en de technologie verovert de slaapkamer.

We zullen blijven testen en goede van slechte producten voor je onderscheiden. Niet in het minst dankzij de hulp van onze slaapexperts!

Kortingscodes

Wave by M line
Wave by M line productfoto
Wave

Wave: individueel aanpasbaar kwaliteitsmatras met een fijne prijs!

Goede matrassen:

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.