👑 Prinsjesdag deals! 

Emma: tot 50% korting | Tempur: tot 50% korting 💰

Jouw slaap is belangrijk voor ons!

Lidl Meradiso review

Lidl Meradiso matras (Update 2021)

Laatst bijgewerkt op: 28.07.2021 Zoë 7 Min.

Het Meradiso matras van Lidl is een absoluut koopje: hij kost slechts €99,99 in de kleinste maat. Dit maakt de Meradiso het goedkoopste matras waar we ooit een review van hebben gemaakt.

De Meradiso is een tonvormige pocketveringsmatras en is verkrijgbaar in de volgende maten: 90x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm en 180x200 cm. Voor bijna elke maat is de Meradiso beschikbaar in 2 gradaties van hardheid: H2 en H3.

De Meradiso scoort erg goed in de test van de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond is de matras erg voordelig, iets wat wij kunnen beamen. De Meradiso matras is alleen online beschikbaar. U kunt het matras testen tijdens een royale proefperiode van 90 dagen.

Lees hieronder verder onze review van de Lidl Meradiso en ontdek of deze matras bij u past.

  • Overzicht
  • Opbouw / Zones
  • Bekleding
  • Hardheid
  • Slaapgevoel
  • Bezorging en klantenservice
  • Conclusie

Consumentenbond over Meradiso

De Meradiso scoort erg goed in de test van de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond is de matras erg voordelig, iets wat wij kunnen beamen. De matras is opgebouwd uit duurzame materialen die ervoor zorgen dat hij een lange levensduur. Dit is niet het geval bij andere matrassen in deze prijsklasse.

Verder zijn ook de probeer- en retourvoorwaarden van LIDL erg aantrekkelijk. Gratis uitproberen is een belangrijke optie bij het kiezen van een matras, omdat het een tijdje kan duren voor je weet of een matras bij jouw lichaamstype past.

Het comfort van de Meradiso is volgens de Consumentenbond bovengemiddeld. Vooral voor rugslapers voldoet de matras aan de verwachting en biedt hij voldoende ondersteuning. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de hardheidsgraad en het materiaal dat je kiest, maar eigenlijk is er geen enkele Meradiso-variant die slecht scoort bij de Consumentenbond.

Opbouw / Zones

De Meradiso van Lidl is een tonvormig pocketveringmatras. Dit betekent dat in de Meradiso individuele veren in stoffen zakjes zitten.

Dit verhoogt de elasticiteit van een matras en zorgt voor een bepaald suspensie-effect. Een tonvormig pocketveringmatras is echter wel harder dan bijvoorbeeld een latexmatras of een traagschuimmatras.

Lidl Meradiso review opbouw

In aanvulling op de nauwkeurige lichaamsondersteuning die moet worden bereikt door het gebruik van de stalen veren, heeft een pocketveringsmatras ook een goede klimaatregeling.

Tussen de veren zitten zogenaamde luchtkamers die een betere ventilatie van het matras mogelijk maken. Vanwege de puntelastische veren worden TPV-matrassen ook vaak gebruikt voor orthopedische doeleinden.

De tonvormige pocketveerkern van de Meradiso is omringd door zogeheten comfortschuim (een soort polyetherschuim) zodat men niet te veel voelt van de veren die in het Lidl-matras zitten.

Vanwege deze speciale structuur moeten de voordelen van een schuimmatras en een binnenveringsmatras worden gecombineerd.

Het Meradiso matras bevat ook 7 ligzones. Dit is om uw lichaam beter te ondersteunen en uw ruggengraat in een gezonde positie te houden.

Een essentieel kwaliteitskenmerk van een TPV-matras is het aantal gebruikte metalen veren. In het Lidl Meradiso matras zijn in totaal 360 stalen veren geïnstalleerd in de kleinste maat (90 x 200 cm). Dat is iets onder het gemiddelde. Hoogwaardige TPV-matrassen hebben vaak twee keer zoveel veren.

Onschadelijk voor de gezondheid

Het Lidl Meradiso matras is gemaakt in Duitsland en is getest op schadelijke stoffen. Bovendien heeft het het OEKO TEX-keurmerk 100 en het LGA-kwaliteitscertificaat.

Lidl Meradiso kopen*

Matras 90x200 cm
99,99 €
Matras 140x200 cm
99 €
Matras 160x200 cm
179 €
Matras 100x200 cm
89 €

Bekleding

De hoes van het Meradiso matras is gemaakt van een ademende klimaatvezel. De huidvriendelijke hoes bestaat uit 100% polyester en kan gemakkelijk met een rits worden verwijderd en op 60 ° worden gewassen. Dit is natuurlijk een pluspunt voor mensen met allergieën.

Lidl Meradiso matras bekleding

Praktisch zijn ook de handgrepen aan de zijkanten. Dit is ook noodzakelijk, want het Meradiso matras is vrij zwaar aangezien het een TPV-matras is.

Wij vonden dat het verplaatsen van het matras redelijk goed ging maar het kan voor bepaalde mensen lastig zijn, vooral voor ouderen.

De hoes is uitgevoerd in eenvoudig wit en voorzien van een patroon van golvende lijnen. Wat we opmerken zijn kleine verwerkingsfouten aan het oppervlak, zoals onregelmatige steekintervallen.

Hieraan valt wel te zien dat het Meradiso matras in de laagste prijsklasse valt maar op het comfort heeft dit geen invloed.

Lidl Meradiso kopen*

Hardheid

Het Lidl Meradiso matras is verkrijgbaar in verschillende versies. U kunt kiezen uit de hardheid H2 (medium) en H3 (firm) voor de meeste maten.

Voor onze test kozen we voor de stevigere versie in de maat 140 x 200 cm. Zoals verwacht voelde het behoorlijk stevig aan. Dit is ook typerend voor een veermatras. Op onze hardheidsschaal schatten we de Lidl Meradiso H3 op 7,5 van de 10 punten.

Bij onze tests zagen we dat het Lidl Meradiso pocketveringmatras bijzonder geschikt is voor rugslapers. In deze positie wordt het lichaam bijzonder goed ondersteund door de veren.

Lidl Meradiso zinkende diepte

Lidl Meradiso proefslaaper zitten

De 7 ligzones helpen het lichaam en vooral de wervelkolom om in een goede en gezonde positie te blijven. Daarom kunnen we het Meradiso matras vooral aanbevelen aan rugslapers die liever wat harder liggen.

Als u liever wat zachter slaapt, kunt u beter op zoek naar een ander matras, zoals het Emma matras. Of probeer de zachtere H2-versie van de Lidl Meradiso.

Ook als zijslaper kunt u beter op zoek naar een ander matras. Hoewel we op de Lidl Meradiso in de zijpositie niet slecht sliepen, maar we merkten wel dat we op de zij niet diep genoeg zakten in de Meradiso. Dit is bij andere modellen beter.

Slaapgevoel

Een goede tonvormige pocketveringsmatras brengt een aantal voordelen met zich mee. Het matras ademt zeer goed en vocht wordt ook zeer goed afgevoerd.

Dus is een TPV-matras zoals de Lidl Meradiso ook geschikt voor mensen die af en toe wat transpireren. Zijslapers die liever warmer slapen, kunnen beter een visco-schuimmatras kiezen.

TPV-matrassen bieden een zeer goed, stabiel oppervlak, vooral voor zware mensen. Zware mensen van meer dan 80 kg zouden de stevigere H 3 -variant moeten kiezen. Ook voor mensen met allergieën is dit type matras geen probleem.

Lidl Meradiso kopen*

Lidl Meradiso review slaapgevoel

Bij het Meradiso matras zijn de pocketveren bedekt met comfortschuim. Dit zorgt voor een ergonomische 7-zone indeling en een verbetering van het comfort.

Een ander voordeel van het TPV-matras is de lange levensduur. Zelfs na jarenlang gebruik behoudt een TPV-matras nog steeds zijn oorspronkelijke vorm.

Tijdens onze bewegingstests bleek dat het matras wanneer we bewegen vrij rustig blijft. Dit komt omdat de veren alleen reageren op het punt waar ze direct worden ingedrukt.

Lidl Meradiso bewegingstests

Lidl Meradiso bewegingstests

Onze eerste test was om te kijken hoe het matras reageert als een persoon 's nachts van de ene slaaphouding naar de andere draait.

We gebruikten hiervoor een speciale meter (oscillatiemeter). Deze meter sloeg maar een klein beetje uit, wat duidt op een goede stabiliteit. De veren in het Lidl matras zijn hier grotendeels verantwoordelijk voor.

Onze tweede test was om te kijken hoe het matras reageert als een partner opstaat uit bed en er weer instapt. Het is natuurlijk vervelend om daarvan wakker te worden. Het Meradiso matras kwam ook uit deze test goed uit de bus. Het meetapparaat reageerde niet sterk.

Al met al beoordelen we het post-oscillatie gedrag (trillen na bewegingen) van de Lidl Meradiso als goed. De metingen laten een normale reactie zien die we ook van andere modellen kennen.

Het matras blijft zo 'rustig' mogelijk. We hebben echter ook gemerkt dat als partners samen op het matras liggen, de één wel een beetje de bewegingen van de ander voelt als je wakker bent. Wij zijn echter van mening dat als u slaapt, u hier 's nachts niet wakker van zult worden.

Bezorging en klantenservice

Hier waren we aangenaam verrast voor onze review. De online-shop van Lidl is ver vooruit op die van de Aldi. Alle Lidl-matrassen zijn online en het hele jaar beschikbaar.

Het assortiment matrassen wordt overzichtelijk gepresenteerd en u heeft een aantal betalingsmogelijkheden. U kunt uw Lidl-matras bij u thuis laten bezorgen. Het matras wordt geleverd in een grote doos, waarin de Lidl Meradiso opgerold en vacuüm verpakt is.

U kunt de Meradiso Lidl-matras 90 dagen lang zonder risico testen. Als u tot de conclusie komt dat het matras toch niet bij u past, kunt u het gewoon terugsturen en uw geld terugkrijgen.

Lidl Meradiso bezorging

Wat betreft de klantenservice, die beoordelen was met een voldoende. Lidl is van maandag - zondag van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar per telefoon.

Maar, Lidl is natuurlijk geen matrassenspecialist zoals toonaangevende fabrikanten. Speciale informatie of advies over het Meradiso-matras krijgt u bij Lidl niet.

Lidl Meradiso kopen*

Conclusie

Al bij al concluderen we uit deze review dat de Lidl Meradiso absoluut een goed matras is. Vooral de onverslaanbare prijs vanaf € 99,00 spreekt voor zich.

Voor mensen die graag harder willen liggen en op hun rug willen slapen, is de Meradiso goed geschikt. Voor mensen die liever wat zachter slapen, raden we uiteindelijk een ander product aan. Aanbevolen modellen hiervoor zijn:

Vooral als zijslaper moet u een zachter model kiezen.

Met goede stabiliteit, lichte vering en de aanwezigheid van 7 ligzones, kan de Lidl Meradiso ook worden gebruikt door rugslapers met rugklachten.

Maar ook hier raden we aan te testen om er zeker van te zijn dat de Meradiso niet te hard is voor u. Als tonvormige pocketveringsmatras biedt de Lidl Meradiso echter goede voorwaarden voor een goede nachtrust.

Opgemerkt moet worden dat er momenteel veel vraag is naar dit matras en dat verschillende maten op korte termijn uitverkocht kunnen zijn.

Lidl Meradiso kopen*

Slaapcomfort
Slaapcomfort

3,5 / 5

Materiaal
Materiaal

2,5 / 5

Geur
Geur

4,5 / 5

Slaapklimaat
Slaapklimaat

4,5 / 5

Post-oscillatie
Post-oscillatie

3,5 / 5

Levering & Retour
Levering & Retour

3 / 5

Prijs/Kwaliteit
Prijs/Kwaliteit

4 / 5

Slaapcomfort
Slaapcomfort

3,5 / 5

Materiaal
Materiaal

2,5 / 5

Geur
Geur

4,5 / 5

Slaapklimaat
Slaapklimaat

4,5 / 5

Post-oscillatie
Post-oscillatie

3,5 / 5

Levering & Retour
Levering & Retour

3 / 5

Prijs/Kwaliteit
Prijs/Kwaliteit

4 / 5

Kortingscodes

Gebruik de beste kortingscodes

Emma O2 matras
Emma O2 matras op het bed
Emma Prijs vanaf 331 € (499 €)

Emma O2: een echte winnaar. Ook volgens de Consumentenbond.

Mline Wave
MLine Wave productfoto
Mline Prijs vanaf 249 € (499 €)

Wave: individueel aanpasbaar kwaliteitsmatras met een fijne prijs!

Kortingscodes
Dit kan ook interessant voor jou zijn:

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.