Uw slaap is belangrijk voor ons!

Lidl Meradiso

Lidl Meradio matras review

Letztes Update am: 07.12.2019

Het Meradiso matras van Lidl is een absoluut koopje: hij kost slechts €99,99  in de kleinste maat. Dit maakt de Meradiso het goedkoopste matras dat we ooit hebben getest. De Meradiso is een tonvormige pocketveringsmatras en is verkrijgbaar in de volgende maten: 90x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm en 180x200 cm. Voor bijna elke maat is de Meradiso beschikbaar in 2 hardheden: H2 en H3.

⇒ Welke matrasmaat is de juiste? Hier vindt u handige tips om uit te kiezen.

Kunt u een goed matras verwachten voor deze kleine prijs? Misschien wel.  De duitse Stiftung Warentest beoordeelde Meradiso in februari 2017 als "GOED" (2.4).

Het Meradiso matras is alleen online beschikbaar. U ontvangt een royale proefperiode van 90 dagen bij de Meradiso. We hebben de Meradiso besteld en zullen onze ervaringen hier met u delen.

Lidl Meradiso review

Opbouw / Zones

De Lidl Meradiso is een tonvormige pocketveringmatras. Dit betekent dat in de Meradiso individuele veren in stoffen zakjes zitten. Dit verhoogt de elasticiteit van een matras en zorgt voor een bepaald suspensie-effect. Tegelijkertijd is een tonvormig pocketveringmatras wel harder dan bijvoorbeeld een latexmatras of een traagschuimmatras.

Lidl Meradiso review opbouw

In aanvulling op de nauwkeurige lichaamsondersteuning die moet worden bereikt door het gebruik van de stalen veren, heeft een pocketveringsmatras ook een goede klimaatregeling. In de tussenruimten van de veren zitten zogenaamde luchtkamers die een verbeterde ventilatie van het matras mogelijk maken. Vanwege de puntelastische veren worden TPV-matrassen ook vaak gebruikt voor orthopedische doeleinden.

Zodat men niet te veel voelt van de veren die in het Lidl-matras zijn geïnstalleerd, wordt de tonvormige pocketveerkern van de Meradiso omringd door een comfortschuim (een soort polyetherschuim). Vanwege deze speciale structuur moeten de voordelen van een schuimmatras en een binnenveringsmatras worden gecombineerd. Het Meradiso matras bevat ook 7 lig zones. Dit is om uw lichaam beter te ondersteunen en uw ruggengraat in een gezonde oriëntatie te houden.

Een essentieel kwaliteitskenmerk van een TPV-matras is het aantal gebruikte metalen veren. In het Lidl Meradiso matras zijn in totaal 360 stalen veren geïnstalleerd in de kleinste maat (90 x 200 cm). Dat is een iets ondergemiddelde waarde. Hoogwaardige TPV-matrassen hebben vaak twee keer zoveel veren.

Bekleding

De hoes van het Meradiso matras is gemaakt van een ademende klimaatvezel. De huidvriendelijke hoes bestaat uit 100% polyester en kan gemakkelijk met een rits worden verwijderd en op 60 ° worden gewassen. Dit is natuurlijk een pluspunt voor mensen met allergieën.

Praktisch zijn ook de handgrepen aan de zijkanten. Dit is ook noodzakelijk, omdat de Meradiso vrij zwaar is doordat het een TPV-matras is. Het matras verplaatsen kan een beetje moeilijk zijn, vooral voor oudere mensen. Afgezien daarvan vinden we dat het verplaatsen van het matras vrij goed gaat.

Visueel wordt de hoes eenvoudig wit gehouden en voorzien van een patroon dat doet denken aan slingerende lijnen. Wat we opmerken zijn kleine verwerkingsfouten aan het oppervlak, zoals onregelmatige steekintervallen. Hieraan valt wel te zien dat het Meradiso matras in de laagste prijsklasse valt. Dit heeft alleen op het comfort geen effect.

Lidl Meradiso review bekleding

Hardheid

Het Lidl Meradiso matras is verkrijgbaar in verschillende versies. U kunt kiezen uit de hardheid H2 (medium) en H3 (vast) voor de meeste maten. Voor onze test kozen we voor de stevigere versie in de maat 140 x 200 cm. Zoals verwacht was het gevoel van liggen ook behoorlijk stevig. Dit is ook typerend voor een veermatras. Op onze hardheidsschaal schatten we de Lidl Meradiso H3 op 7,5 van de 10 punten.

Lidl Meradiso review hardheit

Bij onze tests zagen we dat het Lidl Meradiso pocketveringmatras bijzonder geschikt is voor rugslapers. In deze positie wordt het lichaam bijzonder goed ondersteund door de geïntegreerde veren. De 7 lig zones helpen het lichaam en vooral de wervelkolom om in een gezonde en correcte oriëntatie te blijven. Daarom kunnen we het Meradiso matras vooral aanbevelen aan mensen die het liever wat harder liggen en graag op hun rug slapen.

Als u liever wat zachter slaapt, kunt u beter opzoek naar een ander matras, zoals de Emma matras, of probeer de zachtere H2-versie van de Lidl Meradiso. Ook als een zijslaper, kunt u beter opzoek naar een ander matras. Hoewel we op de Lidl Meradiso in de zijpositie niet slecht sliepen, maar we merkten wel dat we op de zij niet diep genoeg zakte in de Meradiso. Dit is bij andere modellen beter.

Slaapgevoel

Een goede tonvormige pocketveringsmatras brengt een aantal voordelen met zich mee. Het wordt als extreem ademend beschouwd en heeft een zeer goed vochttransport. Zo is een TPV-matras zoals de Lidl Meradiso ook geschikt voor mensen die af en toe wat zweten. Zijslapers, die liever warmer slapen, moeten een visco-schuimmatras kiezen. TPV-matrassen bieden een zeer goed, stabiel oppervlak, vooral voor zware mensen. Zware mensen van meer dan 80 kg zouden de stevigere H 3 -variant moeten kiezen. Ook voor mensen met allergieën is dit type matras geen probleem.

Bij het Meradiso matras zijn de pocketveren bedekt met comfortschuim. Dit zorgt voor een ergonomische 7-zone indeling en een verbetering van het comfort. Een ander voordeel van het TPV-matras is de lange levensduur. Zelfs na jarenlang gebruik keert een TPV-matras nog steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Lidl Meradiso review slaapgevoel

In onze bewegingsproeven hebben we de ervaring dat het matras tijdens bewegingen vrij rustig blijft. Logisch gezien reageren de veren alleen op het punt waar ze direct worden bedrukt. Onze meter is niet bijzonder slecht op beide tests. Bij de eerste poging hebben we gesimuleerd dat een ​​partner zich in bed omdraait. In het tweede experiment hebben we het gedrag van het matras bij het in bed stappen getest. Het resultaat in beide tests is een veel voorkomende reactie, zoals we die kennen van andere modellen. Het matras blijft grotendeels kalm. We hebben echter ook gemerkt dat we als partner, ondanks de lage respons van ons meetapparaat, de bewegingen van de andere een beetje voelen. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de geladen veren tijdens een beweging iets slingeren en u daardoor zelfs aan de andere kant van het matras een lichte beweging kunt voelen. Desalniettemin denken we dat dit u 's nachts niet wakker zal maken.

Bezorging en klantenservice

Hier waren we aangenaam verrast. De online-shop van Lidl is ver vooruit op die van Aldi. Alle Lidl-matrassen zijn online en het hele jaar beschikbaar. Het matrasbereik is duidelijk gestructureerd en u heeft een aantal betalingsmogelijkheden. Zo kunt u uw Lidl-matras gemakkelijk vanuit de woonkamer bij u thuis laten bezorgen. Het matras wordt geleverd in een grote doos, waarin de Lidl Meradiso opgerold en vacuüm verpakt is.

U kunt de Meradiso Lidl-matras 90 dagen lang zonder risico testen. Als Meradiso in deze periode niet bij u past, kunt u het gewoon terugsturen en uw geld terugkrijgen.

Lidl Meradiso bezorging

Op het gebied van klantenservice hadden we voldoende ervaring. Hoewel Lidl van maandag - zondag van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar is per telefoon. Maar natuurlijk is Lidl geen matrassenspecialist zoals toonaangevende fabrikanten. Speciale informatie over Meradiso-matras of zelfs advies dat u niet krijgt bij Lidl.

Onschadelijk voor de gezondheid

Het Lidl Meradiso matras is gemaakt in Duitsland en is getest op schadelijke stoffen. Bovendien heeft het de OEKO TEX-standaard 100 en is het LGA-kwaliteitscertificaat geldig.

Onze totale beoordeling

Materiaal:  (3 / 5)
Comfort:  (3 / 5)
Prijs-kwaliteit verhouding:  (5 / 5)
Ademend vermogen:  (4 / 5)
Design:  (2 / 5)
Service:  (2.5 / 5)
Retourneren:  (4 / 5)
Totaal beoordeling:  (3.4 / 5)

Conclusie

Al met al denken we dat de Lidl Meradiso absoluut een goed matras is. Vooral de onverslaanbare prijs vanaf 99,00 € spreekt voor zich. Het laaggeprijsde matras van Lidl presteerde ook goed (2,4) bij Stiftung Warentest.

Voor mensen die graag harder willen liggen en op hun rug willen slapen, is de Meradiso goed geschikt. Voor mensen die liever wat zachter slapen, raden we uiteindelijk een ander product aan. Aanbevolen modellen hiervoor zijn: Emma matras.Vooral als een zijslaper moet u ervoor zorgen dat u een zachter model kiest.

Lidl Meradiso review

Met goede stabiliteit, lichte vering en de aanwezigheid van 7 lig zones, kan de Lidl Meradiso ook worden gebruikt door rugslapers met rugklachten. Maar ook hier moet u testen en ervoor zorgen dat de Meradiso niet te hard voor u is. Als een tonvormige pocketveringsmatras biedt de Lidl Meradiso echter goede voorwaarden.

Als gastmatras zou de Meradiso daarom een ​​zeer interessante optie kunnen zijn. Opgemerkt moet worden dat de vraag momenteel zeer hoog is en dat verschillende maten op korte termijn uitverkocht kunnen zijn.

Kortingscodes

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.